2018 Ekim Anneleri

Selamlar herkese

Aslında ben eylül anneleri grubundaydım ama yaramazım geç gelerek ekimde doğdu. İçinizdeki erkek annelerine sormak istediğim sünnet mevzusu. Yaptıran var mı ? 1 yaşına kadar yapılmasını tavsiye ediyorlar genelde. Açikçası bende yaptırayım kurtulalım istiyorum. Öyle kafaya taktım ki ruyalarıma bile giriyor

Ankara da ozel hastaneler çok pahalı. Zekai tahir hastanesinde sünnet polikliniği varmıs ama güvenemiyorum. Özellikle Ankara da olup hastane doktor tavsiye edebilecek olan biri varsa duacısı olurum:)

ac kalsa ortaligi yıkar merak etmeyin, benimki de iştahsız bu ara, yemiyor, napalim saglikli olsunlar da..hem sizinkinin kilosu da gayet iyiydi.. biraz rahatlayın..

ben varim Ankaradan.yazdim size..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Grupta demir damlasıyla ilgili konuşuluyordu ama bugün 4.ay aşısını oldu kızım. Demir damlasına 5.ayda başlatıyoruz hatta önce çocuk doktoru görsün istiyotuz dedi hemşire Siz sağlık ocağının önerisiyle mi başladınız?

Merhaba

Benim oglum da bugün 4. Ay aşısını oldu. Aşıdan sonra vegaferon verdiler. Günde 5 damla kullanmamı söylediler. 6. Ay aşısında kilosuna göre damla sayısını artıracakmışız Ben bugün kullanmaya başlayacağım. Doktorumuz da 4. Ayda başlayacağız demisti

Devlet kurumu olduklarına göre ortak bi uygulama olması gerekmez mi? Çok ilaç takviye bağımlısı değilim ama kansızlıktan gebelikte sıkıntı yaşadığım için kızıma da yansımıştır diye korkuyorum En iyisi doktora danışmak o zaman

Vazelinli bir karışım kullanmıştı bir arkadaş adını unuttum görünce yazar mısın sonuç aldınız mı bırakınca tekrarlama oldu mu .. Advantan vazelin ve gliserin karışımı vermiş sabah akşam süreceğim 3 ya da 5 gün

Ben hic denemedim ama umarim hep tutar yogurtlar da ugrastirmaz beni:)) insaallahh yerler. Her seyi yesinler
Tatli sevmesinler ama cok:))) bu konuda esime ceksinler isterdm lakin buyuk kizim benm gibi tatliya asik. Ve artik tatliyi gorunce digerlerinin suratina bakmiyr:) o yuzden kahvaltida falan tatliyi en son koyuyorm

bugun dogum yaptigim hastanemi arayip sordum.6 aydan once yapilmiyor.6 aylikken doktor muayene ediyor sonra yapiliyor dedi.genel anestezi altinda yapiyorlarmis cunku.poliklinikte olursa 98 lira dedi.ogretim gorevlisi yaparsa 98 arti 650 lira fark aliniyor dedi.gazi universitesi hastanesi.

Biz başlamadık. Sağlık ocağı 4. Aşısında verdi ama çoğunluk mamayla beslendiğinden mamada demir oldugundan kendi dr umuz 6. Ayda dedi...vermiyoruz yani

Oysaki ilk 6 ayda olunmalı. Benim amacım ilk 6 ayda yaptırmak mesela.

ac kalsa ortaligi yıkar merak etmeyin, benimki de iştahsız bu ara, yemiyor, napalim saglikli olsunlar da..hem sizinkinin kilosu da gayet iyiydi.. biraz rahatlayın..
Açlıktan hıckıriyor canim.48 saat boyunca hic 1 dakika emmedi.bezleri bostu.emdikten sonra kestirme bile yapmadi.
Gögüslerim de hic boş olmadi.yani aç duruyor.anliyorum ben.

Tatli sevmesinler ama cok:))) bu konuda esime ceksinler isterdm lakin buyuk kizim benm gibi tatliya asik. Ve artik tatliyi gorunce digerlerinin suratina bakmiyr:) o yuzden kahvaltida falan tatliyi en son koyuyorm
Evet tatli cok yemek de zararli ki ben de cok duskunum tatliya. Oglum da umarim bana cekmez:)) ama hep yararli seyleri yesinler( ben cok yemek sectigim halde oglumdan bekliyorum.:))

Aslinda asil sormak istediğim ne zamana kadar sut birakmak gerekicek eve stogum pek yetmeyecek gibi geliyor günlük te lazim olan kadar sut cikaraman sanki.ben isteyken corba icecegi ben gelince emecegi zaman ne zaman
O da 1 yaşına doğru bence canım. Mesela ben 8de emzirip çıkıyorum evden ben gelene kadar 11 ve 2 gibi içiyor süt. Eve 5-6 gibi geliyorum emziriyorum direk. 8-17 arası illa anne sütü alması gerekecek ana öğün sonuçta.

Bu arada benimde stoğum yok ama haftada 2 gün çıkıyorum ben kalan günler evdeyim.

İş yerinde sağmıyor musun? Doktorum işte mutlaka sağ ertesi gün verirsin demişti de sağamıyorum ben.
Uyuyor canım ama normalde 1 kez kalkardı uyanmadan emer devam ederdi uykusuna şimdi 2 kere direk uyanıyor geceleri. Memede uyumaya alışmasını istemiyorum kendi düzeni bozulacak şartlayacak kendini diye.

Gecmiş olsun çok, inşallah alır artık kilo.
Canım geçicidir umarım. Sen meme almazsa sağıp biberonla ver bence çok açta kalmasın kuzucuk birde senin göğüslerin tıkanıyordu hemen dikkat et yine olmasın.
4. ay kontrolünde doktorum vereceğini söyledi kan damlasını. Sağlık ocağına 3. ayda götürmedim 4. ay aşısı için götüreceğim. Doktor demeseydi direk sağlık ocağının söylemesiyle başlamazdım açıkçası. Güvenmiyorum onlara.

Teşekkür ederim inşallah

Canim artik 3 saatten fazla da durabiliyorlar ya. Ondan mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…