Yağlı beyaz peyniri suda tuzundan arındırıp verdim birkaç kere. Az yedi, pek sevmedi. Bir sefer yumurta sarısıyla karıştırıp verdim, 2 çay kaşığı kadar yedi ama ikisinden de tiksindi zannedersem...Kizlar aranizda labne ve lor disinda peynir veren oldu mu? Yeni seyler deneyince bizimki kabul ediyor gibi sanki bu aralar ama onceden tattihi birseyse yemiyor. Oyuzden farkli bir peynire gecmek istiyorum. Bir de zeytini merak ediyorum 8. Ay diyor deneyen oldu mu?
Çok geçmiş olsun ikiz olsalar farklı tepkiler verebiliyor demek benimde sağolsun eşim o konuda fazla cesaretli Allah’tan ben yokken faln vermiyor ama o da verelim bişy olmaz kafasında bilemiyorum sarışını yemiyor esas protein beyazda belki yer denesem mi acabaBen ikizlerime kati olarak sarisini yogurtla karistirip veriyorum. Bir kere de rafadan denedim. Beyazi verilmez 1 yastan once dedim ama esim bi sey olmaz verelim dedi. Birine dokunmadi ama diger yavrumun her yeri kabardi yuzu sisti sesi catallandi ki o daha az yemisti. Dr a goturduk. Damla krem vs verdi ama kullanmadik kendiliginden gecti.
İnşaallah. Bişy çıkmaz kuzuda sadece annesinin sabrını deniyordur diyelim benimki gibihaklısınız en yakın zamanda en azından denemeliyim bir süre yoksa güzel havayı kaçıracak kızım babasını beklerken
Yulaf nasıl koyuyorsun bende bi kaç kes denedim gerçi ama pek yemedi bizde de skıntı kaka
Benim kızımda 17 Eylül doğumlu emekliyor hatta sizin tarif ettiğiniz gibi dizlerini koymadan gidiyor gideceği yere gören herkes şaşırıyor bu emekliyor mu yürüyor mu diyorlar bnde hiç görmemiştim aslındave evet şuan heeşey tehlike kaç
Kere düştük gözüm üzerinde kısıtlamakta istemiyorum ama özellikle buluyor sanki tehlikeli yerleri
Merhaba kızlar ben de ekim annesiyim bebeğim bugün itibariyle 8 aylık oldu. Size danışmak istediğim bebeğim baş parmağını emiyor ve ne yaptıysam vazgeçiremedim. Diş damak yapısını bozmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım.
Iste dun corbasina ilk defa bulgur kattim. Babaannesi erik vermis ben yokken. Babasi sabah ceviz ezmis. Ne yapim adam ugrasmis. Yedirme demedim.
Ben de yumurtayi yediremiyorum. Her gun bir yumurta cope gidiyor. Artik vermiyorum ben de. Kahvaltida kendim yerken agzina koyuyorum yedigi kadar.
Doktor illa yesin dedi ama yemiyor. Sonra ben de sinirleniyorum. Hic kasmaya gerek yok bosver. Yiyen de buyuyo yemeyen de.
Yumurta bizde de durum aynı ilk başlarda güzel yiyordu anlamadım bi anda istemedi omlet yaptım yine yemedi bir kere Rafadan verdim onu yedi sadece o da az pişmiş diye bir daha yapmadım geçen aile hekimine gittiğimde yemiyor dedim beyazını ver dedi sarıyı yemesede olur beyazının 1/8 yerse günlük yeter dedi bilmiyorum 1yas öncesi vermeyin diyorlar diye vermedim ama hftaya KEndi doktorunda kontrol var onada sorucam.
Genel olarak rafadan veriyor musunuz hanımlar
Kofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
Merhaba kızlar.. bizde artik ek gidaya başliyoruz nihayet.. 7.5 kg ve 8 aylik oldu.. doktor sabah meyve verdi fakat hergün başka bir meyve dedi ve listeyi bitince başa döneceksin dedi.. yine kendi mamasindan muhallebiye devam edicez.. 3 kurali olmicakmi dediğimde bu meyvelerin alerjik durumu yok dedi.. bu ay böyle geçicek sanirim..birde keçi peyniri ve yoğurdu verdi bakalim inşallah etkilenmez.. çünkü geçen gün kavun yemiştim kakası yine mukuslandı dokundu belliki..
Bahsettiğim teknik olarak yemek ti cigneme yutma basarabilicek mi onune mi koysam tek tek agzina mi versem nasil denesem kafamda deli sorularAz miktarda eriste gibi yapabilirsin.
Yumurtali,yulaf unlu vb.Cesitlendirilebilir.
Sebzede kullanabilirsin.Guvenilir yerde bulursan sebze tozlarida oluyor.
Kendin kestiginde ona gore de ayarlayabilirsin.
Cok ince olmayan eriste seklinde kesmek kolaylik olabilir.
Bahsettiğim teknik olarak yemek ti cigneme yutma basarabilicek mi onune mi koysam tek tek agzina mi versem nasil denesem kafamda deli sorular
Diger her seyi bayagi yiyor diye yumurtaya takilmadim. Omlet gibi su an yapamam cunku esim ve kayinbabam surekli ay ay ay bogazina kacacak modundalar. Kahvaltida eline salatalik biber veriyorum. Hop oturup kalkiyorlar. Onlar yokken bi denerim artik.Sade yemekten Simay'da sıkıldı buara.
Taze soğanlı favorisi insallah simdilik degildir :)
Yesillik mevsimi tam istedigini katabilirsin.
Zeytinyagi ile az kavurup yumurta sarisini ekleyip catalla hep ortaya toplaya toplaya pisiriyorum.Yumusak bi kivami oluyor.
Yani orasi oyle yiyende yemeyende buyuyor ama en azindan herseyi salmamak adina,hastaliklarda vuducun direnci adinada vazgecmemek anneliğin şanından galiba.
Ama vucut bi sure farkli seyler tuketip bi zaman sonra baska seylere yonelebiliyor.Yabi onlarda vucutlarinin sinyallerini diliyor diye dusunuyorum en cok.O zamanlarda zorlamam ama bi sure gectikten sonra tekrarlayip baska sekilde deniyorum bende.
Arkadasim 1.5 yasindaki kiziyla geziyor, 18-20 kg a kadar.Geç kaldım zannımca, artık tutunup kalkmak istiyor, çok hareketli kanguruda durmaz :)
Benim kızımdaki sıkıntı büyük ısırıyor ve ağzını kitliyor alamıyorum beni panikletiyor açsa ağzını alsam parçayı sıkıntı olmayacak :)evet artık rahat bırakmam lazım önüne koyup geri alıyorum yine kendim yedirmeye çalışıyorum bugünden başlayım :))Kirazın çekirdeğini çıkarıp minik lokmalara bölüm önüne koysan? O direk yutmaz zaten, ağzında geveler onu. Salatalık bile veriyorum ben kızımın eline. Tek yapman gereken yanında olup izlemek.Büyük gelirse çıkarır, boğazını rahatsız ederse öğürür zaten. Ben oğlumu sürekli korumaktan bu hallere geldim (5 yaşında, kaşık tutmayı bilmez, yemek düşmanı), kızıma veriyorum ne isterse.. Şeftaliyi de cam rendeden geçirip sulu kısmını verince sevdi benimki. Kavun minik minik parçaları ağzına verince yiyor. Eline versem ezecek, suyu çıkacak komple diye vermiyorum :)
Evet haklısın beyaz meselesi tamamen öyle bakalım doktoru ne diyecek cahilliğime ver .seftali kıvamı nasıl oluyorAslinda alerji sebebiyle boyle verilmiyor.
9ayla birlikte baslanabilir diyende var.
Durumunuza gore doktorunuz daha iyi anlatir.
Bazen bazi durumlari garantiye aliyorlar bence :)
Haslarsam seftali kivaminda veriyorum en yumusak ben
E
Ever bnde öyle düşündüğüm işin vermedim bir daha benmde etrafımda var o şekilde yediren arkadasım daha çok seviyorlar diyorlar hattasultan_gibi
Hic rafadan vermedim ben, sindirimi guc ve mikroorganizmalarin bulasma riski var diye. Ama kuzenim 1,5 yasindaki kizina genelde rafadan verdigini soylemisti.
Tesekkurler. Bizimkiler 35+2 de dogdular. Cok sukur kapattilar arayi.Ay gecmis olsun minise.
Ikizler kucuk doguyor ya arayi kapatiyorlar mi? Kac haftalik dogmuslardi?
Yine iyi tasimissin masallah. Benimki 37+3te dogdu. O da ministi. Simdi normal boyutlarda ama yine minis.Tesekkurler. Bizimkiler 35+2 de dogdular. Cok sukur kapattilar arayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?