- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Bugün yarım patates ve 1 yemek kaşığı pirinci yıkadım, haşladım. Kevgirden geçirdim. Az da z.yag..ilk kez sevdi ..Peki sabah bir kasik kabak yemis, oglen de bir bucuk saat uyumus. Simdi keyfi yerinde. Bir kasik da patates yedireyim mi sence?
Gecen hafta arkadasim 2. El 200 e aldı chicco polly i. boşa masraf yoksa. Tabi tercih sizin.MAma sandalyesi alan var mi? H sonu alacagiz fakat 1 ay sonra anneme verecegim ben kendime antilop alacagim. Annemde daha konforlu kullanisli pratik bir sey olmasi gerek cunku butun gun eli ayagi olacak yeri geldiginde. Aklimda chicco polly vardi fakat fiyati ucmus
Teşekkür ederimGeçmiş olsun.. ailece bi an önce iyilesin..
Domates yerine tatlı biber salçası daha masum olabilirbanyo konusunda fikir veren herkese tesekkur ederim.bahsettiginiz urunlere yontemlere bi bakayim uygulayim :)VosVos35 gecmis olsun diycem ama bu polen alerjisi cok fena.yakinlarimda var.bahar aylarindan nefret ediyorlar Allah sifa versin. E exelanss evet bu doktorlar cok ilginc her biri farkli bisey oneriyor.bize az salcali sebze corbalari icebilir dedi.mercimek corbasi ve yogurt corbasini gaz yapmazsa icebilir dedi.ben de bazi sebze corbalarina 1 tk ya da 1ck kadar salca atiyorum.ama oyle her gun her gun salcali corba degil yani :) bi sorun olmadi bizde.ama su da var biri burdan okur salca katar cocuk perisan olur, aglar, egzama olur felan uzulurum.herkes kendi doktorunu dinlesin en iyisi
Canim ben hep tek yikiyordum.önceden filede sonralari icine koyuyorum.memoşlarina kadar su geliyor.tabi ben temiz sıcaga yakin su dolduruyorum.dun aksam banyoya götürdüm.banyomuz minicik.once küvetini doldurdum.sonrada kovaya su doldurdum.havluyu da yanima aldim.ben atlet ve iç çamasiri ile tabureye oturdum.metehani da yikadim.baktim durmuyor.sol dizime oturttum.sırtı karnima gelecek sekilde.sol kolumla karnindan kavrayinca kaymiyor.sağ elimle de hem lifledim hemde su döktum.bolca su döktüm üsümesin diye.forumda sıkca yazan kisileri etiketleyerek bi soru sorayim. tatli anneler bebislerinizi nasil yikiyorsunuz? ben dogdugundan beri kuvetine file takip onun uzerinde odada yikadim.ama artik agirlastigi icin file iyice kuvetin zeminine gidiyor.haliyle birkac defa su dokup bebege kuveti bosaltmam gerekiyor.bu da yorucu oluyor.evimizde kuvetli bir banyo yok.dusa birlikte girip taburede oturup kucagima havlu serip yikadim birkac kere, onda da hareketlendigi icin elimden kayip dusecekmis gibi oluyor korktum. bebek kuvetinin gideri yok.giderli bir kuvet mi alayim.ya da baska ne gibi alternatifler olabilir?plojovic E exelanss Nilsibel pessinus U Umudumbitmedi_ VosVos35 E elaelif123 tesekkurler simdiden :)
Dogum gunleri de ayni ya ondandir.Nilsibel canım senin kızı benim kıza o kadar benzetiyorum ki uyku sıfır, sürekli kucakta gezmek istiyor ilgi istiyor aşırı hareketli kucağımda kendini sağa sola atmaya çalışıyor sürekli söyleniyor bişeyler anlatmaya çalışıyor☺ Tek farkı benim kız meme düşmanı
MAma sandalyesi alan var mi? H sonu alacagiz fakat 1 ay sonra anneme verecegim ben kendime antilop alacagim. Annemde daha konforlu kullanisli pratik bir sey olmasi gerek cunku butun gun eli ayagi olacak yeri geldiginde. Aklimda chicco polly vardi fakat fiyati ucmus
Bizim dr her sebze çorbasına kesinlikle z yağ koy dedi. 3 gün kuralına uymaksızın koydum..zeytinyağ alerjisi diye birşey duymadığımdan belki de..cesur davrandım:))
Dogum gunleri de ayni ya ondandir.
Yemek yiyene kadar mama sandalyesine koyuyoruz. Elini PAAT diye vurup duruyor. Memede de asiri hareket. Kimil kimil.
Ek gidayi yiyor mu?
Aslinda ben yeni basladim ya gidanin tadini alsin diye koymadim hic. Daha hic corba vermedim. Ezip veriyorum. Ilk gun su katmistim. Simdi su da katmiyorum.Bizim dr her sebze çorbasına kesinlikle z yağ koy dedi. 3 gün kuralına uymaksızın koydum..zeytinyağ alerjisi diye birşey duymadığımdan belki de..cesur davrandım:))
Ben zaten butun gun emzirme devam. Gece 9 bucukta yattik. 4 kere kalktik. Sabah oldu saniyorum. Saate bir baktim 1 bucuk. Sonra da 4te tamamen uyandi.Ben sabah ogle ikindi aksam uyguluyorum. Sabah yemezse ogleni erkene cekeyim tarzida yapmayip emziriyorum hani aklinda bulunsun
Ben alistirma bardagi aldim suyu onunla veriyorum cunku benim oglum da biberon almiyor, hatta alistirma bardagini da almaz diye dusundum ama aldi valla, ailece saskiniz:)Ben zaten butun gun emzirme devam. Gece 9 bucukta yattik. 4 kere kalktik. Sabah oldu saniyorum. Saate bir baktim 1 bucuk. Sonra da 4te tamamen uyandi.
Iki kasik yerse yiyor zaten. Ogleden sonra patates vereyim keyfi yerinde dedim. Pat pat vurup dusurdu. Kasiga saldirdi kasiktan dusurdu. Parmagimla agzina soktum. Dilini cikarip guluyor. En sonunda avucuna parmaklarina buladim. Baska zaman elini agzindan cikarmaz. Sandalyenin tablasina surdu siyirdi atti. Suyu da biberonla icmiyor. Kasikla veriyoruz. Bence bogazindan bir damla anca iniyordur.
Niliko obur her seyi yer dedik yemedi. Oynuyor.
Aynen canım doğru bu kızçeler aynı gün doğdularDogum gunleri de ayni ya ondandir.
Yemek yiyene kadar mama sandalyesine koyuyoruz. Elini PAAT diye vurup duruyor. Memede de asiri hareket. Kimil kimil.
Ek gidayi yiyor mu?
Ben banyo için e bebekten delikli plastik kaydırak tipi bişey almıştım kabinde duruyor onda yıkıyorum oğluşu çok rahat oluyo kollar serbest :)Canim ben hep tek yikiyordum.önceden filede sonralari icine koyuyorum.memoşlarina kadar su geliyor.tabi ben temiz sıcaga yakin su dolduruyorum.dun aksam banyoya götürdüm.banyomuz minicik.once küvetini doldurdum.sonrada kovaya su doldurdum.havluyu da yanima aldim.ben atlet ve iç çamasiri ile tabureye oturdum.metehani da yikadim.baktim durmuyor.sol dizime oturttum.sırtı karnima gelecek sekilde.sol kolumla karnindan kavrayinca kaymiyor.sağ elimle de hem lifledim hemde su döktum.bolca su döktüm üsümesin diye.
Güzel ve rahat oldu.hemen havluya sardim oturdugumuz odaya getirdim giydirdim.
Önemli olan cocuk hemen giydirilmeli.kulaklari cok önemli.nem kalmamali.
Yarim patates ve kabağı haşlıyorum.. kaşıkla kevgirden geçiriyorum..hemen eziliyor zaten.. Az anne sütü veya su katıyorum. (Anne sutu sagmaktan hala az da gelse vazgecmedim) Muhallebi kıvamında yapıyorum püreyi..Az z yağ katıyorum.Aslinda ben yeni basladim ya gidanin tadini alsin diye koymadim hic. Daha hic corba vermedim. Ezip veriyorum. Ilk gun su katmistim. Simdi su da katmiyorum.
Corbayi nasil yapiyorsun? Sulu mu oluyor?
Ah şu görülmeyesiceler:) insanların hayatına el atınca kendini mutlu ve tatmin eden insanlar. Sanki bir onlar biliyor geri kalan insanlar hiçbir şey bilmiyor hele anneleri hiç çocuklarını düşünmez zaten anlamazlar. Şaka gibiler valla. Kaç gündür okuyorum yazamıyorum kızlar izindeyiz ikinci konaklama yerimizdeyiz önce görümceme izmite sonra da memlekete annemlere geldik oğlum ev değiştirdikçe uykusu bozuldu huzursuz üstüne kakayı yapamıyor uykudan uyanıp ağlıyor kızım huysuzluk yapıyor istedikleri için of of. Canım bu arada yeme konusunda oğlumu zorlamıyorum ben zaten buralarda düzgün öğünlerde bile veremedim bazı şeyleri hiç istemiyor yoğurt gibi meyveleri ise yiyor biraz daha ama çay bardağını geçtim bir iki yemek kaşığı toplasan çıkmaz fazlasını istemiyor. Ne yapalım alışacaklar illa siz de hiç strese girmeyin dönem dönem öyle değişiklikler oluyor kibizim de ilk basladigimiz zamanlarda baya istahli yiyordu.simdi oyle degil.meyve puresi ve yogurt yiyor.sebze corbalarini da bazen iciyor bazen icmiyor.yumurta ve peynir farkli sekillerde farkli saatlerde gunlerde denedim istemedi.yani gunde yedigi yarim cay bardagi kadar ek gida ancak.bazen 1 cay bardagi kadar oluyor.ama yemeyince esim stres yapiyor.sonucta cocuk emiyor.açım ben diye de aglamiyor.ama aksam gelip cocuga biseyler yedirmeye calisip da yemediginde cocuk ac kalacak kilo alamayacak diye endiseleniyor.daha dogrusu gorumcemin etkisiyle endiseleniyor.hani gecenlerde gorumcem geldi cocuk aglarken yogurt yedirmeye calisti yemeyince tadina bakip bu yogurt eksi ondan yemiyor demisti ya.ben hayir biz yiyoruz cocuk da simdi yemek istemiyor baska zaman gayet guzel yiyor dedigimde asla beni takmamisti.gitmis esime sizin yogurdunuz eksi seker katip mayalayin demis.esim de bana diyo yogurdu seker katip mayalarsan daha iyi olurmus ablam dedi.zaten biraz eksiydi.dedim kac aydir yogurt mayaliyorum gayet yedin simdi mi eksi geldi.bisey diyemiyor.
Isin ilginci bu kiz biberon aliyor. Sadece suyu icmiyor. Alistirma bardagi alayim ben de o zaman. Normal bardakla mi versem?Ben alistirma bardagi aldim suyu onunla veriyorum cunku benim oglum da biberon almiyor, hatta alistirma bardagini da almaz diye dusundum ama aldi valla, ailece saskiniz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?