2018 Ekim Anneleri

Ben eskiden kanguruya koyar tum isimi yapar ustune tv falan izlerdim ayakta da olsa, hatta 6-6,5 ay arasi sirtimda tasidim okadar rahatti ki sirtta tasimak:) ama simdi 5dk bile durmuyor icinde, artik emerken bile durmuyor gerci
Hiç yapamadım ben onları. İçine koyup çamaşır asmak istedim kurutmalıklara, kıyameti kopardı. Bir kere de yemek yapayım dedim, sonuç yine hüsran. Ben de sanki iki katı yoruldum, hem kızı dengelemeye çalış, hem iş yap derken... Dönüp dolaşıp ana kucağına yatırdım, durduğu müddetçe.. Sonra mama sandalyesi yetişti imdada.. Son olarak yere kızım için küçük döşekler serdim, orada oturup oyun oynarken işimi halletmeye çalışıyorum.
Şimdi en büyük korkum hareketlerin artmasıyla yataktan düşmesi, gündüz tek sessiz yer olan yatak odasında yatırıyorum, yatağa.. Evde yeni düzenlemeler yapma vakti..

Yulaf ezmesi dimi onu direk koyuyorsun bnde sabah yaptım yine muzla pekmez faln koydum bin. Bir şaklabanlıkla 3 kaşık ancak yedi senin kız seni utandıracak valla bnde bazen yapmıyorum özellikle yaz ve alerjik olmayan meyvelerde yapmadım çok şükür şimdilik skıntı yok belkide çok kasmamak lazım eşim. Bırak yemesin zorlama bu sıcakta istemiyordur nasılsa bi gün yiyecek diyor haklı olabilir bilemiyorum

Iste dun corbasina ilk defa bulgur kattim. Babaannesi erik vermis ben yokken. Babasi sabah ceviz ezmis. Ne yapim adam ugrasmis. Yedirme demedim.
Ben de yumurtayi yediremiyorum. Her gun bir yumurta cope gidiyor. Artik vermiyorum ben de. Kahvaltida kendim yerken agzina koyuyorum yedigi kadar.
Doktor illa yesin dedi ama yemiyor. Sonra ben de sinirleniyorum. Hic kasmaya gerek yok bosver. Yiyen de buyuyo yemeyen de.

Yumurta bizde de durum aynı ilk başlarda güzel yiyordu anlamadım bi anda istemedi omlet yaptım yine yemedi bir kere Rafadan verdim onu yedi sadece o da az pişmiş diye bir daha yapmadım geçen aile hekimine gittiğimde yemiyor dedim beyazını ver dedi sarıyı yemesede olur beyazının 1/8 yerse günlük yeter dedi bilmiyorum 1yas öncesi vermeyin diyorlar diye vermedim ama hftaya KEndi doktorunda kontrol var onada sorucam.
Genel olarak rafadan veriyor musunuz hanımlar

Ayrıca kassan da yemiyor kasmasan da
Besinsiz kalmasınlar diye çabalıyoruz ama zorla da yedirmek işe yaramıyor, iştah yok ne yapsın çocuk

İki kez ek gıda alıyoruz kızlar, yedikten hemen sonra kaka yapmasi normal mi yiyor arkasından kaka geliyor
Hayirli olsun canim. Bagirsaklar calisiyor demek ki masallah. Kakasi normalse sorun yok. Bizimki artik gunde bir kere yaparsa seviniyoruz. Ek gidadan sonra daha kabiz oluyor.

Kofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim

Kofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
meraba.. ben 1.5 aydir kofte veriyorum.2 ekim dogumlu.8 aylik oldugundan beri her gun 2-3 kofte yiyor.kiyma ve azicik ekmekiciyle yapip tavada kizartiyorum co kaz zeytinyagiyla.minik minik bolunce yiyor(dis yok henuz). makarna da oylesine verdim bir kere.agzinda islaninca yumusadi yedi.ama kofte hergun yiyor.

Ay abartiyorlar. Bi de makarna cok lazim mi? Ekmek arasi kofte de deseymis. Ben bir kofte boyutunda kiymayi corbasina katip blenderdan cektim ama hic kofte yedirmedim.

Masallah 2 3 kofte cok iyi. Afiyet olsun. Ben korkuyordum ama deniyim o zaman.

Ben denemiştim geçenlerde çok azıcık midesi bulana bulana yedi bugün de rendelenmiş soğanla kıymayı az az su ekleyerek pişirdim ama bir çay kaşığı zor yedi taneli gelince midesi bulanıyor beyefendinin. Makarna denemedim ama şimdilik deneyeceğimi de sanmıyorum sadece tel şehriye verdim çorbasının içinde

Ben artik besigi disinda yuksek biryerde yatiracaksam ya yaninda yatiyorum yada kamerasini koyup surekli izliyorum cunku bikere tam dusmek uzereyken yakaladim kenara koydugum yastiklari asmisti. Cok dikkat etmek lazim
Ya benim oglan bi garip en sevdigi sey yumurtaydi 4-5 gundur ona da agzini acmiyor. Artik ben de bugun yesin diye yumurtayla terbiyeledigim corba yaptim. Yumurta yogurt zeytinyagi nane ile kemik suyuna corba yaptim icine de rendelenmis kabak koydum tel sehriye niyetine yarisini yedi bugunu de kurtardik:)
Ben omlet yaptigim zaman sarisini beyazindan ayiriken biraz beyazi kaliyor yumurtanin ben de cok titiz davranmiyorum acikcasi yumurtanin beyazi konusunda. Az az yedi yani birkac kez
Ben bir kere firinda bir kere de buharda haslayarak yaptim firindakini yemedi ama buharda hasladigimi az bir miktar yedi daha yumusakti o firina gore yarin yine deneyecegim

Kizlar aranizda labne ve lor disinda peynir veren oldu mu? Yeni seyler deneyince bizimki kabul ediyor gibi sanki bu aralar ama onceden tattihi birseyse yemiyor. Oyuzden farkli bir peynire gecmek istiyorum. Bir de zeytini merak ediyorum 8. Ay diyor deneyen oldu mu?

Ben ikizlerime kati olarak sarisini yogurtla karistirip veriyorum. Bir kere de rafadan denedim. Beyazi verilmez 1 yastan once dedim ama esim bi sey olmaz verelim dedi. Birine dokunmadi ama diger yavrumun her yeri kabardi yuzu sisti sesi catallandi ki o daha az yemisti. Dr a goturduk. Damla krem vs verdi ama kullanmadik kendiliginden gecti.

Zeytini denemedim canim. Ama bir kere evde lor yoktu. Geceydi yapmaya vaktimiz de yoktu. Bir kup ezine peynirini suya koydum. Sabaha tuzsuz peynir olmustu. Yedi.

Ay gecmis olsun minise.
Ikizler kucuk doguyor ya arayi kapatiyorlar mi? Kac haftalik dogmuslardi?

Merhaba kızlar.. bizde artik ek gidaya başliyoruz nihayet.. 7.5 kg ve 8 aylik oldu.. doktor sabah meyve verdi fakat hergün başka bir meyve dedi ve listeyi bitince başa döneceksin dedi.. yine kendi mamasindan muhallebiye devam edicez.. 3 kurali olmicakmi dediğimde bu meyvelerin alerjik durumu yok dedi.. bu ay böyle geçicek sanirim..birde keçi peyniri ve yoğurdu verdi bakalim inşallah etkilenmez.. çünkü geçen gün kavun yemiştim kakası yine mukuslandı dokundu belliki..

Azcik rahatladim kara kara dusunuyorum doktor soylediginden beri. Sabahta salatalik domates yumurta sarisi tam bugday ekmegi ver dedi artik yemek fasillari cok uzun surecek gibi bulamac pure ne kolaydi. Bütün gun çocuğun agzina biseyler sokucaz galiba

Malesef ikinci seçenek değil ilki
Çocuk yokken de gelsin dedilermi giderdi beni çağıran olmaya olmaya surekli laf sokmaya çalışınca ben ayagimi kestim. En son bayramda gidişimde senin çocuğun falan olmaz bu kiloyla boşuna tup yaptırma demişti. Çok anormal kilom Yok ama tedavi olurken cok kilo almistim. Ilaclardan kilo aldim deyince yalan söyleme ilaç mi kullanıyorsun sanki demişti. O gün eve dönünce çok ağlamıştım. Allahım nolur bana da ver diyedua etmiştim. Çok şükür Zeynep'im geldiRabbim emaneti ile mukafatlandirdi beni. Mecburen zeynep babaanneyi bilsin diye gittim bayramda ama bu sondu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…