Sağlık ocağına aşıya götürdüğümde öyle söylediler canım dr önemsemedi bile havalar soğudu yıkayamazsanız her gün su ve pamukla silin dediler hatta ve kalın giydirmeyin diye öncesinde kuzum terliyordu üşümesin diye uğraşırken o dönem baya arttı şimdi evin sıcaklığı da 22-23 e sabitlenince giysiyi de azaltınca azalfı baya3güne1 banyo yaptırıyoruz ama
Kilo sivilcesi mi
Ayy inş
Valla onuda düşündüm sıcaktan mı diye
Akıntı falan yoksa önemli değildir diye düşünüyorum bir sonraki kontrolünüzde dr a sorabilirsin çok aklına takılırsa. İlk çocuğumda granülom olmuş gümüş nitratla yaktırmıştık o zaman görüntüsü böyleydi zamanla geçtiSadece rengi böyle. Zamanla geçer belki dedim ama bugün 43 günlük oldu hala aynı
Teşekkür ederim canimAkıntı falan yoksa önemli değildir diye düşünüyorum bir sonraki kontrolünüzde dr a sorabilirsin çok aklına takılırsa. İlk çocuğumda granülom olmuş gümüş nitratla yaktırmıştık o zaman görüntüsü böyleydi zamanla geçti
Canım yoğun pişik problemi yaşıyoruz biz de en son dr a götürdüm pipisini de kırmızı görünce dr pişik olduğunu söyleyip travazol ve trocyd di sanırım bu ilaçları verdi onlarla azalttım. Ciddi pişiklerde pişik kremi olarak kullandığımız bariyer kremler işe yaramıyormuş onlar önleme amaçlı kullanılıyormuş. Dr dan önce eczaneye eşimi desitin alsın diye gönderdiğimde eczacı da söylemiş ve dr un önerdiği kremleri söylemiş vermemiş desitin de. Ona inanmayıp dr a götürdüm aynı ilaçları verdi:) demem o ki ciddi görüyorsan bir dr a götür önereceği şeyleri kullan önleme amaçlı sonraları o söylediğin şeyleri kullanırsın canımMerhaba kızlar bugün bizimde aşımız vardı 1 ayımızı bitirdik Ayrıca muayenede ettiler kilosu boyuna da baktılar gelişimini iyi gördü dr sarılık hafifte olsa devam ediyormuş
Ben 35+4 de erken Doğum yaptım
Doğum kilomuz 2990 grdı boyu 45,5 doğdu 1 hafta yoğun bakımda kaldı 2760 gr kadar zayıfladı bugün 3760gr boy 51cm geldi o sivilce gibi şeylerden oğlumda da var kendi kendine geliyor geçiyor birde pişik oldu bepantol kullanıyordum desitin aldım oda tam geçirmedi zeytinyağına başladım inşallah iyi gelir bu arada hastanede yatarken canbebe kullanmışlardı pişik olmamıştı bende devam ettim canbebeye pişik olunca slepy aldık bakalım ne yapar daha ilk bezde dışarıya sızdırdı ağlamıştı acele bağladım bezi deneyelim bakalım pişik ne olur
Turşu da yoğurt da gaz yapıyordur canım bazen dolma da yapıyor bana da mercimek yaptı gaz tövbe ettim bu aylarda bir daha içmem diye. Şu birkaç ay biraz dikkatli tüket istersen çünkü sonrasında onlar çıkaramayıp ağladıklarında daha çok canımız yanıyor elimizden bir şey gelmiyor diyeKızlar geçen gün ayıptır söylemesi öğle yemeğinde dolma (pirinçli), dereotu eklenmiş yoğurt ve turşu yedim. Akşamına hem ben gazlandım hem de bebiş. Saatlerce ağladı kıvrandı gazdan yavrum. Daha önce de yoğurt yemiştim bi şey olmamıştı. Dere otu zaten hem süt olsun hem gaz gidersin diye yenen bi şey. Turşu mu gaz yapıyor acaba bi fikriniz var mı ?
Benim kafam da öyle canım hatta başlarda daha kötüydüm algım birazcık açıldı kırkımız çıkana kadar yani lohusalık döneminde tuhaf oluyorum algılayamıyorum unutuyorum her şeyi falan... zamanla düzelecektir uykusuzluğa bünyemiz alışık değil aslında biz de dünyaya yeni rolümüzle birlikte adapte olmaya çalışıyoruz zamanla her şey normale dönecek sadece sabretmek gerekiyorKızlar ben uykusuzluktan salak gibiyim,oğluş geceleri bir buçuk iki saatte bir kalkıyor, gündüz ne kadar 1-2 saat uyusam da asla dinlenmiş bi şekilde kalkmıyorum ve bildiğiniz kafam çalışmıyor, algım düşük. İşlerle ilgili evraklara bakmam lazım ama hiç konsantre olamıyorum. Sizde durumlar nasıl
Bi keresinde oturup iki tabak lahana sarması yemiştim, o zaman da çok gazlandı oğlum. Ben de ona tövbe ettim canım bi daha yemem diye. Aynen öyle canım tek bebişler gazlanmasın, ilk oğlum zaten çok gazlı olduğu için onda ne yemişsin ne yememişsin hiç farketmiyordu.Turşu da yoğurt da gaz yapıyordur canım bazen dolma da yapıyor bana da mercimek yaptı gaz tövbe ettim bu aylarda bir daha içmem diye. Şu birkaç ay biraz dikkatli tüket istersen çünkü sonrasında onlar çıkaramayıp ağladıklarında daha çok canımız yanıyor elimizden bir şey gelmiyor diye
Annem yanımdaydı kafam dagılıyordu, vakit cabuk geciyordu, uyuyabiliyordum gündüzleri, ev işlerine çok katkısı vardı,Kızlar ben uykusuzluktan salak gibiyim,oğluş geceleri bir buçuk iki saatte bir kalkıyor, gündüz ne kadar 1-2 saat uyusam da asla dinlenmiş bi şekilde kalkmıyorum ve bildiğiniz kafam çalışmıyor, algım düşük. İşlerle ilgili evraklara bakmam lazım ama hiç konsantre olamıyorum. Sizde durumlar nasıl
biz yaptirdik 1 haftalikken. devlet hastanesinde genel cerrah yaptı, uyusturdular zaten agrisiz sızısız oldu. yöntem olarak da lazer kesim + dikiş.Hanimlar merhaba. Aranizda yenidogan sunneti yaptiran var mi? Zor oluyor mu? Tecrubelerinizi paylasirsaniz minnettar olurum.
Olur mu hepimiz öyleyiz hergün yeni bişey öğreniyoruz bebekletin yeni huylarını keşfediyoruz. Benim kızım günde bi kere kakasını elime yapmazsa rahat etmiyor mesela bende gaz sancısı sanıyordum meğer açınca yapacakmış ondan kıvranıyormuş :)Canim bir ben zannediyordum sekilden sekile giren.bi rahat edemiyorum.herkes düzgünce emziriyor dikkat ediyor zannediyordum.
Yakinda kayinbabamlar gelecek.bakalim nasil yapacam.
Neden emmiyor canim?neyi var.tek degilsiniz bu konuda.. iyi ki emzirme onlugu vs almamisim, evde emmiyor ki dışarda emzirme olsun
Tsk ederim canim.bide bisey soracam.b3begin burnunun tikanmasi tehlikeli mi?internetten sioaris edip gelene kadar ins bisey olmaz.hirilti vs ses cikiyordu..otribebe zaten deniz suyu. dun once 1 burna 5 dk sonra diger burna 1 damla dedi dr.
Sabah farkettim canim.normalde hep temizdi de bu sira sesler cikarip ta burnu kirli olunca farkettim.pecetenin ucunu sivrilttim.temizledim.simdi gorünürde bisey yok.ama icerde olup olmadigini nasil anlicam.Canım burnunu hiç temizledin mi bizimkinin burnu dolu olunca öyle sesler çıkıyor
Siparis edip alacam canim.tsk edrim.Canım bebek nefes alamadıkça da uyumaz. Otribebe burun aspiratörü internetten ne olduğuna nasıl kullanıldığına bakabilirsin çok iyi bir şey bulandan Allah razı olsun burnunu sürekli temizliyoruz biz sürekli tıkandığı için
Bizde ayniyiz canim.hemen uyaniyor.o arada uyumaya calisiyorum.gündüz yatamiyorum.ev isi yemek temizlik camasir derken geciyor iste.o uyurken ne is yaparsam o kâr.Kızlar ben uykusuzluktan salak gibiyim,oğluş geceleri bir buçuk iki saatte bir kalkıyor, gündüz ne kadar 1-2 saat uyusam da asla dinlenmiş bi şekilde kalkmıyorum ve bildiğiniz kafam çalışmıyor, algım düşük. İşlerle ilgili evraklara bakmam lazım ama hiç konsantre olamıyorum. Sizde durumlar nasıl
Ben hastaneden geldim.ertesi gün ailem gitti.o günden beri ev yemek bebek heosi bende.ilk cocugum bide.ama insan zamanla alisiyor.Annem yanımdaydı kafam dagılıyordu, vakit cabuk geciyordu, uyuyabiliyordum gündüzleri, ev işlerine çok katkısı vardı,
Annem gitti,
Şimdi ne vakit geciyo, ne kafa dagılıyo, ne de bişi,
Yalnız başına çocuk büyütmek çok zor....
Aynen canim.hergün bi degisik oluyor.uyutmasi hergun farkli.bugün 2 kere kakasini üzerime püskürtü:)Olur mu hepimiz öyleyiz hergün yeni bişey öğreniyoruz bebekletin yeni huylarını keşfediyoruz. Benim kızım günde bi kere kakasını elime yapmazsa rahat etmiyor mesela bende gaz sancısı sanıyordum meğer açınca yapacakmış ondan kıvranıyormuş :)
Masallah kuzuya. Bizde yanaklarinda bundan daha az var. Bugun sordum doktora. Kiyafetlerinize temastan alerji oluyor. Bebek deterjani veya sabunuyla yikadiginiz seyleri ustunuze koyup oyle yaslayin cocugu dedi. Koyuyorduk ama illa yuzunu bi yerlere suruyor. Sabit durmuyor.Kızlar biri daha sormuştu ama,
Benim bebeğimin yüzünde ve alnında da bu lekelerden cıktı,
Ortası beyaz kenarları kırmızı...
İsilikmi başka bişey mi?
Pazartesi kontrolde doktora soracagım ama sizlerinde tecrübeleriniz fikirleriniz önemli
Tabi Buda olabilir,Masallah kuzuya. Bizde yanaklarinda bundan daha az var. Bugun sordum doktora. Kiyafetlerinize temastan alerji oluyor. Bebek deterjani veya sabunuyla yikadiginiz seyleri ustunuze koyup oyle yaslayin cocugu dedi. Koyuyorduk ama illa yuzunu bi yerlere suruyor. Sabit durmuyor.
Doktora mutlaka sor canm o zaman..ama genelde bizim tedirgn oldugumuz konular normal süreçte olan seyler cıkıyor. . İçini ferah tut..Cnm dogdugundan beri var dilindede var kirmizi leke gibi
Tesekkurler. Bizimki hic doymuyor. 40 dk tek meme emziriyorum. Ama bu surede sadece 15 dk aktif emiyor. Sonra uyuyor geveliyor falan. Doktor 40 dakikadan fazla tutma seni emzik yerine kullaniyor dedi. Kalani sagiyorum. O arada memede oyun oynayip emmedigi icin acikiyor. Sagdigimi biberonla veriyorum. Hala bile ac olup aglarsa mama veriyorum. Simdi kilo aldigi icin doktor mamayi cok zorlanirsan ver yavasca azalt dedi. Ama bebegim uyumadigi her an yiyor.benimde bebegim 47 cm 2570 gr dogdu nasil beslediniz masallah bu arada iyi olmus kilosuda boyuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?