- 16 Eylül 2017
- 1.180
- 790
- 123
- 34
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #1.501
Benimkilerde çift yumurta :)) hayırlısıyla insallah sağ Salim görürüm o günleri :) karnınız nasıldı. Oglumda karnım büyüktü bunda acaba nasıl olurummaşallah allah sağlıkla kucağıa almayı nasip etsin. 37. hafta ikiz için gerçkten çok iyi bi hafta. ben tek yumuta ikizlerimi 34. haftada dünyaya getirdim. biri 1.5 diğeri 2.1 kilo doğdu. çok şükür ve maşallah ki tıbbi desteğe ( solunum, kan nakli vs.) gerek olmadı. kilo almaları için kuvezde tutuldular. şimdi 4 aylık oldular çok şükür.
Benimkilerde çift yumurta :)) hayırlısıyla insallah sağ Salim görürüm o günleri :) karnınız nasıldı. Oglumda karnım büyüktü bunda acaba nasıl olurum
benim bildiğim 3,5 kiloya kadar aptamil prematil kullanılıyor sonrasında normal aptamil 1 veriliyor
Ne kadar güzel :)) ikiz bebek arabası arkalı önlü mü aldınız ? Yoksa yan yana olanlardan mı ? 15 haftalıgım henüz yeni yeni yemek yiyorum cok ağır geçti hamileliğim bacaklarım tutmuyordu vitamine başladım. Annelik cok zoramin görürsünüz tabii allahın izniyle inşallah.
karnım çok büyüktü benim :) hemen belli olmuştu zaten hiç saklayamadım anında öğrendi herkes. 25 kilo civarı aldım ama şu an verdim hepsini göbek var tabii hala. iki bebekle uğraşınca gidiyor kilolar hemen. çok korkmuştum veremem diye ama çok şükür kendiliğinden gitti :)
Ne kadar güzel :)) ikiz bebek arabası arkalı önlü mü aldınız ? Yoksa yan yana olanlardan mı ? 15 haftalıgım henüz yeni yeni yemek yiyorum cok ağır geçti hamileliğim bacaklarım tutmuyordu vitamine başladım. Annelik cok zorhele bide oglum sürekli oyun oynamak istiyor , neyse ki annem geldi bana yardımcı oluyor
Canım şu an 31 +3 deyim zaman konuşmadık doktorla şimdilik duruyolar kıyafetler çekiyo hemen dediler bende 3 ayliklara ağırlık veriyim dedim biraz cok alacam cünkü siz tecrübeli siniz diye soruyum dedimHaftan ilerdeyse 1 takım prematüre al yeter.yoksa 3 takım al bence.36+2 doktor 2700 dediği çocuk 1940 doğunca hiç prematüre almamıştım çok zorluk çektim
Canım şu an 31 +3 deyim zaman konuşmadık doktorla şimdilik duruyolar kıyafetler çekiyo hemen dediler bende 3 ayliklara ağırlık veriyim dedim biraz cok alacam cünkü siz tecrübeli siniz diye soruyum dedim
Bizde beşik getirme var ama yazın anca gelir canım herkes toplu hediye getirir ama o zaman 5 6 aylık olurlar o zamana bende o zamana kadar idare edecek şeyler almak istiyorum 2 bebekle çıkamam diyeallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,
aslında pek bir şey almamızı önermem şimdiden. o kadar çok hediye kıyafet geliyor ki hepsini kullanmaya bile imkan olmuyor. doğsun sağlıkla ihtiyacınıza göre alırsınız.
benim en çok prematüre giysiye ihtiyacım oldu doğum öncesi 2 şer takım almıştım sonra başka aldım.
Bizde beşik getirme var ama yazın anca gelir canım herkes toplu hediye getirir ama o zaman 5 6 aylık olurlar o zamana bende o zamana kadar idare edecek şeyler almak istiyorum 2 bebekle çıkamam diye
Maşallah benimki de o kadar anne sütüne eoprotin kullandık bizde 3,5 kg kadar...şu an 4500 oldu çok şükür canım.
süt ve golden goat mama veriyorum. geçen aya kadar da sütün içine eoprotin eklemiştim.
Canım benim onların sıkıntısı bile güzel gerçekten :)) bende şimdiden araştırıyorum bakalım zorlu bir süreç beni bekliyor :)))allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. benim de annem destek veriyor. kayıvalidem görümcemin ikizleri ile ilgileniyor.
ben tek tek ayrı araba aldım. (chicco lite way- çok hafif diye tercih ettik) ikisini birden tek başıma çıkarmam imkansız. biraz daha büyüdüklerinde yanyana olanlardan almayı planlıyorum. 9 aylık falan olduklarında. görümcem de öyle yaptı. duruma göre kullanıyorlar arabaları.
benim de hamilelik çok zor geçmişti, sadece haftada bir doktora gitmek için evden çıkabiliyordum. olsun bebekler sağlıkla gelsin de biz çekmeye razıyız :)
PembeHelvam Dmrz Tombuldut jeliboni ismini hatırlayamadığım diğer eski anneler ne alemdesiniz sesiniz çıkmıyor?
Gittikce yogunlasma artiyo :)
Bende ücüz aslinda... inan firsat olmuyo canim
Buraya girmek... öneceden gün icersinde defalarca girip okurdum... simdi ise nerdeeee ..
Ikizlerim cok sükür 6.5 aylik oldular,..
Zaman cok cabuk gecior..
Simdi ek gida ve emekleme sürecimiz basladi :) sende ne var ne yok? Nasil geciyor canim?
Allah yardımcın olsun canım üçüncüyü ben düşünemedim suan:)Ek gıda serüveni çok zor biz de ufaktan başladık,yoğurt ve sebze meyve pureleriyle nasıl bir koşuşturmaca öyle.Gercekten vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan akşamı su gibi ediyoruz her gün.Gittikce yogunlasma artiyo :)
Bende ücüz aslinda... inan firsat olmuyo canim
Buraya girmek... öneceden gün icersinde defalarca girip okurdum... simdi ise nerdeeee ..
Ikizlerim cok sükür 6.5 aylik oldular,..
Zaman cok cabuk gecior..
Simdi ek gida ve emekleme sürecimiz basladi :) sende ne var ne yok? Nasil geciyor canim?
Biraz daha rahatladım desem yeridir.oğlum eskiden gözünüzü açmadan açlıktan ağlıyordu şimdi oyalayınca falan ağlamıyor en azından.şimdide pek yalnız bırakamıyorum bir yerlere çarpacak diye oğlum geri geri kızım her yöne döndüğü için.ek gıdaya bu hafta başlayacagım doğal bi maya bulamadım siz nasıl başladınız ek gıdaya nasıl kabul ediyorlarmı sebze püreleriniPembeHelvam Dmrz Tombuldut jeliboni ismini hatırlayamadığım diğer eski anneler ne alemdesiniz sesiniz çıkmıyor?
Maşallah,her ne kadar gün geçtikçe zor oluyor deselerde ben bir parça rahatladigimiza inanıyorum,eskiden dur dan sustan anlamıyorlardi ki,dediğin gibi feci bir bağırma.Canim ben kabak havuç patates püresi ile başladım,her gün yoğurt mayalayip veriyorum,meyveleri rendeleyip pure şeklinde veriyorum,çorbalara da baslayacam,yoğurt,tarhana,şehriye vs.corbalari.Biraz daha rahatladım desem yeridir.oğlum eskiden gözünüzü açmadan açlıktan ağlıyordu şimdi oyalayınca falan ağlamıyor en azından.şimdide pek yalnız bırakamıyorum bir yerlere çarpacak diye oğlum geri geri kızım her yöne döndüğü için.ek gıdaya bu hafta başlayacagım doğal bi maya bulamadım siz nasıl başladınız ek gıdaya nasıl kabul ediyorlarmı sebze pürelerini
Ben dilimleyip çiğ den attım canim.Aynen öyle su gibi hızla akıp geçiyor zaman, yaz meyvelerini nasıl buzlukladınız daha önce paylaşan olmuştu ama hatırlamıyorum
Şeftali armut kara erik attimAynen öyle su gibi hızla akıp geçiyor zaman, yaz meyvelerini nasıl buzlukladınız daha önce paylaşan olmuştu ama hatırlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?