- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Bi ara özellerde doğum ücretsiz olacak söylemi dolanıyordu ama ne kadar doğrudur şartları nedir bilemedim .. acil giden hastalardanda ücret alınmaz diyorlar ama bir gece gittim 150 tl muayene ücreti kestiler hemenKızlar SGK memurlara doğum yardımı vs vs veriyor muymuş acephakkımız varsa alalım tabi bilgisi olanlar ?
Canım ben sağlıkçıyım hastane bana indirim yapar kesin diyodum, cıx yapmıyolarmışKızlar SGK memurlara doğum yardımı vs vs veriyor muymuş acephakkımız varsa alalım tabi bilgisi olanlar ?
Hormonlara baglı gec cıkıyor,Kizlar ben gobekten dolayi agda degil jilet yapiyordum son hafta agdaciya gitsem dedim bayan doktor gitme dedi bana. Benim gec oldu ya bebis nolur nolmaz diye mi dedi ki
Jilet kullaniyorum ama cikmiyor birde o var. Eskiden 2 gunde cikardi simdi haftasi oldu yok hamilelikte azalir mi
Melis çok güsel isim cnm ece şahane zaten bnmde listemde var ama hala karar veremedimbir adı ece olacak ama sanırım kısa öz sade bşrde ece kız çocuklara çooook yakışıyor sevimli şirin oluyorlar.melisa ece de düşünmğyor değilim.melisada güzel değil mi:))
Demir emilimini azaltiyor normalde cay. Gebelikte daha da artiyordur haliyle. O bakimdan ben kisiyorumBen çok rahat içiyorum çayı..Sizin için ayrı bir yasak mı vardı acaba da içemiyorsunuz?
Ben hep kendim yapardım göbek engellemeye başlayınca jilete döndüm hiç başkasına yaptırmadım o yüzden gidemedim kuafore. Dediğin gibi çok yavaş çıkmaya başladı canım her duşta üstünden geçiyorum çıkmasa da ne olur ne olmaz diye. Doğumdan sonra sil baştan olacak benim için ipl lazer makinası kullanıyordum ne güzel azdıKizlar ben gobekten dolayi agda degil jilet yapiyordum son hafta agdaciya gitsem dedim bayan doktor gitme dedi bana. Benim gec oldu ya bebis nolur nolmaz diye mi dedi ki
Jilet kullaniyorum ama cikmiyor birde o var. Eskiden 2 gunde cikardi simdi haftasi oldu yok hamilelikte azalir mi
Kahve ve çay kafein içeriyor ve çay yemeklerle yenildiginde demir ve vitamin emilimini azaltıyor. Kafein de bebeğin yeteri kadar beslenmesini ve kilo alımını engelliyormus. Ancak Türk kahvesi en masum kahvelerdenmis günde 1 sorun yapmıyormuş.Çay meselesi çok konuşulmuş. Yıllardır demir eksikliği yaşayan biriyim. Doktorlar peynir, yumurta, et gibi protein grubundan gıdalar yenildiğinde beraberinde çay tüketilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ama ben çayı hep içtim. İlacımı kahvaltı ve öğle yemeğinin tam arasında alıp o sırada sudan başka sıvı tüketmedim emilimi azaltmasın diye. Kahveyi de 3.aydan sonra haftada bir kere fln içtim, çok aramıyorum onu hamilelikte. Ama çaysız kahvaltının tadı çıkmıyor. Yumurta yiyemiyorum mesela çay olmadan, midem bulanıyor. Demir değerlerim de hamile birine göre çok iyiymiş, pazartesi günü yapılan tahlil sonucuma göre doktor öyle dedi. Yediğimiz içtiğimiz hazır onlarca zararlı şey var, günde 2-3 bardak çay en masumlarından bence.
Agda yaptiramayacagim zaten istemiyordum da. Caiz olmadigini duyali kac senedir kendim hallediyordumHormonlara baglı gec cıkıyor,
Benimde şuan gec cıkıyor,
Doğum yaptıktan belirli bi süre sonra eski haline dönüyor
Tecrübeyle sabit
Benim merak ettiğim konu o değil.Senin söylediğine gelince de henüz uygulamaya geçmemiş galiba,geçer mi emin de DeğilimBi ara özellerde doğum ücretsiz olacak söylemi dolanıyordu ama ne kadar doğrudur şartları nedir bilemedim .. acil giden hastalardanda ücret alınmaz diyorlar ama bir gece gittim 150 tl muayene ücreti kestiler hemen
Bilgi burada varBenim merak ettiğim konu o değil.Senin söylediğine gelince de henüz uygulamaya geçmemiş galiba,geçer mi emin de Değilim
aynen protein yanında Çay içmek denir emilimini sıfırlıyor c vitamini ile birleştirmek ise %100 emilim sağlıyormuş ben ya portakal suyuyla ya da limonata ile yapıyorum kahvaltıyı çayın yerini tutmasa da idare ediyoÇay meselesi çok konuşulmuş. Yıllardır demir eksikliği yaşayan biriyim. Doktorlar peynir, yumurta, et gibi protein grubundan gıdalar yenildiğinde beraberinde çay tüketilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ama ben çayı hep içtim. İlacımı kahvaltı ve öğle yemeğinin tam arasında alıp o sırada sudan başka sıvı tüketmedim emilimi azaltmasın diye. Kahveyi de 3.aydan sonra haftada bir kere fln içtim, çok aramıyorum onu hamilelikte. Ama çaysız kahvaltının tadı çıkmıyor. Yumurta yiyemiyorum mesela çay olmadan, midem bulanıyor. Demir değerlerim de hamile birine göre çok iyiymiş, pazartesi günü yapılan tahlil sonucuma göre doktor öyle dedi. Yediğimiz içtiğimiz hazır onlarca zararlı şey var, günde 2-3 bardak çay en masumlarından bence.
Bende çok korkuyorum 37. Haftada yapılacakmış ama gün sayar oldum nasıl yaptırıcam diye. Muayeneden çıkınca bizide bilgilendirirsin olur mu korktuğumz kadar var mıymış diyeKontrolümüze 1 saat kaldı aşırı heyecan yaptım ah şu çatı muayenesi beni benden alıyor :))) 5 snyelik iş günlerdir strese soktu beni ya :)))
Ben de maalesef okula giderken spor ayakkabıyla gittim hepZaten 39 numara terlik sandalet de boydan uzun oldugu icin cirkin oluyor. Abiye elbisenin altina sandalet bulamadim da kinetix spor ayakkabiyla gittim dugune.
Paylaşımın için teşekkürler canım
Rica ederim.Paylaşımın için teşekkürler canım
evet melisa gerçekten çok güsel,melisa ece olabilir bizimde,defne kuzenm koydu çok severimdeKızımız olsaydı Melisa koycaktık bence çok güzel bir isim. Listemizde Ece, İpek ve Defne vardı. Kısmer bakalım 2.çocuğa. İlerde olursa ve kız olursa Melisa koyacağız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?