- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Ins canim.Allah sağlik sıhhat versin kuzuna...Seninle aynı sıkıntıları cekiyoruz.. Geçen gün komşu aşure getirdi yedim, keşke yemeseydim.. Kuzum mahvoldu, uyuyamadı, acı acı çığlıklar attı.. Mukuslu yeşil kaka ve yarim saatte bir kusma mahvetti bizi. Öyle ki kıyafet degiştirirken yeni kıyafet batıyor daha tam giydiremeden geri çıkarmak zorunda kalıyordum. 2 aya yakındır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ara ara kuruyemiş denemesi yapıyordum ama asureden sonra onlar da tamamen yasaklı listesine girdi. Yumurta, tavuk, dana eti yemiyorum ama hala alerji yapan birşeyler var ve ben bulamadım. Patates yemekten içim dışıma çıktı, yoruldum artık.. Kızım bu ay sadece 400 gr aldı, ayını tamamlayana kadar 500 gr olur en fazla.. Kalsiyum takviyesi almama rağmen yetersiz geliyor, dişlerim cok koti durumda. Yeterli ve dengeli beslenemedigim için sürekli başım dönüyor. Mama vermek istemiyorum ve dayanamıyorum. Umarım çok yakında geçer..
Zorlarsam kusuyor canım o yuzden 60 90 ne içerse artık uc saatte, bunada şükür.Canim ins bebek büyüdükce alerjiye karsi da bağısıklik kazanmis olur.simdiden bunlari düsünme.hic olmazsa bebeginin neden istahsiz oldugunu anlamis oldun.
Bu arada bebegin daha kücük.midesi de ona gore küvüktür.
Sen 3 saati bekleme.2 saatte bir ver.90 hazirla.belki icer.istahi gitgide artar.kilo aldikca da ictigi miktar artar.gece uyuyorsa da elleme.anne sütu alan bebekler de 5 saat uyuyor.mama daha da tok tutar.
Ne kadar icerse o kadar ver o zaman canim.Zorlarsam kusuyor canım o yuzden 60 90 ne içerse artık uc saatte, bunada şükür.
Cok zor olsa gerek canim yanlis anlamassan bu sekilde ikiniz icinde daha zor degilmi anne sutu çok degerli elbet ama deneme yanilma ikinizde aci cekiyorsunuz sanki lütfen yanlis anlama ben bu kadar dirayetli olamazdim belkiSeninle aynı sıkıntıları cekiyoruz.. Geçen gün komşu aşure getirdi yedim, keşke yemeseydim.. Kuzum mahvoldu, uyuyamadı, acı acı çığlıklar attı.. Mukuslu yeşil kaka ve yarim saatte bir kusma mahvetti bizi. Öyle ki kıyafet degiştirirken yeni kıyafet batıyor daha tam giydiremeden geri çıkarmak zorunda kalıyordum. 2 aya yakındır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ara ara kuruyemiş denemesi yapıyordum ama asureden sonra onlar da tamamen yasaklı listesine girdi. Yumurta, tavuk, dana eti yemiyorum ama hala alerji yapan birşeyler var ve ben bulamadım. Patates yemekten içim dışıma çıktı, yoruldum artık.. Kızım bu ay sadece 400 gr aldı, ayını tamamlayana kadar 500 gr olur en fazla.. Kalsiyum takviyesi almama rağmen yetersiz geliyor, dişlerim cok koti durumda. Yeterli ve dengeli beslenemedigim için sürekli başım dönüyor. Mama vermek istemiyorum ve dayanamıyorum. Umarım çok yakında geçer..
Bebek 6da emdi uyudu. 8de sagdim 100 ml cikti. 3 saatte 90 cikiyordu.Canim nasil anladin arttigini?
Hangi zaman araliginda anladin?
kayın babam almış oyun halisini ve bizim oğlan çok sevdi. hergün uyku öncesi 15 dk kadar oyalanır. ayak ucunda piyano var üst tarafta çıngıraklı oyuncaklar var. çok mutlu oluyor. bazen tek bazen birlikte takiliyoruz keyifli. esimin dayisi da bugun ana dizi gondermis o da cok keyifli hem oyuncaklariyla oynuyor hem de sallayabiliyoruz. ozellikle birşeyler yerken bu iyi olacak diye düşünüyorum.Oyun halisi alan var mı aranızda ne aldınız?
Çok şükür benim öyle:) süt dolup da sertlesip ağri yapıyor ya onu diyorum canim.
geçmiş olsunSeninle aynı sıkıntıları cekiyoruz.. Geçen gün komşu aşure getirdi yedim, keşke yemeseydim.. Kuzum mahvoldu, uyuyamadı, acı acı çığlıklar attı.. Mukuslu yeşil kaka ve yarim saatte bir kusma mahvetti bizi. Öyle ki kıyafet degiştirirken yeni kıyafet batıyor daha tam giydiremeden geri çıkarmak zorunda kalıyordum. 2 aya yakındır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ara ara kuruyemiş denemesi yapıyordum ama asureden sonra onlar da tamamen yasaklı listesine girdi. Yumurta, tavuk, dana eti yemiyorum ama hala alerji yapan birşeyler var ve ben bulamadım. Patates yemekten içim dışıma çıktı, yoruldum artık.. Kızım bu ay sadece 400 gr aldı, ayını tamamlayana kadar 500 gr olur en fazla.. Kalsiyum takviyesi almama rağmen yetersiz geliyor, dişlerim cok koti durumda. Yeterli ve dengeli beslenemedigim için sürekli başım dönüyor. Mama vermek istemiyorum ve dayanamıyorum. Umarım çok yakında geçer..
Ana dizi nedir? Hiç duymadim onu.kayın babam almış oyun halisini ve bizim oğlan çok sevdi. hergün uyku öncesi 15 dk kadar oyalanır. ayak ucunda piyano var üst tarafta çıngıraklı oyuncaklar var. çok mutlu oluyor. bazen tek bazen birlikte takiliyoruz keyifli. esimin dayisi da bugun ana dizi gondermis o da cok keyifli hem oyuncaklariyla oynuyor hem de sallayabiliyoruz. ozellikle birşeyler yerken bu iyi olacak diye düşünüyorum.
Maşallah o zaman canim.ben gün icinde hic sagmadim.genelde sabah bebegin emmedigi gogsümü sağıyorum.Bebek 6da emdi uyudu. 8de sagdim 100 ml cikti. 3 saatte 90 cikiyordu.
Sert mi yumusak mi?bana sertlik iyi gelmiyor canim.tikaniklik var zaten.Çok şükür benim öyle
sert yani göğüslerim iyi doluyor demek istedimMaşallah o zaman canim.ben gün icinde hic sagmadim.genelde sabah bebegin emmedigi gogsümü sağıyorum.
Gün icinde hep yumusak cünkü.
Sert mi yumusak mi?bana sertlik iyi gelmiyor canim.tikaniklik var zaten.
:) süt dolup da sertlesip ağri yapıyor ya onu diyorum canim.
Bağırsakları geliştikçe biraz daha tolere edebilir duruma geliyor. Eğer ben anne sütünü kesersem birdaha verme şansım olmayacak ve ömrü boyunca zaten sadece 2-3 yıl alabileceği birşey anne sütü. Daha sonra bunu telafi etme şansımız yok. Elimden gelenin en iyisini yapmaliyim ki vicdanım rahat olsun. Kızıma gelince ben elemeye devam ettikçe daha iyi oluyor. Genel olarak çok büyük şikayetlerimiz yok vücuda ciddi bir alerjen girmedigi sürece. Bu noktada da benim kararlı ve dirayetli olmam gerekiyor. Ilk zamanlar çok daha zordu doğru düzgün birşey yiyememek, zamanla ben de alışıyorum. Net olarak bütün alerjenleri bulsam ben de daha dengeli beslenebilecegim. Bu sadece bir süreç ve geçecek, inanıyorum.Cok zor olsa gerek canim yanlis anlamassan bu sekilde ikiniz icinde daha zor degilmi anne sutu çok degerli elbet ama deneme yanilma ikinizde aci cekiyorsunuz sanki lütfen yanlis anlama ben bu kadar dirayetli olamazdim belki
Size de geçmiş olsun.. Ben aslında biliyor gibiyim ama henüz kesemedim. Kırmızı sebzeleri kesmem gerekiyor. Domates ve kırmızı biber mevsimi olmadığından zaten tüketmiyorum ama domates ve biber salçası tüketiyorum. Salcasiz yemek nasil olacak bilmiyorum.. Şüphelendiğim bir de sarımsak var. Sarımsağı kesmek nispeten daha kolay ama salça çok zor.. Tabi ki keseceğim salçayı da ama salçasız yemekler listesi yapmam lazım ki ön hazırlığa ihtiyacım var. Domates ve salça alerjendir, siz de değerlendirin bunu bence.geçmiş olsun
Bizde ayniyiz bende yemiyorum ama hala çocuğu rahatsız eden besinler var
Amin canım inşallah.Ins canim.Allah sağlik sıhhat versin kuzuna...
Zeytinyagli yemekler salcasiz oluyor canim. Pirasa, taze fasulye kesinlikle salcasiz daha lezzetli. Hem soguk da yenebiliyor bir cok sey salcasiz olunca. Malum zamanimiz da dar. Gazdan dolayi yiyemezsen o ayri. ete alerjisi var mi bilmiyorum ama tavuk balik izgara seklinde tuketebilirsin. Allah kolaylik versin. Cok zor. Bebekle ugrasirken bi de uygun yemek yapmak. Bizde alerji olsa ben ac kalirdim herhalde. Gun icinde evdeki yemekleri isitip yemek bile bir mucize.Bağırsakları geliştikçe biraz daha tolere edebilir duruma geliyor. Eğer ben anne sütünü kesersem birdaha verme şansım olmayacak ve ömrü boyunca zaten sadece 2-3 yıl alabileceği birşey anne sütü. Daha sonra bunu telafi etme şansımız yok. Elimden gelenin en iyisini yapmaliyim ki vicdanım rahat olsun. Kızıma gelince ben elemeye devam ettikçe daha iyi oluyor. Genel olarak çok büyük şikayetlerimiz yok vücuda ciddi bir alerjen girmedigi sürece. Bu noktada da benim kararlı ve dirayetli olmam gerekiyor. Ilk zamanlar çok daha zordu doğru düzgün birşey yiyememek, zamanla ben de alışıyorum. Net olarak bütün alerjenleri bulsam ben de daha dengeli beslenebilecegim. Bu sadece bir süreç ve geçecek, inanıyorum.
Size de geçmiş olsun.. Ben aslında biliyor gibiyim ama henüz kesemedim. Kırmızı sebzeleri kesmem gerekiyor. Domates ve kırmızı biber mevsimi olmadığından zaten tüketmiyorum ama domates ve biber salçası tüketiyorum. Salcasiz yemek nasil olacak bilmiyorum.. Şüphelendiğim bir de sarımsak var. Sarımsağı kesmek nispeten daha kolay ama salça çok zor.. Tabi ki keseceğim salçayı da ama salçasız yemekler listesi yapmam lazım ki ön hazırlığa ihtiyacım var. Domates ve salça alerjendir, siz de değerlendirin bunu bence.
Biz geç kahvaltıdayız canım iki hasta çocukla. Bakıcım da hasta olmuş bugün o da gelemedi devreler yanacak bugün benimHuu huu hanimlar. Bugun herkes nerde?
Benim bebegim 15 gun kuvezde kaldi ilk baslarda sagiyordum sutumu dedigin gibi cok sertti doluydu... bebek cikti hastaneden sagmayo biraktim bebekte tam ememiyordu az emince goguslerde ihtiyaca gore süt uretirmis ya yavas yavas azaldi normal haline döndü:) süt dolup da sertlesip ağri yapıyor ya onu diyorum canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?