ailemle ayni sehirdeyim ama aramiz arabayla 40 dk.bi de bizimkiler surekli seyahatteler ankarada durduklari pek yok.aynen esim aksam 8de gelir haftanin 6 gunu.tek yasiyo gibiyim alistim artik.2 sene ucretsiz izni kullanicam heralde sonuna kadar.Tek. Başınıza zor olmuyor mu bnde ailemle aynı şehirde yaşamıyorum. Aylıksız izindeyim eşim yoğun çalışıyor bazen çok geç geliyor eve ozamanlar çok yorgun hissediyorum kendimibu yüzden yeni evleneceklere tavsiyem aileden uzakta evlenme oluyor
Haklısın çok zor oluyor ben kabullenmek istemiyorum sanırım durumu bu yüzdem bazen çok geriliyoruz eşimleailemle ayni sehirdeyim ama aramiz arabayla 40 dk.bi de bizimkiler surekli seyahatteler ankarada durduklari pek yok.aynen esim aksam 8de gelir haftanin 6 gunu.tek yasiyo gibiyim alistim artik.2 sene ucretsiz izni kullanicam heralde sonuna kadar.
Ahh babalar :) baba ne burcu dengeyi merak ettim? :)))
Bizde baba boğa (mayis 8) Sezen boğa (mayis 10)
Ben başak (eylul 16) Simay basak (eylul 21)
Hatta Sezen'in yukselenide başak
Eylul 16 ayni zamanda evlilik tarihimiz ve evliligimizde başak denebilir
Bugün yine doldurup verdim bu sefer içti :)) yine zorlandı ama olsun içebildi :))Belki cocuklar oyle yapar diye mi ki :)
Mantik olarak vakumladigindan gelir gerci.
Ama ne olursa olsun normalde sen cekince gelmesi gerekir pipet gibi.
Ben ailemle ayni sehirde yasasaydim da pek bir sey degismezdi. Annem dogumdan sonra bizde kalmaya geldiginde hadi oglun uyumusken sen de yemegini yap diyen bir insan:) kayinvaldemlerle ayni sehirdeyiz cok da severim onlari ama kayinvaldemin hep bir plani programi oluyor yada saglik sorunlari oluyor. Basta hem anneme hem de kayinvaldeme biraz kiziyordum beni cok yalniz biraktiklari icin ama simdi cok da umursamiyorum. Herkesin kendi hayati, boyle daha zor ama napalim.Tek. Başınıza zor olmuyor mu bnde ailemle aynı şehirde yaşamıyorum. Aylıksız izindeyim eşim yoğun çalışıyor bazen çok geç geliyor eve ozamanlar çok yorgun hissediyorum kendimikeşke ailemle aynı şehirde yaşasaydım diyorum çoğu zaman
Kolsuz zibinla yatirip ustune tulbent ortuyorum. Cam kapi acik. Su veriyoruz icmiyor. Illa meme ya da mama istiyor. Bir anlasam derdini.Sicak olabilir mi? Bu ara Eylulde geceleri costu ama bu hafta ise basladim bide hasta kuzum ona bagliyorum. Ben askili zibinla yatiriyorum artik ortmuyorumda uzerini hani bilmiyrum sizin orasi nasil ama bide ben gece her kalktiginda emzirmiyorum su veriyorum
Canim 2de 90 verdim 50 ml icip uyudu. 5te 60 verdim 40 icip uyudu. Eline biberonu veriyorum. Oynaya oynaya icip uyuyor. Acaba uyuyunca uyandirip bitirene kadar uyutmasam mi? Hemen uyuyor tekrar. Ah bir emzik alsa. Aslinda mama da meme de hikaye. Emme durtusuyle uyaniyor sanki. Sence?Masallah diyeyim ben yine de :)
5te 6 da bi saskinlik olmus ama.
4te emdiginde anne sutunu cabuk hazmediyor 5teki 40 ml yetmiyor olabilir.Bide susuyor olabilir.Hata 2de verdigin mama ml cogalttin mi hic?
Ya da mamayi tamamen cikarip cift meme deneyebilirsin.
Onun disinda bu uyanmalarda uyanik kaliyor mu?Yoksa uykuya devam mi ediyor o da onemli.
Uykuya devam ediyorsa yine buyuk sans uyuyan bir bebe denebilir :)
Ben diyeyim Allah kolaylık versin inşaallah benimde eşim evdeyken maddi manevi daha rahat ediyorum.bide ben maalesef tek başıma dışarı çıkaramıyorum Kızımı eşime bağlıyım o olmayınca daha çok gözüme batıyorBen ailemle ayni sehirde yasasaydim da pek bir sey degismezdi. Annem dogumdan sonra bizde kalmaya geldiginde hadi oglun uyumusken sen de yemegini yap diyen bir insan:) kayinvaldemlerle ayni sehirdeyiz cok da severim onlari ama kayinvaldemin hep bir plani programi oluyor yada saglik sorunlari oluyor. Basta hem anneme hem de kayinvaldeme biraz kiziyordum beni cok yalniz biraktiklari icin ama simdi cok da umursamiyorum. Herkesin kendi hayati, boyle daha zor ama napalim.
Tek basina yikamak zor oluyor tabi, hatta isim bittikten sonra belim agriyor hep, ki ben kolay yorulan bir insan degilimdir. Ama mecbur kalinca insan yapiyor bir sekilde. Benim esim haftanin bazi gunleri sehir disinda oluyor durum boyle olunca onu bekleme gibi bir luksum yok malesef. Hatta bir keresinde hem benim hem de oglumun yikanmasi gerekti genelde oyle durumlarda onu uyutup dusa kabinin araligindan kamerayle oglumu izleyerek dus aliyorum ama bu sefer uyutamadim hal boyle olunca ikimiz birden dusa girdik once kendimi sonra onu yikadim baya zor oldu cunku duran bir cocuk degil ama basardim:) nasil hissettigini cok iyi anliyorum. Ozellikle esimin sehir disinda oldugu gunler yada is dolayisiyla gec geldigi gunler benim icin de inanilmaz zor oluyor. Keske babalar da dogumdan sonra bir sure izinli olsalar. Esim yanimdayken cok rahat ediyorum.
Canim sende nilikoyu biraz mıncıkla.sert sev.belki kacar senden:)Kolsuz zibinla yatirip ustune tulbent ortuyorum. Cam kapi acik. Su veriyoruz icmiyor. Illa meme ya da mama istiyor. Bir anlasam derdini.
Su istemiyor canim. Su icip aglamaya devam ediyor.Gaz yapmış olmasın gece o kadar sık beslenmek? Meme vermediğin saatlerde su mu verseniz acaba? Tatile gidip döndünüz sanırım, hava değişimi de etkiler çocuğu.. Yavaş yavaş alışır inşallah
Ben uyanmadan yakalarsam emziğini verip pışpışlıyorum, başını okşuyorum falan, 1-1,5 saat daha idare ediyor.Su istemiyor canim. Su icip aglamaya devam ediyor.
Aslinda evin cevresi musaitse bebek arabasiyla bir tur bile atsaniz havaniz degisiyor. Ben bazen yorgunluktan useniyorum ama 10dk bile olsa cikmak iyi geliyorBen diyeyim Allah kolaylık versin inşaallah benimde eşim evdeyken maddi manevi daha rahat ediyorum.bide ben maalesef tek başıma dışarı çıkaramıyorum Kızımı eşime bağlıyım o olmayınca daha çok gözüme batıyor
Yemeyen cocuga ne pisirsen fayda etmiyor. Bizde hicbir öğün yok. Sabah peynir yumurta sarisi avokado vs asla agzini acmiyo..oglrn corba deniyorum..acmiyo, çöp.. yogurt yiyordu artik onu da yemiyo..muhallebi yerdi, onu da yemiyor. Yaptigim hersey %100 çöp..kilo alimi geç, kilo vermiş. Doktor yurtdisinda, bu hafta konusacaz gelince bakalim.bebek yemiyorsa hele agzini acmiyorsa, kitliyorsa, kasiga sinirlenip vuruyorsa yapacak birsey yok, üzücüBizi boyle yapan dr muz oldu canim. 6. Aya giripte ek gidaya basladigimizda boyle basladik hatta menuyu buraya yazmistim herkes sasirmistioyle tadim vs olmadi bizde direk peynir tereyag pekmez basladik 6ay 1 gunlukken sofraya oturttuk hatta ilk ek gidasi tarhana corbasi oldu :) ama eminim bu duzene uymayan bebekte olacaktir dedigim gibi ben tam bi teraziyim o oyle olcak bu boyle olcak bi tipim hic salmayi bilmem keske bilsem :) onunda etkisi olabilir
Eşiniz sansliSarma dolma kolay da bayram temizligi zor canim.
Zamanla yaptikca sende alisirsin.hem birileri olsa konusa konusa guzel olur.bidr yaniniza kahve alir sohbet muhabbet biter hepsi.
Ali kesin sever sarmayi.genel olarak erkekler cok sever.zaten erkek milleti nerdr zahmetli bisey var onu sever:)
Benim esim icli kofte sarma dolma kebap karin bumbar dolmasi sever.yap diyince yapiyoruz mecbur:)
Ben de şu zamana kadar oğluma yapıp yemediğini çöpe atılmasın diye kendim yedim.. Tabi bu bana kalıcı 3-4 kilo olarak döndü... Şimdi kızımın yemediği şeylerin de bir çoğunu ağzıma atıyorum. Zayıflamak hayal :) Bir zamanlar S - M beden giyerken şimdi L'ye sığsam şükür ederim.. XL sabit olduYemeyen cocuga ne pisirsen fayda etmiyor. Bizde hicbir öğün yok. Sabah peynir yumurta sarisi avokado vs asla agzini acmiyo..oglrn corba deniyorum..acmiyo, çöp.. yogurt yiyordu artik onu da yemiyo..muhallebi yerdi, onu da yemiyor. Yaptigim hersey %100 çöp..kilo alimi geç, kilo vermiş. Doktor yurtdisinda, bu hafta konusacaz gelince bakalim.bebek yemiyorsa hele agzini acmiyorsa, kitliyorsa, kasiga sinirlenip vuruyorsa yapacak birsey yok, üzücü
Ayni sehirde farkli yerlerdeyiz, annem de saglik sorunlari nedeniyle gelemiyor. Sehirdisindan kisa sureligine, babanne geldi, rahat ettim..tek bakmak cok yorucu..Tek. Başınıza zor olmuyor mu bnde ailemle aynı şehirde yaşamıyorum. Aylıksız izindeyim eşim yoğun çalışıyor bazen çok geç geliyor eve ozamanlar çok yorgun hissediyorum kendimikeşke ailemle aynı şehirde yaşasaydım diyorum çoğu zaman
Hayatta her iliskide es, aile, cocuk farketmez..Ben ailemle ayni sehirde yasasaydim da pek bir sey degismezdi. Annem dogumdan sonra bizde kalmaya geldiginde hadi oglun uyumusken sen de yemegini yap diyen bir insan:) kayinvaldemlerle ayni sehirdeyiz cok da severim onlari ama kayinvaldemin hep bir plani programi oluyor yada saglik sorunlari oluyor. Basta hem anneme hem de kayinvaldeme biraz kiziyordum beni cok yalniz biraktiklari icin ama simdi cok da umursamiyorum. Herkesin kendi hayati, boyle daha zor ama napalim.
Tek basina yikamak zor oluyor tabi, hatta isim bittikten sonra belim agriyor hep, ki ben kolay yorulan bir insan degilimdir. Ama mecbur kalinca insan yapiyor bir sekilde. Benim esim haftanin bazi gunleri sehir disinda oluyor durum boyle olunca onu bekleme gibi bir luksum yok malesef. Hatta bir keresinde hem benim hem de oglumun yikanmasi gerekti genelde oyle durumlarda onu uyutup dusa kabinin araligindan kamerayle oglumu izleyerek dus aliyorum ama bu sefer uyutamadim hal boyle olunca ikimiz birden dusa girdik once kendimi sonra onu yikadim baya zor oldu cunku duran bir cocuk degil ama basardim:) nasil hissettigini cok iyi anliyorum. Ozellikle esimin sehir disinda oldugu gunler yada is dolayisiyla gec geldigi gunler benim icin de inanilmaz zor oluyor. Keske babalar da dogumdan sonra bir sure izinli olsalar. Esim yanimdayken cok rahat ediyorum.
Ek gida benimki de yemez, agzini kitliyor.Ben diyeyim Allah kolaylık versin inşaallah benimde eşim evdeyken maddi manevi daha rahat ediyorum.bide ben maalesef tek başıma dışarı çıkaramıyorum Kızımı eşime bağlıyım o olmayınca daha çok gözüme batıyor
Benim birkac kez yaptigim bir sey var. cok dogru birsey degil taktir size kalmis. Tum gun kasigi reddettigi oluyor mesela kahvalti sifir-meyve yogurt yok ama kasiga tepkili biliyorum kasikta ne oldugunu bile bilmiyor, tadini bile bakmiyor. Ben de gun sonunda bazen dayanamayip sadece ilk kasik icin agzini zorla acip kasigi iceri sokuyorum. Yada su veriyor gibi yapiyorum agzini aciyor hop kasigi sokuyorumYemeyen cocuga ne pisirsen fayda etmiyor. Bizde hicbir öğün yok. Sabah peynir yumurta sarisi avokado vs asla agzini acmiyo..oglrn corba deniyorum..acmiyo, çöp.. yogurt yiyordu artik onu da yemiyo..muhallebi yerdi, onu da yemiyor. Yaptigim hersey %100 çöp..kilo alimi geç, kilo vermiş. Doktor yurtdisinda, bu hafta konusacaz gelince bakalim.bebek yemiyorsa hele agzini acmiyorsa, kitliyorsa, kasiga sinirlenip vuruyorsa yapacak birsey yok, üzücü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?