2018 Ekim Anneleri

Günaydın kızlar benim bebeğim bugün 4 ay 5 günlük yarım dönüyor ellerini tutunca direk ayak üstüne kadar kalkıyor yatarken başını kaldırıp doğrulmaya çalışıyor ayaklarını kaldırıp elleriyle tutuyor benim yaptığım her şeyi ağzıyla yapmaya çalışıyor ve aşırı hareketli bu ay için bunlar erken değil mi gerçi benim kız ilk doğduğu gün bile başını tutabiliyordu ama hiç uyumayan bebeğe bu enerji fazla değil mi

Ablaları olan bebişler daha şanslı sanki ❤ birer küçük anne oluyor yanlarında büyürken.. ben de oğluma dişleri olmadığı için veremeyiz diyorum, kabul ediyor. Henüz sindirimi anlayacak kadar sabırla dinlemeyi bilmiyor fırlama kuzum benim.. biz ek gıda tadımına daha erken de başlayabilir gibiyiz. Simay çok hevesli, sofrada kucağımda tutuyorum bazen, ağzını şapırdatıyor ❤ sürekli elimi takip ediyor... Karşıda ana kucağında yatarken de ağzımıza bakıyor kuzum resmen.. bakalım ne olacak 5 ayı geçsin de.. senin beybi 5 oluyor hee ❤ maşallah size ❤ tam 6 hafta var aralarında bizimkiyle :)

Benimki küçük doğdu 2700 ikinci günü 2500e düştü
Şuan 4 aylık 6100 oldu
Boyuda biraz ufak 58cm suan
Tedirginliğim birazda ondan
Ememezse gelişimi iyice geri kalır diye
Oyy minnak doğmuş sizinki. İnşallah emzirmenin yolunu bulursun. Uykulu olunca emiyorlar aslında. Gece iyice emmesini sağlarsan idare edecektir inşallah. Gündüz de bazı arkadaşlar gezdirerek emziriyor. Denemekte fayda var

Banada bunlar az geliyo:))) bi onceki kizimla kiyas edince tabi..
Ama normal her cocuk farkli gelisiyor aslinda. Bu arada bizde 4 ay 6 gunluguz.
Emekleme yurume konusma hepsi o kadar farkli ki...

Her bebeğin kendine özgü gelişimi vardır canım. Yattığı yerden kalkmaya çalışıyor kızım da 2 aylık olduğundan beri. Ayaklarından destek alıp dikilmeye çalışıyor sıpa :) üç haftadır da ayağını tutunca ittiriyor kendini yukarı.. anlattığın diğer hareketleri ne zaman yapacak bakalım meraktayım :) küçük bizimki daha 15 haftalık :)

Ayy ya benm buyuk kizda ki buyuk sayilmaz da:))) bi yastgmz var zeynep dusmesin diye yanina koydugumz baska yerde gorunce hemen yanina getiriyor. Mendille agzini siliyor. Aglaynca alkisla sustrmaya calisiyo:)) bunlar isin en guzel yanlari gercktn..
En cok istedgm sey gercktn kardes olsunlarr omur boyu birbirlerinin cani olsunlar ins.
Bazi kardesleri goruyoruz dusmandan beterr

Bizde öyle olduk çok üzüldük.sanki iğneyi ilk batirdiklari gibi ağladi hep.
Bu ay hafizalari güçleniyor ya bence onlari hatirlayip hatirlayip ağladi.
Gece hic uyumadi.ağlayarak her saat basi uyandi.
Ins sizinki böyle olmaz canim.
Ins canim.
Bizi 2.ay asisi etkilememisti.bu çok sarsti.bizde şaşırdik.
Sabah gülmeye basladi ama genel bi mızmizlik var.

Cabucak atlatir insallah.
Biraz boyle gidebilir.Hani su bayaadir bahsettigimiz seyler.Bu ay cok guzel seyler yapiyor bebisler❤
Amin canim.

Bunlar benim arkadaslarim canim.öğlene geliyor.
Zaten biri yemek getirecek.
Bende kıbris tatlisi yaptim sadece.yanina hazir biseyler aldim.
Cumartesi yemekli misafirim var.
Esim icli köfte yap diyor.mecbur yapacaz..
Çocuk huysuz olmasa yaparim.zor degil.

Bizimde bugun aşımız vardi sizinki kadar huysuzluk yapmasada nizdede vardi agrısı vardı galiba agri kesici icirdigim halde uykudan hep cıglık atarak uyandı agladı
Ayni benimki.calpol verdim.gece boyunca aģlayarak uyandi.

Baglamayi bende hic sevmem..
Senin kizlar baya benziyor o zamn birbirine demi? Gerci buyudukce de belli olur farkliliklar.
Benim bitek aglak olmali benziyor:))

Benimki küçük doğdu 2700 ikinci günü 2500e düştü
Şuan 4 aylık 6100 oldu
Boyuda biraz ufak 58cm suan
Tedirginliğim birazda ondan
Ememezse gelişimi iyice geri kalır diye
Canim hic uzülme.
Benimki 20 gündür emmiyor.tepiniyor kucagimda.
Burda is sana düsuyor.
Uykudan uyanir uyanmaz al kucagina emsin.
Gece de uyandiginda cift meme emzir ki doysun.sabah uyanir uyanmaz emzir.
Malesef ki biraz huysuzlar bu dönem.ama hepsi gecici.
4 ayda 3600 gr almis.ortalama 900 gram eder.az degil ki.mama yiyen bebekler bile ayda maks. 1000 gr aliyor.
Iyi bakmissin kuzucuğa.maşallah..

Maşallah ablamıza ❤ daha kendi bebekken ablalık yapıyor kuzucuk ❤ kardeşlerin arası biraz da ailelerin tavrına bağlı. İnşallah güzel bir şekilde yetiştirmek, ayrım yapmadan sevgiyle büyütmek nasip olur her konuda bizlere

Biz halen 3 numara kullaniyoruz.kilo almimiz durunca ayni kaldik.
Sıkıldim artik.4 e gecmek istiyorum.
Ama stok bitmiyor.
Bereketlendi maşallah

Bebekler birbirinden farklidir.
Erken ya da gec demek pek olmuyor cocuk isinde.
Gayet normal aslinda :)
Ellerini tutarken dikkat et yalniz çıkmasın dadı dirseği denir biliyorsundur,cok hassaslar,Allah korusun.

Benim kuzucum da yattığı yerden elini tutsam anında Kalkıp doğrıluyor bıraksam oturacak :) ama oturmak için Erkrn galiba bu ay bir çıksın sonra belki minik alıştırmalar

Yerim onuu :)
Uzun sureler icin erken tabii ama o kalkislar fln bile alistirma.Kaslari her turlu harekette gelisiyor oyle dusun.
Bizde simdi kucakta oturuyor ama uzun tutmadan mesela duz yatiriyorum oyle dönmeye basliyor bu kez :)
Yani oturuyor diye koseye koyup destekler koyup oyle birakmamam gerek mesela.Bildigim bu.

Oluyor cidden saka gb :) Herseyin ne kadar cabuk bitip gectigini bi kez daha gördük :)
Bende diş uzerinden ilerleyip oyle yavas yavas anlattim.Dedim sansimiza diş fln cikar :))
Evet bizde de durum oyle bayaadir,yanimizda hep yemek masasinda bide onun yararida vardir diyorum ama cocuklarinda mizaci sanki boyle seyler :)

Dun gb surpriz haberler :)❤
Kuzenimin bebegiyle ayni senin Simay galiba.1 Kasim dogumlu o da tam 40 gun aralari

Baglamayi bende hic sevmem..
Senin kizlar baya benziyor o zamn birbirine demi? Gerci buyudukce de belli olur farkliliklar.
Benim bitek aglak olmali benziyor:))

Evet benziyorlar tip olarakta ,tabii farklar var :)
Huy olarak buyugum daha aglakti daha memeciydi,kucugu daha cok ne istedigini biliyor :)
Gelisim olarak benziyorlar erkenciler bazi konularda :)
Kucugunun defterine not yazıp buyugune gecince onda bide geri tarihlere bakip okuyorum :))))))

Biz halen 3 numara kullaniyoruz.kilo almimiz durunca ayni kaldik.
Sıkıldim artik.4 e gecmek istiyorum.
Ama stok bitmiyor.
Bereketlendi maşallah

Bezden neden sıkıldın ki :))))
4üde aynı :) hatta onu daha uzun zaman kullanabilirsin :)
Külot bez mi almak istiyorsun ya da :)

Benim kızımda aynı mutfakta hep yanımızda ondan mı kaynaklı bilmiyorum sofrayı kuruyorum oturuyoruZ başlıyor ağıZ şapırdatmaya sürekli takip tabaklara doğru eğiliyor eliyle çatalı kaşığı indirdiği oluyor :) 6.ay gelmez bana şimdi dün bir de yoğurt denedim ya alerji için gün geçmiyor :)))

Maşallah ne güzel işte :)

Ayy çok güzel ya bende 1 yaşına gelince diğer embriyomu koydurmayı düşünüyordum nasip olursa okuyunca daha bi heveslendim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…