Benimki de seftaliyi elinde asla yemiyor ama gecen gun bu saatlerde butun bir kucuk seftaliyi rende seklinde gömdü.Bende bugün ilk defa eline şeftali tutturdum..herseyi ağzina attigi icin bunuda atar sandim oyle bakti bi seftaliye bi bana.. bu ne der gibi.. sonra ben götürdüm ağzina bu seferde ısircak gibi koca parçayı soktu ağzina kilitledi çenesini ödüm koptu zor çıkardım :)
bizde yemekler hep az tuzlu olur.salca ve domatesi daha once denemistim farkli sekillerde.sıkıntı olmayinca yemeklerden de tatsin dedim.bu aralar yoruldugumu hissettim ayri yemek yapmaktan
Tek basina mi verdin mercimegi?Biz de misafirlikteyiz mümkün mertebe evdeki düzene devam.dun ilk kez yeşil mercimek verdim bizim kıza ama pek sevmedi biz yerken kıyameti kopardı az az sofradakilerden tattirdim mecburen.
ev yemeklerinden vermeyince bana uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar
Tek basina mi verdin mercimegi?
Ben kabakli mercimek yaptim. Sevmedi. Bir kasik yogurtla karistirdim. Yedi. Farkli sekillerde dene.
Bizim doktor bu ay için gece terörü başlicak dediydi.. sık sık uyancak ağlicak sizi isticek felan diye.. normal gelişiminin bir parçası dedi.. bu aydan itibaren 3 boyutlu görmeye başlicaklar algilari degisicek ve bu durumla baş etmeye çalisicak dedi..Kizlar niliko gunduz cok uslu. Kendi kendine bir saat falan tahta kasik, suzgec, kap kacakla oynuyor. Ama demistim ya geceleri 50 kere uyanmaya basladi. Biberonu bile istemiyor. Illa meme istiyor. Raporlu oldugum icin evdeyim zaten. Bana doymamasi da mumkun degil. Surekli bir bogusma ve muhabbet halindeyiz. Yalniz aklima su geldi. Bu ara bi sismanlamis gozukuyor gozume. Acaba ek gidayi cok veriyorum da memeye mi doymuyor? Saat basi emen bir bebekti cunku. Simdi 3 saatte bir falan emiyor. Ne dersiniz?
İlk kıymalı verdim önce yedi güzel güzel birden ağlamaya başladı ağzına verince yine sustu sonra yine ağladı.ben de zorlamadim.baska gün yoğurtla denedim yine aynısı oldu.Tek basina mi verdin mercimegi?
Ben kabakli mercimek yaptim. Sevmedi. Bir kasik yogurtla karistirdim. Yedi. Farkli sekillerde dene.
Bizim doktor ek gidayi o kadar arttirdiki memeye zaman kalmadi nerdeyse gunduz 12 den 6 ya kadar hic emmeden duruyor gecede emzirmiyorum artikKizlar niliko gunduz cok uslu. Kendi kendine bir saat falan tahta kasik, suzgec, kap kacakla oynuyor. Ama demistim ya geceleri 50 kere uyanmaya basladi. Biberonu bile istemiyor. Illa meme istiyor. Raporlu oldugum icin evdeyim zaten. Bana doymamasi da mumkun degil. Surekli bir bogusma ve muhabbet halindeyiz. Yalniz aklima su geldi. Bu ara bi sismanlamis gozukuyor gozume. Acaba ek gidayi cok veriyorum da memeye mi doymuyor? Saat basi emen bir bebekti cunku. Simdi 3 saatte bir falan emiyor. Ne dersiniz?
Ben emzirmezsem göğsüm şişiyor ağrı yapıyor.. İlk çocuğumda mastit olmuştum, aklıma o ağrılı günler geliyor, hemen tutturuyorum memeyi, az da olsa emsin de rahatlatsın diyerek... Belli bir süre emmezse hem şişiyor hem akıyor, çok rahatsız edici.. Sağamıyorum da fibrokistler yüzünden.. Haliyle eski emme düzenine devam ediyoruz. Ek gıda çok az yiyor, sıkılıyor hemen. İlgisi başka şeylere kayınca ısrar etmiyorum ben deBizim doktor ek gidayi o kadar arttirdiki memeye zaman kalmadi nerdeyse gunduz 12 den 6 ya kadar hic emmeden duruyor gecede emzirmiyorum artik
Bi de yenmiycek her seyi agizlarina goturup, eline seftali verince igrenir gibi bakmalari yok mu...
Maşallah kuzucuğa
Benim 5 yaşındaki eşşek sıpası daha yemiyor bunları.. Yemeğin tadına bakmadan tipine bakıp karar veriyor. Kötü bu diyor, yemiyor... Kızım da meyveci oldu çıktı.. Gün geçtikçe umudum tükeniyor, abisi gibi o da yemeyecek sanki
Annem yıllardır anlatır, 9 yaşındayken ilk defa acıktım demişim.. Ne çekmiş kadıncağız...
Bayramdan beri saldım, yemezsen yeme diyorum.. Yemiyor tabi ki.. Bütün gün süt içiyor, soğuk çay içiyor, öylece geziyor... Sadece dondurma yiyor katı olarak... Şok oluyoruz eşimle, hiç mi acıkmaz bu çocuk... Arada oturtuyorum sofraya ama nafile... Dün yarım sigara böreği ile kahvaltı ettikten sonra tüm günü içecekle geçirdi. Öğlen 1 dondurma.. Akşam da babası telefonu almasın diye 3-4 kaşık pilav cacık yedi (bebek doymaz yediğiyle). Bugün kahvaltı etmedi, sütle geçiştirdi. Öğlen 1 havuç yedi, aradan 2 saat geçti yarım dilim ekmek üstü labne yedi (kardeşine örnek olmalısın diye ısrar ettiğim için). Şimdi 1 tane dondurma yedi. Muhtemelen akşama da yemez... Kızıma odaklanamıyorum hiç
Kizlar niliko gunduz cok uslu. Kendi kendine bir saat falan tahta kasik, suzgec, kap kacakla oynuyor. Ama demistim ya geceleri 50 kere uyanmaya basladi. Biberonu bile istemiyor. Illa meme istiyor. Raporlu oldugum icin evdeyim zaten. Bana doymamasi da mumkun degil. Surekli bir bogusma ve muhabbet halindeyiz. Yalniz aklima su geldi. Bu ara bi sismanlamis gozukuyor gozume. Acaba ek gidayi cok veriyorum da memeye mi doymuyor? Saat basi emen bir bebekti cunku. Simdi 3 saatte bir falan emiyor. Ne dersiniz?
Ek gıda baslayana kadar sadece emzirdim ve sagdim 2 kere de ben maastit oldum ondan sonra hic tasan bi sutum olmadi hic gogus pedi kullanmadim. Ise baslayinca azaldı simdi saatlerce emzirmiyim sismez o kadar. Neyseki dolapta hala sutum varBen emzirmezsem göğsüm şişiyor ağrı yapıyor.. İlk çocuğumda mastit olmuştum, aklıma o ağrılı günler geliyor, hemen tutturuyorum memeyi, az da olsa emsin de rahatlatsın diyerek... Belli bir süre emmezse hem şişiyor hem akıyor, çok rahatsız edici.. Sağamıyorum da fibrokistler yüzünden.. Haliyle eski emme düzenine devam ediyoruz. Ek gıda çok az yiyor, sıkılıyor hemen. İlgisi başka şeylere kayınca ısrar etmiyorum ben de
Cok zamansiz olmuş 1 kere olsan en azindan sonraki ayi kestirip plan yapabilirsinVe benim adet yerini buldu bulacak :)
Şaşmadı ilk kizimda oldugu gibi 9.ayda geldi.
Haziran'in gobeginde havuz plani yaparken ustelik
Cok zamansiz olmuş 1 kere olsan en azindan sonraki ayi kestirip plan yapabilirsin
Neden oyle yapti? Artik oyle mi olmasi gerekiyormus? Hala %75 anne sutu almasi gerekiyor ya.Bizim doktor ek gidayi o kadar arttirdiki memeye zaman kalmadi nerdeyse gunduz 12 den 6 ya kadar hic emmeden duruyor gecede emzirmiyorum artik
Yok yok dolunay olsa 3 gun surer. 10 gundur boyle. Tarsus cehennem gibiydi. Orda misil misil uyuyordu. Burda her gece kurulmus saat gibi 9da yatip 11 1 3 bucuk 4 bucuk 5 bucuk 6 da kalkiyor. Susasa da sulugundan icmiyor. Kucakta avunmuyor. Karni doymak degil de gunduz oyundan anlamiyor belki daha cok meme istiyor dedim. Disini kontrol eden buyukler daha yok diyor. Ben anlamam ki.Susuyor olabilir diye dusundum yine.
Bide dolunay buara bebeleri etkiliyormus bilmem inanir misin :)
Bizde de garip aglamalar var.Uyurken bi anda.Gelisim olarak normal diyecem ama herseye boyle diyormus gibi kovulasi oldum sanki artik
Ama doymuyor denemez bence.Oyle olsa gunduzde surekli ister.Diste olabilir tabii agrilar gece daha fazla vurur.
Sebze yemekleri yemiyor diye daralıyorum be gülüm. Sırf şekerli gıda nereye kadar... İlle de ekmek yesin, löp löp et yesin derdinde değilim asla. Haftada 2-3 kere ekmek tüketir oğlum, hiç sorun değil. Canı isterse koparıp yavan yiyor. Ama Kahvaltı da dahil bir lokma ekmek yemeden kalktığı çok olur, yemesin mühim değil. Ama yumurtasını bari yesin(zaten her gün vermiyorum), zeytin, domates falan yesin.. Bu nasıl çılgın bir detokstur, karpuzla besleniyor birkaç gündürNesil temiz geliyor :) sen uzuluyorsun ama onlar kendilerince oyle dogru yolda ki.Zaten yememiz gerekmeyen o kadsr cok gidanin kalabalikliginda yasiyoruz ki.
Icin rahatlayacaksa ac bi instagtam hesabi boş,izmircocukdoktorunu takip et.Ciddi iyi bi hesap.
Gerci o iyi bu kotulerin arasinda sıkışıp kalmis bi toplum olduk ciktik ama.
Yani velhasil uzulme :) Yeni nesiller bence zaten bu duzeni degistirecek.Bide hayvanlati rahat birakacaklar bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?