2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Sağol canım bende var o yag yapmıştım surdum o dam ama demek devamlı surmek gerek deniyim çok sagol canım

Yatarak nasil emziriyosunuz keske bende oule emzirebilsem
sarilik gecirdikleri icin mecburen mamaya basladik. Sutumu swgdigimda 55-65 cc gelmesi gerekirken 35-40 cc geliyor kilo almalari icin bu civarda olmasi gerek dr.un soyledigiyle

google yatarak emzırme pozısyonu yaz sekıl cıkıyo ve kesınlıkle tavsıye ederım hem anne dınlenıyor uzanıyor hem bebe ıstedıgı gbı emıyor yorulmuyosunda emzırmekten. ayrıca dr oyle dedıyse hem anne sutu hemde mama verebılırsın ılk once emzır sonra ufak bı mama yap. bı cay kasıgı bıle senın sutunden ıcseler şifadır. ılla 6 ay sadece anne sutu diye sartlandırma kendını kafanda rahat olur bebıslerde

Bizimkilerde o saatlerde uyumuş oluyorlar bende direk ayaklarımı uzatıyorum pilim bitiyor zaten

ınsallah degısmez bu huyları cunku cıdden hayat kurtarıyo erken yatmaları :)

Tombiş bunun bir formülü var mı?Kızım için erkenci evet ama oğlum oturuyor ya resmen bizimle erken uyutsam da uyanıyor napacam ben

canım duzen onemlı evet ama bazen cocugun yapısıylada alakalı oluyor bence. yanı uyumuyosa uyumuyo anne babanın bebeklıgıylede alakalıymıs dıye duydum :) ben en basından berı 9 da uyutmus oluyorum evıme mısafırde gelse musadenızle dıyorum hemen uyutuyorum. aksam saatlerınde dısarı cıkmıyorum gunduz cıkmıssakta aksam o saatlerde bebek arabalarında gene uyumus oluyolar. sende ısrarcı ol uyutana kadar mesela karanlık odada ol. sımdır alısırsa böyle uyanık kalmaya ıyıce alısır

Suanlik kayinvalidem yanimda ama yinede zor gunlerimiz oluyor . Kizimda cok ilgi bekliyor . Benim en buyuk derdim emzirme şu aralar :)

tabı olur canım ıkı bebek artı kızın sorumlulukları coktur Allah yardımcın olsun

kızlar nasılsınız napıyosunuz bebekler nasıl :) biz 8-30 9:00 gıbı uyudugumuz ıcın bu saatler de bana kalıyor cayımı demledım fılm ızlıyorum :)
Benimde kızlar saat 8 gibi uyuyorlar artık. Ama bende şöyle bir sıkıntı var. Gece 1 de kalkıyorlar. Ondan sonra 3 de 4-5 sabaha kadar en az 3 kere kalkıyor canım çıkıyor. Şöyle uzun gece uykusu me zmn başlar napmak lazım. 4 aylık benimkiler.

Biz 6.5 aylık olacagız a
1 hafta sürüyor bu huyları yani bizde öyle oluyordu

Malesef benim oğlanda gece bir kalkıyor en az 1,5 saat uyumuyor.bende o uzun gece uykularını 4 gözle bekliyorum

Bu sekilde uyumalari çok normal hatta 8 den 1 e kadar çok iyi uyuyorlarmis maşallah. Bebekler ilk blok uyku uyurlar 4-5saat sonra 2 -3 saatte bir kalkarlar. Hele meme emen bebek daha fazla kalkar. Kendi kendilerine kesintisiz uyku icin en az 2.5 sene lazım. Ama mudahale edip gece beslenmesini kesersen bir ihtimal gece sık uyanmazlar. Gece beslenmesi de
1yasindan sonra kesilebilir deniyor.

bızım zaman gectıkce gece uyanmaları azaldı sayılır en fazla bir yada ıkı kere uyanıyolar ondada emzırıyorum hemen uyuyolar tekrar. buyudukce azalır bence senınde. bende bu saate kaldım uyumak ıcın esım dağamı ne gıdecek 2-3 gun evde yok poğça kurabıye kek fılan yaptım sabaha zombi gibi kalkırım artık

esin goreve gifince sen tek basina mi bakacaksin bebeklere? Benim yavrularim daha 20 gunluk esim yardimci tutalim diyor ben istemiyorum yapamayacagimi dusunuyor. Acikcasi benimde gozum korkmuyor degil. Sen basta annenle baktjn sonra esinle baktin sanirim. Birde esjnin nobetleri varsa gunduz evde olma ihtimali de vardir. Annenden sonra bakarken zorlandin mi?

evet uc gun tek kalıcam bebeklerle.eskı tayın yerımızdede 1 hafta tek kalmıstım ozaman 5 aylıklardı. esım surıyedeyken mecbur annem yanımdaydı sonra annem gıttı hep tek baktım. evımıde temızleyebılıyorum yemegımıde yapabılıyorum bısekılde bı duzen oturttum. suan esımın nobetlerı ıstırahatsız ama gene ıdare edebılıyorum. bence kendını bi dene tek bakabılırsen zaten bakarsın ama baktınkı bebekler durmuyor ozaman yardımcı tut. sımdı bu durum birazda bebeklerın huylu huysuz olmasından geciyor. basta zorlanırsın bunalırsın ama bellı bi duzen olunca hersey rutine bınıyor. bugun sahıle goturecegım bende bebeklerı tek de cıkıyoruz markete gıdıyoruz gezıyoruz bi cafeye gırıp takılıyoruz falan:)

En rahat gece sağıyorum uyuyolar çünkü :) gündüz çok aktif oldukları için bazen 2 saati geçiyor ama ztn artık sağmazsam canım çok acıyor evet çok zor iş ama bebişlerimiz için dayanıyorum işte napalm onlar iyi olsunda

Kızlar günaydın biz 2.5 aylık olduk ama hala 2 saatde bir beslenmek istiyo kuzularım 2 saatde bir 90 cc mama veya 100 ml anne sütü alıyorlar bu süreyi nasıl uzatabilirim Bi tavsiyeniz varmı enazından 3 saat olsana bende geceleri biraz rahat etsem artık

canım ben doğduklarından beri tek bakıyorum ve şuanda 8.ayımızı doldurduk zor zamanları tabi oluyor ama kendi başına kurduğun düzeni işletirsen yapılmayacak birşey değil bende gündüz çok yoruluyorm ama erken uyuyorlar akşam ve gece 1-2 kez uyanıyorlar bazen hiç uyanmıyorlar çok güzel dinleniyorum akşamları o yüzden ertesigüne iyi başlıyorum sende başarabilirsin kendini sıkma hiç

Canım acıktıklarında oyalamaya çalış ilk başta iki buçuk saate çıkar mesela 90 değilde 120cc mama ver yavaş yavaş uzat zamanı bu şekilde mama miktarınıda arttırırsan yada süt karınları daha çok tok kalır acıkma süreleri gecikir 3saate çıkarırsın o şekilde

Aç olunca çok ağlıyolar tek baktığım içinde oyalayamıyorum fazla ama deniycem mama miktarını arttırmak istemiyodum 3 ay olmadan ama artık gücüm tükeniyor dediğin gibi yapmaya çalışıym Bi canım inş. Becerebilirim çok teşekkür ederim :)

Bende o gunleri gorebilecek miyim acep? Birde ikisi de aglayinca iki ayagim bi pabuca giriyo.
ne guzel bende oyle istiyorum evde bi duzenim olsun her sey 4 4luk olmasina gerek yok bebelerim beslensin koyafetleri temiz olsun yeter.

Kizlar bisey soracagim simdi ben emziriyorum ama ne kadar emdiklerini bilmedigim icin sadece agladiklarinda meme veriyorum yada agizlarina dokunuyorum yalanirlarsa mama yada meme veriyorum. Dr 2 saatte bir ver dedi ama bu saat 2.5 saat yada 3 saate cikiyor yada daha az 1 saate dusuyor. Birde basta emziriyorum onceden mama verirdim emzirdikten sonra. Simdi vermiyorum acaba boyle gidersek kilo kaybi olur mu? Yada bu sekilde beslemem dogru mu? Sizler ilk 20 gunluklerken nasil besleme yapiyordunuz?

biberonla mi besliyorsunuz biz 21 gundur enjektorle besliyoruz. Yalniz son 2 3 gundur biberona gectik ama yine de korkuyorum arada enjektorle veriyorum. Memeden kopqr diye korkuyorum

Kizlar hem mama hem anne sutu emzirenler mamayi biberonla mi yoksa şiringayla mi veriyorsunuz?
Biberona aliatirma diyor bizimkiler memeyi birakirlar diye ama biberon bana daha kolay geliyor

biberonla mi besliyorsunuz biz 21 gundur enjektorle besliyoruz. Yalniz son 2 3 gundur biberona gectik ama yine de korkuyorum arada enjektorle veriyorum. Memeden kopqr diye korkuyorum
Evet canım biberonla besleniyorlar o yüzden emmiyolar ztn ama bir süre sonra enjektörle zor olacak sen mutlaka önce emdikleri kadar emzir sonra mama takviyesi yap bana 40 m çıkana kadar mudahale eden çok oldu eline geçen bu çocuklar aç diye biberonla mamayı dayadı şimdi mama saatleri arasında düzen kurmakta bile zorlanıyorum

enjektorle beslemek hem maaliyet acisindan hemde fiziksel olarak vok zor. Bana biberon cok kolay geliyo ama farjettim ki kizim zaten cok zir memeyi aliyordu cene gelisiminden dolayi simdi aglaya aglaya aliyor memeyi. O zaman mumkun oldugunca biberondan uzak durayim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…