- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
ben de niyetlenmistim yaptırmaya 1. gun yaptıracaktım hatta ama kucuk doğduğundan dr onay vermedi..biz yaptirdik 1 haftalikken. devlet hastanesinde genel cerrah yaptı, uyusturdular zaten agrisiz sızısız oldu. yöntem olarak da lazer kesim + dikiş.
sonrasi icin antibiyotikli krem verdi bir hafta falan sürdük pipi beze yapışmasın, ağrısını da alsın diye. 10 gune kadar da dikisler düştü, sıkıntı cekmedik cok şükür kesinlikle öneririm farkina bile varmıyor bebek ve çok çabuk iyileşiyor yenidoganlar, 4 günde kızarıklık falan kalmamıştı.. hele simdi gayet normal halde sünnetli doğmuş gibi problemsiz.
bebekten bebeğe değişir oKızlar bebek kac kg almalı 1ayda?? Sade anne sütüyle besleniyor.
cani acimis minigin, normal. gecmis olsun.Bana yardimci olurmusunuz lutfenn
Zeynep bugun ikinci doz hepatit oldu. Igneden once bakınıyordu ben ellerini tuttum hemsire igneyi batirir batirmaz yuzu morluk ile kirmizi arasında bir rebk aldi ve 5-10 saniye Kdar nefes alamadi sonra aglayinca rengi duzeldi normal mi bu cok korktum
Canim yalniz kalirsan da cok yorulursun.uyuyamazsin.annenin yaninda olması nimet bence.Ben kayınvalidemle yardımcı kadının yanında bile rahat emziremiyorum ya.Hegkes gitsin evde yalnız kalalım istiyorum
Bakmiyorum da gel bana sor canim.aklim cıkiyor.emzirip yatirinca kosarak ymwcye gidiyorum.acaba kustu mu boğulur mu diye korkuyorum.bebegi gözleyen bi göz olsa diyorum.yoksa isten uykusuzluktan filan degil sikayetim.Benim de ilk çocuğum ve ben de tek bakıyorum. Rahat ol yanlız değilsin yani.. Allah sağlık versin. Kendine güven. Bak ne güzel bakıyoruz bebeklere..
Otribebe eczaneden alabilirsin ama pahalı bu yüzden netten aldım. Kargo 1 günde geliyo. Ben hepsiburadadan akşam 5 te aldım sabah 10 da elimdeydi
Maşallah canim sana:)Yavaş yavaş büyüdükçe aralıklar açılacak emme gücü hızlanacak ama neden çıkamıyorsunuz benim oğlumda 2 saatte bir en geç oda istiyor bazen ve gece 3-4 saati buluyoe ama ben sürekli çıkıyorum emziriyorum çıkmadan önce gittiğim yerde emzirme örtümü takıp emziriyorum da altınıda açıyorum sosyal hayattan koprmayon kendinizi bence ..haftasonuda eşimle çıkınxa gidiceğimiz yere yaklaşınca arabada emziriyorum 2-3 saat vaktim oluyor :) sonra oturğumuz yerde yine eöziriyorum..pazarada gidiyorum avmyede arkadaşlarımla gün yapıyoruz onada gidiyorum hiçbirşey değişmedi yani hayatımda sadeve bira daha yoruluyorum okadar :)birde 5 yaşında bir kızım var
kac ay bekledik. opuyorum valla :)))Evet doktor bunu da soyledi ama eglenceli tek kismi opmek. Kendimi engelleyemiyorum.
alin bulunsun her zaman lazım olur.Herkes otribebe kullanıyor mu? Doktor tavsiyesi ile mi başladınız? Denizin ara ara burnu tıkanıyor banyo yaparken temizliyorum genelde doktora sormayı unuttum. Burun kuruluğu yaptığını da duydum tereddüt ettim alsam mı bulunsa mı evde?
emzik denesenizIki gundur bebek gunduz sadece kucakta uyuyor. Emerken hic doymuyor. Simdi halamiz var ama haftaya gidecek. Kucagimda bebekle nasil sut sagcam. Hic doymiycak karni. Napicam. Cok uzgunum.
emzirip hemen yatırmayacaksın ki.. emzir, gaz çıkarma ve ben bi 10 dk da omzumda evde geziyorum sirt sivazlarken. sonra alt değiştirme.. Yan yatış yastigi yok mu? tuvalete koşarak gitmene gerek kalmaz..Canim yalniz kalirsan da cok yorulursun.uyuyamazsin.annenin yaninda olması nimet bence.
Bakmiyorum da gel bana sor canim.aklim cıkiyor.emzirip yatirinca kosarak ymwcye gidiyorum.acaba kustu mu boğulur mu diye korkuyorum.bebegi gözleyen bi göz olsa diyorum.yoksa isten uykusuzluktan filan degil sikayetim.
Bu arada bugün banyo yaptirdik.hırıltısı yok simdi.emzirirken de yok.sabah vardi.hem temizledim hemde banyo yapinca acılmiş olabilir mi?
Maşallah canim sana:)
Canim uykuya gectikten sonra altini mi degsitiriyorsun?bizimkinin uykusu acilir.emzirip hemen yatırmayacaksın ki.. emzir, gaz çıkarma ve ben bi 10 dk da omzumda evde geziyorum sirt sivazlarken. sonra alt değiştirme.. Yan yatış yastigi yok mu? tuvalete koşarak gitmene gerek kalmaz..
https://www.e-bebek.com/babyjem-guvenli-uyku-yastigi-p-bje-84328/
Bende yanliz bakiyorum hep tekiz en guzeli aslinda bebegi daha yakindan taniyosun bagin gucleniyortv aciyorum, bebek uyuyunca kafam dagiliyo. ben de yanliz bakıyorum..
Sende yapabilirsin canım ..bebek araban varsa en aZından koy içine bir parka markete çıkarak başlayabilirsin ve gerçekten dışardaykrn mışıl mışıl uyuyorlar :)) temiz hava iyi geliyorCanim yalniz kalirsan da cok yorulursun.uyuyamazsin.annenin yaninda olması nimet bence.
Bakmiyorum da gel bana sor canim.aklim cıkiyor.emzirip yatirinca kosarak ymwcye gidiyorum.acaba kustu mu boğulur mu diye korkuyorum.bebegi gözleyen bi göz olsa diyorum.yoksa isten uykusuzluktan filan degil sikayetim.
Bu arada bugün banyo yaptirdik.hırıltısı yok simdi.emzirirken de yok.sabah vardi.hem temizledim hemde banyo yapinca acılmiş olabilir mi?
Maşallah canim sana:)
Evet bazen yalnız yıkıyorum ayaklı küveti var ve içinde filesi ona koyup yıkıyorum zaten nornaldede tek yıkıyırum eşim suyunu döküuor ve çıkarken havkusunu getiriyor okadar:)ve mutlaka banyodan sonra yağı ile masaj yapıyorum heryerine oda iui geliyor mayışıyor emiziroyuem üstünede banyo yaptığı geceler daha güzwl uyuyor tavsiye ederim yapmayan var ise eğerKizlar bebeginizi yanliz yikadinizmi veya yikayan varmi ben kirkini cikarticam yanlizim mecbur
15 gunluk oldu bebegim 2700 gr oldu ama doymuyor benimde bebegim sagmayi deniyorum 20 cl anca cikiyor ustune mecburi mama veriyoruz doktora gittik haftada 250 gr almasi gerekiyor dedi bakalim 3.5 kilo olana kadar primatura mama kullanmaya devam edecegiz bu arada sarilik yaşadıkTesekkurler. Bizimki hic doymuyor. 40 dk tek meme emziriyorum. Ama bu surede sadece 15 dk aktif emiyor. Sonra uyuyor geveliyor falan. Doktor 40 dakikadan fazla tutma seni emzik yerine kullaniyor dedi. Kalani sagiyorum. O arada memede oyun oynayip emmedigi icin acikiyor. Sagdigimi biberonla veriyorum. Hala bile ac olup aglarsa mama veriyorum. Simdi kilo aldigi icin doktor mamayi cok zorlanirsan ver yavasca azalt dedi. Ama bebegim uyumadigi her an yiyor.
Sizin ne kadar oldu bebeginiz?
Ben suyunu bilmiyorum canım serum fizyolojik alıp sıkıyorum onunla kullanıyorumpessinus otribebe bende aldım aspratörü ve yedek uçları ama suyundan almadım onuda sıkıp öylemi çekiyorsun aspratörle
Uyusa bile altını degistiriyorum zaten dalmışsa bir süre sonra tekrar dalar..yan yatırsan bile arada yönünü değiştir. Bir saga bir sola yatır yani basını. Ruloların yönünü değiştir demek istediğim.. merak ettim.4.5 lt su içme suyu çok artırdı mi?Canim uykuya gectikten sonra altini mi degsitiriyorsun?bizimkinin uykusu acilir.
Bizim bebek eger memede uyumazsa agliyor.gazli.sürekli emmek istiyorum.ancak uyutunca rahatliyorum.o da 1 saat memede tutmam gerekiyor.1 saat belim pert oluyor.biraz ugrasiyorum.gazi cikmayinca da gezdiriyorum.yorulunca koyuyorum yataginin icine.o sirada kosuyorum.sütüm olsun diye günde 4 bucuk litre su iciyorum.haliyle sürekli geliyor.yan yatiriyorum zaten.arkasina uzun ince rulo gibi bi yastik koyuyorum.ön tarafina da.destekliyorum baya.yine de kusunca korkuyorum.
Kaç dozmuş peki bunlar?İyi aksamlar kizlar, bugun kalca, goz ve aylik muayene vardi hepsi guzel gecti cok sukur.
Kalca ultrasonla bakiliyor cok kisa ve kolay bir islem can yakici bir durum yok.
Goz muayene bildigimiz gibi isikla bakiliyor ve damla damlatilip yarim saat bekletiliyor.
Aylik muayene 4250gr olmus 36 gunluk kizim.
Emme aralari acilabilir, 20 dk emmeler kisalabilir, uyuma sureleri artabilir dedi doktor.
Birde bu devletin karsilamadigi asilardan bahsetti biz yaptirmak istiyorduk zaten onumuzdeki ay rota asisi ile baslayacagiz zaten 2 asi varmis rota ve menenjit. Fiyatlarida 210 ile 230 liraymis.
Her kafadan ses çıkmıyo ayrıcaBende yanliz bakiyorum hep tekiz en guzeli aslinda bebegi daha yakindan taniyosun bagin gucleniyor
Korkarım tek yıkamaya. 40 çıkarma adetini duydum ama adetleri uygulamadığımdan pas geçtimKizlar bebeginizi yanliz yikadinizmi veya yikayan varmi ben kirkini cikarticam yanlizim mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?