- 25 Mart 2018
- 511
- 601
- 53
- 39
Seninki de minnak olacak belli benjm zeynep 2830 dogdu :) usg de 3 kiloya yakin demişlerdiInsallah devam eder acilman da normal olur. Hiç belli olmuyor işte kısmet demekki biz ne dersek diyelim. Sezaryen olacaksam 2 hafta önceden kavussaydim keşke diyorum bazen ama bize bakmıyor bebisin keyfi tamamen :)
Sağol canım bir an önce alsam kucağıma başka bişey istemiyorum belirsizlik çok etkiledi beni şimdi daha iyiyim şükür. Bebisler büyüdü bile ne güzel muhabbetler varda katılamadım işte yararlanacagim artık 1 hafta 10 günlük tecrubelerinizden :)
Doğum şekli gerçekten kısmetmiş ne kadar istesem de olmayınca olmuyor demekki. Bizim kız 2 haftadır hep aynı ölçülerde kaldı 2900 olmuş bu hafta kilosu da artmiyor neredeyse 2 haftada 100 gr aldı almadı gibi. O yüzden beklemenin anlamı yok dedi doktor riske girmesin diye. Bizimde işimize geldi açıkçası.
Doğal olmayan hatta tehlikeli sayılabilecek şeylerle doğum tetiklenir ya da yaptirilmaya calisilirdi muhtemelen. Anne bebek ölümleri çok sayıda gerçekleşiyordu bu koşullarda bildiğim kadarı ile. Ya da travma yaratırdı en iyi ihtimalle.
Bende dün yaptım muhallebi güvenilir bir yerden süt geldi bana bizde incir uyutmadı derler ondan yaptım yani İncirli muhallebi gibi birşey ben birde hurmada koydumBen bugün arkadaşın önerisi üzerine Muhallebi Yaptım yedim işe yaradı siz de deneyin isterseniz
Acaba neden en son hangisini verdiysen onla başlıyorsun? Ben tam tersine hangisini verdiysem diğerini veriyordum bir dahaki sefere.
Kızlarrr çok değişik duygular içindeyim.Yarın sabah 08.30 da Yusuf Yağız ı mızı kucağımıza almak İçin Doğuma gireceğim İnşallah.Büyük gün geldi çattı bile.Ne ara bitti bu 9 ay
Annemler hem stres olmasın hem de işlerini rahatça ayarlasın diye Doğumdan çıkınca haber vereceğiz (1saat mesafedeler zaten).Bir yandan bu geceyi sakin geçirdim iyi oldu ama diğer taraftan böyle buruk buruk hissediyorum ; özellikle büyük oğluma karşı,nedendir bilmiyorumDua edin bana inşallah.İlk fırsatımda yazarım inş.Hakkınızı helal edin
Hayırlı doğumlar olsun canım sağlıcakla kavuşursun oğluna umarımKızlarrr çok değişik duygular içindeyim.Yarın sabah 08.30 da Yusuf Yağız ı mızı kucağımıza almak İçin Doğuma gireceğim İnşallah.Büyük gün geldi çattı bile.Ne ara bitti bu 9 ay
Annemler hem stres olmasın hem de işlerini rahatça ayarlasın diye Doğumdan çıkınca haber vereceğiz (1saat mesafedeler zaten).Bir yandan bu geceyi sakin geçirdim iyi oldu ama diğer taraftan böyle buruk buruk hissediyorum ; özellikle büyük oğluma karşı,nedendir bilmiyorumDua edin bana inşallah.İlk fırsatımda yazarım inş.Hakkınızı helal edin
daha var sanırımGaliba akrep annesi olacak olan bir ikimiz varım değil mi ? :)
Bunu okudum. Tesekkurler. Cocugun agirligina gore olan bir hesaplama da vardi bir yerde.http://parazingunlugu.com/2018/01/yeni-dogan-bebekler-gunde-ne-kadar-kac-ml-anne-sutu-almalidir/
Şurda bi kucuk hesaplama var.
Her bebegi 2-4 haftalik dusunmektense.
Belki ysrdimci olur canim.
En basiti 60 ml mama ile 60 ml anne sütü aynı hesap değil.
Canim ćok gecmis olsun.Kızlar bebekle hastalıkla uğraşmaktan eski konuları okuyamadım. Mastit oldum bir çare bilen var mı. Göğsüm taş gibi ateşim 39-40 bebekle ilgilenecek halim yok. Göğsüm taş gibi kıpkırmızı. Socak düş masaj lahana yaptım fayda etmedi.
Masallah, stresten uyku tutmaz oldu beni şimdiden. Rabbimhayirlo evlat etsin analı babali büyütsün inşallah.Hiç korktuğum gibi değilmiş nasıl oldu nasıl bittiğini anlamadım bile sonrasındada çabuk toparlandım ağrı illaki oluyor sonrasında ama hayattan soğutacak kadar değil bende birkaç gün baş ağrısı oldu onuda nescafeyle çözdük ama sanırım biraz kişiye özelmiş bu durum kimisi çok ağır da geçirebiliyormuş ama ben rahat atlattım haftası dolmamıştı doğumumun yemekte yaptım çamaşırda astım hatta ev bile süpürdüm
Hayırlı olsun :)Merhaba arkadaşlar
Biz kavuştuk çok şükür. 23.10.2018'de saat 23:10'da normal doğum ve epiduralle şipşak bir doğum oldu. Belkide grubun son terazi bebeği geldi bugüne yetişti :) Darısı bekleyen arkadaşlara olsun Rabbim sağ salim kavuştursun sizleride.
35 haftada 2.500kg iken
40+2'de 3.880kg 51 cm doğdu kızım.
Acil şifalar canım rabbim tez zamanda hastaneden sağlıklı şekilde çıkmayı nasip etsinHerkese merhaba. Kasim annelerinde yazdigim mesaji son anda Ekim annesi oldugum icin buraya da kopyalamak istedim.
Bugün 35+1'de dekolman sebebiyle (plasentanin vaktinden erken ayrilmasiymis) acil sezaryenle bebegim dogdu. Fakat cigerleri tam gelismedigi icin su an yogun bakimda, malesef solunum sıkıntısı yasiyor. Bu haftada dogum yapip solunum sıkıntısı yasayan bebekler kac gun kaliyor acaba? Burdan net bir cevap yok, hep bakicaz bakicaz diyorlar.
Bu arada ilk dogumunu genel anestezi altinda sezaryenle yapan biri olarak, ikinciyi spinal sezaryen oldum ve bence sonrasinda iyilesme acisindan daglar kadar fark var. Hem ameliyat esnasinda cok rahattim, hicbirsey hissetmedim, bebegimi gordum, hem de genel anestezide 2. 3. gunde geldigim noktaya bu sefer ilk gun geldim. Sezaryen olacaklara tavsiye ederim. Yalniz bel fitigi gibi bir rahatsizliginiz varsa mutlaka onceden soyleyin, sanirim o durumda yapmiyorlar.
Bebegini dunyaya getiren herkese sonsuz iyi dileklerimi yolluyorum ve benim gibi bebegi yogun bakimda olanlara da acil şifalar.
Sezeryan şekline karar veremedim tereddütlerim var ama büyük ihtimalle spinal olacağım bi yerde okumuştum doğduğu zaman annenin göğsüne veriyorlarmış o anda ki iletişim sütünün gelmesi için çok önemliymiş bi de o ilk anını da görmek istiyorum bi cesaret edebilirsem inşallahMerhaba sezaryan sekline karar verdiniz mi?
Merhaba spinalden memnun kaldinizmi
Hay maşallah rabbim Analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin çok sevindim bende terazi olsun çok istedim nasip akrebe olduMerhaba arkadaşlar
Biz kavuştuk çok şükür. 23.10.2018'de saat 23:10'da normal doğum ve epiduralle şipşak bir doğum oldu. Belkide grubun son terazi bebeği geldi bugüne yetişti :) Darısı bekleyen arkadaşlara olsun Rabbim sağ salim kavuştursun sizleride.
35 haftada 2.500kg iken
Gecmis olsun. Bizimki de aksam 6'dan 11'e kadar oyleydi. Sonra kendi de bayildi herhalde. Gece hep uykusunda emip yatti. Uyurken de dede gibi sesler cikariyor. Öööeerghh falan. Evde bebek var demezsin.Sabah ettik resmen gaz cikaramadik uyumadi sürekli emmek istedi burnu tikali ememiyorda kendimi hic bu kadar çaresiz hissetmemiştimeczane acilsin serum fizyolojikle gaz damlasi aldiricam ama gaz damlasi ne olcude kullanmak gerekir acaba
Merhaba arkadaşlar
35 haftada 2.500kg iken
Gozun aydin. Masallah kizina. Allah anali babali buyutsun. Hayirli evlat olsun insallah.Merhaba arkadaşlar
35 haftada 2.500kg iken
Canım anlatır mısın nasıl geçti doğumun kendi sancıların mi geldi bnm de 40+2 yarına doktorum yatış verdi suni sancı içinMerhaba arkadaşlar
35 haftada 2.500kg iken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?