- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
ben de yan yatırıyorum ama hiç kundak yapmadım annem yaptı 1 kere. istemedim ben. simdi tek bakıyorum zaten. yapmıyorum kundak. Bebegi sese alissin diye salonda ana kucağında uyutuyorum, tv acik hep.Tamam canim.baya meşakkatliymiş ama:)
Ben kundak yapip yan yatiriyotum.düser
Biz cok agladigi gece aceleden marketten bebelac aldik. Baska yoktu. Doktora sorduk. Olur dedi. Ama icinde sut proteini var. Sut alerjisi olanlar icin iyi olmaz. Dogum yaptigimiz hastanede biz hipp kullaniyoruz demislerdi. Birakcaz bakalim ama bu kiz doymuyor. Buzlukta sagdigim sutler var. Onlardan cikarcam. Bitince yine mamaya doncez mecbur.2saat hiç emzirmeden sagdigimda50ml gelmişti önceki gün. ama dün
hiç o kadar boslugumuz olmadi. kısır bir döngüye girdik. emdi emerken uyuya kaldı sırtını sıvazladım yatağına koydum 10 dk geçmeden ağladı hooop en başa geri dön. kakasıni da yapiyor.
humana still tee içmeye başladım.uyumasi lazım onun için en azindan gece bir kez 50ml mama verebilirim. uykusuzluk da onu huzursuz editör.
bizim oğlanda güzel bir uyku çekti. şimdi kucağımda.insllh dünün tekrarı olmaz.
bu arada doktora hangi mama diye bile sormamistim dusunmedigimden. dün öyle ani bur durum oldu ve eşim sma gold mamayı almış. okudum biraz iyi gibi geldi. sizler hangi mamayı kullanıyorsunuz??
Ben 20 kilo almistim. 15 gitti. Ama yedigim pastanin ekmegin hesabi yok. Saglikli beslensem tamamen gitcekti demek ki. Bir ay oldu bu arada.Doğum kilolarınız gitti mi? Sezeryan sonrası göbek kaldı ben de :)) Doktor spora başla dedi ama vakit yok
Kundak yaomayinca kesintisoz kac saat uyuyor canim.bizde yatak odasini terk ettik.ben de yan yatırıyorum ama hiç kundak yapmadım annem yaptı 1 kere. istemedim ben. simdi tek bakıyorum zaten. yapmıyorum kundak. Bebegi sese alissin diye salonda ana kucağında uyutuyorum, tv acik hep.
Ben doğumda 19 kilo aldığım için ancak 11 kilosunu verebildim göbeğim hala çok küçük değil ama ilk hamileliğimi düşününce yine iyi diyorum onda daha zor gitmişti kilolarDoğum kilolarınız gitti mi? Sezeryan sonrası göbek kaldı ben de :)) Doktor spora başla dedi ama vakit yok
Canım günde 6 lt su insanı mahveder. Su tabi ki de faydalı ama bu kadar faxlası da insana zarar verir bence içiyorsan sen de bu kadar tüketmeCanim gunde 6 litre su ic ve 20 dakika sag 20 dakika sol göğsünu ver.bebegein hem kilo alir hemde sütün bollasir.2 saatte bir de emzir.
Verdim canım inşallah yapar yaCanim doktora bakma sen
Cocuga 1 cay kasigi zeytinyagi icir.
Canim.ilk günler göğüslerin uyarilmasi icin gerekli.zaten süt cogaldikca denge oturur.günde sivi alimi 4 bucuk litreye düser.ben su disinda bisey icmedigim icin bunkadar iciyorum.mesela emziren bayanlar günde 3 litre su iciyor.geri kalan 1 bucuk litreyi de rezene komposto ayran hosaf süt arttirici çaylarla aliyor.yani düsününce sizde günlük 5 litreye yakin sivi aliyorsunuzdur.ben diğer seyleri icmiyorum.sadece su iciyorum.Canım günde 6 lt su insanı mahveder. Su tabi ki de faydalı ama bu kadar faxlası da insana zarar verir bence içiyorsan sen de bu kadar tüketme
Yapar canim ins.benimkide gecen gün günde bir kere yapmaya basladi.ablam zeytinyagi ver dedi.vedim sabaha çogaldi kaka yapmasi.bide yataginin ayak kismına bi şişeye sicak su koy.ama ayagina temas etmesin.yatarken sıcak tutsun.Verdim canım inşallah yapar ya
gece yatak odasında beşiğinde uyuyor. gunduz anakucaginda salondayız. tv acik hep. burna otribebe kullan. 2 gün önce cocuk profesörü yan yatır dedi.. önce yukarda kalan burun deliğine 1 damla 5 dk sonra ters yone cevir diğer burun deliğine 1 damla dedi...Kundak yaomayinca kesintisoz kac saat uyuyor canim.bizde yatak odasini terk ettik.
Oturma odasinda bi cekyatta ben.bi cekyatta esim yatiyor.besik tam ortada.tv hep acik.soguk diye buraya geldik.ufo yaktik.simdi de bebegin burnu tikandi.
Tek bakmaya uykusuzluga alistin mi?
Benim de 5.5 kilo fazlam kaldı. hiç iştahım yok. incir hurma ceviz atistiriyorum aradaBen 20 kilo almistim. 15 gitti. Ama yedigim pastanin ekmegin hesabi yok. Saglikli beslensem tamamen gitcekti demek ki. Bir ay oldu bu arada.
fazla 5.5 kilom kaldı benim de. ama göbek var :)))Ben doğumda 19 kilo aldığım için ancak 11 kilosunu verebildim göbeğim hala çok küçük değil ama ilk hamileliğimi düşününce yine iyi diyorum onda daha zor gitmişti kilolar
Ben artık daha sıkı bağlaıyorum geçmiyor şimdilik sanırım sıkacak diye gecşek bağlamamdan oldu :)
Anladım peki şimdiden sonra değiştirip farklı kullansam birşey olurmu acaba
Buyudukce gececek dedi doktor keyfii iseBizim bebek heo ağzindan hırıldiyor.horluyor gibi ses cikariyor.niye acaba bi bilen var mi?
Menenjit 2 yas sonrasi tek dozda olabiliyorRota 2 doz
Menenjut 3 doz
Hiç sorma gercekten!! Çok şükür 7. Gün kendiliginden yaptı kalasını bugün doktora götürdüm o da senin verdiğin tepkiyi verdi no no hiç bişey verme dedi ilaç ta veremem çok küçük bekle bir kaç gün daha yapacaktır dedi su ver sadece o da çay kaşıgı işe çok az dedi ona bile gerek kalmadan yaptı cok sukur burda ebeler rutin kontrol yapıyor hepsi ayrı birşey söylüyor hele en son kilo kontrolünde bu çocuk yeterince kilo almamış mama ver diyo ama sütüm var ve yetiyo başlard biraz fazla uyuyordu falan açıklama yapıyorum yok diyo gelişimi geride ikna olmayıp baska ebeyi aradım o da kızıyor ki bi ebe sana nasıl mama ver der anne sütüne devam et :))
çok zor geçiyor şu günler. doktor yeterli kilo almamış mamaya başlayalım demişti bende bir hafta musade istemiştim ve sonuç oğlum uyumak bilmiyor ne gündüz ne gece sadece emince duruyor sonra ağlama krizi sonra yine meme. yapışık ikiz gibiydik tüm gün. gece de uyumuyor. emdiği neye yarayacakki yine kilo alımı olmayacak. en son yarım saat emdi gece1 de ve yine ağlıyor. eşimle herhalde süt yetmiyor doymuyor hissiyatına kapıldık ve eşim mama aldı. 50 ml verdim. istemeyerek de olsa. hem ben tükendim hem çocuk yıprandı. bir-kac arkadaş büyüme atağından bahsetmiş. bizim durum bu olabilir mi acaba? son iki gündür böyleyiz özellikle. ve mamayı gündüz veremeyecem inşallah gerek de kalmaz. çok çaresiz hissettim kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?