2018 Ekim Anneleri

Yok canım estağfurullah yazdıkların çok değerli benim için. Ben kendimi hazır hissetmesem de blw bebeği olabileceğini düşünüyorum her şeyi illa kendisi sokacak ağzına belki ilerleyen zamanda denemelerini yaparım. Ayrıca ben de bir anda öyle bir girişi fazla buluyorum 2 öğünün üstüne çıkamadık daha bir de evde de değiliz izindeyiz ne benim ne çocukların düzeni yok şu an huzursuz değişikliklerden dolayı eve gidince daha düzenli ilerleyebilirim sanırım öğün sayısını da dediğin gibi yavaş yavaş ancak artırırım. Şöyle bir huyum var iyi mi kötü mü bilmiyorum ama söylenen şeyi kesin sınırlar içinde uygulayamıyorum kendime göre yontuyorum ebe söyledi anlattı bir şeyler ama ben kendimce yorumlayacağım:)

yoğurtta sanki limon gibi tepki veriyor...oysaki asla eksi degil.. tatlı yoğurt..
Sorma canım ya aynı durumdayız. Ya aslında şöyle bir şey var şu an tadım yapıyoruz bazı şeyleri sevecek bazılarını sevmeyecekler damak tatlarını oluşturuyor geliştiriyorlar ve zamanla da inanılmaz değişime uğruyor damak tatları. O yüzden olabildiğince çeşitlendirmek ama kararları da çocuğa bırakmak daha doğru geliyor bana

Kendi adıma konuşacak olursam ben alınmıyorum canım sosyal medyada olduğu gibi burada da yüz yüze iletişim olmadığından belli sınırların olduğuna verilmek istenen mesajın bazen doğru bazen de yanlış anlaşılabileceğini biliyorum duygularımızı ister istemez yansıtamıyoruz. O yüzden geniş bakmaya ve asıl verilmek istenen mesaja bakıyorum. Muhakkak hepimizin bir fikri var doğru olduğuna inandığı şeyler vs. Bunu zorlama amaçlı ya da üstünlük taslama amaçlı kullanmadıktan sonra yazılan her şey çok değerli benim için ve hepimiz birbirimizden bir şeyler alıyoruz içselleştiriyoruz. Şu ana kadar şükür olumlu ılımlı bir gruptuk umarım böyle devam ederiz egosu tavan yapmış çevresine baskı kuran kimsecikler yok burada. Eminim ki herkes anlayışla yaklaşıyordur fazlasıyla dikkatli bir dil kullanıyorsun zaten merak etme:) karmaşık duygusal ruh halimle uzatmışım bolca kusura bakmayın hanımlar:)

Ben de cocugum gunduz uyumadigi icin ek gidada zorlaniyorum. Yine ayni yere ciktik. Misal dun sabah 6da kalkti. 7.30 8.15 arasi memede gozunu kapadi. 12 gibi 10 dk uyumus. 2de geldim nasil uykusu var. Iyice uyarilmis. Cilginca hareket ediyor. Emzireyim uyur dedim uyumadi, zaten ac degil emmedi. Baska turlu uyutmaya da kendi mecalim yoktu. Okulda yeterince yorulmus ve uzulmustum. Yarim saat sonra biraz havuc biraz patates verdim. Sevip sevmedigini anlamiyorum. Agzini aciyor ama sonra geri cikariyor. Patatesi daha cok yedigi icin biraz da karistirip verdim. Suyu biberonla icmiyor. Kasikla veriyorum. O da dokuluyor. Icti mi icmedi mi anlamadim. Ustune iki dk emdi. Banyo yapti. 4 bucukta memede uyudu. Sonra uyandiginda cok agladi ve o uyku gece uykusu olmak zorunda kaldi. Simdi de uyandik dogal olarak.

Tabiki.
Ne kadar düşüncelisiniz.. siz yazın, no problem :))

Merhaba, benimki ilk yeni doğduğu günler dışında gündüz uyumayı sevmiyor. Mesela dünü anlatayım.
Sabah 05.30 hergun uyandığı saat..
saat 11-11.50 arası 50 dk uyudu..
12 den itibaren saat tuttum..
akşam 8 de uyudu. 8 saat 1 dk olsun uyumadı kuzum :))
Oyun halısında durmuyo artık. Ya kucak ya arada anakucagi (Artık anakucagina da sevmiyo) Ya kanguru ya aktivite masası ya oturtulup çıngırak vs.
akşam 8 de uyudu.
Gece aralarda besleme
5.5 da tamamen kalktı.
Şu An kanguruda evi geziyoruz saat 06.45
Sonuç, yorgunum ama Allaha 1000 lerce şükür, ayrıca 36 beden fit bi anneyim kuzumun sayesinde :)))

Biz topik olarak senin bebeğin fanıyız, haberi yok tabi hatunun.. düzenini bozacak kuzucuğun sonra uykusu falan bozulmadı inşallah? Kadın resmen öküz altında buzağı aramış.. aç olsa huzurlu bir bebek olabilir miydi, ağladı sürekli, senin kucağını isterdi, uyku da uyumazdı.. görümcelik edesi gelmiş.. kaile alma derim..

Uykusu oldugu icin cok huysuz olmuyor mu? Asiri kareket ediyor. Hiperaktiviteden suphelenir oldum. Resmen cirpiniyor. Gozumle baksam yoruluyorum.

Lezzetli bişeyler istiyor küçük gurme

Bende söylenen,okudugum herseyi kendimize cocuga eve gore uyguluyorum.Yoksa kural gibi olmasi daha cok baski gibi hissetmeye sebep oluyor.O da sıkıcı.Cabuk adapte oluyorum diyelim :)
Evde olmaniz bicok seyi degistirir bence.En azindan daha kolay önüne koyabiliyor insan.

ferhunde001 Demek boyle tatli bebeleri bu sekilde yoldan cikariyorlar
Hayir yani illa mudahale etme gibi bir gereksinim nasil doguyor iclerinde garip :)
Baksan bi nasilsin,biseye ihtiyacin var mi dememistir.Onu dese kâfi haberi yok.

aynen ac olsa huzurlu ve uyuyan bi bebek olur muydu.ama kadinin tek bildigi kendi dogrulari.42 yasinda.ben 28im ya 2.5 yillik evliyim ilk cocugum bi de ne anlarim di mi :) sonuc: gece cok nadiren uyanan bebek zirt pirt uyandi mizirdandi.sabah 4e kadar uyumadim.belki bendeki stresi hissrtti belki cidden gunduz istemedigi hareketlere maruz kalmanin verdigi stresti.oyle boyle idare edicez birbirimizi.ama artik lafimi esirgemiycem :)

ay eskiden bebekler yatar uyur sanirdim fantezi olsun diye ayakta sallandiklarini ya da sadece huysuz bebeklerin uyutulmak icin ugrasildigini dusunurdum ne komik :) ne cok sey ogretti bize bu bebisler.36 beden ruyamda gorurum anca.38 olsam yeter :)

Bizimkininde aksam uzeri uykusu cok azaldi 2.uykusuna 6 gibi yatar 1.5 saat uyurdu simdi yarim saat ya uyuyo ya uyumuyo haliyle bütün aksam cok huysuz oluyo ek gida vermeye baslayali değişti agir mi geliyo acaba diye dusunmeye basladim

Canim.bu sayiklarin genelde ya tatsiz yada sekerli seyler ya belki sevmemistir.benimkide bunlari pek sevmiyor.ama tuzsuz beyaz peyniri seviyor.bi dene istersen.sonra beyaz peynirle karistirip verebilirsin bazi seyleri.
İnek sütü alerjisini yeni yeni acıyoruz suan ben içiyorum bisi olmazsa oğluma vereceğiz

Ben varim meyve sebze yogurt hiç birini yemiyo kafasini ceviriyo agzini kitliyo bi cozum bulursan banada seslen :)
Ben dün en son ne kadar yanlış olsa da muzu yedirdim istemese de ağzını actığı an sokup dikkatini yukarı cektim kafasını kaldırdıkca yutmak zorunda kaldı. Bir halka dilim muzu yemiş oldu ilk defa. Seninki kaç aylık

Ya tek değilmişim demekki ay cok zor yaaa hiçbir şeyi beğenmedi yaaa

İnşallah sever canım. Muzu ben zorla verdim ne kadat yanlış olsa da yuttu ama diğer herşeyi püskürtüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…