2018 Ekim Anneleri

hadi hayirlisi.Yine iyi gelir tabii ki kendine mecburi vakit ayiracaksin.Bazen esime diyorum minibuse yalniz binip gelsem bile sanki tatil gibi olacak
Benim duygu durumuda cok karisik buara.
Insallah rahatlarsin.

Benim de saçım o kadar kotu geldi ki gözümde. Sabah gidip boya, kesim fön yaptirdim, kadin oldugumu anladim :)) nasil bi perisan haldeysem..

Sen soyledikce gidesim geliyor.Gidecem ama öne cekmeye calisiyorum hatta
Toplaninca hosuma gitmiyor sacim.Bi uzatayim dedim ama yazin olmayacak sanki.Cocuklarda daha bi sicak zaten disari cikinca.Toplayincada bi manasi yok.Yine kestirnek istiyorum.

hadi hayirlisi.Yine iyi gelir tabii ki kendine mecburi vakit ayiracaksin.Bazen esime diyorum minibuse yalniz binip gelsem bile sanki tatil gibi olacak
Benim duygu durumuda cok karisik buara.
Insallah rahatlarsin.
İnş canım ya kendimi diplerde hissediyorum iyi gelir umarım. Benimse evde eğer yapabilirsem tek başıma banyo yapmak. En büyük lüksüm bu. Çünkü sağolsun kızım ben ne zaman banyo yapacak olsam ben de yapacağım diye tutturuyor o uyurken yapsam oğlum sonunda çığlık çığlığa oluyor elim ayağım birbirine dolaşıyor
Ise baslamak iyi oluyo, yoksa asla sacimi taramiyorum :))
Al benden de o kadar canım kadın gibi hissedemiyorum erkek gibi de hissetmiyorum arada kaldım:)

Omuzlarimda kestirdim, bağlanabilir sekilde, malum sicaklar..

U Umudumbitmedi_ nerelerde, kesin bayram temizligi, tatlisi, yorgun çok :))
Işte geldim burdayim.ben bu işte ustayim.
Şaka bi yana telefonumun bataryasi sismis.telefon kapabip duruyor habire.netten sioaris verdim.yatin elime ulasirsa bol bol gelirim yine.hepinizi cok özledim.
Canim benim evim hali kapli adeta.metehan da basta halida gidemiyordu ama duruyordu icinde.zamanla bacaklari gücleniyor.halida bile kosuyorlar.halilarini toplama.zamanla alisir.sadece yurutcteyken eliyle uzanabilecegi yerlere bisey koyma.hemen aliyorlar.gayirli olsun bu arada.yemek yerken kolaylik oluyor.

Hadi söyleyin, bayramda neler yaptiniz, yiyecek?

Bende anlayamadım normal çekiyor kızım ama su gelmiyor aynı şekil kendim denedim olmadı dudakla sıkınca su geliyor çok ilginç normal pipet gibi olsaydı içebilecekti yani

Esiminannesine tahammül edemiyorum sanirim senelerin verdiği senelerce kısır bildiği için beni o kinim açığa çıktı bilemiyorum. Onceden de sinir oluyordum ama bu ara artık söylemiyorum hemde ağzına ne gelirse. Haliyle evde huzur kalmadi. O iğneli lafları beni anlatmalarını unutamıyorum. Çocuğumla en guzel günlerimimahvetti mevlit yaptık burnumdan geldi bayram burnumdan geldi. Varsa bir önerisi olan vallahi deneyeceğim. Bu hafta babalar günü eşimle biseyler yaparız diye düşündüm ki arıyor oglumugönder diyor bana.

Zeynep grip oldu oraya gittiğimizde eşim ne gerek var doktora dedi ki doktoru da izotonik sık burnuna kötü olursa gelirsin dedi. Iki gündür zor nefes alinca bugün götürdük kan tahlili yapıldı temiz dedi doktoru ama kilosu çok düşük 8 ay 7 günlük ama 6 kilo çinko verdi istahiaçılsın diye.

Çok bunaldim lohusa depresyonum gecmedidesem yeri. Doğumum zor oldu sonrası eşim burnumdan getirdi zor oldu çocuğum kolikti hep ağladım onunla. Biraz kendi halime bırakılıp ya tamam sen iyi bilirsin densin istiyorum. Vir virbaşımda konuşmalar mama meme muhabbeti şimdi de yemek suyu yedir bu çocuğa lafı.... sanirim evliligimbitecek

Benim dr bana soyle dedi; ne yemek yapiyosan 2 gunluk yap. Misal ogle kiymali yedirceksen yarin oglen icinde olsun aksama sebze yine ertesi gun aksamda olsun bu bana kolaylik sagliyor sicak sicak kavanoza koyup ters ceviriyorum yogurdu zaten hep var. Meyvede ozellikle o an rende yapip veya muhallebi gibi yapcaksam irmikli pisirip hemen tukettiriyorum. Sanki meyveyide yemek gibi yaparsam vitamini gidicekmis gibi geliyor. Bu hazir kavanoz mamalarda bana öcü gelmiyor acikcasi icindekiler kismi yol gosteriyor ama milupanin organik seftali armut, kayisi muz en cok tercih ettigim.

İse basladigim su 1 hafta gece emmeleri azaldi zaten dr da artik gece beslenmesede olur sicak oldugndan suya kalkiyodur dedi. Gece kalkip sut sagiyorum sabah o sutu anneme veriyorum kahvaltisina katiyor bu vesileyle cok sukur kahvalti ediyor artik :) bizde yeme duzeni oturdu cok sukur sabah 8 bucuk gibi kahvalti oglen 1 bucuk gibi ogle yemegi 4 bucuk gibi meyve 8 gibide aksam yemegi banyo ve yatis nasil tam
Bi terazi anneyim demi :))) ve her ogunde sofrada bizimle meyve haric meyvesini oyun vs yiyor ama disarida bile olsak bizimle masada oturuyor

Masallah duzeniniz cok guzel oturmus, ise baslamadan boyle bir duzen oturtmaniz cok iyi olmus, ben de hep bir duzen olsun su saatte su olsun diyorum, ama ne zaman duzen oturtmaya calissam kendimi de oglumu da geriyorum ikimiz de huzursuz oluyoruz. Zaten bizim en buyuk sorunumuz uyku saatleri, bazi gunler hemen uyumak istiyor bazi gunler 5-6saat uyanik kaliyor. Bazi gunler gun boyu sadece 1 saat uyuyor. Uyku duzensiz olunca yemek duzeni de oturmuyor. O yuzden artik iyice saldim, o ne zaman uyumak isterse o ne zaman kasiga agzini acarsa yada o ne zaman emmek isterse.. ipleri iyice onun eline verdim galiba daha ise baslamama var zaten ise baslamadan dusunurum duzeni

Bu arada burda bir mercimek muhabbeti donmustu, sizlerden esinlendim bugun yesil mercimek yaptim verdim. Yemez diye tahmin ediyordum hatta aksama yemegimiz yok o yemez zaten mercimegi ben yerim esime de tost yaparim diye gecirdim aklimdan, cocuk kitliktan cikmis gibi yedi mercimegi. 1 haftanin acisini cikardi resmen artik ben de tost yerim napiym

Hastaliktan olabilir canım. bende ise başladım bizimki reddetmenin aksine iyice memeye sardı. Surekli kucagimda durmak istiyo isten gelince hic bi is yapamiyorum tuvalete gidip gelene kadar gozunden yaslar geliyor. Ic ceke ceke ağlıyor. Ama sadece bana boyle yapiyor babası gelince boyle degil

Benimki de mercimegi sevdi. Sasirdim hatta. Butun gun pirt pirt gidiyor simdi.

Biz nilikoyu yikayamiyoruz artik. Alti suzgec gibi egimli oturak gibi yatak gibi bir sey almistik. Ondan atliyor. Esim kucaginda yikiyordu. Kucaktan da atliyor. Bugun kuvete oturtarak yikayalim dedik. Kuvetteki sulari iciyor kopukleri yiyor. Napacaz bilemiyorum.

Ben suan aventin pipetli sulugundan kullniyorum, memnunum, kendim de denedim cekince su geliyor. Bizim ictigimiz pipetler gibi cok kolay gelmiyor biraz daha zor ama oglum gayet mutlu bununla
Benim kızımda pipetli kullanıyor hatta çok sevdi içemez diye düşünürken gördüğü an içmek istiyor tabi bazen oyuncak gibi ordan oraya atıyor
Maşaallah çok güzel oturmuş düzeniniz ben Eylül annesi olmam rağmen hala oturmadı emiyor diye dert etmemekte çalışıyorum ama git gide can alıcı bi hal aldı bazen bütün gün hiç bişy yemek istemiyor ne yemek yapıyorsunuz mesele acaba benim yaptıklarımı beğenmiyor diye düşünüyorum artık
Çok tatlı ya bizde de durum farklı değil banyoda yıkamaya başladık yoksa kendi küvetimden bi gün uçaçak üzerime içindeki suyu oynuyor şampuanını almaya çalışıyor stres her an banyo da çok hareket edemiyor bu seferde fıskiyeden korkup üzerime tırmanıyor

Ben evde tek oldugumda mama sandalyesine otutturup yikiyorum. Mama sandalyesi daha rahat ama heryeri yikanmiyor, zaten mama sandalyesindeyse sadece su tutup cikartiyorum ne sampuan ne de lif.
Iki kisiysek biri kucuaginda yikiyor digeri alip giydiriyor. Ama kucakta yikamak zor gercekten. Heryere atliyor, ittiriyor vs. Cok hareketlenirse dizlerimin uzerine karni gelecek sekilde yuzustu yatiriyorum sampuanini oyle yapiyorum. Bazen okadar daraliyorum ki filmlerdeki gibi legenin icine koyup kafasina tasla vura vura yikayasim geliyor

Yazının sonunu okuyup sesli güldüm valla Allah da seni güldürsün:) biz de bir süredir banyoda yıkıyoruz eşim oturuyor kucağına alıyor ben diğer işleri halledip çıkarıp giydiriyorum böyle daha kolayımıza geldi bizim de

Bizim dus ahizesi asiri sicak veya asiri soguk akiyor. Onunla yikayabilsek belki biraz kolay olur diycem ama cocuk kurbaga gibi zipliyor zaten. Iki kisi zaptedemiyoruz.
Arkadasimda ayni mama sandalyesi gibi bi banyo oturagi vardi ama benim amacim poposunun da yikanmasi. Bebekken tek basima yikiyordum. Koca kiz oldu. Cok zor.

Hahahaa :)) Sultan filmindeki türkan sorayin oglunu yikama sahnesi geldi gozumun önüne:)))
Gecen eve geldim, babanne 2 dk ligina koymus camasir sepetine, kuzu gibi durmus :)))

Niliko gecede 100 kere kalkmaya basladi yine. Su veriyoruz icmiyor. Kucakta salliyoruz agliyor. Illa meme istiyor. Dun gece kucuk odaya gidip kapiyi kilitledim yattim. 3te kalkmis. Esim biberonu eline vermis. Biberon bitmeden uyumus bebe. Bi de yuksek yastiga oturur gibi koymus bebeyi. 5te baktim sacma sapan yatiyordu. Neyse azicik uyudum sayesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…