Hiç yapamadım ben onları. İçine koyup çamaşır asmak istedim kurutmalıklara, kıyameti kopardı. Bir kere de yemek yapayım dedim, sonuç yine hüsran. Ben de sanki iki katı yoruldum, hem kızı dengelemeye çalış, hem iş yap derken... Dönüp dolaşıp ana kucağına yatırdım, durduğu müddetçe.. Sonra mama sandalyesi yetişti imdada.. Son olarak yere kızım için küçük döşekler serdim, orada oturup oyun oynarken işimi halletmeye çalışıyorum.Ben eskiden kanguruya koyar tum isimi yapar ustune tv falan izlerdim ayakta da olsa, hatta 6-6,5 ay arasi sirtimda tasidim okadar rahatti ki sirtta tasimak:) ama simdi 5dk bile durmuyor icinde, artik emerken bile durmuyor gerci
Yulaf ezmesi dimi onu direk koyuyorsun bnde sabah yaptım yine muzla pekmez faln koydum bin. Bir şaklabanlıkla 3 kaşık ancak yediBir bardak suya bir kasik yulaf koyup kaynamasina yakin seftali rendeleyip muhallebi yaptim. Aslinda yulaf hemen eriyor. Sonra da katilabilirmis. Ben irnik gibi dusunmustum. Bu muhallebiyi iki gunde yiyor. Miktari azaltabilirsin. Yogurduna bir cay kasigi falan katabilirsin. Yemegine pirinc veya bulgur koyuyorsan onun yerine koyabilirsin.
Bu sabah babasi cevizi biraz zeytinyagiyla ezip verdi. Bana cevizin tadi agir gelir. Sade yiyemem. Hapir hupur yedi.
Biz bu ara 3 gun kuralini hic uygulamiyoruz. Bir kac gundur cok yeni seyle tanisti. Insallah sikinti olmaz.
Iste dun corbasina ilk defa bulgur kattim. Babaannesi erik vermis ben yokken. Babasi sabah ceviz ezmis. Ne yapim adam ugrasmis. Yedirme demedim.Yulaf ezmesi dimi onu direk koyuyorsun bnde sabah yaptım yine muzla pekmez faln koydum bin. Bir şaklabanlıkla 3 kaşık ancak yedisenin kız seni utandıracak valla bnde bazen yapmıyorum özellikle yaz ve alerjik olmayan meyvelerde yapmadım çok şükür şimdilik skıntı yok belkide çok kasmamak lazım eşim. Bırak yemesin zorlama bu sıcakta istemiyordur nasılsa bi gün yiyecek diyor haklı olabilir bilemiyorum
Yumurta bizde de durum aynı ilk başlarda güzel yiyordu anlamadım bi anda istemedi omlet yaptım yine yemedi bir kere Rafadan verdim onu yedi sadece o da az pişmiş diye bir daha yapmadım geçen aile hekimine gittiğimde yemiyor dedim beyazını ver dedi sarıyı yemesede olur beyazının 1/8 yerse günlük yeter dedi bilmiyorum 1yas öncesi vermeyin diyorlar diye vermedim ama hftaya KEndi doktorunda kontrol var onada sorucam.Iste dun corbasina ilk defa bulgur kattim. Babaannesi erik vermis ben yokken. Babasi sabah ceviz ezmis. Ne yapim adam ugrasmis. Yedirme demedim.
Ben de yumurtayi yediremiyorum. Her gun bir yumurta cope gidiyor. Artik vermiyorum ben de. Kahvaltida kendim yerken agzina koyuyorum yedigi kadar.
Doktor illa yesin dedi ama yemiyor. Sonra ben de sinirleniyorum. Hic kasmaya gerek yok bosver. Yiyen de buyuyo yemeyen de.
Ayrıca kassan da yemiyor kasmasan daIste dun corbasina ilk defa bulgur kattim. Babaannesi erik vermis ben yokken. Babasi sabah ceviz ezmis. Ne yapim adam ugrasmis. Yedirme demedim.
Ben de yumurtayi yediremiyorum. Her gun bir yumurta cope gidiyor. Artik vermiyorum ben de. Kahvaltida kendim yerken agzina koyuyorum yedigi kadar.
Doktor illa yesin dedi ama yemiyor. Sonra ben de sinirleniyorum. Hic kasmaya gerek yok bosver. Yiyen de buyuyo yemeyen de.
Hayirli olsun canim. Bagirsaklar calisiyor demek ki masallah. Kakasi normalse sorun yok. Bizimki artik gunde bir kere yaparsa seviniyoruz. Ek gidadan sonra daha kabiz oluyor.İki kez ek gıda alıyoruz kızlar, yedikten hemen sonra kaka yapmasi normal mi yiyor arkasından kaka geliyor
meraba.. ben 1.5 aydir kofte veriyorum.2 ekim dogumlu.8 aylik oldugundan beri her gun 2-3 kofte yiyor.kiyma ve azicik ekmekiciyle yapip tavada kizartiyorum co kaz zeytinyagiyla.minik minik bolunce yiyor(dis yok henuz). makarna da oylesine verdim bir kere.agzinda islaninca yumusadi yedi.ama kofte hergun yiyor.Kofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
Ay abartiyorlar. Bi de makarna cok lazim mi? Ekmek arasi kofte de deseymis. Ben bir kofte boyutunda kiymayi corbasina katip blenderdan cektim ama hic kofte yedirmedim.Kofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
Masallah 2 3 kofte cok iyi. Afiyet olsun. Ben korkuyordum ama deniyim o zaman.meraba.. ben 1.5 aydir kofte veriyorum.2 ekim dogumlu.8 aylik oldugundan beri her gun 2-3 kofte yiyor.kiyma ve azicik ekmekiciyle yapip tavada kizartiyorum co kaz zeytinyagiyla.minik minik bolunce yiyor(dis yok henuz). makarna da oylesine verdim bir kere.agzinda islaninca yumusadi yedi.ama kofte hergun yiyor.
Ben denemiştim geçenlerde çok azıcık midesi bulana bulana yedi bugün de rendelenmiş soğanla kıymayı az az su ekleyerek pişirdim ama bir çay kaşığı zor yedi taneli gelince midesi bulanıyor beyefendinin. Makarna denemedim ama şimdilik deneyeceğimi de sanmıyorum sadece tel şehriye verdim çorbasının içindeKofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
Ben artik besigi disinda yuksek biryerde yatiracaksam ya yaninda yatiyorum yada kamerasini koyup surekli izliyorum cunku bikere tam dusmek uzereyken yakaladim kenara koydugum yastiklari asmisti. Cok dikkat etmek lazimHiç yapamadım ben onları. İçine koyup çamaşır asmak istedim kurutmalıklara, kıyameti kopardı. Bir kere de yemek yapayım dedim, sonuç yine hüsran. Ben de sanki iki katı yoruldum, hem kızı dengelemeye çalış, hem iş yap derken... Dönüp dolaşıp ana kucağına yatırdım, durduğu müddetçe.. Sonra mama sandalyesi yetişti imdada.. Son olarak yere kızım için küçük döşekler serdim, orada oturup oyun oynarken işimi halletmeye çalışıyorum.
Şimdi en büyük korkum hareketlerin artmasıyla yataktan düşmesi, gündüz tek sessiz yer olan yatak odasında yatırıyorum, yatağa.. Evde yeni düzenlemeler yapma vakti..
Ya benim oglan bi garip en sevdigi sey yumurtaydi 4-5 gundur ona da agzini acmiyor. Artik ben de bugun yesin diye yumurtayla terbiyeledigim corba yaptim. Yumurta yogurt zeytinyagi nane ile kemik suyuna corba yaptim icine de rendelenmis kabak koydum tel sehriye niyetineIste dun corbasina ilk defa bulgur kattim. Babaannesi erik vermis ben yokken. Babasi sabah ceviz ezmis. Ne yapim adam ugrasmis. Yedirme demedim.
Ben omlet yaptigim zaman sarisini beyazindan ayiriken biraz beyazi kaliyor yumurtanin ben de cok titiz davranmiyorum acikcasi yumurtanin beyazi konusunda. Az az yedi yani birkac kezYumurta bizde de durum aynı ilk başlarda güzel yiyordu anlamadım bi anda istemedi omlet yaptım yine yemedi bir kere Rafadan verdim onu yedi sadece o da az pişmiş diye bir daha yapmadım geçen aile hekimine gittiğimde yemiyor dedim beyazını ver dedi sarıyı yemesede olur beyazının 1/8 yerse günlük yeter dedi bilmiyorum 1yas öncesi vermeyin diyorlar diye vermedim ama hftaya KEndi doktorunda kontrol var onada sorucam.
Genel olarak rafadan veriyor musunuz hanımlar
Ben bir kere firinda bir kere de buharda haslayarak yaptim firindakini yemedi ama buharda hasladigimi az bir miktar yedi daha yumusakti o firina gore yarin yine deneyecegimKofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
Ben ikizlerime kati olarak sarisini yogurtla karistirip veriyorum. Bir kere de rafadan denedim. Beyazi verilmez 1 yastan once dedim ama esim bi sey olmaz verelim dedi. Birine dokunmadi ama diger yavrumun her yeri kabardi yuzu sisti sesi catallandi ki o daha az yemisti. Dr a goturduk. Damla krem vs verdi ama kullanmadik kendiliginden gecti.Yumurta bizde de durum aynı ilk başlarda güzel yiyordu anlamadım bi anda istemedi omlet yaptım yine yemedi bir kere Rafadan verdim onu yedi sadece o da az pişmiş diye bir daha yapmadım geçen aile hekimine gittiğimde yemiyor dedim beyazını ver dedi sarıyı yemesede olur beyazının 1/8 yerse günlük yeter dedi bilmiyorum 1yas öncesi vermeyin diyorlar diye vermedim ama hftaya KEndi doktorunda kontrol var onada sorucam.
Genel olarak rafadan veriyor musunuz hanımlar
Zeytini denemedim canim. Ama bir kere evde lor yoktu. Geceydi yapmaya vaktimiz de yoktu. Bir kup ezine peynirini suya koydum. Sabaha tuzsuz peynir olmustu. Yedi.Kizlar aranizda labne ve lor disinda peynir veren oldu mu? Yeni seyler deneyince bizimki kabul ediyor gibi sanki bu aralar ama onceden tattihi birseyse yemiyor. Oyuzden farkli bir peynire gecmek istiyorum. Bir de zeytini merak ediyorum 8. Ay diyor deneyen oldu mu?
Ay gecmis olsun minise.Ben ikizlerime kati olarak sarisini yogurtla karistirip veriyorum. Bir kere de rafadan denedim. Beyazi verilmez 1 yastan once dedim ama esim bi sey olmaz verelim dedi. Birine dokunmadi ama diger yavrumun her yeri kabardi yuzu sisti sesi catallandi ki o daha az yemisti. Dr a goturduk. Damla krem vs verdi ama kullanmadik kendiliginden gecti.
meraba.. ben 1.5 aydir kofte veriyorum.2 ekim dogumlu.8 aylik oldugundan beri her gun 2-3 kofte yiyor.kiyma ve azicik ekmekiciyle yapip tavada kizartiyorum co kaz zeytinyagiyla.minik minik bolunce yiyor(dis yok henuz). makarna da oylesine verdim bir kere.agzinda islaninca yumusadi yedi.ama kofte hergun yiyor.
Ben denemiştim geçenlerde çok azıcık midesi bulana bulana yedi bugün de rendelenmiş soğanla kıymayı az az su ekleyerek pişirdim ama bir çay kaşığı zor yedi taneli gelince midesi bulanıyor beyefendinin. Makarna denemedim ama şimdilik deneyeceğimi de sanmıyorum sadece tel şehriye verdim çorbasının içinde
Azcik rahatladim kara kara dusunuyorum doktor soylediginden beri. Sabahta salatalik domates yumurta sarisi tam bugday ekmegi ver dedi artik yemek fasillari cok uzun surecek gibi bulamac pure ne kolaydi. Bütün gun çocuğun agzina biseyler sokucaz galibaBen artik besigi disinda yuksek biryerde yatiracaksam ya yaninda yatiyorum yada kamerasini koyup surekli izliyorum cunku bikere tam dusmek uzereyken yakaladim kenara koydugum yastiklari asmisti. Cok dikkat etmek lazim
Ya benim oglan bi garip en sevdigi sey yumurtaydi 4-5 gundur ona da agzini acmiyor. Artik ben de bugun yesin diye yumurtayla terbiyeledigim corba yaptim. Yumurta yogurt zeytinyagi nane ile kemik suyuna corba yaptim icine de rendelenmis kabak koydum tel sehriye niyetineyarisini yedi bugunu de kurtardik:)
Ben omlet yaptigim zaman sarisini beyazindan ayiriken biraz beyazi kaliyor yumurtanin ben de cok titiz davranmiyorum acikcasi yumurtanin beyazi konusunda. Az az yedi yani birkac kez
Ben bir kere firinda bir kere de buharda haslayarak yaptim firindakini yemedi ama buharda hasladigimi az bir miktar yedi daha yumusakti o firina gore yarin yine deneyecegim
Malesef ikinci seçenek değil ilkiEsin annesi istedi diye haftasonu sizi birakip gider mi?
Yoksa hepiniz gidip az durup cikip birliktede vakit mi gecirirsiniz?
2.secenek olabilecekse kayinvalideni kabullenip esininde annesi oldugunu dusunerek biraz yumusayabilirsin artik.Unut demiyorum zordur elbette ama insanlari uslandirmaya kalkmak imkansiz.Bak cocuklarimiz var yeri geliyor 5 yasinfa kizima bile kendi secimlerinin disinda zorlama yapamiyoruz.
Yani herkes ayti bi birey.Herkesin kendince dusunceleri var.Rahatsiz etme hakkini vermez elbette ama ne esin annesinden sorumlu ne de sen.Degismez yani.
Otur konus ya da anlar mi?
Bazi muhabbetler cok konusuldukca insanlata yer yapiyor diye dusunuyorum ben.Şu zamanda boyle baskalarinin cocuklarimiza yorum yapmasi,oneride bulunmasi vb lohusaya iyilik edin gibi soylemler bi yandan ister istemez insanda daha fazla takilmayada sebep oluyor.
Yani o desin vermiyoruz de gec.Zorla verir mi?
Cok istiyorsan şu yemekten yap de ya da?Belki bisyler yapmak sorumluluk almak istiyordur.
Ama iste kilit nokta eş.O gönül yapmiyorsa aranizi dengeleyemiyorsa zor.
Ama sen onu kafana taktikca sen daha cok zarar goruyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?