2018 Ekim Anneleri

40 icin tereddut etme en azindan gunduz cik canim yurumek iyi gelir.Kafan dagilir.
Yorgunluk bindikce ve hep ayni seylerin etrafinda döndükce insan afalliyor.
Zaten hep diyorum ilk bebeklerde bi sudan cikmis balik hali oluyor insanda.Hem bu kadari tahmin edilmiyor,hem hic gecmeyecek gb geliyor.
Simdi dusunuyorumda bosta kalinca buyuguyle oynamak bile ayri keyif oluyor.

Gozunaydiiin :) Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin saglikla❤

Sancisindandir yine muhtemelen canim.
Biogaia var damla o probiyotiktir bi incele istersen.Onun disinda masaj,banyo ve senin tukettiklerin iyi gelir.Ama bagirsaklari gelistigi icinde bu sikintilar biraz olacak kabullenmek lazim.

Sezeryan doğum yapanlar nasılsınız ?
Bugün kaçıncı gününüz ben de sezeryan olacam merak ediyorum. Kaç gün yatıp dinlenmek lazım ne zaman ağrılar geçiyor?

Bugün kaçıncı gününüz ben de sezeryan olacam merak ediyorum. Kaç gün yatıp dinlenmek lazım ne zaman ağrılar geçiyor?
Benim ikinci sezaryenim bu geçen çarşamba oldum o gün öğlen ayaklandım ertesi gün çok iyiydim spinal oldum ondanmı bilmiyorum çok rahat geöti ağrı oluyor tabi dikiş yerlerinde gün gün azalıyor ama dayanılmayacak değil yemeğimide yapıyorum evimide topluyorum bebeğimlede ilgileniyorum yapıylada alakalı belki ama beni iuan rahatsız eden tek şey göpüslerim taş gibi sürekli sert kamburum çıktı artık

1. Çocuk kaç yaşında

Nevvreste birde ağrı kesici kullanırsanız daha rahat geçiyor hastahanedede yaptıkar hatta iğne özellikle çok rahatlatıyor..ayrıca şuanda parol kullanıyorum günde 3 kez oturup kalkarken özellikle acıyor dikiş yerim ama normal hareketsiz haldeyken yada yürürken acımıyor ki benimde tenim hassastır ..sezaryen korkulcak birşey değil merak etmeyin sadece sürekli yatat halde olmayon bence yürüyün bol bol hareket edin daha çabuk iyileşirsiniz

Sancisindandir yine muhtemelen canim.
Biogaia var damla o probiyotiktir bi incele istersen.Onun disinda masaj,banyo ve senin tukettiklerin iyi gelir.Ama bagirsaklari gelistigi icinde bu sikintilar biraz olacak kabullenmek lazim.
Kendime rezene ve kimyon tohumuyla çay yaptım inşallah biraz fayda eder benim uykusuz kalmak sorun değilde kuzuma kıyamıyorum ya bu arada iyiki varsın valla soruma cevap :)) sağol canım

Hayirli olsunn rabbim anali babali buyutsun insaallah❤ dogum belirtisi olarak neler yasadiniz acaba,biraz anlatabilir misiniz :) bir de erkek bebekler bekler diyorlar. Herkeste ayni mi acaba.

Merhabalar. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü ben de sezeryanla doğum yaptım. Bu ikinci doğumum. Aslında hemen ayaklandım. Doğumdan sonraki 2 gün ağrı kesicilerle hafif hafif gezinebiliyodum. Ama eve gelince yürüdükçe dikişlerim sizliyodu. Tam olaran cumartesi günü yürürken ağrı hissetmemeye başladım. Tabii yatarken pozisyon değiştirirken ara ara hala acıyor kesi yeri. Benim kesi biraz büyük belki de ondan ancak 1 haftada toparladım diyebilirim.

İlk oğlum çok gazlıydı gece sürekli uyanır kıvranırdı. Şimdi önlem olarak rezene demlerken içine kimyon tohumu da atıyorum. Günde 3-4 bardak bu karışımdan içiyorum. Şimdilik sorun yok gibi çok şükür.

Biz cumartesi kontrole gittigimizde sariligimiz yuksekti. 17ydi. 24 saat fototerapi aldik. 10a dusmus. Simdi evdeyiz. Iki gun sonra kontrol var. Cok korkuyorum. Surekli sari mi diye bakiyorum. Fototerapide bizi cok zorladi. Gozune bir sey takip yatmasi gerekiyordu ama bu surekli o gozundeki bandi cikarmaya calisip agliyordu. Sabaha kadar uyumadik. Daha sık emzir, kalani sagip icir. Hala araniyorsa bir olcek mama ver dediler. Dunyayi yiyor. Yarim saat emziriyorum, yarim saat sut sagiyorum, bir saat dinleniyorum. Geceden beri beynim döndü artik. Ogunleri sıklastirinca da emmemeye basladi cunku karni tok.
Aksam bayilcaktim artik. Gazini da cikaramadik. Ciyak ciyak agladi dakikalarca. Sonra esimle birbirimize bagirdik, bebek de sustu ve uyudu.

gunduzleri bol bol dinlenio gece dinc ooman lazim ya da erken uyuman lazim

Hanımlar hepinize selamlar,
Ancak kendime gelebildim. Son yazılanların tümünü okuyamadım ama yeni doğum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun, sağlıkla analı babalı büyütelim inşallah kuzularımızı doğum yapacak olan arkadaşlara da şimdiden kolaylıkla, Allah bir avazda sağlıkla kurtarsın inşallah.

2. Doğumun en büyük avantajı lohusalık depresyonuna girecek kadar bile vaktin bulunamamasıymış Büyük oğlum sürekli bebeği sevmek istiyo. Sevmekten kastı elini kolunu çekelemek yüzünü öpmek :) bir yandan ona yapma dokunma demek yerine şöyle yavaşça sevelim böyle dokunalım diye öğretmeye çalışıyoruz bir yandan da bebekle ilgili işlere onu da dahil ediyoruz: bebeğin bezini getirebilir misin oğlum? Hadi bebeğin ayaklarını okşayalım gazı rahat çıksın. Hadi bebeğin üstünü ört annecim :) bu moddayım. Çok şükür zarar verme eğilimi yok ama sevgisini heyecanını da tm kontrol edemiyor :)

Bir de doğum yapacak arkadaşlara birkaç tavsiyede bulunmak isterim: yanıma 1 tane termal çorap almıştım. Gaz çıkışı olmadı, bu çorapları giyip karnımı çarşafla kalınca örtünce gaz çıkışı daha kolay oldu. Bir de yanıma bir miktar rezene ve kimyon tohumu almıştım. Hem doğumdan önceki gün içtim hem de hastanede doğumdan sonra içmeye başladım çok şükür sütüm bu kez hemen geldi. Sezeryan olacaksanız bir tavsiyem daha var: ben bu kez baya dikiş ağrısı çektim. Ayağa kalktığımda kesi yeri çekiliyo gibi hissediyodum. Doğumun 6. Gününe kadar hep oturur vaziyette uyudum dikişlere bi şey olur korkusuyla. 6. Gün sırt üstü yatıp ayaklarımı dizlerden kırıp kendime hafif çekerek uyumayı denediö ve o sabah ilk kez ayağa kalktığımda çekme hissi ve ağrı olmadı. Bilmiyorum doğrudan ilgisi var mı ama bence sırt üstü yatmak kasları esnetti.

Bi sorum daha olacak bir mememin ucu çok kötü sızlıyordu baktım iltihap gibi beyaz bişe olmuş yani iltihap olabilir mi acaba çok yanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…