2018 Ekim Anneleri

Günaydin kizlar.
Metehan artik doğru düzgün emmiyor.2 gündür böyle.
Kucagima alip memeye koyacagim zaman basini ceviriyor.yay gibi geriliyor.
3 saat dursa bile acliktan hickiiyor yine de meme istemiyor.göğüslerim hep dolu.
Önceden yetmezdi simdi hic emmiyor.
Uyku sersemi kucagima aliyorum basliyor ittirmeye.
Sadece gece 2 kere kalkip emiyor.
O da azcik.
Bu gecici mi yoksa memeyi mi birakiyor.

Neredeyse iki haftadır yaşadığımız durum bu maaleaef deli gibi emmek istiyor ama ememiyor gaz sorunu da değil tuhaf bir şey sürekli memede ama şışşşşt sesi ve popişe vurarak az emerse emiyor kalkıyor iki saat olmadan hadi bir daha acıkıyor atak dönemi diye düşünüyorum geçecek inş bunlar da

Ya zorla yaptilar asilarimizi. En son gittgm yerde yapmasaydi ne haliniz varsa gorun deyip yaptirmayacaktm artik. Asi yaptirin diye yirtiniyolar ama isi yokusa suruyolar. Yapan birini buldum o da gecmisi gecmiste kaldi diyip smdiki takvimi uyguladi. Ee yapildysa aynisi nolcak?
Neyse bizimde var artik cok sukur asimiz artik:))))

Aslinda ben de bircok sey ogrendim yemek konusunda. Ama nedense yogurt mayalama konusunda bir korkum oldu. Ya tutmazsa diye:) olmasa deneye deneye ogrencem sonucta ama iste bu konuda hep kendimi geri cektim. Ama artik cekemicem cocuk olunca mwcbur yapicam:)

Şimdiden alıştırmalarına başlayabilirsin canım:) ev yoğurduyla yapılan çorba bile bambaşka oluyor bebişlere kendimize de yaparız oh oh mis :)

Hadi hayırlı olsun canım aşılarınız:) ne tuhaflar kızımda memlekette aşılarını yaparken çevredeki suriyeli bebekleri çocukları toplayıp zorla aşı yapıyorlardı bize göre gecikmiş aşılar olsa bile sil baştan yaptıklarını söylüyorlardı sen yaptırmak istiyorsun ama yapanı bulamıyorsun. İnsanlarda var bir tuhaflık

Bide ben bu ülkenin vatandaşıym güya. Valla sinirden eve geldm ağladım. Büyük kızmda durmadı zaten onla da bozuştuk. Boş boş oturup para kazanıyolar. Beni durmadan başka yere gönderiyolar. Sonunda bi dr aldı beni artık :))) sanki bulaşıcı hastalıklıyız yav:)))) oldum olasi sevmezdm saglik ocaklarini. Bu konuda hic yuzumu kara cikarmazlar

Ben kavanozlarda beceremdm hic ama tencerede hep tuttu cok sukur. Bekarken bilmezdm bile nasil oldugunu.
Insan deneye deneye ogreniyor. Bebislerimiz cok sever de yerler insaAllah

Canım kaç haftalık olsunuz bilmiyorum ama 15-16. haftamızda bizde de oldu aynısı, dikkat ettim uykusuzluk ve açlık birleşince daha cok yapıyordu.. uyanır uyanmaz o mahmurlukta emzirerek atlattım,gece yatırmadan önce cığlık cığlığa hem meme istiyor hem de agzına değdiği an kafasını arkaya atıyordu, ayağa kalkınca hem emdi hem de uyudu, birkaç gece böyle sürdü..alışacak diye cok korktum o yüzden ayakta emzirmeyi gündüz yapmadım.. sakin oldugu bir anı yakalayıp emzirdim.. sonra eski haline döndü zaten..

bebeklerimize saglikli seyler yedirmek icin bir suru tarifler ogrenicez daha.simdiden heyecanliyim ek gida konusunda :) agiz tadiyla yapmak yedirmek nasip olsun ins :)

Bebeğin ateş ölçeri ile ölçüp 45 derece olunca mayaladım. Hazır yoğurt maya olursa tutmuyo.. ya hazır maya toz şeklinde olandan ya da ev yogurdundan maya olunca tutuyor

Bebegin emip uyuyorsa sonrasinda mesela simdiden dert etme.Zamanla oturur daha iyi canim.Gecis donemleri duzen tutturmaya calismak daha yipratici.

Regl evet cok uzun zaman aslinda:) Gitmistim normal kontrole 6 ay sonra.Normal karsilaniyor.2 yasina kadar emmistide zaten.

Ya bizde de 2 yasti tam :) ne bidiklar ah ahh
2.ler bu yuzden kolay galiba :)
Gari bi donem tuvalet ya anne babayada ayri bi sorumluluk.
Bol bol disari cikmak bizde de en cok işe yarayandı :)

Herkeze merhabalar biz 2 aylık aşı olduğumuzda ebemiz aşının yerinin kabuk baglayacagini söylemişti ama bizde öyle bişey olmadı acaba tutmadimi yeniden mi yapacaklar bi bilginiz varmı?

Hemen kabuk tutmuyor ama tutmasada bu aşı tutmadi anlaminada gelmiyor.
Tekrar vurulmuyor.

Aslinda asil sormak istediğim ne zamana kadar sut birakmak gerekicek eve stogum pek yetmeyecek gibi geliyor günlük te lazim olan kadar sut cikaraman sanki.ben isteyken corba icecegi ben gelince emecegi zaman ne zaman

O bayaa sonra canim.Ama saatlerin azsa cok degil.Yani o araya 1 öğün oturur 1 kerelik idare edilebilir.Yine de 8-9.ayı bulur.
Ama saatlerinde uzunsa formul sut ile almasi gereken miktar desteklemesi gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…