Kaynatilarak yapilan pekmezler konusunda haklisin canim ama ben mesela keciboynuzu pekmezini soguk press ile uretilenini yiyorum. Ogluma da yediriyorum. Demir dusuklugune iyi geliyor. Dedigin dogru tadi cok yogun ama o nedenle miktar olarak az tuketiyoruz zaten. Mesela ben gunde en fazla 2 tatli kasigi yiyorum ac karna. Ogluma da yarim tatli kasigi anca veriyorum. Tahin pekmez muptelasi biri olarak yazayim dedim :)Keçiboynuzunu ve karadutun kendisini çok olmamak şartıyla yiyorum.
Benim pekmezde hoşlanmadığım şey pekmezin en hakikisi de olsa en şeker eklenmemiş saf meyveden yapılan da olsa çok yoğun bir tatlı olması. Şöyle ki pekmez çıkarmak için çok miktarda meyvenin (yani çok miktarda fruktoz) uzun uzun kaynatılması ve bu yoğun fruktozun yakılamaması direkt karaciğerde birikmesi. Benim aklıma yatmadı bu sürecin sağlıklı olması imkansız geliyor bana. Ama pekmezi çok savunan bir kesim de var tabi onların savunduğu düşünceler de bambaşka yönden oluyor, saygı duyuyorum.
Bir de şu var insan gerçekten kendisine yararlı olacağına inandığı bir besini tüketirse ona faydalı olur. Ama zararlı olduğunu düşünüyorsa ne yerse yesin vücut onu kabul etmiyor.
sana hepsinden vermişlerBen de ilk baştan beri Maltofer-Decavit-Devit-Osteocare ve kan pıhtılaşması İçin iğnemi kullanıyorum
kesinlikle, konuşurken dikkat etmesi gereken karşı taraf bu dönemde. hamiledir hassas olur alıngan olur diye düşünmeleri lazım. ha tabi biz de hamileyiz diye kırıp geçirmiyoruz ortalığı, o kadar da değiliz. ama sadece insan karşısından biraz çok az anlayış bekliyor o kadar.Ben onceden kirmayim diye birsey demiyordum. Simdi yine kirmadan cevap vermeye calisiyorum ki zaten bizim alinacagimizi dusunmeden soyleniyorsa biz de cevap verince alinmasinlar. Biz de hassa donemlerden geciyoruz. Ve anlayis bekliyor insan ister istemez.
Amin canım Sağol.Doktora bıraktım tamamen o çıkabilirsin derse çıkarım yoksa kalırım ama çok şükür kadılmıyorum artık.Bu konuda çok fazla Paylaşım Yaptım galiba pardon canımPurpplee tekrar gecmis olsun canim. 4 defa verdikleri ilac nidilat olsa gerek. Hastanede yatmak cok ic açıcı degil ama orada olmak en iyisi. Cikmak icin acele etme. Okuduklarimdan etkilendigimden mi nedir dün gündüz ve gece boyunca surekli benjm karnimda sertlesti. pixielix canim sana da gecmis olsun. Oglumla benzer seyleri biz de yasiyoruz ben de cok uzuluyorum. Top oynamak istiyor. Hakli olarak kucagima gelmek istiyor. Ama 15 kilo. Cok alamiyorum. Bi defasinda "anne kardes dogacak o zaman sen beni kucahina alcan di mi" dedi. İçim sızladı... Benim doğumjö sezeryan olacak. O ameliyat acısı gecene kadar yan yana yatamayız bile belki. O duumu nadıl anlatıcam kafam karışık. Kardeş karnımdan çıktı ondan acıyo demek olmaz. Kardeşini suçlar. Acıklamayıp geciştirmek olmaz havada kalır. Şaşırdım valla. Fikri olan var mı? J justsmilee canım benim evimde klozet yok. Mecburum normal tuvaket kullanmaya. Ama artık zorlanıyorum ben de.
Sağolun kızlar amin
Sabah erkenden bir saatlik bir Nst Çekildi Sancı 70 lere kadar çıktı hem de sık sık..Bir saat kadar önce yarım saatlik Çekildi onda tek bir Sancı çıktı 40 lık.Doktor geldi nst ye baktı yine bi Ağrı çıkmış ama iyi bu sefer diğeri de böyle çıkarsa taburcu olabilirsin dedi,hemşireye de ikinci Ciğer geliştirici iğneyi yapmasını tembihledi gitti.Çok şükür yemek yedimçok şükür kasılma hissetmiyorum pek kızlar güzel dilek ve dualarınız için teşekkürler o iğneleri o kapsülleri vücuduma almasam daha iyi olurdu ama kısmet artık o da.Hepimizin kuzuları vaktini bekler sağlıkla gelir evlerimize mutlulukla döneriz inş bebeğimizle
Hadi bunla geçmiş olsun canımSağolun kızlar aminen sonki nst iyi çıktı taburcu olabilirmişim iki saat sonra :) çpk şükür
çok sevindimSağolun kızlar amin
Sabah erkenden bir saatlik bir Nst Çekildi Sancı 70 lere kadar çıktı hem de sık sık..Bir saat kadar önce yarım saatlik Çekildi onda tek bir Sancı çıktı 40 lık.Doktor geldi nst ye baktı yine bi Ağrı çıkmış ama iyi bu sefer diğeri de böyle çıkarsa taburcu olabilirsin dedi,hemşireye de ikinci Ciğer geliştirici iğneyi yapmasını tembihledi gitti.Çok şükür yemek yedimçok şükür kasılma hissetmiyorum pek kızlar güzel dilek ve dualarınız için teşekkürler o iğneleri o kapsülleri vücuduma almasam daha iyi olurdu ama kısmet artık o da.Hepimizin kuzuları vaktini bekler sağlıkla gelir evlerimize mutlulukla döneriz inş bebeğimizle
Cnm çook sevindim sancılarının azalıp eve gidebilecegine. İnşallah zamanına kadar ikiniz de sağlıklı olursunuz. Herşey gönlünce sağlıkla olsun cnm. İyiki de acile gitmişsin, tekrar nst cektirmissin ve açılmaya baktirmissinGayet sakinim canım sebepsiz bir Rahatlık var içimde :) bu arada az önceki nst de tek Sancı çıktı 40 lık bir Sancı onun dılında yoktu çok şükür.Doktor bi dahaki de böyle çıkarsa taburcu edebiliriz dedi :)
Baştan beri bunları kullandırdı dr tahlillere göre sanırım ama elhamdulillah ilk hamileliğine göre daha rahat bi hamilelik geçirdim.En azından şimdilik.sana hepsinden vermişler
Ayy yok canim ya. Sana oyle düşündürdüysem asıl sen kusura bakma. Benim de ilkim erken doğdu ya .O haftalara geldim onun da etkisi var. İnşallah hayırla saglıkla vaktinde kucaklarız hepimiz de...Amin canım Sağol.Doktora bıraktım tamamen o çıkabilirsin derse çıkarım yoksa kalırım ama çok şükür kadılmıyorum artık.Bu konuda çok fazla Paylaşım Yaptım galiba pardon canımBenim Başlarda kanamam olduğu için sonlarda da bişeyler olacağı belliydi senin çok şükür sıkıntın yoktu dşye biliyorum bana bakma sen
Cok sukur cok sevindim sizin adiniza:) insaallah zamaninda gelicek miniginSağolun kızlar aminen sonki nst iyi çıktı taburcu olabilirmişim iki saat sonra :) çpk şükür
Aynen katiliyorum. Keske oyle olsalar.kesinlikle, konuşurken dikkat etmesi gereken karşı taraf bu dönemde. hamiledir hassas olur alıngan olur diye düşünmeleri lazım. ha tabi biz de hamileyiz diye kırıp geçirmiyoruz ortalığı, o kadar da değiliz. ama sadece insan karşısından biraz çok az anlayış bekliyor o kadar.
Yok cnm normal doğumda da 2 gece yatırıyorlar . Bende de heyecan başladı. Haftaya kontrolüm var. Çalışabilir raporu almam gerekiyor inş hersey normaldirSen kendini sezaryene odaklamışsın galiba 2 geceyi at kafandan belki normal olur 1 gece kalırsın :) bende korkudan tansiyonumu düşürüyorum günüm yaklaştıkca :)))
Amin canım senin ilk bebeğinin sağlıklı olması bana umut oldu Rabbim bağışlasın :)Ayy yok canim ya. Sana oyle düşündürdüysem asıl sen kusura bakma. Benim de ilkim erken doğdu ya .O haftalara geldim onun da etkisi var. İnşallah hayırla saglıkla vaktinde kucaklarız hepimiz de...
Inşallah Hepimizinki Zamsnında gelsin csnım Sağol :)Cok sukur cok sevindim sizin adiniza:) insaallah zamaninda gelicek minigin
Hmmm. Ee genel anestezilik durum hep olabilir hayatmzda:)) uzun süre aç beklemek garip geldi ya bana. Zormuş. Allah imtihan eylemesin normalde de
Ahh ahh yazdiklarini okuyunca benim yine aglayasim geldi desem garipsemezsiniz dimi :) Ben yaklasik 2 haftadir zaten doktordan rapor almistim evdeydim bel agrilarim yuzunden. Ogluma kayinvalidem bakiyor ama eltim de hamile ve dogurmak uzereydi. Iyi ki rapor almisim kiz o arada dogurdu- gecen cumartesi. Kayinvalide haliyle onlarij yaninda oldugu icin biz oglusumla kaldik ama gun icinde artik cogu seyine yardimci olamadigimi gorunce oturdum agladim gecen. Anne gel gel yerde yapalim legolari diyo yre oturemiyorum. Annee kakam geldi diyo lazimliga yanina zor egilip popiisini temizleyebiliyorum. Hadi banno (banyo :) ) yapalim diyo oglum belim coo agriyo annecim aksam baban gelince diyorum. Annee nolur asagi ineli parka gidelim diyo ahh oglum yuruyemiyorum ki gidelim nolur bekle babanla gideceksin aksam soz veriyorum diyebiliyorum :/ derken bu asagi inme mevzuuna cok bozuldu aglamaya basladi ben de dayanamadim koyverdim cesmeleri. Oglum bak bebek artik buyuyo ben zor tasiyorum agrim var sizim var annem nolur aglama falan aciklamaya calistim ama icime oturdu.
Bu hafta daha da agirlastim iste su sag taraftaki cekme yuzunden oturup kalkamiyorum. Bir de persembe gunu sedyeyle ambulansla gidince cok kotu oldu-mecburem sahit oldu o anlara. Cocugumun psikolojisi bozuldu. Ayaga kalkisimi gorunce anne al bastonla yuru dusme diyoragladigimi inledigimi gorunce anne belij agrirsa yine doktora mi gidiceksij diyor durum pek vahim. Rabbim korktugumuza ugratmasin ama su son aylar ben zorlanicam gibi canim moralim cok kotu. Yalniz kaldigim her firsatta aglama krizi geliyor. Rabbim kimseye muhtac etmesin diyorum ne zormus
Bir de hayirlisiyla bebek olsa evde o curcunada oglumla hic ilgilenemicem gibi dusuncelere dalinca ovvv aglama krizi x 2 oluyo. Sulugoz bi sey oldum ciktim anlayacaginiz
Benm kızım daha onlardan anlamıyor ama kucak istiyor fazlasyla:)) alıyorum bende. Bazen çorba karıştırırken bazen süpürge yaparken:) kardeşi gelince nolcak ne yapıcak çok merak ediyorum:)) bazen bizim gözümüzü ağzımızı incelerken eliyle direk dalıyor:)) eşime diyorum Zeynep Duruyada yapabilme ihtimali yüksek:))) bu ne falan diye sorarmış. Heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorum daha doğrusu bekliyoruz:))
Ya aslında iki tarafı da kırmamak için denge kurmaya çalışıyorum hele işin içinde bayram olduğundan daha da hassaslaşıyor herkes.Ama bu gidişle tuvalette doğurcam :))
Adını ne diye sormalıyım onu kestiremedim.Belki netten de bulacak ama?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?