Kizlar oglumun damağı kanadi demin neden olduğunu anlamadimilk anda agladi ama meme emiyor şükür ki
Tirnagida kisa sizce neden olmus olabilir
Evet artik bunu dert ettigime gore gercek sorunum yok deyip sevinebilirim.Lütfen öyle düşünmeyin. sonuçta dogum yaptık ve manken degiliz. evimize özel spor hocası da gelmiyor :)))
özgüveninizi yerle bir etmeyin lütfen. öncelikle yeni 3-5 parca alisveris kurtarıcı olacaktır, siyah renkler mesela :))
ben 36 bedendim simdi 38-40 arasindayim. benim de olmuyor giysilerim, gecen ay kontrole gidicez. elbise giyeyim dedim fermuari cekemedim, esime çeker misin sırtım kapanmıyor dedim.. esim de çekilmiyor ki diyor :)) Gulme krizine giriyorum :))) hadi yaa diyerek :)))
tamam sigamiyorum ok ama bu bir donem. Saglik olsun. tek derdiniz bu olsun. Sevgiler :))
Bizim evde her zaman taze mayalanmış yoğurt bulunuyor Allah'tan :) ama iştahsız oğlum sayesinde yemek konusu kâbus benim için. Sanki ilk çocuğum gibi herşeye sıfırdan başliycam. Oğlum herşeyi reddettiği için, kavanoz mama, meyve rende, yoğurt ve anne sütüyle geldi 1 yaşına kadar. Kaşık mamasını bile yemedi. Şimdi kızımda sil baştan yapıcazElimden geldigince ederim tabii ki canim.
Hatta yogurt kendiniz mayalamiyorsaniz simdiden el alistirmaya baslanabilir :))))
Bence günlük mayalamak şart değil. Cam kavanozlara mayalanınca, açmadığın sürece taze kalıyor 4-5 gün boyunca. Açtıktan sonra 1 günde ekşimeye başlıyorŞart değil canım kendin yapabiliyorsan yap bence devam et öyle gereksiz yere para veemeye gerek yok ben normalde de tencereye mayalamam küçük kahvaltılık kapaklı cam kaselere yaparım sulanmasını sevmiyorum kızımda da öyle yaptım. Sadece günlük mayalayın diyorlar ben onu beceremedim her gün yapamadım birkaç lt süt alıp birkaç günlük mayaladım belki yapabilirsen sen günlük alıp yapabilirsin yoğurdunu
buyuk cam kavanozlara yogurt mayaliyorum.10 gun kadar yiyoruz biz.hafiften eksiyoe ama o eksi tadi seviyorum.Bence günlük mayalamak şart değil. Cam kavanozlara mayalanınca, açmadığın sürece taze kalıyor 4-5 gün boyunca. Açtıktan sonra 1 günde ekşimeye başlıyor
Ben bi de dar giyiniyorum. Boyum kisa. Bol yakismiyor. Ay oyle fena ki sorma. Bi de instagramda 10yearschallange muhabbetine arkadasim eski fotograflarimizi gonderdi. Resmen moralim bozuldu.Offf canım bende aynıyım hamilelikte kilo alirken veririz bakalım ne olacak diyordum birde, bende ise başlayacağım kazak bile olmaz mı uzerime ya kolllari yapışıyor resmen yeni birseyde alasim yok bu halimle karnım sanki daha doğum yapmamış gibi
Istahsiz cocuk da zor. Allah kolaylik versin. Kuzenimin oglu aglardi. Daha dun kahvalti yaptik. Her gun yemek yemek zorunda miyiz derdi. Simdi 190 boyunda manken gibi cocuk. bir de zeki. Ucak teknisyeni oldu. Buyumeyecek diye uzulmemek lazim.Bizim evde her zaman taze mayalanmış yoğurt bulunuyor Allah'tan :) ama iştahsız oğlum sayesinde yemek konusu kâbus benim için. Sanki ilk çocuğum gibi herşeye sıfırdan başliycam. Oğlum herşeyi reddettiği için, kavanoz mama, meyve rende, yoğurt ve anne sütüyle geldi 1 yaşına kadar. Kaşık mamasını bile yemedi. Şimdi kızımda sil baştan yapıcaz
Biz de haftalık mayalıyoruz 5 litre süt alıp. Her sofrada mutlaka yoğurt olur. 5 gün taptaze kalıyor açılmayan kavanozlar. Son iki gün çok hafif ekşiyor sadece. Şimdi bebek de yemeye başlayınca haftada iki kez alırım, hep taze olur yoğurdum :)buyuk cam kavanozlara yogurt mayaliyorum.10 gun kadar yiyoruz biz.hafiften eksiyoe ama o eksi tadi seviyorum.
Maşallah aslan parçası, az yemiş öz yemiş oğlum da öyle :) meyve ve çiğ sebze ile besleniyor benimki :))Istahsiz cocuk da zor. Allah kolaylik versin. Kuzenimin oglu aglardi. Daha dun kahvalti yaptik. Her gun yemek yemek zorunda miyiz derdi. Simdi 190 boyunda manken gibi cocuk. bir de zeki. Ucak teknisyeni oldu. Buyumeyecek diye uzulmemek lazim.
Daha trajikomigini soyliyim. Esimin halasina kimse 6. Aydan sonra ek gidaya gecmesi gerektigini soylememis ve kadincagiz iki yasina kadar sadece emzirmis cocuklarini.
Istahsiz cocuk da zor. Allah kolaylik versin. Kuzenimin oglu aglardi. Daha dun kahvalti yaptik. Her gun yemek yemek zorunda miyiz derdi. Simdi 190 boyunda manken gibi cocuk. bir de zeki. Ucak teknisyeni oldu. Buyumeyecek diye uzulmemek lazim.
Daha trajikomigini soyliyim. Esimin halasina kimse 6. Aydan sonra ek gidaya gecmesi gerektigini soylememis ve kadincagiz iki yasina kadar sadece emzirmis cocuklarini.
aaa cok sasirdim esinin halasi 50-60 yaslarinda falandir.aslinda oyle yaslilar bilir hem de hevesli olur yedirmeye ama hic mi ben bu cocuga bisey yedireyim dememis.etraftan da kimse mi bisey dememis a aaa cok sasirdimIstahsiz cocuk da zor. Allah kolaylik versin. Kuzenimin oglu aglardi. Daha dun kahvalti yaptik. Her gun yemek yemek zorunda miyiz derdi. Simdi 190 boyunda manken gibi cocuk. bir de zeki. Ucak teknisyeni oldu. Buyumeyecek diye uzulmemek lazim.
Ben zaten öyle yapıyorum canım ama birçok yerde günlük mayalayın dedikleri için söylemiştim. Zaten her gün yapmak hiç bana göre değil üşenirim yapmaya:)Bence günlük mayalamak şart değil. Cam kavanozlara mayalanınca, açmadığın sürece taze kalıyor 4-5 gün boyunca. Açtıktan sonra 1 günde ekşimeye başlıyor
Yok artık cidden mi:) :)Istahsiz cocuk da zor. Allah kolaylik versin. Kuzenimin oglu aglardi. Daha dun kahvalti yaptik. Her gun yemek yemek zorunda miyiz derdi. Simdi 190 boyunda manken gibi cocuk. bir de zeki. Ucak teknisyeni oldu. Buyumeyecek diye uzulmemek lazim.
Seninki en azından sebze yiyormuş canım bizimki etle yaşıyor resmen ya gut hastası olacak diye korkuyorum. Geçen sene bakıcısı ıspanak falan yaparken et mi yapıyorsun diye sorardı :) ha bir de şehriye çorbamız var ki her gün her öğün olsa yer sabahları kahvaltıda ne istersin diye soruyorum şehriye çorbası diyor:) oğlum bakalım nasıl olacakMaşallah aslan parçası, az yemiş öz yemiş oğlum da öyle :) meyve ve çiğ sebze ile besleniyor benimki :))
Halada ne süt varmış maşallah :)) iki yaşında bebeğe yettiyse helal olsun
Yok canim genc. 73 dogumlu. Cocuklarin da biri liseyi gecen sene bitirdi, digeri lisede.aaa cok sasirdim esinin halasi 50-60 yaslarinda falandir.aslinda oyle yaslilar bilir hem de hevesli olur yedirmeye ama hic mi ben bu cocuga bisey yedireyim dememis.etraftan da kimse mi bisey dememis a aaa cok sasirdim
Bizimki sirasiyla kucak ve memeden bebek arabasina gecti. Sallanan besik alsaymisiz keske. Insallah bi ara besige de terfi edebiliriz. Zaten uyumadan once bagirip duruyor. Kucakta da bagiriyor yatirinca da. Eskisi kadar zor gelmiyor artik. Hazirbulunusluk onemli tabi.Uyku eğitimi konusunda biraz araştırma yaptım. Yurtdışı kaynakları da okuduk. 4.5.Ay ideal ülkemizde 6. Aydan sonra uygulanması da tavsiye ediliyor. Bebekken oda ayırmak en mantiklisiymiş daha birseyin farkında değilken yani. Ama kültürümüzde aşiri korumacı olduğumuzdan annelerin büyük bölümü bu süreyi daha ileriye goturebiliyor. Biz birkac aya ayırmayı düşünüyoruz eşimle. Uyku ritüelleri oluşturun deniyor. Mesela uyku öncesi bir tulum belirleyip giydirmek. Dalana kadar yanında kalmak ve ileriki saatlerde uykuya dalışlarda sıçramalar da tekrar yanına gidip sarılmak. Dokunmak. Yanağını okşamak gibi.. Uyku arkadaşı oyuncak konulması vs. İşın psikolojik boyutunda ise ne kadar geç ayrılırsa ilerde anne çocuk arasındaki bağımlılık büyük bir risk olarak karşıya çıkabiliyormuş..geç kaldıkça daha da zorlaşiyormus. tabiki herkesin kendi tercihi. Sadece paylaşmak için yazdım..
Aynn herksin arastrp kndine gore uyarlayabilecegi bi konu. Ben cok faydasini gordum. O yuzden smdiki kizimda daha tecrubeli oldum. Smdiden bazi seyleri belirledik. 4 aydan sonra rutinlere baslayip 5 ayi tamamen doldurdktan sonra ufaktan baslicam. Hele oda ayirma anac yapiya sahip bi milletiz ki annem basta hem uyku egitimime hemde oda ayirmaya asiri tepki vermisti simdi en cok bunu takdir ettigni soyler. Zaten o egitimi vermek de inanilmaz sabir isteyen bisy. Uzun surerse bizlerde uyksuz kalabiliyoruz yada vazgecme noktasina gelebiliyrz. Bu yuzden evde yasayan herkesin ortak fikirde olmasi onemli. Benim 1 ay surmustu artik vazgeciyodum ki esimin destegiyle basardik.Uyku eğitimi konusunda biraz araştırma yaptım. Yurtdışı kaynakları da okuduk. 4.5.Ay ideal ülkemizde 6. Aydan sonra uygulanması da tavsiye ediliyor. Bebekken oda ayırmak en mantiklisiymiş daha birseyin farkında değilken yani. Ama kültürümüzde aşiri korumacı olduğumuzdan annelerin büyük bölümü bu süreyi daha ileriye goturebiliyor. Biz birkac aya ayırmayı düşünüyoruz eşimle. Uyku ritüelleri oluşturun deniyor. Mesela uyku öncesi bir tulum belirleyip giydirmek. Dalana kadar yanında kalmak ve ileriki saatlerde uykuya dalışlarda sıçramalar da tekrar yanına gidip sarılmak. Dokunmak. Yanağını okşamak gibi.. Uyku arkadaşı oyuncak konulması vs. İşın psikolojik boyutunda ise ne kadar geç ayrılırsa ilerde anne çocuk arasındaki bağımlılık büyük bir risk olarak karşıya çıkabiliyormuş..geç kaldıkça daha da zorlaşiyormus. tabiki herkesin kendi tercihi. Sadece paylaşmak için yazdım..
Canim.esimde istiyor gitmeyi.ama kv cocuklarini o kadar baski ve eve bağimlı yetiştirmis ki evden cikmak istemiyorlar.cesaret etmiyorlar.Canım sen tatlı dilinle ikna etmeye çalış onun dilinden anlarsın çekilmez yoksa bu anlattıkların ya tatil demek otel demek değil ki görmediğiniz yerlere gitmek belki bi kaç günlüğüne bi ev tutmak Allah sabır versin biz geçen sene araba kiraladık Sahil boyu geze geze İstanbul a geldik 6 aylık hamileydim muhteşem yerlerdi ya şimdi bile düşününce içim açılıyor. Benimki de sen ücretsiz izne çıkarsan gıdemeyebiliriz diyo tabibakalım
Canim ben esimin eski atletlerini yikadik.kestim.irili ufakli.bebeegin ön ve arka taraflarina koyuyorum.iyi oluyor.hem penye hemde sicak tutuyor.terini cekiyor.islakliik cildine temas etmiyor.Hanimlar kizim yakalarini islatmis hep. Gece uyandiginda gogsu soguktu. Buna bi care akliniza geliyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?