Şart değil canım kendin yapabiliyorsan yap bence devam et öyle gereksiz yere para veemeye gerek yok ben normalde de tencereye mayalamam küçük kahvaltılık kapaklı cam kaselere yaparım sulanmasını sevmiyorum kızımda da öyle yaptım. Sadece günlük mayalayın diyorlar ben onu beceremedim her gün yapamadım birkaç lt süt alıp birkaç günlük mayaladım belki yapabilirsen sen günlük alıp yapabilirsin yoğurdunuBen yapiyorum bizim burda bakkal manda sütü getiriyor kaynatıp guvecin icinde calismayan firinin icine koyuyorum aksamdan sabahta dolaba aliyorum cocuga pastorize sutten yapmak gerekiyor da yogurt makinasi sartmi yine oyle yapsam mi tezgahin üstünde yer kalmiyor sterilazator yeterince yer kapliyor
Verilebilir canım bencekendimize mayaladigimiz yogurttan vermeyi dusunuyorum ek gidaya gecince.bebek icin ayri yogurt mayalamasak nolur ki.
Ay hic yapamiyorum gercekten. Ziyan zebil oluyor sutler.
Ben yapiyorum bizim burda bakkal manda sütü getiriyor kaynatıp guvecin icinde calismayan firinin icine koyuyorum aksamdan sabahta dolaba aliyorum cocuga pastorize sutten yapmak gerekiyor da yogurt makinasi sartmi yine oyle yapsam mi tezgahin üstünde yer kalmiyor sterilazator yeterince yer kapliyor
kendimize mayaladigimiz yogurttan vermeyi dusunuyorum ek gidaya gecince.bebek icin ayri yogurt mayalamasak nolur ki.
Kizlar mesela ek gidaya baslayacaz nasil yapmaliyiz
Ben subatta ise baslayacam 11 de gidicem mesela 3gun kurali nedir nasil uygulanir
Annem yada kayinvalide bakacak annem babaanneme de baktigi icin belki kayınvalide ağırlıklı bakacak ama annem gibi degil işte mesela yemek sularından veririz filan diyor istemiyorum bende oyle of bi cikar yol gosterin bana(
Seni dinlemeyeceklerse baska yolu yok canim.
Ama en baslarda zaten kucucuk tatlarla basliyorlar.Yuklenmesinler en azindan.
Ve yemege tuz atmadan ayirsinlar suyundan madem.Ama su yani sonucta oyle vitamini suya gecer fln diye bisy yok :) Corbanin bile koyusu makbul :)
3 gun kurali yeni vermeye basladigin bi gidayi 3 gun verip denemek.Yani diyelim ilk kez havuc deneyeceksin puresine ekledin 3 gun farkli ilk kez verecegin bisy eklemeden devam etmek.Yani havuc dokunursa bu sure icinde onu gormus olacaksin.Havuc ornegi biraz garip oldu genelde alerjik bisy degildir ama :) iste alerji yapan birseyi direkt gormus olursun.Yoksa hangisi dokundu diye bulmaya ugrasirsin.
Salca ve tuzun onun icin zararli oldugunu soylemen lazim.Kizlar mesela ek gidaya baslayacaz nasil yapmaliyiz
Ben subatta ise baslayacam 11 de gidicem mesela 3gun kurali nedir nasil uygulanir
Annem yada kayinvalide bakacak annem babaanneme de baktigi icin belki kayınvalide ağırlıklı bakacak ama annem gibi degil işte mesela yemek sularından veririz filan diyor istemiyorum bende oyle of bi cikar yol gosterin bana(
Bi deniyim bakayim. Olmazsa makine alirim dedigin gibi.Bana ilkinde yogurt makinesi almisti annem hediye :) hem öğün olarak yemeye basladiginda kucuk kavanoz tasimalik ve öğünlük iyi oluyordu.Kapagida acilmayinca.
Buyuk litrelik kaplarida oluyor genelde.Hiic yapamiyorum dersen kolaylik.
Bizde cok severiz dersende mayalama islemini yaptiktan sonra kavanoza koyup kapagini kapatmadan gida posetleri var ya yumusak hani zeytin fln koyarlar.O posetin icine kavanozu kapagini kapatmadan koyuyorsun poseti bagliyorsun.Oylece 5-6 saat tutup sonra yine kavanozu once kapagi acik buzdolabina koyup biraz dinlendikten sonra kapagini kapatiyorsun :)
Kayinpederimin tarifi :)
Ve cidden iyidir yogurtlari :)
Bende denedim tutuyor.Benim buyuk kizim cok sever yogurt.Bende yapiyorum onlarda her gittigimizde verirler.
Merhaba, mayasında hazır yoğurt kullandigimda ve sıcak mayaladigimda hep sünüyordu..bu ara hiç yapmıyorum ama yaptigimda ateş ölçerle 45 derecede kapatınca olmuyor bu durum.Ay hic yapamiyorum gercekten. Ziyan zebil oluyor sutler.
makina nin icindeki givi küçük kavonozlardan alsak kapakli yeter o zaman bide buharli pisirici eklenicek cunku tezgahin ustuneŞart değil canım kendin yapabiliyorsan yap bence devam et öyle gereksiz yere para veemeye gerek yok ben normalde de tencereye mayalamam küçük kahvaltılık kapaklı cam kaselere yaparım sulanmasını sevmiyorum kızımda da öyle yaptım. Sadece günlük mayalayın diyorlar ben onu beceremedim her gün yapamadım birkaç lt süt alıp birkaç günlük mayaladım belki yapabilirsen sen günlük alıp yapabilirsin yoğurdunu
Baktim bende simdi seyahat icin gayet mantıklı gunu kurtarir alınabilir tatil zamani gelene kadar ufak ufak elimiz alisir pratiginide ogreniriz heraldeBen tatil için sinbonun buharda pişiricisini düşündüm 50 tl :)) otel odasında kendim yaparım ya da her nereye gidersek :)
Canimm cok teşekkür ederim ilaç gibisin yemin ediyorum
makina nin icindeki givi küçük kavonozlardan alsak kapakli yeter o zaman bide buharli pisirici eklenicek cunku tezgahin ustune
Tecrübeli anneler Bebeklerimiz ne zaman dönmeye başlayacaklar önceden teşvik gibi desteklemekmiş gerekir dönmeleri için
Çocuk dr una giderken yardım ister gibi kayınvalideni de götürebilirsin canım anne sen de bakacağın için gel birlikte gidelim dersin dr a birlikte gidebilirsiniz dr beslenmesini anlatırken arada girdi yaparsın doğru bulmadığın ne varsa yemek sularından falan vermeyiz değil mi diye mesela. Belki öylelikle anlar canım aklıma bu geldiKizlar mesela ek gidaya baslayacaz nasil yapmaliyiz
Canım mayasında hazır yoğurt değil de orijinl yoğurt koyabilirsin daha iyi olur. Sıcaklığı da ben serçe parmağımı sokup 7 ye kadar tutuyorum o kadar sayamadan elim yanarsa az daha soğutuyorum küçük cam kaselere mayalarım tencerede karıştırıp kaselerin de kapağını aralık bırakırım hava alsın diye gece 12 gibi kapatıp sabah kaldırıyorum gayet güzel tutuyorMerhaba, mayasında hazır yoğurt kullandigimda ve sıcak mayaladigimda hep sünüyordu..bu ara hiç yapmıyorum ama yaptigimda ateş ölçerle 45 derecede kapatınca olmuyor bu durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?