2018 Ekim Anneleri

Ben gecen gun cocuga dondurma yedirdim. Kendimi affedemiyorum. Kangurudaydi. Carsiya ciktik. Dondurma yiyelim dedik. Saldiriyor. Ya dondurmami cope atacaktim ya ona da yalatacaktim. Asla yapmam dedigim seyi yaptim. Ama artik yaninda ona yedirmek istemeyecegim seyler yememem gerekmis. Bunu anladim.
Bu ara niliko inanilmaz pirt pirt yapiyor. Cok yogurt yemekten olabilir mi?

-Süt ürünleri gaz yapiyor diye biliyorum.
-Hayatta her konuda asla dememek gerekiyor. Daha yapmam dedigimiz neleri yapariz kimbilir :)) o yuzden asla dememek icin artik cogu konuda fikrim soruldugunda yorumsuzum diyorum :))
Sabah aksam yemiyor ya.. o kadarcik olur diyorum. Bizimki de dün ayni sekilde evde ek gida yemez, cafede dondurmaya bi bakışı var, oturdugumuz icin zor olmadi, tattirmadim. Kendinizi de suclamayin

Ahh kuzucuk afiyet olsun :)
Tesekkur ederim.Bazen cok sey yazmamak istiyorum.Mimiklerde olmayinca birinin icine oturmasin,pismanlik vermesin istiyorum yazdiklarim.Anneligin en kotu yanı cabucak yaralanabilmek....
Simay'da sade pek sevmiyor yogurt.Ceviz koyuyorum.
Corbasina fazlaca koyuyorum.Naneli cok seviyor :)

Evet bende oyle biliyorum ve ister istemez oyle yapiyoruz zaten Sezen ögretti sagolsun :) sarilip sakin kalmayi o an dusunmeden sakinlesmeyi seviyorum.Kendimi kabullendirme savasina hic girmiyorum cunku onun ogrenecegi sey o an daha onemli geliyor.Zaten biz nasil davraniyorsak onlarda oyle aslinda buyudukce cevrenin etkisi artsada.Genel olarakta sakin biriyim etkisi vardir sanirim.
Esim bu huyumu baslarda cok yadirgamisti.Uzulunce susar 10-15 dk dururum oyle.Sonra konusur hallederim :) hem sinir gecer hem insan daha farkli açılardanda görebilir.Huy.
O konusta istersen kız fln derdi hattaAlıştı tabii zamanla :)

Kendi hislerimiz konusuna katiliyorum.Eşle bile başbaşa sohbet etmek bile dinlendiriyor.İlla disari cikmaya gerek yok birakamayanlar icinde birakilmayacak donemler icinde.Beni cok sakinlestirir esimle gecirdigim zaman iyilestirdigini, dusuncelerimi temizledigini hissediyorum.
Insan yapilmasi gerekenden cok aslinda kendini bilmeli.
Cocuklar icinde iliskilerimiz icinde bu boyle olmaliymistan ziyade genel davranista yapmak onemli sanirim.
Yorulmak,yetememek,zaman zaman sıkışmış hissetmekte kadınlığın şanından :)))
Ama neseli sohbetler,paylasimlar,farkli deneyimler her zaman insanı sevindiriyor.Insaniz yani sonucta.Hatta annelerin boyle seylere daha cok ihtiyaci var bence :) Cunku kendini arındırıp keyifli kalabildikce zaten evimizede ailemizede yansıyor.

Bizde de Simay mamam mamam diye bagirdi bikac kez :) Esim bana verdi dondurmayi.Bidaha o hic yemedi.Biz Sezen'le yiyoruz o Simay'la oynuyor

Canım evde kendi ölçümumle 73

Nilsibel biz disarda ya da evde her dondurma yiyisimizde babasi yalatiyor epey.Allahtan sadece pazar gunleri izinli de cok maruz kalmiyor gereksiz seylere.cocuk dogduktan sonra esimden cocuk sahibi oldugum icin pisman oldum.insallah zamanla dusuncelerim degisir.

Esinin baskisi var galiba.aslinda ailenin yaninda olman senin daha cok yararina.esin ailesi her zaman yardımci olmayabiliyor.
Hakkiknda hayirlisi olsun.belki cikmayadabilir.bizim.icin dr oyle.2 tercih yaptik.belki cikar belki cikmaz.

Oyle deme. Adam alinir.
Bi sekilde buyuyorlar. Ben de 3 gun kuralini biraktim. Cocuk pisik oldu. Yine 3 gun kuralina donduk...

Oyle deme. Adam alinir.
Bi sekilde buyuyorlar. Ben de 3 gun kuralini biraktim. Cocuk pisik oldu. Yine 3 gun kuralina donduk...
Ben 3 gün kuralini saldim.sadrce ayina göre ne verilmemeli ona dikkat ediyorum.yoksa artik bizimle sofda oturup ne varsa yiyip icip kaliyor:)sofraya oturmazsa da kızıyor.

C
Çok geçmiş olsun. Acaba ağır ev isi vs mi yaptiniz ki?
Teşekkürler arkadaşım cuma günü ne yaptım diye düşünüyorum, hep rutin işler.Birikip patlamış olabilir.. Kızımı beşiğinden alırken zorlanıyordum zaten.. Cumartesi sabahı ağrı çıktı ortaya,hareketleri kısıtlayan cinsten.. Bugün artık oturduğum yerde de canım yanıyor, ağrı kesici içmeden duramıyorum yerimde sabahtan beri tek el kullanıyorum her işte. En ufak, milimlik hareketlerde yüreğim ağzıma geliyor, ağlıyorum acıdan...Kızım babasının kucağında, emzirmem için veriyor sadece..yarın da böyle olursa doktora gidicem, korkuyorum

Cok gecmis olsun. Ben lohusaligimda uykusuzluk ve yorgunlugu gectim. Elim kolumdan cok cektim..bebek gece agliyo, kucagima alamiyordum. Esimi uyandirip bebegi alip besikten, kucagima veriyordu..besikten kaldiramiyordum o derece. Hala da sag elim de atel var..hala gecmedi..bi fizik veya ortopedi dr una görünün geçmezse..

Gecmis olsun canim.kendini sıcak tut.bendr dogumdan 1 gun sonra spazm gecirmistim.cok zor gercekten.eklem ve kemik agrilari dayanilmaz oluyor.bu süre icinde tamamen iyilesene kadar cocuklari gerekmedikce kuachina alma canim.simoş da ağir zaten.koy yere yuvarlansin.

Merhaba, bende evde bebe biskuvisi denedim fakat cok sert ve tatsizdi. Bizim dr hipp organik yada hunnap onerdi. Her sabah kahvaltisina 3 tane koyuyoruz biz hunnap kullaniyorum yalnizca internette satiliyor bilginiz olsun

Kizlar aksam nasil uyutuyorsunuz bebisleri? Bizimki malum memede uyuyor fakat yatagina koyunca cingar kiyamet al bidaha uyut bidaha dalsin bidaha koy derken 1 saat geciyor

Kizlar aksam nasil uyutuyorsunuz bebisleri? Bizimki malum memede uyuyor fakat yatagina koyunca cingar kiyamet al bidaha uyut bidaha dalsin bidaha koy derken 1 saat geciyor
Eline biberon veriyoruz. Oynaya oynaya uyuyor. Ama bugun biberonu bitti uyumadi. Ustune bi de meme emdi. Dun 1 bucukta aglamasina uyandim. Baktim yanimda yatiyor. Ama esim de ben de besikten alip yanima yatirdigimizi hatirlamiyoruz. Sabaha kadar 4 kere mi 5 kere mi ne kalktim. Ezandan sonra bi ara aglamasini duydum ama vucudum kalkmadi. Esim de kalkamamis. Kendi kendine aglamis aglamis uyumus. Eskiden ne guzel 5 6 saat kesintisiz uyurdu. Bi de hareketlenince yorulur uyur derlerdi.

Ben ya memede yada ayakta sallayarak uyutuyirum.bazen mememden cekip yatagina koyunca bas bas bagiriyor gecenin bi yarisi.galiba doymuyor.zaten süt gitgide azaliyor.
Bu aralar erken uyumaya basladi ama yarim saat sonra yine kalkiyor.bide bu aralar huy edindi.gece maksimum 3 saat uyuyor.yani 12 bucukta 3 bucukta kalkiyor kurulu saat gibi.sonra 4 de 5 de kalkiyor.geri yatiriyorum ama kısa sürede uyaniyor
Ne yapalim buna bin şükür.
Benim uyumam da 1 i buluyor.sabah ta en geç 7 de kalkiyorum.esim bakiyor sabahlari biraz yatiyorum.

Ah ah ben sana demistim:)o kadar uyuyunca yat uyu bacim süt sağma dedim hatirliyor musun?
O yatmalar gitti simdi:)sende saatleri heba ediyorum demistin:)
Nasilsa stoklar birgün bitip mama iceceklerdi.ben hic gece kalkip süt sağmadim.zaten benim bıdik 2 saat yatip kalkiyordu.hiç uğraşamazdim.

Olmasada gitmelik olmus oyle gecip sonra daha da kotu dönecek bisy olmasinda insallah
Allah kolaylik versin gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…