2018 Ekim Anneleri

İnşallah sever canım. Muzu ben zorla verdim ne kadat yanlış olsa da yuttu ama diğer herşeyi püskürtüyor.
Karar sizin tabi ama benimki zayıf bebek olduğu halde hiç zorlamıyorum. Ne mama ne ek gıda için. Diliyle ittiği anda bitmiştir benim için. Hem bebeğe hem kendinizi boş yere strese sokmayın derim..ne gerek var.. zaman bu işler. Sabir..

Ben de ogurur gibi yaparsa daha yedirmiyorum.

Bir yerde okudum parmağı memeye benzetip yemeğe daha iştahlı olabilirler diye. Parmağımla verdim avokadoyu ve yedi bir çay kaşığı yemiştir. Bu başkaları için çok az bir miktqr olabilir ama benim hiç yemeyen bebeğim için çok büyük bir miktar. Öğürünce ben de bırakıyorum. Dün güldürerek ağzını açtırıp hwmwn kaşığı sokup dikkatini yukarı cektim yutması için ama öğürünce bıraktım. Sizinki kaö kg

Bence cok mantikli seyler yaziyosun. Uslubunu zaten daha once de yazmisimdir :)

Bir cay kasigi normal degil mi ya? Yeni alisiyorlar zaten. Yarisi agzindan cikiyor. Geveliyor. Oksuruyor. 20 dk suruyor bir kasik yemesi. Cok da şaapmamak lazim bence.

Dikkat dagitmaya calisma canim.Bu zamanla telefona,oyun oynarken pesinden kosturup agzini doldurmaya döner 2 lokma yesin diye.
Ama bunlarin onerilmemesinin sebebi cocuk yemek yedigini anlasin diye zaten.
Istemiyorsa inan vardir bi bildigi.
Haslayip birak onune alip agzina goturmeyi kendi çözsün.
2 tane bisy koy mesela birak o secsin.
Istersen biraz ara ver

Evet onu da okudum yemek yerken başka brişey yapmayacakmışız da yemiyor diye ister istemez sıkılıyorum yanlış tabi

Merhabaaa

Sınavlar basladi öncesi dersler yoğun olunca soru hazırlamak falan derken yazamadim

Ben cook tıkandım 6.ayda nişastaya geçeriz demişti doktor şimdi patates tattiriyorum
Şimdiye kadar
Bal kabagi
Armut
Elma
Havuç
Avakado
Yoğurt
Labne
Ayva
Patates yedik

Ve ben şimdi neverecegim bilemiyorum muzu en sona bırakacağım arada kabız oluyor çünkü
Ispanak düşünüyordum baktim ki o +8 ay yaziyor

Yumurtadan korkuyorum alerji olur diye
Sizler neler verdiniz

Ben çok mu yavaş ilerliyorum?

Lütfen yardımmmm

plojovic

Bence hic yavas degilsiniz, sadece anne sutu veya formul mama alirken aniden farkli tatlarla tanisiyor minicik bebekler, agirdan almakta fayda var. farkli birseyler olsun istiyorsaniz birkac meyveyi karistirip verebilirsiniz. Ek gida tarifleri hakkinda pak bilgim yok deneyimli arkadaslar yazacaktir:)
Mesela oglumun bu ayin 17. Sinde 6. Ayi bitecek ama hala ek gidaya baslamadik. Aslinda ne basladik ne de baslamadik bizim durum karisik. 5 aylikken bir hafta on gun kadar kasik mama verdim kilo alimi az diye ama sonra cok tahil bazli diye vermek istemedim, onun yerine haftada bir kac gun yarim cb yogurt veriyorum tabi ac oldugunu hissedersem. Dun ilk kez brokoli verdim. Aslinda bekleyecektim ama blw yapmak istiyorum ve doktora gitmeden once ne kendi kendine yemeyi ne kadar basarabiliyor onu gormek istedim.
BLW YAPACAK OLAN ARKADASLAR vardi burada ama nicklerini hatirlamadigim icin etiketleyemiyorum. Umarim mesajimi gorurler:) birdahakine nickleri not alcam:) neyse deneyimimi oaylasayim ben dun brokoli ile basladim eline alinca bile yuzu burustu ilk kez yumusak birsey tuttugu icin galiba. Eline alip alip birakti bir sure. Sonra elinde sikti parcaladi. Baya bir sure oynadik yani. Sonra agzina goturmeye karar verdi ve agzina girince gozler kapandi dil disari cikti bir sure oyle kaldi:) birkac denemeden sonra cok az yedi galiba, sonra spini agzina goturup emmeye basladi hatta bir ara agzina cok soktu mudahale ettim. En son yedigi iki lokma brokoliyi de kusunca mama sandalyesinden kaldirdim. Bugun de verince paylasirim yeniden.

ben şu el.yakmayan sıcaklık kısmında fire veriyorum

Simay 6 ay 20 gunluk canim.3 ögüne gectik ama o bile öğün degil.
Kahvaltida yumurta ve yaptigim peynire gectim uzerine emiyor.
Ögle ve ikindide biraz daha yediginden emzirmeyi bekliyorum kendi isteyince emziriyorum.
Yani bende cok yavas ilerliyorum.
Cogunlukla önüne koyuyorum artik.
Verdiklerimide tane tane veriyorum.
Yumurtayi mesela parca veriyorum ezmedim hic zaten kendi dokusu yumusak.Sadece eline vermiyorum simdilik cok ezildigi icin.

Cesitlerde illa bizim gibi yiyecekler gibi dusunme.Ya da verdiklerinden dokunmayanlardan cesit yapabilirsin.
Muz verince avokadoyu dusunebilirsin mesela.O iceriginden yagli dokusundan sebep rahatlatmasini saglar kaka konusunda.

Kendimize yaptigim tuzsuz seylerden icindekilere gore veriyorum.
Biber dolmasi yapiyorsam birinide ona sade hasliyorum eline veriyorum mesela biber.
Onemli olan tat.Bebegin tika basa doymasi gb dusunme.Yemeyi ögrensinler önce nedir ne degildir ne yapilir :)

araya giriyorum ama.benim gorumce hem esimi hem kayinpederi doldurmus.kayinpeder diyor ki 'cocugu cok el bebek gul bebek yetistiriyorsunuz.biraz atilgan olsun hareket yapsin.ezilir sonra arkadaslari arasinda.' ben de 'baba ben zaten iyi bakiyorum hareket yaptiriyorum daha ne yapsin bebek.somut bi ornek verir misiniz' dedim.geveledi bisey diyemedi.ne bekliyorlar acaba...

ben şu el.yakmayan sıcaklık kısmında fire veriyorum
Bebişin kızıl ötesi ateş ölçeri varsa iş görür ben denedim hatta ateş ölçeri ilk aldığım zaman. Yüzey ayarına getirip tenceredeki süte tuttum, sanırım 40° olması lazımdı hatırlamıyorum şu an. Normalde elle ölçüyorum

Tez çocuğu tekvando kursuna yazdır

plojovic
Hepimiz sana soruyoruz ve ne kadar iyi niyetli oldugunu biliyoruz.
Kalp kalp.
U Umudumbitmedi_ metoş napiyo? Savasci oglum.
Merhaba canim.
Metoşumla aşk yaşıyoruz.
Gün gectikçe sevgisi büyüyor.eski hırcinlıği kalmadi.bu ara cok tatli konusuyor.
Baba abla dede gibi biseyler geveliyor.arada da bana ungiii diye gönlümü aliyor sanki.
Desteksiz oturuyor artik.sofraya oturtup üzeine sofrayi cekiyorum.birde önlügü ile öyle şirinki.tabi bütun oyuncaklarini da oturtuyoruz sofrayi cekiyoruz üzerlerine:)
Nilikoda ćok tatli olmus.maşallah.kalp kalp.

Aklıma kemal sunalin filmi geldi.mazlumu getirin...
Sende bana vur....hehhh...kafama vur:)
Meğer dayak istermiş canı:)
Senin kp de şurama vursun diyor heralde.götür canim pataklasin hepsini

Yumurtanin sarisini verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…