2018 Ekim Anneleri

Toplum erkek evlada büyük önem atfediyor. Yanlış bakış açısı bu. Yeni anneler bunun farkında olup daha dikkatli olmalı bence, aşırı pohpohlayarak büyüyen erkek çocuklar ilerde kız arkadaşlarından medenice ayrılamıyorlar. Bakin haberlere ayrılmayı hazmedemeyen kadına yönelik akılalmaz şiddet haberleriyle dolu.. bunların hepsi yetiştirilis biçimiyle ilgili. Öyle bir dünya yok. Ilerde karısını aşağılayan horgören değil onunla mutlu huzurlu bir hayata destek olacak şekilde yetiştirilmeli. Eşi onun kölesi değil, hayat arkadaşı olacak, sorumlularının farkında olan ve kadına "değer veren".. aynı şekilde kızı olan annelerde ayakları üstüne basan, haketmediği muameleyi gördüğü an basıp gidecek kız evlatlar yetiştirmeli. Döver de sever de mantıksizligindan önce anne kendi arınmalı ki kız çocuğuna rol model olsun. Çocuğu annesinden güç alsin..Önce anne hayata karşı sağlam durmalı ki çocuk güçlü sağlıklı bir birey olarak toplumda yer alsin..

Bunlar o kadar basit seyler ki aslinda.Bir de cocuk buyume asamasinda bunlari zaten gordugu icin hareketlendiginde gorduklerini yapmak istiyor bunlari yapmaktanda cok mutlu oluyor.Sadece engel olmamak onemlisi.Herseyle oynasin,ona da firsat verilsin yeter.
Bulasik makinesini yerlestirirken bana kasiklari catallari verirdi mesela kizim kucucuktu.Oyle ogrendi isimlerini.Eve geldigimizde montunu assin diye kendi odasina boyuna uygun aski taktik cok sevdi.Hala eve girince montunu asar.Artik boyu yetiyor giristekine.Ayakkabilarini kucucukken beklerdim giyerdi 2yasindan sonra bana kalmadi bile.Bunlar is mi ben yaparim elbette ama o cok mutlu oluyordu gercekten ve ogrendi aliskanlik oldu.
Ben acele edeyim bnm isim cabuk bitsin diye ona bunun karmasasini yasatmadim.
Babam bana ne derdi biliyor musun o ayakkabisini giymeye calisirken 'hic mi acımıyorsunuz kucucuk cocuk o zamani gelince ogrenecek'...Zamani ne ki?O ogrenmek istedigi zaman bence.Buna bu kadar merak ederken.

Firsat verdigimiz hersey onun normal hayati ne kadar basit aslinda.Anne olarak cocuklari bagimli gibi yetistirip sonra da ayy cocukla hayat iste demekten boyle dillendirerek anlatanlara acindiranlara kendi adlarina uzuluyorum.Cocuklara zaten ayri uzuluyorum.
Ki bahsettigin oyuncak toplamak,havlusu vs cok cook sonraki zamanlar.Cok kucukler ama hersey o kadar erken basliyor ki arkadasim,onlara sahitlik etmek bile ayri bi keyif :)
Montessori vb anlayislar bunlari cocuklarda savunan kolayliklari gosteren yapilar.Sevmeyenler genelde o gelisim geriligi gosteren cocuklar icin baslamistir diye baslar cumleye ama bizim toplumumuzda zatrn genelde saglam cocugu anneye muhtac yetistirmek anlayisi mevcut malesef.
Kizim kucukken ben ufak egitimler almistim ve cok hayrini gordum.Onlari evine gore uyarlamak cok guzel bi denge.

Simdi montessori denince akla ev seklinde yatak geliyor sadece ama onun mantigi mesela cocugun istediginde yataginda inebilip anneye ulasmasi,kendi inebilmesi cikabilmesidir.Ne kadar masum aslinda o zaten onun yatagi :) Yani sadece hafif yukseltilmis yer yatagi bile onlar icin cok guzel :) Ve bu onlarin odalarinda cok alanda kolayliklarla mevcut,aliskanliklarinda da,ogrendikleri bicok seyde de.
Dilime vurdu yine cok uzattim :)
Velhasil cok bilmeye gerek yok,farkinda olmak onemli❤

Ve eklemek isterim hicbi teoride gelisim erkek/kız ayirmiyor.Simdi kizimin yaptiklarini sayamiyorum cunku hepimize gayet normal geliyor.Ama 'aaa o mu yapiyor' cumlesini cok duyuyoruz

Arkadaşlar bi de dışarı çıkmam gerekiyor bebeğim arabasında yatar sıkıntı olur mu bilemedim hemşireyi arayıp sorsam mı bilgisi olan var mı herşeyi çok mu büyütüyorum onu da bilemedim

Arkadaşlar bi de dışarı çıkmam gerekiyor bebeğim arabasında yatar sıkıntı olur mu bilemedim hemşireyi arayıp sorsam mı bilgisi olan var mı herşeyi çok mu büyütüyorum onu da bilemedim

Aşıyla ilgili yapmaman gereken sadece bebeği yıkama canım.Onun dışında normal gununuz gibi devam.Ates ölcerin yaninda olsun bide.

benim bebegim de aynisiydi.bizde biogaia ve nurse harveys kullanıyoruz daha iyi oldu cok sukur.aynen gazdandir o sık uyanmalar ikinmalar

Doktora resmini mesaj attim kakanin.. 10 gün süt ürünlerini keselim bakalım demiş.. benim anlamadiğim bebeğim 75 günlük felan oldu bugüne kadar bişey yoktu.. sonradan olurmu ki böyle bişey
bizde bu şikayetle dr gittik gizli kan pozitif çıktı kakada canım banada sut ürünleri diyeti verdi 2 aydır yemiyorum başka şeylere de alerjisi olabilirmiş çocuk alerjiye gideceğiz

Kızımın ateşi 38.2 çıktı calpol verdim mecbur hastaneye gideyim mi ya panik oldum ben
Biz geçen hafta çarşamba aşılarımızı olduk çok şükür bizde ateş olmadı ebe bize 37,5 normaldir eğer üstüne çıkarsa ılık duş aldır ince giydir 38i geçerse calpol ver demişti eğer daha da düşmezse dr git demişti sen ılık duş aldırdın mı

Kızımın ateşi 38.2 çıktı calpol verdim mecbur hastaneye gideyim mi ya panik oldum ben
Asla banyo yok. Carpol verebilirsiniz. Sürekli ateşi takip edin..bize çocuk prof u dedi ki. 2 ay asisini olacak birazdan eve gider gitmez Carpol ver ve 6 saate bir ver demişti. Yine de kendi dr unuza danışın.

B Bir mucize Canım stres yapma hiç.Calpolu verdigin saati unutma ona gore devam ederse verirsin.Uzerindeki giysileri azalt,takipte kal.Kafasi ve ense kismi daha sicak olacaktir.Verem asisindan dolayi banyo yaptirmaman gerekiyor.

Alından ölçer olduğu için doğru sonuç vermez dediler hastaneye geldik kol altından ölçtüler 36.5 çıkıyor ben ölçüyorum 38.9 gösteriyor şimdi başka yere götürcem bi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…