Canım kala için ortopedi den mi randevu alınıyor yoksa çocuk doktorundan aynı şekilde göz de?İyi aksamlar kizlar, bugun kalca, goz ve aylik muayene vardi hepsi guzel gecti cok sukur.
Kalca ultrasonla bakiliyor cok kisa ve kolay bir islem can yakici bir durum yok.
Goz muayene bildigimiz gibi isikla bakiliyor ve damla damlatilip yarim saat bekletiliyor.
Aylik muayene 4250gr olmus 36 gunluk kizim.
Emme aralari acilabilir, 20 dk emmeler kisalabilir, uyuma sureleri artabilir dedi doktor.
Birde bu devletin karsilamadigi asilardan bahsetti biz yaptirmak istiyorduk zaten onumuzdeki ay rota asisi ile baslayacagiz zaten 2 asi varmis rota ve menenjit. Fiyatlarida 210 ile 230 liraymis.
Bizim büyük çocuğumuzda parça kalmıştı düşmemişti canım çocuk dr umuz bakıp parça büyük olduğu için çocuk cerrahına yönlendirmişti neşterle parçayı alıp gümüş nitrat çubuğuyla yakmıştı cerrah. 5 dkyı bile bulmayan bir işlemdi bir daha sıkıntı yaşamadık canım. Dr una gittiğinizde gösterin parça vae gibiyse ilk çocuk olunca anlayamamıştık ne olduğunu zamanla normale döner diye bekledik olmadı akıntı da yapıyordu kan gibi o işlem rahatlatmıştı olmadı bir dahaMesajlaşmanızı görünce sormak istedim. Bizim oğlanın göbek bağının bir parçası göbek deliği içinde duruyor halen. Sizde böyle bir durum oldu mu? Ne yaparsak düşer biliyor musunuz?
Canım eğer iki haftayı falan geçtiyseniz sarılık probleminiz yoksa süreyi biraz artırabilir zaman ayarlamasını bebeğe bırakabilirsinizAynı durumdayımne zaman bitecek bu 2 saatte bir emzirme dönemi? Bilen varsa aydınlatsın, çok zorlanıyorum çünkü ne dışarı çıkabiliyorum, ne uyuyabiliyorum. Psikolojimi bozdu bu durum, eski sosyal hayatımı çok özledim
Yok canım üşütmüyorum üşüdüğünü hissrttiğimde altına bir alt daha giydiriyorum. Belki ileriki dönemler için söylemiştir hocası bilmiyorum da inmemiş testis durumları olabiliyor cidden bağlantısı olabileceğini düşündüm ben de. Tabi hiçbir şeye kesin bunun nedeni budur diyemem de belki etkisi vardırCanim zaten bezin ustune geliyor sikmiyor evet erkek madem oyle bezde takmiyalim.bizim bebekler hep boyle buyudu cok sukur bir sikinti olmadi sende bebisini usutme cok usuyorlar huzursuz oluyorlar.isininca misil misil uyuyorlar ozellikle geceleri
Burnu tıkanıp nefes alamayınca gittiğim dr lar söyledi canım kızımdan da tecrübeliyim ihtiyaç anlarında kullanıyorum günlük kullanımda değil. Kızım hastaydı sonrasında oğlumfa da burun akıntısı ve sonra tıkanıklık olunca mecbur kullanıyorumHerkes otribebe kullanıyor mu? Doktor tavsiyesi ile mi başladınız? Denizin ara ara burnu tıkanıyor banyo yaparken temizliyorum genelde doktora sormayı unuttum. Burun kuruluğu yaptığını da duydum tereddüt ettim alsam mı bulunsa mı evde?
Canım kala için ortopedi den mi randevu alınıyor yoksa çocuk doktorundan aynı şekilde göz de?
Ikisi de paralı değil mi?Rota 2 doz
Menenjut 3 doz
Canim benim bebehk de ilk günler 7 8 bez kirlertiyordu.ben saddce anne sutü veieyorum.nette okudum.1 aylik olunca anne sütü alan bebkleein kaka yapmasi azalirmis.benimki cis yapiyor ve koyu renk degil.ben sadece cok sık degistirmiyordum.artik degisecem.ins yariyordur.saol canim benim.
Kac günlük canim sizinki.
Bebis erkekse pipisi yukari yerlestirnce ustünu batiriyor.sen bezin karin kismina bi bez koy canim.
Tabiki canim.sürekli oturmaktan insan kabiz oluyor.benim durumum da fena.wcde hep kanama oluyor.
Masallah canim.Allah saglikla büyütmeyi nasip etsin.
Canim burasi doğu.havalar çok soğuk.bide kırkimız çikmadı diye komsular baya kınar beni.deli derler hemen.Sende yapabilirsin canım ..bebek araban varsa en aZından koy içine bir parka markete çıkarak başlayabilirsin ve gerçekten dışardaykrn mışıl mışıl uyuyorlar :)) temiz hava iyi geliyor
Canim.benimki hemen uyaniyor.uyutmasi da cok zor.bende gün icinde saga sola ceviriyorum.Uyusa bile altını degistiriyorum zaten dalmışsa bir süre sonra tekrar dalar..yan yatırsan bile arada yönünü değiştir. Bir saga bir sola yatır yani basını. Ruloların yönünü değiştir demek istediğim.. merak ettim.4.5 lt su içme suyu çok artırdı mi?
Yok cnm zaten adam akıllı bebeğe bakan yok.Slan seviyor oynuyor iki dk sonra aa annesi bu aranıyor al emzir diyorlar.Dinlendirmeye çalışan yok anlayacagın.Hatta bugün bebişin ilk banyosunu yaptırdık herkes müdahale etti ben de dedim ya bi tek tek söyleyin.Bebiş üşütecek dite arada eşimden de azar yedim kimse sana karışmıyor zaten bi ben söylüyorum diye.Canım çok sıkıldı ağlıyorum halaCanim yalniz kalirsan da cok yorulursun.uyuyamazsin.annenin yaninda olması nimet bence.
Bakmiyorum da gel bana sor canim.aklim cıkiyor.emzirip yatirinca kosarak ymwcye gidiyorum.acaba kustu mu boğulur mu diye korkuyorum.bebegi gözleyen bi göz olsa diyorum.yoksa isten uykusuzluktan filan degil sikayetim.
Bu arada bugün banyo yaptirdik.hırıltısı yok simdi.emzirirken de yok.sabah vardi.hem temizledim hemde banyo yapinca acılmiş olabilir mi?
Maşallah canim sana:)
e bebek teki malt içeceği çok etkili sut konusunda sütün kalitesinide arttiriyormusCanim burasi doğu.havalar çok soğuk.bide kırkimız çikmadı diye komsular baya kınar beni.deli derler hemen.
Canim.benimki hemen uyaniyor.uyutmasi da cok zor.bende gün icinde saga sola ceviriyorum.
Suyu cok icmek sütü arttiriyor demisti bi arkadas.yadegarım isimli arkadas.gecekten ise yariyor.arttirdi.önceden 3 litre iciyordum aksam olunca sütüm bitiyordu.ama okudum ki emziren anneler en az 3.8 litre icmeliymis.yani su ve sıvi gıdalar.
Ben ne olur ne olmaz diye 4 bucuk 5 icmeye zorluyorum.kendimi.
Sende yarin bi dene.kesinlikle faydasini goreceksin.
Ama ortopedi den alınması gerekir diye biliyorum bendeBizim hastane radyoloji bolumu detayli ultrason ile bakildi
Goz icinde nirmal goz dr dan
Hiç sorma gercekten!! Çok şükür 7. Gün kendiliginden yaptı kalasını bugün doktora götürdüm o da senin verdiğin tepkiyi verdi no no hiç bişey verme dedi ilaç ta veremem çok küçük bekle bir kaç gün daha yapacaktır dedi su ver sadece o da çay kaşıgı işe çok az dedi ona bile gerek kalmadan yaptı cok sukur burda ebeler rutin kontrol yapıyor hepsi ayrı birşey söylüyor hele en son kilo kontrolünde bu çocuk yeterince kilo almamış mama ver diyo ama sütüm var ve yetiyo başlard biraz fazla uyuyordu falan açıklama yapıyorum yok diyo gelişimi geride ikna olmayıp baska ebeyi aradım o da kızıyor ki bi ebe sana nasıl mama ver der anne sütüne devam et :))yadegarim Canim sen yurtdisindaydin degil mi?
Yani dogum icin bu kadar normal yanlısı iken yenidogan icin nasil bu kadar duyarsiz olurlar diye dusunmeden edemedim.
Portakal suyu durumu cok dusundurucu cidden.
Ki alerji ve pisik riski yuksek meyvelerdendir ek gidaya baslandiginda bile.
Umarim bebisin rahatlamistir ama sana bu onerilerde bulunan kimse bikac oneri daha almadan deneme derim.Denize dusen yilana sarilir derler insan biraz oyle oluyor caresiz kalinca anliyorum ama daha sakin kalmaya calis❤
Ama ortopedi den alınması gerekir diye biliyorum bende
Emzigi seviyor ama agzinda tutamiyor. Cilginca emmeye calistigi icin firliyor agzindan. Sonra sinirleniyor. Bazen de icinden sut gelmiyor diye sinirleniyor. Bazen de hic agzini acmiyor. Emzigi yalayip agzini kapatiyor.emzik deneseniz
Gecmis olsun. Biz de sarilik olduk. Zor oldu. Fototerapi aldik ama gecti sukur.15 gunluk oldu bebegim 2700 gr oldu ama doymuyor benimde bebegim sagmayi deniyorum 20 cl anca cikiyor ustune mecburi mama veriyoruz doktora gittik haftada 250 gr almasi gerekiyor dedi bakalim 3.5 kilo olana kadar primatura mama kullanmaya devam edecegiz bu arada sarilik yaşadık
Anladım canım ohalde biraz daha sabır diliyorum..yaza iyice büyümüş olacakle rahat rahatçıkarsın ozamanCanim burasi doğu.havalar çok soğuk.bide kırkimız çikmadı diye komsular baya kınar beni.deli derler hemen.
Canim.benimki hemen uyaniyor.uyutmasi da cok zor.bende gün icinde saga sola ceviriyorum.
Suyu cok icmek sütü arttiriyor demisti bi arkadas.yadegarım isimli arkadas.gecekten ise yariyor.arttirdi.önceden 3 litre iciyordum aksam olunca sütüm bitiyordu.ama okudum ki emziren anneler en az 3.8 litre icmeliymis.yani su ve sıvi gıdalar.
Ben ne olur ne olmaz diye 4 bucuk 5 icmeye zorluyorum.kendimi.
Sende yarin bi dene.kesinlikle faydasini goreceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?