2018 Ekim Anneleri

Bebek ekmegi veren var mi arkadaslar? Tarhana corbasi icine katan yada herhangi bir corbanin yemegin yaninda veren?

E exelanss
Su anda ek gidayi reddediyor ama yedigi dönemde bi kac kez tam bugday ekmegi vermistim,evimizde de zaten onu yiyoruz. 25 kurus kadar vermişliğim var. Mamasina islatip vermistim.. bebek ekmegi diye birsey mi varmış? Bebek şusu busu offf.. ben yari modern yari geleneksel gittigimden görsem de almazdım :))

Kızlar birkac gün sonra 8 aylık olacağız.zeytin hiç vermedim.gunde kaç tane vereyim yeşil siyah farkeder mi?
Benim de merak ettiğim bir konu bu.Zeytinvernek istiyorum ama nasıl ? Tuzu Alınacak mi nasıl Alınacak kabuğu soyulacak mi

Sivi kalmiyor ama tamamen haslanmis gibi pütür pütürde olmuyor.Kivamli yumusak :) anlatabildim mi ki :)
Genelde emme uzerinden 1 saat fln gecmis oluyor.Ögle öğünü sadece uykudan kalktiktan sonra emmeden oluyor.
Meme istediginde aclik degilde bi baska oluyor.Yani o an yemek yesin sussun olmuyor pek :) O zaman memem diyor,bisy yemek isterse mamam :)))

Ali'nin dişi çıktı teyzeleri, bugun aile arasinda diş buğdayı yaptik.. foto sizler için:))
Hayırlı olsun dişiniz iştahsızlık nedeni belli oldu sağlıkla gelsin inşallah
Maşallah simay kıza bizimki daha çok meme diyor heralde aklına sadece o geliyor sağlık olsun emsin e başlarda o bile çok zordu bu günlerimize çok şükür

Cok sukur gecti gitti bile zaman.Cuma 9 ayı doldurmus olacak.Anilarimiza ne koyduysak,ne kadar sarilip sevdiysek kâr.Cok ozleniyor bu bebek halleri❤

Purpplee S Sevdeeee1 kizlar ben bu sabah zeytin verdim. Dun tuzsuz zeytin aldik, ama gercekten tuzsuz mu bilemedim aksamdan suya islicaktim ama unutmusum, ilk gunun gunahi olmaz dedim oyle verdim tuz varsa da az var.
Bicakla cekirdeginden ayirdim direk verebilecegim kadar yumusak degildi ben damagimla ezemedim oglum da ezemez diye elimle ezip agzina vermeye basladim ama benim icin zor oldu sonra tel suzgecten gecirerek vereyim dedim ama kucuk kucuk olunca bu da zor oldu. En son aklima sarimsak ezecegi geldi. Onunla okadar pratik oldu ki, hic kabuk ayirmaya falan gerek yok kucuk kucuk bolmeye de, direk onun icine atin bastirin hop zeytin hazir:) gayet severek de yedi:)

oh afiyet olsun.ben siyah zeytini biraz suda bekletiyorum.sonra agzima atip cekirdegini cikarip birkac parcaya boluyorum yine agzimda.sonra hop bebegin agzina ne ozensizim.

Merhaba kızlar uzun zamandır giremedim bebeişleriniz büyümüştür geriye dönüpte okuyamadım da son zamanlar hastalıklar görümcemin düğünü düğünde olaylar falan çıktı derken ek gıdaya da gereken özeni gösteremedim 8 ay 9 günlük olduk ve şu zamana kadar 3 gün kuralıyla meyveleri havuç kabak patates yoğurt yumurta bal kabağı ıspanak tarhana avakado brokoli denedik bunların çoğunu sevmedi ağzını açmak istemiyor neyi nasıl yapacağımı da bilmiyor genelde iki sebzeyi haşlayıp havuç+kabak, kabak+patates, bal kabağı vb.zeytin yağı ile veriyorum ama sevmiyor siz nasıl ve neler yapıyorsunuz bana tarif konusunda yardımcı olur musunuz

Disiniz hayirli olsun. Bizde gelen giden yok.
oh afiyet olsun.ben siyah zeytini biraz suda bekletiyorum.sonra agzima atip cekirdegini cikarip birkac parcaya boluyorum yine agzimda.sonra hop bebegin agzina ne ozensizim.
Babaannem hepimizi agzinda yumusattigi ekmeklerle buyutmus. Bir sey olmaz.

Mantıklı teşekkür ederim canim

Gündüz kaç uykuya yatıyor bebisler kızlar , bizim bu ikinci uykumuz banyo yapmıştık ondan mı çok uzun uyudu hala uyuyor şuan bir buçukta uyudu saat dört şuan, normalde beşte üçüncü uykuya yatardı artık uyutmam herhalde tekrar akşam dokuzda yatıyordu bugün sekizde yatırırim artık

Valla benim de aklima gelmedi degil ama bu sabah yataktan hasta olarak kalktim burnum akiyor gozlerim yaniyor vs cesaret edemedim o yuzden:)

Kofte makarna baslayan oldumu. Bugün 8 aylik kontrole gittik baslayalin dedi doktor makarnayi nasil yicek hayal edemedim
Ben bu hafta basliycam makarnaya. Oglum ekmegi eline alip yiyor zaten makarnayi da ayni şekilde yer sikinti olmaz sanırım. Fiyonk yada burgu denemeyi dusunuyorum onları yemesi daha kolay olur gibime geliyor. Kofte de 1 sefer mangal yapmıştık ozaman yedirdim yedi güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…