artık büyüdüler ve kendi iradelerini ortaya koyuyorlar. bol sabir gerek. alt değiştirmek giydirmek bile olay artık. itirazlar başladı. ama cok hassas dengeler. annenin hoşgörüsü bol olmalı ama bizlerde cok yorgunuz.Amin canim.niliko nasil bu arada?disi cikmamis demissin.metehanda da gelen giden yok ama bi huzursuz ki sorma.cocuk hep bi mızmız.
Agzimizin tadiyla bi yere gitsek burnumuzdan getiriyor.
Bebek arabasinda alin beni diye agliyor.aliyoruz kuacgimizda durmuyor.bi saga bi sola.kucagimizdan atlicak sanki.yere koyuyoruz basiyor yaygarayi.
Bu siralar metehan cekilmez oldu.
Gündüz uykularimiz da gitti.bi o vardi.simdi en fazla yarim saat uyuyor.günde 2 yada 3 kere.ama benle babasini bitirdi yani.
Dün nikaha gittik herkes diyorki bu cocugun nesi var.ordan markete gectik.yolda bebek arabainin önune sarkmis duruyordu.markette hafif geri aldım ama bi bagirdi.megersem uyuyormus.kendini yırtıyor resmen.apar topar ciktik bisey alamadan.ordan balik ciftligine gectik.orda da durmadi.bende kendimi kaybettim.kes artik dedim bagirarak.ne yiyor ne iciyor ne duruyor.
Yeni oyuncaklar aldik.ilginiyoruz sürekli.sımardi iyice.tepeme cikti desem yeri.
Oturdugum yerde bana tirmaniyor.almasam agliyor.alsam yine ayni.
Yedi beni
Bi daha cocugum olursa Allah izin verirse böyle sımartmicam.
bizim kakalar da cogunluk boyle ama miktari daha fazla.gecmesi gereken bisey mi ki.bana normal geliyo.
metos zor bi bebekti.her gecen gün düzelir diyorum ama zorlasiyor evet.
ben bu eve gelin geldim.cocugumu bu evde doğurdum.bu ev benim yuvam oldu.tatillerde hep evimi özledim.evime gelince sükrettim.2 yıl öne de tayinimiz cikmisti ama ben ısınamadim.oraya.cok üzülmüstüm.tayini iptal ettirmistik.alişmak cok zor belli bi yasran sonra.ergenken baska yerler guzel gelirdi.üniversiteye gitmek baska bi sehirde yasamak heyecan vericiydi ama simdi korkutucu.
U Umudumbitmedi_ ayy cok tatli cikmis metehan ve diger cocuklar masallah.gidiceginiz yere de alisirsiniz oranin da kendine gore guzellikleri olur.hem su anki yer kisin soguk gidilcek bi yer yok diye bunaliyordun.havasi ve sosyal imkanlari daha iyi olan bir il daha iyi gelir zamanla.28 yasindayim sanirim 12. evimde oturuyorum.daha da allahbilir.alisiliyor canim hic uzulme.:)
Bugün uzun zamandır hissetmediğim çaresizlik hissine kapıldım yine, annem keçi yoğurdu mayalamis dört gündür deniyordum ilk gün ağız çevresine yoğurdun değdiği yerler kızardi sonraki uc günde olmadı, bugün sabahki kakasinda mukus vardı biraz cok takmadim ama az önce sesli sadece mukustan oluşan kaka yaptı, ben ne yapicam nasıl geçecek bilmiyorum
Saol canim.aynen kisın zor olmustu.bide sosyal bi yerler yok.zaten onun icin tayin istedik ama bi yandan da üzüluyor insan.aslinda tüm sorun esimin araba almayisi.ulasim sorun oluyirdu hastane filan.U Umudumbitmedi_ ayy cok tatli cikmis metehan ve diger cocuklar masallah.gidiceginiz yere de alisirsiniz oranin da kendine gore guzellikleri olur.hem su anki yer kisin soguk gidilcek bi yer yok diye bunaliyordun.havasi ve sosyal imkanlari daha iyi olan bir il daha iyi gelir zamanla.28 yasindayim sanirim 12. evimde oturuyorum.daha da allahbilir.alisiliyor canim hic uzulme.:)
Yoğurt dışında mi? Simdiye kadar verdiklerim hep aynı sanmıyorum, ek gıdaya başladığımizdan beri kakası toparlanmışti, hiç mukus görmedim desem yeri, hipp beş tahılli da olmuştu birde vermeyi kestim, az önce yıne cesaret alıp bir çay kaşığı yoğurt verdim bakalım nasıl olacak.Baska bi etken yok mu hic?
Canım mukus bağırsaktaki tahribatın yansıması, bizim günde altı yediği bulan mukuslu kakası vardı, alerjiden dolayı tabi, ek gıdaya geçtiğimizden beri olmamıştı, bizde testte çıkmasa da alerji öyküsü var, dört gündür yoğurt denemesi yapıyorum mukus oluştu tekrarbizim kakalar da cogunluk boyle ama miktari daha fazla.gecmesi gereken bisey mi ki.bana normal geliyo.
Canim bende sabirliyim.inan orda bagirinca esim susturdu zaten.ama iste günduz yatmiyor artik.bende tek bakiyorum.şunu al da bi yemek yiyim diyecek kimse yok.tam sofraya oturuyoruz basiyor yaygarayi.halbuki once onu doyuruyorum.bu siralar sabrimi zorluyor ama iste dayaniyorum.dün ardina düstü.kafasini yere vurdu.2 saat sonra da kustu.hep bi uuzursuz ya durmuyor yerinde.esimde bugun 2 kere düsürdü kafa arkaya.artık büyüdüler ve kendi iradelerini ortaya koyuyorlar. bol sabir gerek. alt değiştirmek giydirmek bile olay artık. itirazlar başladı. ama cok hassas dengeler. annenin hoşgörüsü bol olmalı ama bizlerde cok yorgunuz.
-o simariklik degil iradesini ortaya koyma.. Aman bagirma olayına dikkat. aliskanlik yapar Allah korusun.. bir de bazen ben de bazen icimden diyorum `aaaa, cok huysuz oldun. sen diye` dilime yerleşmesin diye icimden diyorum... Gercekten sabir cok lazim.
Tek bakmak ne zor bilmez miyim. 6.5 ay tek baktim, hem de gunduz uyumayan bir bebek. Allahim 1-2 saat uyusa dinlensem dedigim. Birak yemek yapmayi dışardan siparisi bile buz gibi yiyebiliyordum..Kas sinir sıkışması olan kollarim. demek istedigim asla elestirmiyorum sinirler çok yipraniyor bazen. Ama kendimizi irademizi sabrimizi zorlamazsak isler simdiden sarpa sarar. Geçen bi arkadasim kitap almis. Bagirmayan anne baba.. neden aldin dedim. Kizi 5 yaşlarında.bu ara cok tahammulum yok dedi.. gercekten uykusuzluk, yorgunluk cok kötü. Sunu diyorum hep, cocuk bakmak dunyanin en zor isi degil ama desteksiz bakmak cok zor ve yorucu.Canim bende sabirliyim.inan orda bagirinca esim susturdu zaten.ama iste günduz yatmiyor artik.bende tek bakiyorum.şunu al da bi yemek yiyim diyecek kimse yok.tam sofraya oturuyoruz basiyor yaygarayi.halbuki once onu doyuruyorum.bu siralar sabrimi zorluyor ama iste dayaniyorum.dün ardina düstü.kafasini yere vurdu.2 saat sonra da kustu.hep bi uuzursuz ya durmuyor yerinde.esimde bugun 2 kere düsürdü kafa arkaya.
Allah kolaylik versin canim. Bizim bir gunumuz bir gunumuzu tutmuyor. Uykusunu alirsa super ama dedigin hareketleri uykusunu almayinca yapiyor. Bi de kapi gicirtisina uyaniyor. Disari gezmede asla uyumuyor. Nadiren yarim saat. Bi tek ev gezmesinde rahat ediyoruz. Onda da ben bebekle odaya girip bi saat falan memede tutuyorum uyusun diye.Amin canim.niliko nasil bu arada?disi cikmamis demissin.metehanda da gelen giden yok ama bi huzursuz ki sorma.cocuk hep bi mızmız.
Agzimizin tadiyla bi yere gitsek burnumuzdan getiriyor.
Bebek arabasinda alin beni diye agliyor.aliyoruz kuacgimizda durmuyor.bi saga bi sola.kucagimizdan atlicak sanki.yere koyuyoruz basiyor yaygarayi.
Bu siralar metehan cekilmez oldu.
Gündüz uykularimiz da gitti.bi o vardi.simdi en fazla yarim saat uyuyor.günde 2 yada 3 kere.ama benle babasini bitirdi yani.
Dün nikaha gittik herkes diyorki bu cocugun nesi var.ordan markete gectik.yolda bebek arabainin önune sarkmis duruyordu.markette hafif geri aldım ama bi bagirdi.megersem uyuyormus.kendini yırtıyor resmen.apar topar ciktik bisey alamadan.ordan balik ciftligine gectik.orda da durmadi.bende kendimi kaybettim.kes artik dedim bagirarak.ne yiyor ne iciyor ne duruyor.
Yeni oyuncaklar aldik.ilginiyoruz sürekli.sımardi iyice.tepeme cikti desem yeri.
Oturdugum yerde bana tirmaniyor.almasam agliyor.alsam yine ayni.
Yedi beni
Bi daha cocugum olursa Allah izin verirse böyle sımartmicam.
Tsk ederim canim.bu eski bi resimU Umudumbitmedi_ fotoyu yeni farkettim..ne kadar tatlııı bir bebek Metehan, bayildim, masallahyanindakiler ne sevimliler.. bu fotoyu bastırıp verin komşulara ani olsun..
Bu siralar iyice coştular dimi.Allah kolaylik versin canim. Bizim bir gunumuz bir gunumuzu tutmuyor. Uykusunu alirsa super ama dedigin hareketleri uykusunu almayinca yapiyor. Bi de kapi gicirtisina uyaniyor. Disari gezmede asla uyumuyor. Nadiren yarim saat. Bi tek ev gezmesinde rahat ediyoruz. Onda da ben bebekle odaya girip bi saat falan memede tutuyorum uyusun diye.
Ben hic bebe biskuvisi yedirmedim. Elma, ceviz, biraz yulaf ezmesi, biraz pekmez karistirin. Umarim sever.Bol ağlamalı, bol huzursuz ve uykusuz geceler sonunda 2.diş de çıktı. Epey aradan sonra 2 gündür ek gida olarak, yumurta sarisi ve cici bebeli, cevizli, yogurt yedirebildim. Sevindim :))
Not: kendi yaptigim bebe biskuvisi berbat ötesiydi.. hazir alip 1 taneyi ezdim. Hersey mukemmel olmak zorunda degil :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?