Geçmişolsun cnm. En kısa sürede geçmesi dileğiyle. Bebeğin mı ilk kızın mı oldu?İyi dileklerin için teşekkür ederiz canım biz hasta olarak giriyoruz yeni yıla inş tüm yıl böyle geçmez bronşiolit olmuşuz hava alacağız geçmezse antibiyotik of off
Bu ishal kaçınılmaz mı illa oluyorlar mı? Biz yaptiramadikBen buyugune yaptirmistim.
9 aylikken 9 suren bir ishal oldu ama hastaneye yatnasina gerek kalmadi cok sukur.
Yaptirdim kucugunede.2.doz 5.ayda olacak nasipse
Ben de eşime eunlari anlatıyorum ama o üniversiteden önce iş yapması. Orda kendi yapsın diyo. Erkek evlat iş yapmazmis öyle alıştırma yaptırma diyo ana ben herşeyi öğretmeyi dusunuyorum. Bu hayatta yanında her zaman olmayabiliriz. Dikişi, bulaşığı, çamaşırı, temizliği, yemeği yaptırmasak da öğretme tarafindayim. Evi toplama ve birlikte kurabiye yapma hayallerim var:) hem annesine yardım etse nolacakToplum erkek evlada büyük önem atfediyor. Yanlış bakış açısı bu. Yeni anneler bunun farkında olup daha dikkatli olmalı bence, aşırı pohpohlayarak büyüyen erkek çocuklar ilerde kız arkadaşlarından medenice ayrılamıyorlar. Bakin haberlere ayrılmayı hazmedemeyen kadına yönelik akılalmaz şiddet haberleriyle dolu.. bunların hepsi yetiştirilis biçimiyle ilgili. Öyle bir dünya yok. Ilerde karısını aşağılayan horgören değil onunla mutlu huzurlu bir hayata destek olacak şekilde yetiştirilmeli. Eşi onun kölesi değil, hayat arkadaşı olacak, sorumlularının farkında olan ve kadına "değer veren".. aynı şekilde kızı olan annelerde ayakları üstüne basan, haketmediği muameleyi gördüğü an basıp gidecek kız evlatlar yetiştirmeli. Döver de sever de mantıksizligindan önce anne kendi arınmalı ki kız çocuğuna rol model olsun. Çocuğu annesinden güç alsin..Önce anne hayata karşı sağlam durmalı ki çocuk güçlü sağlıklı bir birey olarak toplumda yer alsin..
Cnm hangi eğitimleri aldın ve nerde paylaşabilir misin?Bunlar o kadar basit seyler ki aslinda.Bir de cocuk buyume asamasinda bunlari zaten gordugu icin hareketlendiginde gorduklerini yapmak istiyor bunlari yapmaktanda cok mutlu oluyor.Sadece engel olmamak onemlisi.Herseyle oynasin,ona da firsat verilsin yeter.
Bulasik makinesini yerlestirirken bana kasiklari catallari verirdi mesela kizim kucucuktu.Oyle ogrendi isimlerini.Eve geldigimizde montunu assin diye kendi odasina boyuna uygun aski taktik cok sevdi.Hala eve girince montunu asar.Artik boyu yetiyor giristekine.Ayakkabilarini kucucukken beklerdim giyerdi 2yasindan sonra bana kalmadi bile.Bunlar is mi ben yaparim elbette ama o cok mutlu oluyordu gercekten ve ogrendi aliskanlik oldu.
Ben acele edeyim bnm isim cabuk bitsin diye ona bunun karmasasini yasatmadim.
Babam bana ne derdi biliyor musun o ayakkabisini giymeye calisirken 'hic mi acımıyorsunuz kucucuk cocuk o zamani gelince ogrenecek'...Zamani ne ki?O ogrenmek istedigi zaman bence.Buna bu kadar merak ederken.
Firsat verdigimiz hersey onun normal hayati ne kadar basit aslinda.Anne olarak cocuklari bagimli gibi yetistirip sonra da ayy cocukla hayat iste demekten boyle dillendirerek anlatanlara acindiranlara kendi adlarina uzuluyorum.Cocuklara zaten ayri uzuluyorum.
Ki bahsettigin oyuncak toplamak,havlusu vs cok cook sonraki zamanlar.Cok kucukler ama hersey o kadar erken basliyor ki arkadasim,onlara sahitlik etmek bile ayri bi keyif :)
Montessori vb anlayislar bunlari cocuklarda savunan kolayliklari gosteren yapilar.Sevmeyenler genelde o gelisim geriligi gosteren cocuklar icin baslamistir diye baslar cumleye ama bizim toplumumuzda zatrn genelde saglam cocugu anneye muhtac yetistirmek anlayisi mevcut malesef.
Kizim kucukken ben ufak egitimler almistim ve cok hayrini gordum.Onlari evine gore uyarlamak cok guzel bi denge.
Simdi montessori denince akla ev seklinde yatak geliyor sadece ama onun mantigi mesela cocugun istediginde yataginda inebilip anneye ulasmasi,kendi inebilmesi cikabilmesidir.Ne kadar masum aslinda o zaten onun yatagi :) Yani sadece hafif yukseltilmis yer yatagi bile onlar icin cok guzel :) Ve bu onlarin odalarinda cok alanda kolayliklarla mevcut,aliskanliklarinda da,ogrendikleri bicok seyde de.
Dilime vurdu yine cok uzattim :)
Velhasil cok bilmeye gerek yok,farkinda olmak onemli❤
Ve eklemek isterim hicbi teoride gelisim erkek/kız ayirmiyor.Simdi kizimin yaptiklarini sayamiyorum cunku hepimize gayet normal geliyor.Ama 'aaa o mu yapiyor' cumlesini cok duyuyoruz
İlk kızım oldu sonra oğlum canımGeçmişolsun cnm. En kısa sürede geçmesi dileğiyle. Bebeğin mı ilk kızın mı oldu?
canim ben cikolata cips biskuvi nohut kuru fasulye herseyo yiyorum hic ayirt etmeden gaz yapar mi diye.gaz yapmiyo bizde.Kızlar çikolata yiyormusunuz?bebekte gaz yapar mi?
canim gece iki veya üç defa emmek icin uyanir geri uyurdu.ilaci birakinca her saat basi uyanmaya basladi ikinmasi sancisi artti.tekrar basladik nurse harveyse gecesi duzene giriyo sayilir.gunduz belli olmuyo ama bazen bikac defa bir iki saatlik uykulari oluyo bazen uyumuyo gaz sancimiz bitmiyo hicCanim gece ve gündüz uyumalari nasildi?
Simdi nasil?
Gündüz ve gece kac saat uyuyor.
Hazır uyumuş çocuk, zaten zor uyuyorlar uyandırmazdim:)))Kizlar benim bebegim günlerdir uyku problemi yasiyordu.
Bugün 8 bucukta emdi uyudu.hala uyuyor.sizce uyandirip emzirim mi yoksa kendisinin uyanmasini mi bekliyim?cvp yazarmisiniz?
Şurup vermiyorum ateşi şuan 36.9B Bir mucize atesi kac su anda ve surup vermeye devam ediyor musunuz ?
Düşmüş o zaman. Normal. Takipte kalın aralarda ölçüp not edin...Şurup vermiyorum ateşi şuan 36.9
Nette sunu buldum..Şurup vermiyorum ateşi şuan 36.9
Teşekkür ederim şimdi normal şekilde giydireyim o zaman dimi üşüdü yavrum buz gbi elleri falanDüşmüş o zaman. Normal. Takipte kalın aralarda ölçüp not edin...
Evin derecesi 22 ideal. Termometre ile ölç evi. Ev makul seviyede olsun. Normal giydir artik abartmadan.Teşekkür ederim şimdi normal şekilde giydireyim o zaman dimi üşüdü yavrum buz gbi elleri falan
Maşallah yavruna canim.benimki çok gazli bi bebek zaten.onlari da yedigim zaman hic uyumuyor.canim ben cikolata cips biskuvi nohut kuru fasulye herseyo yiyorum hic ayirt etmeden gaz yapar mi diye.gaz yapmiyo bizde.
Aynen bizimkide öylr canim.ins bebikolarimizin gaz sancisi biter de rahat uyurlar.canim gece iki veya üç defa emmek icin uyanir geri uyurdu.ilaci birakinca her saat basi uyanmaya basladi ikinmasi sancisi artti.tekrar basladik nurse harveyse gecesi duzene giriyo sayilir.gunduz belli olmuyo ama bazen bikac defa bir iki saatlik uykulari oluyo bazen uyumuyo gaz sancimiz bitmiyo hic
Ana civerü iste canim:)Hazır uyumuş çocuk, zaten zor uyuyorlar uyandırmazdim:)))
Canim iste bende sana üşütür diye atlet giydir.penye battaniye ört dedim.plojovic canım bana bir yardım eder misin dr a ulaşamadım sağlık ocağıda açmıyor kızım sabaha kadar ince bir tulumla durdu sürekli ılık bez koydum öksürmeye başlayınca içine atlet ayaklarına kalın bir çorap giydirdim yarı yere kadar penye örttüm aşıdan beri tuvaletini yapamadı emmek istiyor sancılanıp ağlıyor şuan üşüyor mu diyede çok tedirginim ellerini falan sıkıyor uyurken sürekli saniyeli aralıklarla bütün bedeni olacak şekilde sıçrıyor ateşi çıkmasın diye fazla kucağımada alamadım ten tene olmayın yazıyordu bir yerde ne yapacağımı şaşırdım akşam ki dr da normal dedi yolladı sanki ben anormal dedim ne yapacağımı söylesene bugün onu da şikayet edicem sinirlerim çok bozuldu sabaha kadar oturdum kuzumun başında ara arada inledi şimdi normal giydireyim mi acaba
Canim bebeklerde ilk uc ay melitonin gibi ismi olan bir hormon gunduzleri salgilanmiyor muymus az mi salgilaniyormus oyle bir sey. O uykuya dalmayi saglayan hormonmus. Onun icin burdaki arkadaslarin yuzde doksaninin bebegi seninki gibi tilki uykusu uyuyor. Benimki su an memede takili mesela. Agzindan cikarsam uyanir. Beyaz gurultu actiysam kapandiginda uyanir. Gece uyuyor benimki. Uyumayan arkadaslar da var. Ilk 3 4 ay uyku duzeni olusmuyor malesef.Merhaba anneler nasilsoniz bebisler nasil..ben burayi cok takip edemedim ama size bisey sormaya geldimsizin beebklerin uyku duzeni nasil? Bizimki bi turlu derin uykuya dalamiyor..gunduz uyudugunda surekli sallanmak istiyor yarim saat ya uyuyor ya uyumuyor ... gece ise geç yatiyor surekli kalkiyor saatte bir belki daha fazla .. doktorumuza sordum benim oglum erken dogdu yogun bakimda kaldi ...yogun bakimda kalan bebeklerde o endise korku oluyor o yuzden dalamiyordur dedi ama nasil asabiliriz bu durumi derin uykuya nasil gece r bilemiyorum..
Ben de çok özledim çikolatayı ve pastayicanim ben cikolata cips biskuvi nohut kuru fasulye herseyo yiyorum hic ayirt etmeden gaz yapar mi diye.gaz yapmiyo bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?