- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Hayırlısıyla çıktık gidiyoruz bakalım inşallah içimi rahatlatacak bir şeyler olurBence sen alerji uzmanina gitmeden rahatlamiycaksin.
Umarım seni tatmin edecek sonuçlar elde edersiniz canım haberdar et bizi deHayırlısıyla çıktık gidiyoruz bakalım inşallah içimi rahatlatacak bir şeyler olur
Neredeyse iki haftadır yaşadığımız durum bu maaleaef deli gibi emmek istiyor ama ememiyor gaz sorunu da değil tuhaf bir şey sürekli memede ama şışşşşt sesi ve popişe vurarak az emerse emiyor kalkıyor iki saat olmadan hadi bir daha acıkıyor atak dönemi diye düşünüyorum geçecek inş bunlar daGünaydin kizlar.
Metehan artik doğru düzgün emmiyor.2 gündür böyle.
Kucagima alip memeye koyacagim zaman basini ceviriyor.yay gibi geriliyor.
3 saat dursa bile acliktan hickiiyor yine de meme istemiyor.göğüslerim hep dolu.
Önceden yetmezdi simdi hic emmiyor.
Uyku sersemi kucagima aliyorum basliyor ittirmeye.
Sadece gece 2 kere kalkip emiyor.
O da azcik.
Bu gecici mi yoksa memeyi mi birakiyor.
Normal izlemdir o tarih.Genel kontrol yapacaklarAllah allah aşı kartında Şubat yazmışlar bi ariyim olmadı ebemizi teşekkür ederim cevap için :)
Biz de oyle. Insaallah yogurt yaparsam guzel olur bari:))Yoğurt mayası hazır var markette. Arada yapıyorum.. genelde hep hazır alıyoruz ama
Aslinda ben de bircok sey ogrendim yemek konusunda. Ama nedense yogurt mayalama konusunda bir korkum oldu. Ya tutmazsa diye:) olmasa deneye deneye ogrencem sonucta ama iste bu konuda hep kendimi geri cektim. Ama artik cekemicem cocuk olunca mwcbur yapicam:)aslinda birkac kere yapinca o kadar kolay geliyor ki niye bosuna hazir almisim bunca zaman dersiniz :) ben de 6 aydir evdeyim yaklasik.bircok yemek ogrendim.calisirken hep birkac cesiti dondure dondure yapiyordum.kisa zamanda cok cesit yapabilir oldum.belki de bebek sayesinde oldu.onceden bir misafir geleceginde ay ne yapicam nasil yetisicek diye stres olurken simdi bebek olmasina ragmen cok rahatim.ev hayati bana iyi geldi :) hergun nefis yemek tariflerine bakiyorum bugun ne yapsam diye :)
Şimdiden alıştırmalarına başlayabilirsin canım:) ev yoğurduyla yapılan çorba bile bambaşka oluyor bebişlere kendimize de yaparız oh oh mis :)Aslinda ben de bircok sey ogrendim yemek konusunda. Ama nedense yogurt mayalama konusunda bir korkum oldu. Ya tutmazsa diye:) olmasa deneye deneye ogrencem sonucta ama iste bu konuda hep kendimi geri cektim. Ama artik cekemicem cocuk olunca mwcbur yapicam:)
Hadi hayırlı olsun canım aşılarınız:) ne tuhaflar kızımda memlekette aşılarını yaparken çevredeki suriyeli bebekleri çocukları toplayıp zorla aşı yapıyorlardı bize göre gecikmiş aşılar olsa bile sil baştan yaptıklarını söylüyorlardı sen yaptırmak istiyorsun ama yapanı bulamıyorsun. İnsanlarda var bir tuhaflıkYa zorla yaptilar asilarimizi. En son gittgm yerde yapmasaydi ne haliniz varsa gorun deyip yaptirmayacaktm artik. Asi yaptirin diye yirtiniyolar ama isi yokusa suruyolar. Yapan birini buldum o da gecmisi gecmiste kaldi diyip smdiki takvimi uyguladi. Ee yapildysa aynisi nolcak?
Neyse bizimde var artik cok sukur asimiz artik:))))
Bide ben bu ülkenin vatandaşıym güya. Valla sinirden eve geldm ağladım. Büyük kızmda durmadı zaten onla da bozuştuk. Boş boş oturup para kazanıyolar. Beni durmadan başka yere gönderiyolar. Sonunda bi dr aldı beni artık :))) sanki bulaşıcı hastalıklıyız yav:)))) oldum olasi sevmezdm saglik ocaklarini. Bu konuda hic yuzumu kara cikarmazlarHadi hayırlı olsun canım aşılarınız:) ne tuhaflar kızımda memlekette aşılarını yaparken çevredeki suriyeli bebekleri çocukları toplayıp zorla aşı yapıyorlardı bize göre gecikmiş aşılar olsa bile sil baştan yaptıklarını söylüyorlardı sen yaptırmak istiyorsun ama yapanı bulamıyorsun. İnsanlarda var bir tuhaflık
Ben kavanozlarda beceremdm hic ama tencerede hep tuttu cok sukur. Bekarken bilmezdm bile nasil oldugunu.Aslinda ben de bircok sey ogrendim yemek konusunda. Ama nedense yogurt mayalama konusunda bir korkum oldu. Ya tutmazsa diye:) olmasa deneye deneye ogrencem sonucta ama iste bu konuda hep kendimi geri cektim. Ama artik cekemicem cocuk olunca mwcbur yapicam:)
Canım kaç haftalık olsunuz bilmiyorum ama 15-16. haftamızda bizde de oldu aynısı, dikkat ettim uykusuzluk ve açlık birleşince daha cok yapıyordu.. uyanır uyanmaz o mahmurlukta emzirerek atlattım,gece yatırmadan önce cığlık cığlığa hem meme istiyor hem de agzına değdiği an kafasını arkaya atıyordu, ayağa kalkınca hem emdi hem de uyudu, birkaç gece böyle sürdü..alışacak diye cok korktum o yüzden ayakta emzirmeyi gündüz yapmadım.. sakin oldugu bir anı yakalayıp emzirdim.. sonra eski haline döndü zaten..Günaydin kizlar.
Metehan artik doğru düzgün emmiyor.2 gündür böyle.
Kucagima alip memeye koyacagim zaman basini ceviriyor.yay gibi geriliyor.
3 saat dursa bile acliktan hickiiyor yine de meme istemiyor.göğüslerim hep dolu.
Önceden yetmezdi simdi hic emmiyor.
Uyku sersemi kucagima aliyorum basliyor ittirmeye.
Sadece gece 2 kere kalkip emiyor.
O da azcik.
Bu gecici mi yoksa memeyi mi birakiyor.
bebeklerimize saglikli seyler yedirmek icin bir suru tarifler ogrenicez daha.simdiden heyecanliyim ek gida konusunda :) agiz tadiyla yapmak yedirmek nasip olsun ins :)Aslinda ben de bircok sey ogrendim yemek konusunda. Ama nedense yogurt mayalama konusunda bir korkum oldu. Ya tutmazsa diye:) olmasa deneye deneye ogrencem sonucta ama iste bu konuda hep kendimi geri cektim. Ama artik cekemicem cocuk olunca mwcbur yapicam:)
Bebeğin ateş ölçeri ile ölçüp 45 derece olunca mayaladım. Hazır yoğurt maya olursa tutmuyo.. ya hazır maya toz şeklinde olandan ya da ev yogurdundan maya olunca tutuyorAslinda ben de bircok sey ogrendim yemek konusunda. Ama nedense yogurt mayalama konusunda bir korkum oldu. Ya tutmazsa diye:) olmasa deneye deneye ogrencem sonucta ama iste bu konuda hep kendimi geri cektim. Ama artik cekemicem cocuk olunca mwcbur yapicam:)
Cevabı geldi mi göremedim ama 1 yaşa kadar ana öğün anne sütü olarak devam edecekmiş.
İyice dalarsa kalkmıyor dalmazsa kalkıyor. Dün 1 saat uyutmayı denedik en son bastı çığlığı sanki canını yaktık gibi memeye koyunca 5 dkda uyudu. Bi süredir hep böyle. Emzik almıyor evdekini başka da denemedim açıkçası.
Ben olmak istiyorum artık. Şişliğim gider biraz daha hem de bu ara yüzüm bozuldu muhtemelen ondan. Birde böyle çok riskli geliyor bişey olsa farkedemeyeceğim gibi.
10 ay çok sanki ya :) Hiç doktora kontrole falan gittin mi gerek var mı?
Benimki yaz aylarına denk geldi :) eliyle aşağı itiyordu bezi. Bayram için memlekete gitmiştik, tam 2 yaşında. Oynamış esnetmiş bantları, kaçak var ta ayaklara inmiş. Koşa koşa geldi anne baaak.. hepimiz hemfikir olduk, çocuk bezi istemiyor, bu iş kolay olacak. Eve dönünce başladık. Şimdiki deneyim, sabır, akıl yok o zaman bende.. çocuk komple attı kıyafetleri, evde koşuyor ordan oraya.. hey özgürlük modunda :)) anaam her yer çiş oldu.. ben söylendikçe konu uzadı.. neyse ki balkonda havuzu vardı, oyunla karışık hallettik çoğu zaman ama çok zorlandık.. çocuğun beden dilini çözünce halloldu ama karşılıklı yıprandık biraz :)
Herkeze merhabalar biz 2 aylık aşı olduğumuzda ebemiz aşının yerinin kabuk baglayacagini söylemişti ama bizde öyle bişey olmadı acaba tutmadimi yeniden mi yapacaklar bi bilginiz varmı?
Aslinda asil sormak istediğim ne zamana kadar sut birakmak gerekicek eve stogum pek yetmeyecek gibi geliyor günlük te lazim olan kadar sut cikaraman sanki.ben isteyken corba icecegi ben gelince emecegi zaman ne zaman
Biz de birsey yoktu başlarda şimdi kabuk bağladı. Rengi koyuldu ve sis gibi orası birazHemen kabuk tutmuyor ama tutmasada bu aşı tutmadi anlaminada gelmiyor.
Tekrar vurulmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?