Koparinca ogurup atiyor kendisi.3 ekim dogumlu kizimda bide simdi bu sekilde baslamadik kahvalti ogle aksam guzel yiyor cok sukur birden bire cocugun eline versem parmak gidalari ac kalmaz mi?
Misal salatalik versem? Kopartir diye korkuyorum altta 2 dis cikti cunku 5 aylikken gayet guzel isiriyor kopariyor cogu seyi :)
3 ekim dogumlu kizimda bide simdi bu sekilde baslamadik kahvalti ogle aksam guzel yiyor cok sukur birden bire cocugun eline versem parmak gidalari ac kalmaz mi?
Misal salatalik versem? Kopartir diye korkuyorum altta 2 dis cikti cunku 5 aylikken gayet guzel isiriyor kopariyor cogu seyi :)
bugun mama sandalyesine oturtturdum, çeşitli meyveler de tepsiye...ağzına götürmek yerine sinirlendi. hepsi yerde. ben de israrla alip yıkayıp yıkayıp tekrar tepsisine koydum. yine yere attı. yine yikayip koydum.. boyle boyle..Nilsibel de demis ogurupnatar cok buyuk olunca ama ben bazen cok buyuk parcalari parmagimla agzindan cikariyorum. Oyle de yapabilirsiniz.
Aclik konusunda ise ek gidaya baslarken ben de blw ile basladim oglum eline alip yiyordu ama blwde cesit cok sinirli oluyor ve benim oglum icin konusuyorum cok az yiyordu genelde oynuyordu. Sonra ben kasik ve blw karisik gittim hala da oyle yapiyorum. Tamamen parmak gidaya gecmek yerine karisik giderseniz ac kalma konusunda iciniz de rahat olur. Ben en cok eline meyve vermeyi seviyorum. Cunku meyveyi seviyor oynamaktan cok yiyor. Omlet-sebze vs verdigimde genelde oyun oluyor.
Oyuncaklari da masadan asagi atip duruyorlar degil mi? Sandalyede oturmayi sevmemekten veya atmayi kesfetmekten olabilir mi? Kardesim bebekken her seyi atip attiii derdi. Bi de yere ortu serip deneyin bakalim napcak.bugun mama sandalyesine oturtturdum, çeşitli meyveler de tepsiye...ağzına götürmek yerine sinirlendi. hepsi yerde. ben de israrla alip yıkayıp yıkayıp tekrar tepsisine koydum. yine yere attı. yine yikayip koydum.. boyle boyle..
sabrim sonsuz ama ağzına hic götürmedi..
Tabi, m. sandalyesine ne koysam yerde..Oyuncaklari da masadan asagi atip duruyorlar degil mi? Sandalyede oturmayi sevmemekten veya atmayi kesfetmekten olabilir mi? Kardesim bebekken her seyi atip attiii derdi. Bi de yere ortu serip deneyin bakalim napcak.
tam olarak blw sayilmasadz kahvaltida artik tabak hazırliyorum yumurtayi fln elimle ezip veriyorum ama ekmek salatalik domates fln birazını atıp birazini yiyor. Genelde ekmege bayiliyor cok yumusatirsa o tarafinini alip sert tarafını veriyorumE elaelif123 ay basi dr gidecegiz ekmek isini bi sorayim bakayim.
Blw deneyen var mi? Yani dusunuyorumda sabah kahvaltisi ve ogle aksam yemekleri hep pure veya catalla ezilmis vaziyette. Hani girissem bu blw isine nasil yapicam hic bilmiyorumda. Ben hala Eylulun eline bisey verip kemirmesine musade etmiyorum cunku korkuyorum henuz erken gibi geliyor bana.
Doktor bize 8. Ayda olacakları anlatirken, eşyaları alip atmalarinın derinlik algisi oluşmaya başlamasından olduğunu söylemişti..Oyuncaklari da masadan asagi atip duruyorlar degil mi? Sandalyede oturmayi sevmemekten veya atmayi kesfetmekten olabilir mi? Kardesim bebekken her seyi atip attiii derdi. Bi de yere ortu serip deneyin bakalim napcak.
Ne guzel duzenlemissiniz. Iyi oyunlar.Tabi, m. sandalyesine ne koysam yerde..
Bizimki gündüz burda.. yerde minderde..
birkac defa muhallebilerine yogurduna robottan gecirip koymustum ceviz.saglikli olsun da kilo onemli degil.ilkokula baslarken 17 kiloydum.okula giderken biraz sert ruzgar esse yuruyemezdim.liseye kadar kürdan gibi kizdim.sonra ergenlik abur cubur derken kilo aldi basini gitti.Sabah dr kontrolune gittik. 1 ayda hic kilo almamis. Dr normal dedi..cevizi öğütüp verebilirsin dedi.Ek gida yemiyor dedigimde sakın zorlama dedi..
3 ekim dogumlu kizimda bide simdi bu sekilde baslamadik kahvalti ogle aksam guzel yiyor cok sukur birden bire cocugun eline versem parmak gidalari ac kalmaz mi?
Oyuncaklari da masadan asagi atip duruyorlar degil mi? Sandalyede oturmayi sevmemekten veya atmayi kesfetmekten olabilir mi? Kardesim bebekken her seyi atip attiii derdi. Bi de yere ortu serip deneyin bakalim napcak.
Bi de yenmiycek her seyi agizlarina goturup, eline seftali verince igrenir gibi bakmalari yok mu...Gelisimlerinin bi parcasi aslinda.Yani yesede atabilir,yerde olsa attigina yine gider mesela.
Ellerinde hicbisy tutamazken olan hallerinden sonraki aşamalar :)❤
Maşallah kuzucuğadun aksam sogan salca patates ve bonfileden yaptigim tavuk soteden yedi.bugun de sogan domatesle taze fasulye.bizle sofraya oturcak heralde :)
Bi arkadaşım yemeyen cocuk cok zor derdi..anladim şimdi onu, annem de hep derdi. Senden ne çektim diye, onu da anladim :)))Maşallah kuzucuğa
Benim 5 yaşındaki eşşek sıpası daha yemiyor bunları.. Yemeğin tadına bakmadan tipine bakıp karar veriyor. Kötü bu diyor, yemiyor... Kızım da meyveci oldu çıktı.. Gün geçtikçe umudum tükeniyor, abisi gibi o da yemeyecek sanki
Annem yıllardır anlatır, 9 yaşındayken ilk defa acıktım demişim.. Ne çekmiş kadıncağız...Bi arkadaşım yemeyen cocuk cok zor derdi..anladim şimdi onu, annem de hep derdi. Senden ne çektim diye, onu da anladim :)))
Bende bugün ilk defa eline şeftali tutturdum..herseyi ağzina attigi icin bunuda atar sandim oyle bakti bi seftaliye bi bana.. bu ne der gibi.. sonra ben götürdüm ağzina bu seferde ısircak gibi koca parçayı soktu ağzina kilitledi çenesini ödüm koptu zor çıkardım :)Bi de yenmiycek her seyi agizlarina goturup, eline seftali verince igrenir gibi bakmalari yok mu...
Dün bizde de tazefasulye vardı ama domates tuz olduğu için vermedim.doktorumuz salça domates tuz şeker 1 yaşa kadar yok dediği için hep ayrı şeyler yapiyorum bendun aksam sogan salca patates ve bonfileden yaptigim tavuk soteden yedi.bugun de sogan domatesle taze fasulye.bizle sofraya oturcak heralde :)
bizde yemekler hep az tuzlu olur.salca ve domatesi daha once denemistim farkli sekillerde.sıkıntı olmayinca yemeklerden de tatsin dedim.bu aralar yoruldugumu hissettim ayri yemek yapmaktanDün bizde de tazefasulye vardı ama domates tuz olduğu için vermedim.doktorumuz salça domates tuz şeker 1 yaşa kadar yok dediği için hep ayrı şeyler yapiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?