2018 Ekim Anneleri

Bugün uzun zamandır hissetmediğim çaresizlik hissine kapıldım yine, annem keçi yoğurdu mayalamis dört gündür deniyordum ilk gün ağız çevresine yoğurdun değdiği yerler kızardi sonraki uc günde olmadı, bugün sabahki kakasinda mukus vardı biraz cok takmadim ama az önce sesli sadece mukustan oluşan kaka yaptı, ben ne yapicam nasıl geçecek bilmiyorum

artık büyüdüler ve kendi iradelerini ortaya koyuyorlar. bol sabir gerek. alt değiştirmek giydirmek bile olay artık. itirazlar başladı. ama cok hassas dengeler. annenin hoşgörüsü bol olmalı ama bizlerde cok yorgunuz.
-o simariklik degil iradesini ortaya koyma.. Aman bagirma olayına dikkat. aliskanlik yapar Allah korusun.. bir de bazen ben de bazen icimden diyorum `aaaa, cok huysuz oldun. sen diye` dilime yerleşmesin diye icimden diyorum... Gercekten sabir cok lazim.

Metehan icin en iyisi nasil olacaksa oyle olsun dilerim ben.Okul vs dusunup karar verin.Ama artik iptal olmaz galiba mecburen gideceksiniz?
Ahh bebek yeni bi can zor canim.Sadece en zoru bende,benimki cok zor gibi dusunmemek gerek.Daha baslamadi bile diyecem gerisini sen dusun.Evladin sorumlulugu o buyudukce buyuyor.

Oyy maşallah :) bazisinin sansi galiba bu.

Baska bi etken yok mu hic?

Saol canim.aynen kisın zor olmustu.bide sosyal bi yerler yok.zaten onun icin tayin istedik ama bi yandan da üzüluyor insan.aslinda tüm sorun esimin araba almayisi.ulasim sorun oluyirdu hastane filan.
Tasinmak da bi yandan zor.nasil toplanacam bilmiyorum.
Resimdeki kizlar sitenin cocuklari.metos onlarla cok mutlu.ins gittigimiz yerde de cocuklar olur.metosumla oynarlar.

Baska bi etken yok mu hic?
Yoğurt dışında mi? Simdiye kadar verdiklerim hep aynı sanmıyorum, ek gıdaya başladığımizdan beri kakası toparlanmışti, hiç mukus görmedim desem yeri, hipp beş tahılli da olmuştu birde vermeyi kestim, az önce yıne cesaret alıp bir çay kaşığı yoğurt verdim bakalım nasıl olacak.

bizim kakalar da cogunluk boyle ama miktari daha fazla.gecmesi gereken bisey mi ki.bana normal geliyo.
Canım mukus bağırsaktaki tahribatın yansıması, bizim günde altı yediği bulan mukuslu kakası vardı, alerjiden dolayı tabi, ek gıdaya geçtiğimizden beri olmamıştı, bizde testte çıkmasa da alerji öyküsü var, dört gündür yoğurt denemesi yapıyorum mukus oluştu tekrar

Canim bende sabirliyim.inan orda bagirinca esim susturdu zaten.ama iste günduz yatmiyor artik.bende tek bakiyorum.şunu al da bi yemek yiyim diyecek kimse yok.tam sofraya oturuyoruz basiyor yaygarayi.halbuki once onu doyuruyorum.bu siralar sabrimi zorluyor ama iste dayaniyorum.dün ardina düstü.kafasini yere vurdu.2 saat sonra da kustu.hep bi uuzursuz ya durmuyor yerinde.esimde bugun 2 kere düsürdü kafa arkaya.

Tek bakmak ne zor bilmez miyim. 6.5 ay tek baktim, hem de gunduz uyumayan bir bebek. Allahim 1-2 saat uyusa dinlensem dedigim. Birak yemek yapmayi dışardan siparisi bile buz gibi yiyebiliyordum..Kas sinir sıkışması olan kollarim. demek istedigim asla elestirmiyorum sinirler çok yipraniyor bazen. Ama kendimizi irademizi sabrimizi zorlamazsak isler simdiden sarpa sarar. Geçen bi arkadasim kitap almis. Bagirmayan anne baba.. neden aldin dedim. Kizi 5 yaşlarında.bu ara cok tahammulum yok dedi.. gercekten uykusuzluk, yorgunluk cok kötü. Sunu diyorum hep, cocuk bakmak dunyanin en zor isi degil ama desteksiz bakmak cok zor ve yorucu.

Allah kolaylik versin canim. Bizim bir gunumuz bir gunumuzu tutmuyor. Uykusunu alirsa super ama dedigin hareketleri uykusunu almayinca yapiyor. Bi de kapi gicirtisina uyaniyor. Disari gezmede asla uyumuyor. Nadiren yarim saat. Bi tek ev gezmesinde rahat ediyoruz. Onda da ben bebekle odaya girip bi saat falan memede tutuyorum uyusun diye.

U Umudumbitmedi_ fotoyu yeni farkettim..ne kadar tatlııı bir bebek Metehan, bayildim, masallah yanindakiler ne sevimliler.. bu fotoyu bastırıp verin komşulara ani olsun..
Tsk ederim canim.bu eski bi resim
Simdi daha da tatlandı
Bal gibi.bugün o kizlardan biri diyorki ben metehanla evenicem.bak sonra oğlumuzu kiziniza vermiyoruz demeyin ha:)
Babasina da söyle:)
Bütün bebekler tatli aslinda.anne olunca daha bi iyi anladim:)

Gecen bi kitapta okudum...bebekler asiri aglayinca huysuz vs olunca anne de şaşkına dönüyor, ne yapacagini bilmez halde, stres vs olduğunda..hemen bi yan odaya geçip biraz sakinlessin bebek o ara aglamaya devam eder.. ama anne biraz kendine gelirmiş...

Bu siralar iyice coştular dimi.
Aslinda alismistim sürece ama birazcik uyuyordu hic olmazsa.uyumamasinin da huysuzlugunda payı büyük.hem uyumayip hemde durmayinca zaman gecmiyor.ya banyo yaptiriyorum yada alip cocuklarin yanina iniyorum.
Allah kolaylik versin hepimize.

Bol ağlamalı, bol huzursuz ve uykusuz geceler sonunda 2.diş de çıktı. Epey aradan sonra 2 gündür ek gida olarak, yumurta sarisi ve cici bebeli, cevizli, yogurt yedirebildim. Sevindim :))
Not: kendi yaptigim bebe biskuvisi berbat ötesiydi.. hazir alip 1 taneyi ezdim. Hersey mukemmel olmak zorunda degil :))

Gecenlerde bi arkadasimla konustum..
3 yasinda bi oglu, 8 aylik bi çocuğu daha var.. perişan haldeyim dedi.. biri park isterken küçüğü bizim surecleri yaşıyor.. bu kadar zorlanacagimi bilseydim tek cocukta kalirdim dedi..simdi yarim gun bakici arıyor eve destek.Bakici bulmak da o kadar zor kiii

Ben hic bebe biskuvisi yedirmedim. Elma, ceviz, biraz yulaf ezmesi, biraz pekmez karistirin. Umarim sever.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…