2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Canım valla allah büyük yardm ediyor. Ben hep yanlzdım ilk 3 gün görümcem geldi yemeğni yaptı kalmadı ama akşam döndü evine. 3 günden sonra yemeğimide kendm yaptm işimide bebeklerimede kendm baktm. Zorlandğm oldu evet aksadı belki işler ama öncelik hep bebeklerm. Yemek yapamadm mı eşim dışardan getiriyor yada o gelince iş ten yapyorum hemen pratik bişeyler. Misafirmde geliyor ikramlık hazır alıyorm misaifr de ağırlıyorm bu şekilde.

Merhaba

merhaba bende tek bakmaya karar verdim gun itibariyle. 5 aylik olduk annem vardi hep yanimda arada kayinvalidem geliyodu oglumun biri kolikti cunku bas edemedim ama herkesin bi duzeni bi hayati var nereye kadar yanimda olacaklar ki hem simdk zorsa emekleyince yuruyunce kolaylasmicak ki o zman da birine ihtiyac duyucam bu yuzden bi an evvel tek kalmam gerek allah yardimcimiz olsun ne diyleim

Çok takdir ediyorum seni. Maşallah ya. Benim de oğlum var ama bebeklere ben baksam da oğlumla onlar gece uykusuna yatmadan nerdeyse görüşemiyorum. Annemin evindeyim yemek, çamaşır vs gibi işleri de yapmiyorum.nasil yetişir insan helal olsun sana

Benim 3 aylık oldular. Hala anneim yanındayım ama artık yavaştan evime geçeceğim. Ben bir yardımcı alıcam yanıma. Yatılı mı yoksa sadece gündüz mü karar veremedim. Burada tek bakan arkadaşları inanılmaz takdir ediyorum ama ben bakamam.

selaaamm hatunlar nasılsınız :))) ben pertim
cok sukur ıkı bebeyle tek basıma evı topladım tasındım yerlestım :) cok yorucu yogun bi ay gecırdık yanı ust uste streslı tecrubelerde edınmış oldum bazen kendımı cımcıklıyorum acaba yasıyormuyum dıye ek gıda seruvenı bizdede devam edıyo henuz mama sandalyesı almadım pratık bıseyler almayı dusunuyorum. sizler nasılsınız bebekler nasıl? buarada yürüteç alan yada alacak olan varmı ? kararsız kaldım yararı zararı derken almadım bitürlü

PembeHelvam @Dmrz Tombuldut @jeliboni ismini hatırlayamadığım diğer eski anneler ne alemdesiniz sesiniz çıkmıyor?

benı bılıyosun zaten daha yeni kk ya baktım bebeler napıyo yıyolarmı verdıgın gıdaları

benım annem 3 ay yanımdaydı esım gorevde oldugu ıcın. sonrasında tek kaldım mıllete kulak asma Allah sabrını verıyo zor oluyor ama bı duzenı sagladınmı hersey tıkırında gıdıyo. bazen cıldırabılıyosun yalan degıl ama bence kımsenın olmaması daha guzel. ben yenı tasındım ev bıraz genıs temızlıktı yemektı camasır utu hepsı bende. buyuk temızlıge kadın cagırıcam sadece. dun mısafırım vardı mesela cocukları yedır ustlerını altlarını değiş evi topla süpür sil toz al banyo mutfak temızle 3 cesıt yemek yap sofra hazırla derkennnnn hala yasıyorum hem ben bıse degılım burada ucuncu cocugu olan anneler var asıl onlar taktirlik övmek bile az kalır :) bence sansını dene belkı mılletı mors edersın olmazsa zaten yardımcı tutarsın :)

Hoşgeldin canım. Yeni yerin hayırlı olsun. Vallahi takdir ediyorum çok enerjiksin. Helal olsun.

Geçe haftadan beri tekim. Zor ama imkansız değilmiş tek bakmak. Evde sürekli birisinin olmasından daha iyi bence. Kendi başıma istediğim gibi hareket edebiliyorum. Öbür türlü onların da ihtiyaçlarını düşünmen gerek yemeğiydi çayıydı falan. Saolsun oğlumda yardımcı. Şimdi oyalanabiliyorlar. Öncesinde susturmak zor oluyordu. İkisi aynı uyanık olunca yatırıyorum yan yana karşılarında dans ediyorum. Emzik veriyorum. Bi şekilde sakinletiyorum.

Kaka sorunu bizde de var. Kızım 3 4 günde bir yapıyor. Oğlum günde 3 4 ke yapıyor. Tersliğe bak. Ve bu ara mama da vermiyorum. Yarın poposuna zeytinyağı süreyi bari.

Cnm bebelac goldun eczaneden alıyorum..100 cc anne sütüne 1 kaşık kullanıyorum ben...arkasında çeşitli kullanım önerileri mevcut...valla ne kusmamız kaldı ne kaka sorunumuz çok şükür...birde dr söyledi anne kabızlık yaşıyorsa çocuğunda olma olasılığı yüksekmiş biraz genetik de olabilir yani...inşallah biran önce düzelirsiniz

Bence yardım alma durumun varsa kesinlikle al. Tek bakmak imkansız değil Hatta burda 3küçük bebeğe tek bakan anneler var helal olsun. Biz aile ile baktık uzun süre sonra ben yalnız baktım bi süre bakılıyor ama insan fizikselden daha cok psikolojik olarak cok yıpranıyor. Biz kadınlar fazlaca mukemmele odaklanıyoruz; işte tek bakıyorum yetiriyorumda düşnanlar çatlasın:) tarzında. Ama düşman çatlatırken bizde tam ortadan çatlıyorız. Millet tek bebekle basa cıkamıyorda annesi çagırıyor yanına, o nedenle seninde imkanın varsa kasma, senin bebeklerinde daha çok refah içinde büyüsün.

Yoğurtta biraz savaş veriyoruz ama diğerlerinde sorun yok şimdilik çok şükür canım ya.

Kesinlikle canım kismetleri bu kadarmış demekki.Cok cabaladim düzenli olarak sagdim ama git Gide azaldı sonunda da bitti.Canim yoğurtla başladık biz,sebze püresi kabak patates havuç az biraz da kırmızı kapya biber ekliyorum,bazı günler bütün meyveleri doğrayıp pirisiyorum kavanoz maması yapıyorum çok lezzetli oluyor,doktor çorba da ver dedi tarhana ve yoğurt çorbası verecem daha başlamadım onlara.Tarif çok önemli olan yiyen bebeler olması:)Sen neler veriyorsun bizden buyuksunuz siz ama daha çeşitlidir sizin.

Kaç aylık oldunuz siz?

Arkadaşlar merhaba , benim ikizler 33 +3 de zorunlu geldiler dayanamadılar :) biz hastaneden çıktık fakat benimkiler tabi küvezdeler, biri 1.600 diğeri 1.800 küsür kiloları ciğer gelişimleri ve hayati fonksiyonlarında şükür ki hiç birşey yok, sadece sanırım kilolar için bekleyeceğiz , sütüm gelmeye başladı şimdi 4-5 saatte 1 beslemeye başlamışlar bakalım dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar :)

Bi an önce sagliklica çıkarlar canım inşallah allah kavuştursun sağlık versin

Aleyküm selam canım. Bende arada dayanacak gücüm kalmıyor ağlama krizine giriyorum biraz rahatlıyorum.kimsem yok malesef gelde bir saat uyuyayım diyecegim.eşimsabah 7 akşam 9 çalışıyor o gelene kadar zaten uyumuş oluyorlar.kızım hiç uyumuyor diyebilirim gün içinde onunla bu aralar bozuşuyoruz.mama sandalyesi ikeadan antilop aldım henüz 10-15 dklık oturmalar yapıyoruz.yürüteç yerinede yürüme arkadaşı almayı düşünüyorum.

Tamam canım sağol, maşallah çok çok sevindim Bana da söyledi Dr. 3-4 günde 1 de yapabilir dedi her bebek farklıdır kızınla kıyaslama dedi. Yaptığında katı değilse neşeli normalse sorun yok dedi çok şükür neşeli bebeklerim var, geçen 5.gün olduğunda çok korktum şimdi yine 3 günde 1'e bağladık. Bana benzemiş kuzum kısmet. Şaka maka 3 ayımız doluyor 5'inde büyüyor kuzular ya sevmelik kıvama geldiler gülücükler falan. Bu arada ben 40 çıkana kadar adet olmamıştım hafif hafif damla damla kanamam vardı hala adet olmadım. Bir de tam kucak kuşu oldular benimkiler ben yaptım böyle buldumcuk olmaktan korkuyordum ahanda oldum) nasıl akşam oluyor anlamıyorum hiç. sizde ne var ne yok. phuket79 napıyorsuuuunnnn?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…