Memede uyumaya alıştı bizim kızBaşka türlü uyumuyor mümkün değil.
Böyle giders 4.5-5 aylık olunca uyku eğitimi vereceğim çok büyümeden.
4-5 gündür kasıklarımda ciddi ağrı var, akıntım çok fazla. Sanki adet olucam da olamıyorum gibi.
Normal mi bu? Sizin de oluyor mu ağrınız?
Bir yandan büyümesini de isyemiyprum aslında çok garip.Avm ye gidince emzirme Odasında bikaç günlük Minnak Minnak bebekler görünce içim gidiyo.Bir onlara bakıyorum bir benimkine kocaman geliyor Gözüme :) Hevesimi alamamışım o Minnak hallerinde ağlamasından memeye yapışmasından,aç mı acaba sütüm MÜ yok acaba nasıl gelir bu süt diye strese girmekten bebitomun minikliğini kaçırmışım resmen
Canim bebis alismadiysa bosuna para dokme derim ben en bastan alismadiysa artik alismaz
Cevabı geldi mi göremedim ama 1 yaşa kadar ana öğün anne sütü olarak devam edecekmiş.Bebekler kac aydan sonra anne sutunu ogun olarak almayi birakiyor. Calisan bi anne olarak merak ediyorum açıkçası.
İyice dalarsa kalkmıyor dalmazsa kalkıyor. Dün 1 saat uyutmayı denedik en son bastı çığlığı sanki canını yaktık gibi memeye koyunca 5 dkda uyudu. Bi süredir hep böyle. Emzik almıyor evdekini başka da denemedim açıkçası.Ayirinca kalkiyor mu?
Emzikte yok galiba...
Ben olmak istiyorum artık. Şişliğim gider biraz daha hem de bu ara yüzüm bozuldu muhtemelen ondan. Birde böyle çok riskli geliyor bişey olsa farkedemeyeceğim gibi.Bnm oluyor.Artik yumurtlama sinyalleride bariz.Not aliyorum.Bakalim regl tutacak mi ona gore.Gerci duzensiz olabilir ilk aylar yine de.
Acaba ne zaman gelecek.....
Ilkinde kizim 10.ayindayken olmustum ilk...
Bi yaza kadar olsa bari diyorum daha da toparlarim,bi yandanda yazinda sicaklari atlatayim bari diyorim :)))))
Benimki yaz aylarına denk geldi :) eliyle aşağı itiyordu bezi. Bayram için memlekete gitmiştik, tam 2 yaşında. Oynamış esnetmiş bantları, kaçak var ta ayaklara inmiş. Koşa koşa geldi anne baaak.. hepimiz hemfikir olduk, çocuk bezi istemiyor, bu iş kolay olacak. Eve dönünce başladık. Şimdiki deneyim, sabır, akıl yok o zaman bende.. çocuk komple attı kıyafetleri, evde koşuyor ordan oraya.. hey özgürlük modunda :)) anaam her yer çiş oldu.. ben söylendikçe konu uzadı.. neyse ki balkonda havuzu vardı, oyunla karışık hallettik çoğu zaman ama çok zorlandık.. çocuğun beden dilini çözünce halloldu ama karşılıklı yıprandık biraz :)Iste gece bezi islanmamaya baslayinca baslamanin ince noktasi galiba :)
Bizde kendi istegiyle basladik hatta ramazanin ill gunuydu hususi gidip birlikte almistik istediklerini o gece bezleri toplayip kaldirmistik bitis o bitis :)
Bezleri baska bebehe hediye goturduk.
Ilk 3 gun ciddi fenaydi ama ahahhaha
Ogrendim yani gordum ki bu bebeler cis azcikta olsa saliveriyormus oyle 1 kerede cok yapmak fln sonradan kazanilan bisymis :)))))))))
Saka bi yana kabullenmek,kizmamak,sormamak fln kilitmis.Ve o donem hep yavas yavas degisip daha da oturuyormus bunu anladim.
Oyle bitti gitti degildi asama asama gb :)
Vayy be ne maceraydi :)))))
Bir deeee bence de silmek,kacirmalar vs oyle mevsim kollamaya gerek yok.Bizim Allahtan bahara denk gelmisti.Baska bi durumu deneyimlemedim tabii ama altinda biraz uzunca bisyler olunca tutuyor en azindan kacamaklarida zaman zaman kisa giydiginde onlar direkt pacadan akiyordu o daha zor sanki :) esyalarda kalmasi daha iyi kacamaklarin :)))))
En güzel hali şimdiki hali, şu an gibi geliyor insana.. bakıyorum uyuyan meleğimin yüzüne.. gülümsüyor uykusunda ❤ içimin yağları eriyor :) sabah uyanınca yüzüme bakıp kocaman gülümsemesi, bezini çıkarırken agular sohbetler.. çok şükür bin şükür ❤❤❤Zamanla alışıyor canım insan her an ayrı güzel o yüzden geçecek bitecek diye beklentiye girmeden anın tadını çıkarmak en güzeli şu an zor muhakkak büyüdükçe işler karmaşıklaşacak ama o zamanlar da yapabildikleri hem şaşırtacak hem mutlu edecek. Keşke zamanı durdurabilsek :)
Bile bile yediğimiz bir çok şey var :) misal gofret, içindekiler bölümünü okumak yarım saat sürer.. ciddi zaafım var, çocuk gibi aranıyorum evde resmen :) ama yoğurt olayı başka. Köyde doğdum büyüdüm, ailemin inekleri var, çocuk yaşta sağmaya başladım. Süt, yoğurt, ayran, tereyağı, çökelek kendimiz yapıp yedik. Son zamanlarda peynir de yapıyor annemler :) memlekete gittikçe en tazesinden yiyoruz bol bol. Hal böyle olunca, market sütü yoğurdu bize işlemiyor :) hadi süt neyse de, ben yoğurtsuz sofraya oturmam, eşim de öyle. Şans yüzüme güldü, komşunun ailesi inek aldı, biz de onlardan alıp haftalık mayalıyoruz. Bu arada aynı komşu tavuk da besliyor. Orijinal gezen tavuk yumurtası da temin ediyoruz ordan :) İzmir'de organik pazarlar var elbet ama arayıp bulmak lazım, para da olacak tabi çokça. Bizim ayağımıza gelmiş oldu iki en çok tükettiğimiz ürün :)bazen denk gelirse sutcuden aliyorum bazen de yakinimizdaki aktar ve marketler cig sut getiriyo markasi yapildigi yeri filan yazan onlardan da aliyorum.saglikli midir degil midir bilemem ama evde yaptigin yogurda alisinca hazir yogurdu begenmiyorsun :) bi de benim bi huyum var.milleti bi dinlerim ne diyo diye ama sonra gene bildigimi okurum.hani deseler ki şunu yeme kanser olursun.seviyorsam yerim hic inanmam da oyle olacagina
4 aylık, baya kabuk oldu bizde bu ara..Herkeze merhabalar biz 2 aylık aşı olduğumuzda ebemiz aşının yerinin kabuk baglayacagini söylemişti ama bizde öyle bişey olmadı acaba tutmadimi yeniden mi yapacaklar bi bilginiz varmı?
Yani zamanlami olacak? İnşallah tekrar vurmazlar4 aylık, baya kabuk oldu bizde bu ara..
Aslinda asil sormak istediğim ne zamana kadar sut birakmak gerekicek eve stogum pek yetmeyecek gibi geliyor günlük te lazim olan kadar sut cikaraman sanki.ben isteyken corba icecegi ben gelince emecegi zaman ne zamanCevabı geldi mi göremedim ama 1 yaşa kadar ana öğün anne sütü olarak devam edecekmiş.
İyice dalarsa kalkmıyor dalmazsa kalkıyor. Dün 1 saat uyutmayı denedik en son bastı çığlığı sanki canını yaktık gibi memeye koyunca 5 dkda uyudu. Bi süredir hep böyle. Emzik almıyor evdekini başka da denemedim açıkçası.
Ben olmak istiyorum artık. Şişliğim gider biraz daha hem de bu ara yüzüm bozuldu muhtemelen ondan. Birde böyle çok riskli geliyor bişey olsa farkedemeyeceğim gibi.
10 ay çok sanki ya :) Hiç doktora kontrole falan gittin mi gerek var mı?
Zamanla oluyor ilk ay bizde de yoktu birsey. 3. Ayda asi yok ki. Isteğe bağlı rota var o da asi gibi değil ağızdan veriliyor.Yani zamanlami olacak? İnşallah tekrar vurmazlarbide 3. Aşısı var bu hafta acaba oda 2. Aşı gibi ağır mı oluyor?
Önce iyi bir çocuk dr u. Sonra onun önereceği alerji uzmanı..Günaydın bugün alerji uzmanına randevumuz vardı akşam bir arladaşla görüştüm çocuğu alerji uzmanına götürmüş hiş sonuç alamamış zaten kan tahlili deri testi doğru sonuç vermiyor boşa sağa sola gidip para dökme çocuğunda canını yakma yakın yerinde kendi dr undan kaka tahlili iste dedi kafam karıştı zaten huzursuzum bana bi yardımcı olabilir misiniz ne yapacağıma karar veremiyorum para hiç önemli değil çocuğumun canı gereksiz yanmasın sadece hangisi mantıklı kaka tahilili mi alerji uzmanına gitmek mi
Kendi çocuk dr umuz bir şey önermedi diyeti denemeye devam ediyoruz dedi dene yanılla benim psiklojim bozuluyor çünkü kaka iyice mukuslu oldu karnı süreklü gurulduyor emerken hep ıkınırak zorlanarak emiyor ve ben çok üzülüyorum en iyisi istanbul allerjiden randevu almıştım zaten oraya gideyim ben teşekkür ederimÖnce iyi bir çocuk dr u. Sonra onun önereceği alerji uzmanı..
Merhaba. Bizim de tutmadi. Olabilir de olmayabilir de demislerdi.Herkeze merhabalar biz 2 aylık aşı olduğumuzda ebemiz aşının yerinin kabuk baglayacagini söylemişti ama bizde öyle bişey olmadı acaba tutmadimi yeniden mi yapacaklar bi bilginiz varmı?
Bence sen alerji uzmanina gitmeden rahatlamiycaksin.Günaydın bugün alerji uzmanına randevumuz vardı akşam bir arladaşla görüştüm çocuğu alerji uzmanına götürmüş hiş sonuç alamamış zaten kan tahlili deri testi doğru sonuç vermiyor boşa sağa sola gidip para dökme çocuğunda canını yakma yakın yerinde kendi dr undan kaka tahlili iste dedi kafam karıştı zaten huzursuzum bana bi yardımcı olabilir misiniz ne yapacağıma karar veremiyorum para hiç önemli değil çocuğumun canı gereksiz yanmasın sadece hangisi mantıklı kaka tahilili mi alerji uzmanına gitmek mi
Allah allah aşı kartında Şubat yazmışlar bi ariyim olmadı ebemizi teşekkür ederim cevap için :)Zamanla oluyor ilk ay bizde de yoktu birsey. 3. Ayda asi yok ki. Isteğe bağlı rota var o da asi gibi değil ağızdan veriliyor.
İnşallah tekrar vurmazlar teşekkür ederim :)Merhaba. Bizim de tutmadi. Olabilir de olmayabilir de demislerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?