2018 Ekim Anneleri

Biz de benzer durumdayız canım kızım sürekli sevmek için sıkıştırıp yanaklarını öpüyor gün içinde gel şöyle yapalım böyle yapalım demekle geçiyor fazla yalnız bırakmamaya çalışıyorum kucağıma alacağım diyor dediğin gibi depresyona bile giremiyor insan evde bir çocuk daha olunca. Ağrılara gelince ilk 4-5 gün fena halde baş ağrısı yaşadım dikişlerimi hissetmedim bile sonra 6. Gün dikiş ağrısı hissettim ki o gün de dikişin arasından sızıntı oldu soluğu dr da aldık şükür bir sıkıntı yokmuş ama iki gün yaşadıktan sonra çok şükür o da geçti.bugün 2 haftalık olduk dikiş yerim yapışmış gibi sadece sızıntının olduğu kısım tam yapışmamış o da az daha geç iyileşecek dedi dr.

Bi sorum daha olacak bir mememin ucu çok kötü sızlıyordu baktım iltihap gibi beyaz bişe olmuş yani iltihap olabilir mi acaba çok yanıyor
Yumuşamış deri o...
O beyaxlıktan sonra kanamaya ardından yara olmaya başlıyor benimki...
Yani gögüs ucu yarası...
Neler cekiyorum emzirirken anlatamam,
Meme ucunu o kadar korkarak veriyorum ki bebeğimin ağzına...

Ya ben mastit oluyorum sandım içide bi kısım sert kızım akşamdan beri doğru emmiyor aranıyor alıyorum emzireyim diye itiyor çok canım sıkkın

Ya ben mastit oluyorum sandım içide bi kısım sert kızım akşamdan beri doğru emmiyor aranıyor alıyorum emzireyim diye itiyor çok canım sıkkın
Meme ucunu diyorsan kahverengi alanı emzirmekten ve yaradan kaynaklı benimde sert, ilk doğumumdan sonra da böyleydi zaten,
Mastit memenin kahverengi ucu ve halkası dışındaki beyaz kısımda oluyor, kırmızılık ve etrafına su dalgası gibi yayılıp büyüyen pembe dalgalar şeklinde...
O kısım çok agrılı olur zaten dokunamazsın bile, bide o kırmızılık olan yerler diğer yerlere göre daha ateşlidir daha sıcaktır...
Mastitin resimlerine netten bi bakıp karşılaştır kendi gögsünle istersen

İtme konusuna gelince sen zorlama alsın diye gögsünü,
Gögüs ucunu agzına temas ettir sadece onun almasını aranmasını bekle...

Kızlar duş aldınız mı doğumdan sonra...
Doktorum 10 gün yapma dedi ama ben heran girebilirim...
Böyle 10 gün beklemek bana göre değil,
Ağrılarım yüzünden yeterince psikolojik olarak çöktüm zaten bi duş alsam kendime gelirim gibi

Canım kızarıklık falan yok beyaz kısımda sertlik var ve acıyor emmesinide sanırım çok gelip boğazında kalıyor ondan almayabilirmiş pompa almayada çıkamadık ki bi ya manuelide boşverdim direkt elektrikli alacağım hem masaj yapsın hem sağsın çocuğum sabahtan beri bir kere emdi ya .. duşumuda eve gelince aldım ben hastanedeykende girebilirsin demişlerdi .. doğum yapalı 12 gün oldu 4 kere duşa girme fırsatı buldum yanımda kimse olmadığı için bebeğimi bırakıp giremedim yoksa hergün girerim çok iyi geliyor

Anladım...
Duş sonrası pansuman yaptınmı peki yada kapattın mı kesiyerini gazlıbezle falan?

Lansinoh krem surun her emzirmeden sonra.. lansinoh gogus pedi de çok iyi

Canım buna lohusa depresyonu deniyor işte :). Ben haziran annesiyim. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Hatta ben altını bile temizlemedim uzun süre. Annem kardeşim halam hallediyordu. Bu bir süreç. Evet yaşayacaksın bunu. Ama geçeceğini bilerek yaşa, kendini yıpratma.

Sezeryan sonrası eve geldiğim gün ayakta yap dedi doktor. Sadece oraya lif vs değmesin.. su aksın üzerinden yani.. ılık duş sütü artırıyor aklınızda olsun

Bende hastahanede 2.gün aldım ilk duşumu sonrasındada gün aşırı alabilirsin dedi doktorum alıyorum su geçirmeyen bant yapıştırdılar dikişime size yapıştırılmadımı?

ben de 2. gun eve geldigimde yikandim. ayakta yikan lifleme demisti.hic sargi bezi filan bisey yoktu.40 gun liflemeden ayakta yikancaksin dedi.

Kendi sancıların geldi mi canım nasıl oldu bnm de son 7 günüm kaldı hala gelesi yok

Sezeryan doğum yapanlar nasılsınız ?
Bugün kaçıncı gününüz ben de sezeryan olacam merak ediyorum. Kaç gün yatıp dinlenmek lazım ne zaman ağrılar geçiyor?

Bizim 25.günümüz :)
2.spinal sezaryeni gecirdim.
Buyuk kizim 4 yasinda.
Ilkine gore daha iyi gecti diyebilirim cunku sanirim ne olacagini ne atlatacagini bilmeninde etkisi buyuk.
Ayaklaniyorsun ama yurudukce daha da aciliyorsun.Acin agrin olacak ama her gecen saat daha iyi oluyot.
Yatmak kismi sana kaliyor aslinda.Biraz kendini yorup dinlenmek istedikce yatarsin.
Kizlar doktordan geldik 51 cm 3150 gr olmus atlas bey gunumuzude aldik carsamba gunu de geliyor allahin izniyle

Gozunaydiinn :) Kolaylikla gecer,saglikla kavusursunuz insallah.Allah yardimcin olsun❤

Ben aradan cekileyim demis resmen :)))
Iyi olmaniza sevindim❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…