2018 Ekim Anneleri

Memede uyumaya alıştı bizim kız Başka türlü uyumuyor mümkün değil.

Böyle giders 4.5-5 aylık olunca uyku eğitimi vereceğim çok büyümeden.

Ayirinca kalkiyor mu?
Emzikte yok galiba...

4-5 gündür kasıklarımda ciddi ağrı var, akıntım çok fazla. Sanki adet olucam da olamıyorum gibi.

Normal mi bu? Sizin de oluyor mu ağrınız?

Bnm oluyor.Artik yumurtlama sinyalleride bariz.Not aliyorum.Bakalim regl tutacak mi ona gore.Gerci duzensiz olabilir ilk aylar yine de.
Acaba ne zaman gelecek.....
Ilkinde kizim 10.ayindayken olmustum ilk...
Bi yaza kadar olsa bari diyorum daha da toparlarim,bi yandanda yazinda sicaklari atlatayim bari diyorim :)))))

Ahhh ahh...
Ben ilkinde doya doya yasadim derdim.Hic acelem yoktu hep tadini cikardim ama o tedirginlik bile yetiyormus insana.
Ister istemez neden agliyor acaba biseyi mi var diye dusunmeler.
Halbuki 2.de bebek aglar evet demek ne basitmis en azindan aceleye getirmemek o aglama zamanlarini bile bi baskaymis.2.bebek daha bi doyumluk gb :)
Gayet normal hissettigin hiiic uzulme :)
Suan ki zamanida biraz zaman gecince ozleyeceksin.
Buyugunun gecen seneki halini bile ozluyorum...
Insan sevdigi seylere hic doymaz sanirim.Guzellikler hep ozleniyor

Canim bebis alismadiysa bosuna para dokme derim ben en bastan alismadiysa artik alismaz

Pek oyle olmuyor.
Bebege özgü.
Benim buyuk kizimda alismamisti hic istemedi,koleksiyon olmustu.Memeyede yapisik yasiyordu resmen :) o yuzden denemistik almamisti hicbirini.
Soraa taa 4.ayda parmaklarini bayaa aliskanlik olarak emmeye baslayinca tekrar denemistik o zaman almisti.Sadece kaucuk ve kiraz uc almisti.Sonra da kolaylikla birakti.Parmagini emmesinden daha cok korkuyordum nedense.

Bebekler kac aydan sonra anne sutunu ogun olarak almayi birakiyor. Calisan bi anne olarak merak ediyorum açıkçası.
Cevabı geldi mi göremedim ama 1 yaşa kadar ana öğün anne sütü olarak devam edecekmiş.
Ayirinca kalkiyor mu?
Emzikte yok galiba...
İyice dalarsa kalkmıyor dalmazsa kalkıyor. Dün 1 saat uyutmayı denedik en son bastı çığlığı sanki canını yaktık gibi memeye koyunca 5 dkda uyudu. Bi süredir hep böyle. Emzik almıyor evdekini başka da denemedim açıkçası.
Ben olmak istiyorum artık. Şişliğim gider biraz daha hem de bu ara yüzüm bozuldu muhtemelen ondan. Birde böyle çok riskli geliyor bişey olsa farkedemeyeceğim gibi.

10 ay çok sanki ya :) Hiç doktora kontrole falan gittin mi gerek var mı?

Benimki yaz aylarına denk geldi :) eliyle aşağı itiyordu bezi. Bayram için memlekete gitmiştik, tam 2 yaşında. Oynamış esnetmiş bantları, kaçak var ta ayaklara inmiş. Koşa koşa geldi anne baaak.. hepimiz hemfikir olduk, çocuk bezi istemiyor, bu iş kolay olacak. Eve dönünce başladık. Şimdiki deneyim, sabır, akıl yok o zaman bende.. çocuk komple attı kıyafetleri, evde koşuyor ordan oraya.. hey özgürlük modunda :)) anaam her yer çiş oldu.. ben söylendikçe konu uzadı.. neyse ki balkonda havuzu vardı, oyunla karışık hallettik çoğu zaman ama çok zorlandık.. çocuğun beden dilini çözünce halloldu ama karşılıklı yıprandık biraz :)

En güzel hali şimdiki hali, şu an gibi geliyor insana.. bakıyorum uyuyan meleğimin yüzüne.. gülümsüyor uykusunda ❤ içimin yağları eriyor :) sabah uyanınca yüzüme bakıp kocaman gülümsemesi, bezini çıkarırken agular sohbetler.. çok şükür bin şükür ❤❤❤

Bile bile yediğimiz bir çok şey var :) misal gofret, içindekiler bölümünü okumak yarım saat sürer.. ciddi zaafım var, çocuk gibi aranıyorum evde resmen :) ama yoğurt olayı başka. Köyde doğdum büyüdüm, ailemin inekleri var, çocuk yaşta sağmaya başladım. Süt, yoğurt, ayran, tereyağı, çökelek kendimiz yapıp yedik. Son zamanlarda peynir de yapıyor annemler :) memlekete gittikçe en tazesinden yiyoruz bol bol. Hal böyle olunca, market sütü yoğurdu bize işlemiyor :) hadi süt neyse de, ben yoğurtsuz sofraya oturmam, eşim de öyle. Şans yüzüme güldü, komşunun ailesi inek aldı, biz de onlardan alıp haftalık mayalıyoruz. Bu arada aynı komşu tavuk da besliyor. Orijinal gezen tavuk yumurtası da temin ediyoruz ordan :) İzmir'de organik pazarlar var elbet ama arayıp bulmak lazım, para da olacak tabi çokça. Bizim ayağımıza gelmiş oldu iki en çok tükettiğimiz ürün :)

Herkeze merhabalar biz 2 aylık aşı olduğumuzda ebemiz aşının yerinin kabuk baglayacagini söylemişti ama bizde öyle bişey olmadı acaba tutmadimi yeniden mi yapacaklar bi bilginiz varmı?

Aslinda asil sormak istediğim ne zamana kadar sut birakmak gerekicek eve stogum pek yetmeyecek gibi geliyor günlük te lazim olan kadar sut cikaraman sanki.ben isteyken corba icecegi ben gelince emecegi zaman ne zaman

Günaydın bugün alerji uzmanına randevumuz vardı akşam bir arladaşla görüştüm çocuğu alerji uzmanına götürmüş hiş sonuç alamamış zaten kan tahlili deri testi doğru sonuç vermiyor boşa sağa sola gidip para dökme çocuğunda canını yakma yakın yerinde kendi dr undan kaka tahlili iste dedi kafam karıştı zaten huzursuzum bana bi yardımcı olabilir misiniz ne yapacağıma karar veremiyorum para hiç önemli değil çocuğumun canı gereksiz yanmasın sadece hangisi mantıklı kaka tahilili mi alerji uzmanına gitmek mi

Önce iyi bir çocuk dr u. Sonra onun önereceği alerji uzmanı..

Önce iyi bir çocuk dr u. Sonra onun önereceği alerji uzmanı..
Kendi çocuk dr umuz bir şey önermedi diyeti denemeye devam ediyoruz dedi dene yanılla benim psiklojim bozuluyor çünkü kaka iyice mukuslu oldu karnı süreklü gurulduyor emerken hep ıkınırak zorlanarak emiyor ve ben çok üzülüyorum en iyisi istanbul allerjiden randevu almıştım zaten oraya gideyim ben teşekkür ederim

Herkeze merhabalar biz 2 aylık aşı olduğumuzda ebemiz aşının yerinin kabuk baglayacagini söylemişti ama bizde öyle bişey olmadı acaba tutmadimi yeniden mi yapacaklar bi bilginiz varmı?
Merhaba. Bizim de tutmadi. Olabilir de olmayabilir de demislerdi.

Bence sen alerji uzmanina gitmeden rahatlamiycaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…