2018 Ekim Anneleri

ben yogurt yemeye devam o zaman :) bu kış yıyecek bısey bulamadıgımdan ıspanak yıyıp durdum ıspanak yıcek o zman
yogurtu annem yapmıstı dün tadına bakayım dedım bana bıle eksı geldı gittim yenı sut aldım yogurt makınasını cıkardım onunla yaptım gece tadı daha yumusak oldu sankı bu aksam onu denıcem yemezse ben yerım artık

Bizim ev geniş, dolaplar da sıra sıra.. yine de evde fazlalık gırla, ayıklamaya fırsat olmadı çoktandır..

Giyim tasnifini severim ama geniş zaman istiyor. Yazlık - kışlık, küçülenler falan.. bizim akraba oğlunun küçülenlerini de bana kitledi, doldu taştı ortalık.. işimi görüyorlar ama çok fazla var, ne atabiliyorum ne de birine verebiliyorum fazlasını, ya sorarsa diye..

Yaş grubu ve mevsim olarak kolilere ayırıp koyuyorum gömme dolaba. Kızımın da birikti epey, aynısı yapılacak onunkilere de.. mevsimi geleni çıkarıp dolaba diziyorum sonra

benim için öyle sanirim. en son yoğurt makinesi almistim o derece yani
Yoğurt çok daha basit aslında. El yakmayan sıcaklıktaki süt kavanozlara boşaltılır. İçine tatlı kaşığı ile taze yoğurt katıp karıştırılır. Örtüp karanlık bir yerde 6 saat kadar mayalanması beklenir.

Ben akşam 5 lt süt alıyorum, pişirip ılınmasını bekliyorum. Kavanozlara mayalayıp, sarıp yatıyorum, sabah erken üzerini açıyorum, yarım saat sonra dolaba kaldırıyorum. Bir hafta boyunca evde yoğurdum oluyor böylece

Benimde öyle.evlenirken sadece 3 cekyat bir baza dolap ve beyaz esya aldik.bide mutfağa 2 sandalye bir masa.ben dolu evi sevmiyorum.temizlenmiyor ferah olmuyor.tıkiş tıkış.
Esimin bekarliktsn bi ranzasi vardi.gelip gidip bakiyordum.verdim bi rahatladim ki sorma.
Oğlumun esyalarini vermedim daha kimseye.kiyamiyorum.ilk cocuk hatiralar ne bilim veremiyorum:)

Ben de erken ama heves ettim bi kere. Pilsan çit aldım. Kaydırak aldım.. :))) kurup baktım.su an balkonda kaldırdım :))

Tam zamaninda alsan o zamanda cok az kullaniliyor alisir hem :) oturmuyorsa dönse bile en azindan altinda yumusak bisy olunca orda kalir.Oturuyor Simay kolay oldu biraz artik.Yattiginda kenarlari kapatmaktan bi hal oluyoruz :)
Gule oynaya kullansin kucuk adam ❤

Iste fazladan yer olunca tikistirilanda cok oluyor gibi geliyor bana :)
Ben kuculenleri veriyorum hemen.Cok sevdiklerimi kizlara anı kaldiriyorum.
Mevsimde bi seneye giyilmeyecekler kalkar artik bide bizimkiler iste :) Sezen sagolsun dolaptan cesit cesit giyindigi icin ve sık esya yikandigi icin yerlestirdikce duzenliyorum :))))))

Ben cok sevdiklerimi sakladim ilk hastanede giydikleri, ilk bayram esyalari vs :) ilk ayakkabi :) Ve aralarda cok sevdiklerimi.
Anlatirken uzun uzun gb ama saymaca :)
Kıyılmıyor.Simdi Simay'a ablasinin esyalarindan giydirince gordukce icim eriyor❤

Ben de erken ama heves ettim bi kere. Pilsan çit aldım. Kaydırak aldım.. :))) kurup baktım.su an balkonda kaldırdım :))
Cit icin erken degil bence ya. Ben de alacagim bi indirim yakalasam:) ebebek’in subat indirimlerinden iki paket puzzle oyun mati almistik, onu salona kurdum uzerine bir kac oyuncak koydum kendi kendine 20dk falan oyalaniyor oglum ama simdi iyice hareketlendi, iki dk yalniz biraksam mattan disari cikiyor done done, yeri falan yaliyor etrafina bi cit sart. cok pimpirikli degilim ama evde iki kedimiz var oyuzden direk yerle temas etsin istemiyorum. mata basmamaya dikkat ediyoruz ve mata koymadan once mati siliyorum. Cit bizi bir kac ay daha kurtarir sanki

Benim çok hoşuma gitti. Kaydırak da aldım. Erken daha ama pek sevimli geldi gözüme, simdiden aldim. Balkonda tutuyorum normalde, sizin icin foto ekliyorum

Eklentiler

• 20190410_202406.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 46
bugun gorumce kisisi geldi gunduz toplamda 3 saat filan oturdu.3 saat boyunca bebegi evire cevire oynata oynata bi dakika sakin birakmadan sevdi.ve 3 saat boyunca oglum mizirdandi.en son aglama krizine girdi.ben surecte en az on defa 'bak ...abla, o bu kadar hareket edipmeye alisik degil gunduz genelde ya yatar ya da mama sandalyesinde vakit gecirir kucagi cok sevmiyo ondan mizirdaniyo' dedim.ama asla ciddiye almadi.sutun yetmiyo galiba meyve yedirelim yogurt yedirelim baska bisey yok mu onu yedirelim dedi durdu.ama simdi yemek istemiyo biraz sakin kalmak istiyo dedim.ayy senin yogurdun ne kadar eksi.o yuzden yemiyo dedi.aksam esime koydum ayni yogurttan guzel guzel yedi.bebek de yarim kase yogurt yedi.boyle laftan anlamayan saygi duymayan kendi bildigi disinda dogru olabilecegini dusunmeyen insanlara gicigim.sanirim artik sert tepki vermem gerekiyo.kibarlikla soylemekten anlamiyor kendisi.hayir bi de 40li yaslarda iki koca oglu var.

Merhaba benim bebeğim 6.5 aylık oldu elma muz patates havuç avakodo hiçbirini sevmedi suyu dahi tükürüyor öğürüyor benim gibi olan var mı aranızda neler yapıyorsunuz kendi sütümle bebek irmiğiyle muhallebi yaptım onu da sevmedi yemedi. Benim gibi olan var mı

var tabi, ben :)) yüzüme doğru püskürtüyor.. israrla denemekten baska care yok.. bugun armutu rendeledim ve muzla beraber kevgirden gecirdim. bi bunu sevdi, digerlerini hep itti. yoğurt yaptim gayet tadi iyi. diliyle geri itiyor onu da, yarin muzla yoğurdu beraber vereyim bakalım sonuc ne olacak.

Sanırım ben varım canım bir iki kaşık veriyorum sonra çığlık çığlığa bağırıyor az oyalayıp vermeye devam edersem mümkün değil sakinleşmiyor ben de ısrar etmiyorum moralimi bozmuyor değil bu durum ama elbet alışacak alacak bir şeyler. Kızım var 3.5 yaşında onunla o kadar farklılar ki kızım karşıdan ağzını açar bol bol da yerdi. Sağlık ocağı hemşiresi 5-6 öğün ver dedi bir de ancak ne mümkün... şu an pek hazır değil demek ki diye düşünüyorum ve yiyebileği en uygun sakin istekli anı bulmaya çalışıyorum elbet bulacağım sizin de durumunuz en yakın zamanda düzelir umarım

Ben varim meyve sebze yogurt hiç birini yemiyo kafasini ceviriyo agzini kitliyo bi cozum bulursan banada seslen :)

Aynı benimki yoğurt verince aman Allahım yüzü öyle bir hal alıyor ki bir de benim yoğurtlarım ekşi olmaz kızım da çok sever hatta canı isteyince çıkarıp yer oğlum da öyle olur mu bir gün diye merak içerisindeyim. H bir de elime birden bir vuruyor yiyecekler etrafta bir iki mama kaşığından sonra bağırmaya başlıyor sakinleştiren tek şey isesu oluyor tuhaf oğlum benim:) suyu çok sevdü versem bir biberonu bitirecek

yoğurtta sanki limon gibi tepki veriyor...oysaki asla eksi degil.. tatlı yoğurt..

Canim.bu sayiklarin genelde ya tatsiz yada sekerli seyler ya belki sevmemistir.benimkide bunlari pek sevmiyor.ama tuzsuz beyaz peyniri seviyor.bi dene istersen.sonra beyaz peynirle karistirip verebilirsin bazi seyleri.

5-6 öğün olmalı mı sence?
Biz 3e yeni gectik.Bide yavas yavas uzerine emzirmemeye basladim miktari cogaltip öğüne dönmeye basladi yeni yeni.
Cok hizli ilerlemek istemiyorum evet onunda etkisi var ama cocuga gore de hareket ediyorum.Insan bilsede okuyunca kafasi karisiyor :)
Ama bu saglikocagi ebeleri neden herseyde uç noktadalar acaba...

Buarada Simay'da ezilmis buzulmus seyler sevmiyor.Parca parca daha cok hosuna gidiyor.Belki kivamda hosuna gitmeyebilir fikir olsun diye yazdim affina siginarak :)

Ben boyle bazen atlayip yaziyorum fikir yurutuyorum fln ama yazi dili malum mimikler olmayinca nasildir okuyana gore degisiyor :)
Oyle aklima geldi.Kırıyor,düşündürüyor,üzecek bi sekilde yaziyorsam affiniza siginiyorum.Hatta soylerseniz daha mutlu olurum duzeltebilecegim icin :)
Pek huyum degildir ama oluyordur belki de diye dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…