10 yilKesintisiz 10 saat uyumak istiyorum onumuzdeki kac yil yapamiyacagim daha
Allah kolaylik versin.Biz geç kahvaltıdayız canım iki hasta çocukla. Bakıcım da hasta olmuş bugün o da gelemedi devreler yanacak bugün benim
Ben bugün esim evde diye bebegi saat 10 da verdim.sen salla oyala ben uyucam dedim.1 saat uyudum.ama çok tatlıydi.Huu huu hanimlar. Bugun herkes nerde?
Ben 5 saate de fitim.Kesintisiz 10 saat uyumak istiyorum onumuzdeki kac yil yapamiyacagim daha
Cokmus ya10 yil
canim ilk baslarda ben emmeyi bitirdigi saate 2 saat ekliyordum.ama sonra biraktim simdi saate bakmiyorum.bebegin durumuna gore karar veriyorum.bazen saat basi bazen 3 saati buluyor.cunku acikmadigi bi zaman zorla emzirmeye calismak da iyi olmaz ya da uyuyorsa uyandirip huzurunu bozmamiza da gerek yok.Kızlar biraz geç bi soru olacak ama aklimdan cikmayan bi soru var.
2 saatte bir beslenmeden bahsediliyor ya.
2 saat nasil hesaplaniyor.emmeye basladigi saat mi yoksa emmeyi biraktigi saat mi?
Mesela benim bebegim 10 da emmeye basladi.yarim saat emdi.10.30 da birakti memeyi.bir daha ki emzirme 12.30 da mi.12 de mi?
cok sabirli dirayetlisin canim masallah.ben olsam direk mama verirdim sanirim.bogazima cok duskunum cunku.Allah dagina gore kar veriyor iste.insallah bebeginin sıkıntılari gecer kisa zamanda da sen de rahat rahat yer icersin.Seninle aynı sıkıntıları cekiyoruz.. Geçen gün komşu aşure getirdi yedim, keşke yemeseydim.. Kuzum mahvoldu, uyuyamadı, acı acı çığlıklar attı.. Mukuslu yeşil kaka ve yarim saatte bir kusma mahvetti bizi. Öyle ki kıyafet degiştirirken yeni kıyafet batıyor daha tam giydiremeden geri çıkarmak zorunda kalıyordum. 2 aya yakındır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ara ara kuruyemiş denemesi yapıyordum ama asureden sonra onlar da tamamen yasaklı listesine girdi. Yumurta, tavuk, dana eti yemiyorum ama hala alerji yapan birşeyler var ve ben bulamadım. Patates yemekten içim dışıma çıktı, yoruldum artık.. Kızım bu ay sadece 400 gr aldı, ayını tamamlayana kadar 500 gr olur en fazla.. Kalsiyum takviyesi almama rağmen yetersiz geliyor, dişlerim cok koti durumda. Yeterli ve dengeli beslenemedigim için sürekli başım dönüyor. Mama vermek istemiyorum ve dayanamıyorum. Umarım çok yakında geçer..
Canim hani bu ay 3 saate cikilmali diyor ya imsanin kafasi karisiyor.mesela benim bebrhim dün 9 da basladi emmeye.uyuya uyuya saat 10a kadar emdi.sonra 10 bucukta uyandi.azbisey emip uyudu.canim ilk baslarda ben emmeyi bitirdigi saate 2 saat ekliyordum.ama sonra biraktim simdi saate bakmiyorum.bebegin durumuna gore karar veriyorum.bazen saat basi bazen 3 saati buluyor.cunku acikmadigi bi zaman zorla emzirmeye calismak da iyi olmaz ya da uyuyorsa uyandirip huzurunu bozmamiza da gerek yok.
gaz da uyandiriyordur canim demistin ya ikiniyor ikiniyor uyaniyor diye.kilo alimi normalse aslinda cok sık emzirmemek lazim.burda bi arkadasin doktoru oyle demis ya 3 saate cikar.gaz olur.hep sulu sut alinca.yagli sutu alamazsa doymaz demis.tabi bazen o kadar oyalamak ya da uyutmak zor oluyor elbette.bi de evini havalandiriyo musun.soguk orasi evet ama sokaga cikamasan da bebegin olmadigi odalari 5 dk havalandir.sonra bebegi baska odaya gotur en cok durdugu odayi da havalandir.iyi gelir temiz hava.evi sogutmadan.daha rahat uyumasini sagliyo.ben bi sabah bi de aksam 5 dk butun evi havalandiriyorum.rahat uyuyo.dun mesela aksam 9da yatti sabah 6da kalkti.Canim hani bu ay 3 saate cikilmali diyor ya imsanin kafasi karisiyor.mesela benim bebrhim dün 9 da basladi emmeye.uyuya uyuya saat 10a kadar emdi.sonra 10 bucukta uyandi.azbisey emip uyudu.
Sonra gece 1 bucukta uyandi.aglayarak.acikmisti cok belliydi.niye bu kadar cabuk acikti sasirdim.az mi emdi yoksa 10 dan 1 bucuğa kadar 3 bucuk saat durabildi.
Az mi emdi yoksa hesaplamayi yanlis mi yaotim biomiyorum.saat 9 dan itibaren mi hesaplamam lazim diye.
Onun icin 2 saat hesaplanması nasil oluyor diyr sordum.
Bizimkide gündüz saatte 1 yada 2 saatte bir emiyor.
Yeğenim şu an iki Yaşında akşamları 20.30 dan sabah 8.00 e kadar uyuyoKesintisiz 10 saat uyumak istiyorum onumuzdeki kac yil yapamiyacagim daha
uyumadi minik kus gece, yeni gelebildim buraya...Huu huu hanimlar. Bugun herkes nerde?
Bebek Yarım saat nasıl emiyor ya benimki maksimum 10 dk..memede uyuyakalırsa da emzik niyetine cup cup yapıyo çekmiyoKızlar biraz geç bi soru olacak ama aklimdan cikmayan bi soru var.
2 saat nasil hesaplaniyor.emmeye basladigi saat mi yoksa emmeyi biraktigi saat mi?
Mesela benim bebegim 10 da emmeye basladi.yarim saat emdi.10.30 da birakti memeyi.bir daha ki emzirme 12.30 da mi.12 de mi?
ilk 1 -2 ay saatli besledim, artık 2 saat kuralı yok ben de..Kızlar biraz geç bi soru olacak ama aklimdan cikmayan bi soru var.
Mamaya benim de elim hiç gitmiyor ya,sanki zehir töbe! Ilk ayımızda eşimin zoruyla bu çocuk aç doymuyor sütün yok sağsan bi damla gelmez dediği Günler'de kavga Ede Ede verdiğim olmuştu bikaç defa sadexecok sabirli dirayetlisin canim masallah.ben olsam direk mama verirdim sanirim.bogazima cok duskunum cunku.Allah dagina gore kar veriyor iste.insallah bebeginin sıkıntılari gecer kisa zamanda da sen de rahat rahat yer icersin.
Canim bu sefer aglayarak uyandi.ikinmadi.gazdan olduğu zaman ıkıniyor aglamiyor.bu sefer agladi.gaz da uyandiriyordur canim demistin ya ikiniyor ikiniyor uyaniyor diye.kilo alimi normalse aslinda cok sık emzirmemek lazim.burda bi arkadasin doktoru oyle demis ya 3 saate cikar.gaz olur.hep sulu sut alinca.yagli sutu alamazsa doymaz demis.tabi bazen o kadar oyalamak ya da uyutmak zor oluyor elbette.bi de evini havalandiriyo musun.soguk orasi evet ama sokaga cikamasan da bebegin olmadigi odalari 5 dk havalandir.sonra bebegi baska odaya gotur en cok durdugu odayi da havalandir.iyi gelir temiz hava.evi sogutmadan.daha rahat uyumasini sagliyo.ben bi sabah bi de aksam 5 dk butun evi havalandiriyorum.rahat uyuyo.dun mesela aksam 9da yatti sabah 6da kalkti.
Benimki oyalanmayi seviyor.gecen hafta 5 dakika emip birakiyordu.Bebek Yarım saat nasıl emiyor ya benimki maksimum 10 dk..memede uyuyakalırsa da emzik niyetine cup cup yapıyo çekmiyo
Simdi nasil canim.yarim saatte olsa emziriyormusun?ilk 1 -2 ay saatli besledim, artık 2 saat kuralı yok ben de..
Canım her bebekten uzun emmesini uzun uyumasını beklemek pek anlamlı değil yani gece 3-4 kez çok değil ki kızımda en az 4 kez kalkardım kimi bebek sabaha kadar 7-8 kez uyanır anlıyorum yoruluyorusiz uykuya hasret kalıyoruz ama sürekli bundan şikayet etmeye gerek yok şükür ki varlar varsın bir süre böyle olsun nasılsa bir yerden sonra biz istesek beklesek de uyanmayacaklar normal olarak kabul edersen bunu kendini mutsuz edecek durumları da ortadan kaldırmış olursun. Ne güzel ki bebeğin en az 1-1.5 saat uyuyormuşCanim bu sefer aglayarak uyandi.ikinmadi.gazdan olduğu zaman ıkıniyor aglamiyor.bu sefer agladi.
Belkide az emdi.cuknu memelerim yumusakti ve doymadi diye düsünüyorum.
Artik cok sık emzirmicem.kilo alimi iyi.
Evimiz de havadar.cok sicak yaomiyoruz.ev zaten çok büyük.havasi güzel.
Yatak odasi en serin oda.en havadar.
Maşallah bebisine.9 saat yatmis.keske benimkide yatsa.cok uykusuzum cok.bu günlerde sütum bile azaldi uykusuzluktan.
Hani sen demistin ya sabah kalkinca gogüslerim sisiyor sagiyorum diye.
Benimki gecede 4 kere kalktigi ve emdigi icin sabah dolu göğüslerle uyanmiyorum.depoyu gece bitiriyoruz biz.
Benimki oyalanmayi seviyor.gecen hafta 5 dakika emip birakiyordu.
Aha benimkide doydugunu anladim dedim.yok bacım yine oneki gibi aktif emmiyor.
Ilk 5 dakika emiyor sonra uyuklayarak emiyor sonra uyaniyor geri uyuyor.mememyi doğru düzgüm bitirmiyor.koltukalti kismin hep duruyor.onun yüzünden tikanmalarim oldu ya.
Simdi nasil canim.yarim saatte olsa emziriyormusun?
Mesela artık bu ay memeyi reddetmeye de başlayabilirler etrafı izleyeceğim diye emememeye de. Kendini koşullamamak var olan şartlara uyum sağlamak bebeği de biraz özgür bırakmak en güzeliBen 2 saatte bir diye tutmuyorum.
Dakika gibi de tutmadim hic asagi yukari bi zaman dilimi yani.Zaten bebekte belli ediyor.
Boyle cok kural gibi oldukca sıkar insanı.Ilk zamanlarda 20 dk emer dedik aktifligiyle birlikte doyabildigini anlamak icin kan sekeri icin,2 saatten fazla emzirmeden durmamak icinde ayni sekilde kan sekeri olayindandi.Artik cok takilmamak lazim.Buyuyorlar.Hep degisecek bisyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?