Ben gecen gun cocuga dondurma yedirdim. Kendimi affedemiyorum. Kangurudaydi. Carsiya ciktik. Dondurma yiyelim dedik. Saldiriyor. Ya dondurmami cope atacaktim ya ona da yalatacaktim. Asla yapmam dedigim seyi yaptim. Ama artik yaninda ona yedirmek istemeyecegim seyler yememem gerekmis. Bunu anladim.Son 3-4 hafta bi sey yemedi ya, o 1 adet cicibebe onun ödülü olsun :))
sağlıklı şeyler yapip vermeye çalışıyorum normalde hani yemedi ya epeydir, bi de onj deneyim dedim 1 kerelik..ayrica fikirlere hep açığım, no problem:))
aksam 1 kase cevizi un haline getirip kavanoza koydum, yogurdun icine 1 cay kasigi attim. Cevizli yogurt yedi.bi sevindim.Unlu mamül ben sevmedigimden eve de pek girmediginden damak tadi olussun istemiyorum da. Bugun yogurtlu corba yapacam eve, umarim yer. Sevgiler..
8 ay kontrolunde 8160 grdi. Cok da bi fark yokmus uzulme. 9 aylik olacak dedigin 8 ayin bitlesi mi? 29 eylul mu dogumlu ekim mi?Kızlar kilo durumunuz oğlum 29 unda 9 aylık olacak daha sekiz kilo yokuz
-Süt ürünleri gaz yapiyor diye biliyorum.Ben gecen gun cocuga dondurma yedirdim. Kendimi affedemiyorum. Kangurudaydi. Carsiya ciktik. Dondurma yiyelim dedik. Saldiriyor. Ya dondurmami cope atacaktim ya ona da yalatacaktim. Asla yapmam dedigim seyi yaptim. Ama artik yaninda ona yedirmek istemeyecegim seyler yememem gerekmis. Bunu anladim.
Bu ara niliko inanilmaz pirt pirt yapiyor. Cok yogurt yemekten olabilir mi?
Son 3-4 hafta bi sey yemedi ya, o 1 adet cicibebe onun ödülü olsun :))
sağlıklı şeyler yapip vermeye çalışıyorum normalde hani yemedi ya epeydir, bi de onj deneyim dedim 1 kerelik..ayrica fikirlere hep açığım, no problem:))
aksam 1 kase cevizi un haline getirip kavanoza koydum, yogurdun icine 1 cay kasigi attim. Cevizli yogurt yedi.bi sevindim.Unlu mamül ben sevmedigimden eve de pek girmediginden damak tadi olussun istemiyorum da. Bugun yogurtlu corba yapacam eve, umarim yer. Sevgiler..
Yakin arkadasim psikolog. Dedigi şey, "cocuklarimin o inat anlarinda, sessiz kalıyorum cunku bir konuda o an inatlasiyorsa konusma fayda etmek yerine pekişiyor, iyice inatlasiyor, konusmayi o anda degil de aradan zaman gecince yapiyorum, o anlarda ne desen anlamiyorlar" demisti kendi cocuklari icin. Aklinizda olsun..
(Konu dışi: arkadaşımla gecen konustuk, cocuklar var ok ama kisinin kendini unutmamasi gerektigi, sosyallesmesi gerektigi, sağlıklı yetişkinlerin kendileriyle de ilgilenmesi gerektiği gerçegi. Dedim ilk başlarda disarda olunca vicdan azabi cekiyordum vs. Bunun yanlis oldugu, bu sefer ilerde hem bagimli çocuk olma riski, hem kendini annenin kendini tükenmiş hissetme durumu vs vs aklıma gelmisken bu konuyu da yazayim dedim..simdi hafta sonları arkadaslarimla da plan yapiyorum..2 saat eşim bakıyor, sonra bulusup ailece takiliyoruz, bazen de esim arkadaşlarıyla bulusuyor, kendimize değişiklik yapmaya çabalıyoruz..
Ben gecen gun cocuga dondurma yedirdim. Kendimi affedemiyorum. Kangurudaydi. Carsiya ciktik. Dondurma yiyelim dedik. Saldiriyor. Ya dondurmami cope atacaktim ya ona da yalatacaktim. Asla yapmam dedigim seyi yaptim. Ama artik yaninda ona yedirmek istemeyecegim seyler yememem gerekmis. Bunu anladim.
Bu ara niliko inanilmaz pirt pirt yapiyor. Cok yogurt yemekten olabilir mi?
Canım evde kendi ölçümumle 73Biz biraz tombiğiz ama sorun etme hiç canım sağlıklı olsun da kilo sonradan alınıyor büyük kızım 2 yaşına girerken 12-13 arası değişiyordu sonra bir hızlandı şimdi de az daha zayıf olsa diyorum. Boy olarak nasıl bizimki 74 cm olmuş geçen hafta ölçmüşlerdi
29 Eylül doğumlu canım8 ay kontrolunde 8160 grdi. Cok da bi fark yokmus uzulme. 9 aylik olacak dedigin 8 ayin bitlesi mi? 29 eylul mu dogumlu ekim mi?
Seninki boyuna gitmis iste. Boyu cok guzel masallah. Tam ortalama.29 Eylül doğumlu canım
Esinin baskisi var galiba.aslinda ailenin yaninda olman senin daha cok yararina.esin ailesi her zaman yardımci olmayabiliyor.Malesef, ben de tayin istedim, istemeye istemeye.. yaşadıgım yere cok uzak bir yere, annem babam burda. Eşimin ailesi orda.. pazartesiyi bekliyoruz hayırlısıyla, zor olacak, düşünmek bile yoruyor bazen. İyi ki çocuklarımız var, teselli...
Oyle deme. Adam alinir.Nilsibel biz disarda ya da evde her dondurma yiyisimizde babasi yalatiyor epey.Allahtan sadece pazar gunleri izinli de cok maruz kalmiyor gereksiz seylere.cocuk dogduktan sonra esimden cocuk sahibi oldugum icin pisman oldum.insallah zamanla dusuncelerim degisir.
Ben 3 gün kuralini saldim.sadrce ayina göre ne verilmemeli ona dikkat ediyorum.yoksa artik bizimle sofda oturup ne varsa yiyip icip kaliyor:)sofraya oturmazsa da kızıyor.Oyle deme. Adam alinir.
Bi sekilde buyuyorlar. Ben de 3 gun kuralini biraktim. Cocuk pisik oldu. Yine 3 gun kuralina donduk...
Teşekkürler arkadaşımC
Çok geçmiş olsun. Acaba ağır ev isi vs mi yaptiniz ki?
Cok gecmis olsun. Ben lohusaligimda uykusuzluk ve yorgunlugu gectim. Elim kolumdan cok cektim..bebek gece agliyo, kucagima alamiyordum. Esimi uyandirip bebegi alip besikten, kucagima veriyordu..besikten kaldiramiyordum o derece. Hala da sag elim de atel var..hala gecmedi..bi fizik veya ortopedi dr una görünün geçmezse..Teşekkürler arkadaşımcuma günü ne yaptım diye düşünüyorum, hep rutin işler.Birikip patlamış olabilir.. Kızımı beşiğinden alırken zorlanıyordum zaten.. Cumartesi sabahı ağrı çıktı ortaya,hareketleri kısıtlayan cinsten.. Bugün artık oturduğum yerde de canım yanıyor, ağrı kesici içmeden duramıyorum yerimde sabahtan beri tek el kullanıyorum her işte. En ufak, milimlik hareketlerde yüreğim ağzıma geliyor, ağlıyorum acıdan...Kızım babasının kucağında, emzirmem için veriyor sadece..yarın da böyle olursa doktora gidicem, korkuyorum
Gecmis olsun canim.kendini sıcak tut.bendr dogumdan 1 gun sonra spazm gecirmistim.cok zor gercekten.eklem ve kemik agrilari dayanilmaz oluyor.bu süre icinde tamamen iyilesene kadar cocuklari gerekmedikce kuachina alma canim.simoş da ağir zaten.koy yere yuvarlansin.Teşekkürler arkadaşımcuma günü ne yaptım diye düşünüyorum, hep rutin işler.Birikip patlamış olabilir.. Kızımı beşiğinden alırken zorlanıyordum zaten.. Cumartesi sabahı ağrı çıktı ortaya,hareketleri kısıtlayan cinsten.. Bugün artık oturduğum yerde de canım yanıyor, ağrı kesici içmeden duramıyorum yerimde sabahtan beri tek el kullanıyorum her işte. En ufak, milimlik hareketlerde yüreğim ağzıma geliyor, ağlıyorum acıdan...Kızım babasının kucağında, emzirmem için veriyor sadece..yarın da böyle olursa doktora gidicem, korkuyorum
Bol ağlamalı, bol huzursuz ve uykusuz geceler sonunda 2.diş de çıktı. Epey aradan sonra 2 gündür ek gida olarak, yumurta sarisi ve cici bebeli, cevizli, yogurt yedirebildim. Sevindim :))
Not: kendi yaptigim bebe biskuvisi berbat ötesiydi.. hazir alip 1 taneyi ezdim. Hersey mukemmel olmak zorunda degil :))
Eline biberon veriyoruz. Oynaya oynaya uyuyor. Ama bugun biberonu bitti uyumadi. Ustune bi de meme emdi. Dun 1 bucukta aglamasina uyandim. Baktim yanimda yatiyor. Ama esim de ben de besikten alip yanima yatirdigimizi hatirlamiyoruz. Sabaha kadar 4 kere mi 5 kere mi ne kalktim. Ezandan sonra bi ara aglamasini duydum ama vucudum kalkmadi. Esim de kalkamamis. Kendi kendine aglamis aglamis uyumus. Eskiden ne guzel 5 6 saat kesintisiz uyurdu. Bi de hareketlenince yorulur uyur derlerdi.Kizlar aksam nasil uyutuyorsunuz bebisleri? Bizimki malum memede uyuyor fakat yatagina koyunca cingar kiyamet al bidaha uyut bidaha dalsin bidaha koy derken 1 saat geciyor
Ben ya memede yada ayakta sallayarak uyutuyirum.bazen mememden cekip yatagina koyunca bas bas bagiriyor gecenin bi yarisi.galiba doymuyor.zaten süt gitgide azaliyor.Kizlar aksam nasil uyutuyorsunuz bebisleri? Bizimki malum memede uyuyor fakat yatagina koyunca cingar kiyamet al bidaha uyut bidaha dalsin bidaha koy derken 1 saat geciyor
Ah ah ben sana demistim:)o kadar uyuyunca yat uyu bacim süt sağma dedim hatirliyor musun?Eline biberon veriyoruz. Oynaya oynaya uyuyor. Ama bugun biberonu bitti uyumadi. Ustune bi de meme emdi. Dun 1 bucukta aglamasina uyandim. Baktim yanimda yatiyor. Ama esim de ben de besikten alip yanima yatirdigimizi hatirlamiyoruz. Sabaha kadar 4 kere mi 5 kere mi ne kalktim. Ezandan sonra bi ara aglamasini duydum ama vucudum kalkmadi. Esim de kalkamamis. Kendi kendine aglamis aglamis uyumus. Eskiden ne guzel 5 6 saat kesintisiz uyurdu. Bi de hareketlenince yorulur uyur derlerdi.
Teşekkürler arkadaşımcuma günü ne yaptım diye düşünüyorum, hep rutin işler.Birikip patlamış olabilir.. Kızımı beşiğinden alırken zorlanıyordum zaten.. Cumartesi sabahı ağrı çıktı ortaya,hareketleri kısıtlayan cinsten.. Bugün artık oturduğum yerde de canım yanıyor, ağrı kesici içmeden duramıyorum yerimde sabahtan beri tek el kullanıyorum her işte. En ufak, milimlik hareketlerde yüreğim ağzıma geliyor, ağlıyorum acıdan...Kızım babasının kucağında, emzirmem için veriyor sadece..yarın da böyle olursa doktora gidicem, korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?