2018 Ekim Anneleri

Gecen hafta arkadasim 2. El 200 e aldı chicco polly i. boşa masraf yoksa. Tabi tercih sizin.

banyo konusunda fikir veren herkese tesekkur ederim.bahsettiginiz urunlere yontemlere bi bakayim uygulayim :) VosVos35 gecmis olsun diycem ama bu polen alerjisi cok fena.yakinlarimda var.bahar aylarindan nefret ediyorlar Allah sifa versin. E exelanss evet bu doktorlar cok ilginc her biri farkli bisey oneriyor.bize az salcali sebze corbalari icebilir dedi.mercimek corbasi ve yogurt corbasini gaz yapmazsa icebilir dedi.ben de bazi sebze corbalarina 1 tk ya da 1ck kadar salca atiyorum.ama oyle her gun her gun salcali corba degil yani :) bi sorun olmadi bizde.ama su da var biri burdan okur salca katar cocuk perisan olur, aglar, egzama olur felan uzulurum.herkes kendi doktorunu dinlesin en iyisi

Domates yerine tatlı biber salçası daha masum olabilir

Canim ben hep tek yikiyordum.önceden filede sonralari icine koyuyorum.memoşlarina kadar su geliyor.tabi ben temiz sıcaga yakin su dolduruyorum.dun aksam banyoya götürdüm.banyomuz minicik.once küvetini doldurdum.sonrada kovaya su doldurdum.havluyu da yanima aldim.ben atlet ve iç çamasiri ile tabureye oturdum.metehani da yikadim.baktim durmuyor.sol dizime oturttum.sırtı karnima gelecek sekilde.sol kolumla karnindan kavrayinca kaymiyor.sağ elimle de hem lifledim hemde su döktum.bolca su döktüm üsümesin diye.
Güzel ve rahat oldu.hemen havluya sardim oturdugumuz odaya getirdim giydirdim.
Önemli olan cocuk hemen giydirilmeli.kulaklari cok önemli.nem kalmamali.

Dogum gunleri de ayni ya ondandir.
Yemek yiyene kadar mama sandalyesine koyuyoruz. Elini PAAT diye vurup duruyor. Memede de asiri hareket. Kimil kimil.
Ek gidayi yiyor mu?

Chicco Polly anneni yorabilir :)
Temizlik vs belki :)
Yani yatar pozisyonunda en bastan kullanmak bnm elim kolum oldu ilk kizimda da cok kullandim ama suan kucuge basit kucuk bisy dusunuyorum.
Lorelli PIXI'ye baktim,Kraftin ayni modeli var portatif.Ya da su alti masa olup cikan modelden bile olabilir.Direkt alcak haliyle kullabilabilir.
Bende alcak olsun istiyorum genel olarak.Onun disinda masadayken sandalye uzerinde bile kullanilabilecek modeller ilk 2 soyledigim.

Son düzenleme:
Bizim dr her sebze çorbasına kesinlikle z yağ koy dedi. 3 gün kuralına uymaksızın koydum..zeytinyağ alerjisi diye birşey duymadığımdan belki de..cesur davrandım:))

Premature bebeklere hastane surecinde bile veriliyor zeytinyagi

Bizim dr her sebze çorbasına kesinlikle z yağ koy dedi. 3 gün kuralına uymaksızın koydum..zeytinyağ alerjisi diye birşey duymadığımdan belki de..cesur davrandım:))
Aslinda ben yeni basladim ya gidanin tadini alsin diye koymadim hic. Daha hic corba vermedim. Ezip veriyorum. Ilk gun su katmistim. Simdi su da katmiyorum.
Corbayi nasil yapiyorsun? Sulu mu oluyor?

Ben sabah ogle ikindi aksam uyguluyorum. Sabah yemezse ogleni erkene cekeyim tarzida yapmayip emziriyorum hani aklinda bulunsun
Ben zaten butun gun emzirme devam. Gece 9 bucukta yattik. 4 kere kalktik. Sabah oldu saniyorum. Saate bir baktim 1 bucuk. Sonra da 4te tamamen uyandi.
Iki kasik yerse yiyor zaten. Ogleden sonra patates vereyim keyfi yerinde dedim. Pat pat vurup dusurdu. Kasiga saldirdi kasiktan dusurdu. Parmagimla agzina soktum. Dilini cikarip guluyor. En sonunda avucuna parmaklarina buladim. Baska zaman elini agzindan cikarmaz. Sandalyenin tablasina surdu siyirdi atti. Suyu da biberonla icmiyor. Kasikla veriyoruz. Bence bogazindan bir damla anca iniyordur.
Niliko obur her seyi yer dedik yemedi. Oynuyor.

Ben alistirma bardagi aldim suyu onunla veriyorum cunku benim oglum da biberon almiyor, hatta alistirma bardagini da almaz diye dusundum ama aldi valla, ailece saskiniz:)

Dogum gunleri de ayni ya ondandir.
Yemek yiyene kadar mama sandalyesine koyuyoruz. Elini PAAT diye vurup duruyor. Memede de asiri hareket. Kimil kimil.
Ek gidayi yiyor mu?
Aynen canım doğru bu kızçeler aynı gün doğdular Bizde yemek yiyene kadar koyuyoruz ellini pat pat vuruyor önüne oyuncaklarını koyuyoruz yere atıyor. Kucakta gezmek varken niye otursunlar ki. Bizim zaten emme olayı resmen işkence meme düşmanı diyorum ben kendini yay gibi gerip geriye atıyor son zamanlarda da memenin kahverengi yerini tutup sıkıyor yolmak koparmak istiyor nasıl acıtıyor. Oysaki memeye mecbur allerjik olduğu için ek gıdaya geçemedik henüz sadece elma verdim şimdiye kadar güzel yiyordu dün puff diye püskürttü

bizim de ilk basladigimiz zamanlarda baya istahli yiyordu.simdi oyle degil.meyve puresi ve yogurt yiyor.sebze corbalarini da bazen iciyor bazen icmiyor.yumurta ve peynir farkli sekillerde farkli saatlerde gunlerde denedim istemedi.yani gunde yedigi yarim cay bardagi kadar ek gida ancak.bazen 1 cay bardagi kadar oluyor.ama yemeyince esim stres yapiyor.sonucta cocuk emiyor.açım ben diye de aglamiyor.ama aksam gelip cocuga biseyler yedirmeye calisip da yemediginde cocuk ac kalacak kilo alamayacak diye endiseleniyor.daha dogrusu gorumcemin etkisiyle endiseleniyor.hani gecenlerde gorumcem geldi cocuk aglarken yogurt yedirmeye calisti yemeyince tadina bakip bu yogurt eksi ondan yemiyor demisti ya.ben hayir biz yiyoruz cocuk da simdi yemek istemiyor baska zaman gayet guzel yiyor dedigimde asla beni takmamisti.gitmis esime sizin yogurdunuz eksi seker katip mayalayin demis.esim de bana diyo yogurdu seker katip mayalarsan daha iyi olurmus ablam dedi.zaten biraz eksiydi.dedim kac aydir yogurt mayaliyorum gayet yedin simdi mi eksi geldi.bisey diyemiyor.

E exelanss birkac gundur cok fena disleri kasiniyor.bazen disligi bazen havuc veriyorum.fena isiriyor.elinin dort parmagini agzina sokup isirmaya basladi.gece de inleyerek kalkiyor.sonra parmaklarini isiriyor hirsla.

Ben banyo için e bebekten delikli plastik kaydırak tipi bişey almıştım kabinde duruyor onda yıkıyorum oğluşu çok rahat oluyo kollar serbest :)

Aslinda ben yeni basladim ya gidanin tadini alsin diye koymadim hic. Daha hic corba vermedim. Ezip veriyorum. Ilk gun su katmistim. Simdi su da katmiyorum.
Corbayi nasil yapiyorsun? Sulu mu oluyor?
Yarim patates ve kabağı haşlıyorum.. kaşıkla kevgirden geçiriyorum..hemen eziliyor zaten.. Az anne sütü veya su katıyorum. (Anne sutu sagmaktan hala az da gelse vazgecmedim) Muhallebi kıvamında yapıyorum püreyi..Az z yağ katıyorum.

Ah şu görülmeyesiceler:) insanların hayatına el atınca kendini mutlu ve tatmin eden insanlar. Sanki bir onlar biliyor geri kalan insanlar hiçbir şey bilmiyor hele anneleri hiç çocuklarını düşünmez zaten anlamazlar. Şaka gibiler valla. Kaç gündür okuyorum yazamıyorum kızlar izindeyiz ikinci konaklama yerimizdeyiz önce görümceme izmite sonra da memlekete annemlere geldik oğlum ev değiştirdikçe uykusu bozuldu huzursuz üstüne kakayı yapamıyor uykudan uyanıp ağlıyor kızım huysuzluk yapıyor istedikleri için of of. Canım bu arada yeme konusunda oğlumu zorlamıyorum ben zaten buralarda düzgün öğünlerde bile veremedim bazı şeyleri hiç istemiyor yoğurt gibi meyveleri ise yiyor biraz daha ama çay bardağını geçtim bir iki yemek kaşığı toplasan çıkmaz fazlasını istemiyor. Ne yapalım alışacaklar illa siz de hiç strese girmeyin dönem dönem öyle değişiklikler oluyor ki

Ben alistirma bardagi aldim suyu onunla veriyorum cunku benim oglum da biberon almiyor, hatta alistirma bardagini da almaz diye dusundum ama aldi valla, ailece saskiniz:)
Isin ilginci bu kiz biberon aliyor. Sadece suyu icmiyor. Alistirma bardagi alayim ben de o zaman. Normal bardakla mi versem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…