2018 Ekim Anneleri

Aslinda cok fazla yorulmalari daha zorlastirir.
Temiz hava uykuda en buyuk etken bence :)

Kizlar aksam nasil uyutuyorsunuz bebisleri? Bizimki malum memede uyuyor fakat yatagina koyunca cingar kiyamet al bidaha uyut bidaha dalsin bidaha koy derken 1 saat geciyor
Ben uyutursam memede, esim uyutursa emzikle. Ben uyuttugumda memeden cekerken emzik veriyorum. Cok sukur gece cok uyanan bir cocuk degil bu aralar gece sadece bir kez uyaniyor. Emer, dolasir, surunmek ister, oyun ister, kendi kendine konusur, tekrar emer, sacimi ceker, kolumu isirir, yine emer ve uyur bu eylemler icin en cok tercih ettigi saat ise 2-5 araligi. Yani uykunun en tatli oldugu an biz minimum iki saat ayaktayiz

Neyse 1 ay fazladan mamaya para vermedik. Kismet. Simdi mamaya gerek yok hep evdeyim ama veriyoruz. Gece 5 kere kalkiyorsa birinde babasi mama veriyor ben kalkmiyorum. Arabada da pusetinde otursun diye biberonu eline veriyoruz.

Esinin baskisi var galiba.aslinda ailenin yaninda olman senin daha cok yararina.esin ailesi her zaman yardımci olmayabiliyor.
Hakkiknda hayirlisi olsun.belki cikmayadabilir.bizim.icin dr oyle.2 tercih yaptik.belki cikar belki cikmaz.
Biraz.. zor olacak, artık gidersem ordan yazarım imdat diye hakkımızda hayırlısı olsun..

gunaydin kizlar.gecen cok sevdigim bir akrabamla konusuyordum.kendisi emekli ogretmen 3 cocuk ve 5 torun sahibi.bana artik oglumu hala anneanne babaannede 3-4 saat durmaya alistirmamin iyi olucagini, bi isin olur cocuk alissin ilerde sikinti yasama gibi seyler soyledi.ben de bugune dek her isimi oglumla yaptigim icin boyle bir ihtiyac hissetmedim.yani kuafore markete avm ye arkadasla bulusmaya her ne yapiyorsam yanimda oluyor.bir sorun da yasamiyoruz.sizce alistirmali miyim artik.yoksa acil bi durum olsa biraksam oyle birden 3-4 saatligine zorluk mu ceker bebegim? emin olamadim.

Günaydın arkadaşım
Birden 3-4 saat bırakmayıp, yarım saat ile başlayabilirsin. Doktora çocukla gitmek zor oluyor, oğlum kimseyle kalmadığı için hep peşimde sürükledim gebelik kontrollerimde.. Hem ona hem bana zorluk oldu.. 2 Haftaya 5 yaşını dolduruyor, ana sınıfına başlayacak, çok endişeliyim. Hiç bırakmadım küçükken, gerek yoktu ama alışamıyorlar da sonradan

Ne guzel bakiyorsun bebegine masallah. Ben de oyle hayal ederdim ama hic beceremedim.

Biraz.. zor olacak, artık gidersem ordan yazarım imdat diye hakkımızda hayırlısı olsun..
Hayirlisi olsun canim.aksama dogru aciklanir diyorlar.bizde de heyecan var.ins pisman olmayiz.
Ne guzel bakiyorsun bebegine masallah. Ben de oyle hayal ederdim ama hic beceremedim.
Sende güzel bakiyorsun canim.bizimkiler biraz afacan ama yine de baktik bugüne getirdik.

Ciks. Her gun bir kac kere disarda takiliyor. Bunun ne yaparsak uyuyasi yok bence.

Orda uyursa var bizde ama evde uyurken yok tabii gunduz oksijen almanin etkisi
Aksam parktaysak emip arabasinda iyi uyuyor.
Dalma problemi varsa surekliligi saglayacak bi tını,doku fln olabilir.
Boyle hep öneri yaziyoruz gibi oluyor ama olmayinca olmuyor inan biliyorum

Bence kısa süreli bırakın, alışsın. Kendiniz de evdeyken siz başka odaya geçerken yarım saat bırakacağınız kişiyle salonda dursun. Ara ara çaktırmadan kontrol edin mesela. zaten onu öyle alışmış, oyun oynarken vs gördüğünüzde sonraki günlerde bıraktığınızda içiniz rahat eder..

bizimki aylarca bebek arabasinda dolastigi sure boyu uyudu.son birkac aydir uyanik kalip etrafini seyretmeye basladi bir de arabaya bindigimizde uykusu olsun olmasin yol boyu uyur en sevdigim ozelligi bu.uzun yolda da kisa yolda da araba hareket edince iki bakinip uyumaya basliyor.ama evde oyle uykucu degil.sallantiyi seviyor heralde :)

Kizlar aksam nasil uyutuyorsunuz bebisleri? Bizimki malum memede uyuyor fakat yatagina koyunca cingar kiyamet al bidaha uyut bidaha dalsin bidaha koy derken 1 saat geciyor
Önce kucakta pışpışlama, sonra ayakta sallama, sonra kucakta evi turlama, sonra geri gelip oyun oynama, sonra tekrar ağlama, sonra tekrar kucakta pışpışlama,yine ayakta sallama, sonra kucakta evi gezerken uyuma..sonra beşiğe koyma, 10 dk sonra geri ağlama. tekrar kucakta gezme gezmeee... uyuma :)))

Bence birakmis olmak icinde birakilmiyor.
Yani illa alistirmak icin degilde belki arkadasinla,esinle cikmak istediginde deneyebilirsin.
Yoksa bunu hep yapanda sorun yasayabiliyor,baska sehirde kimsesi olmayip hic birakmamis biride sorun yasamadan denk geldiginde birakabiliyor ya da okula baslatiyor.
Senin hislerin,yasadiklariniz cok belirleyici.
Yani ozetle ne birakirsam alisir ne de birakmazsam bidaha durmaz diye dusunmemek gerek.Ikiside anlik durumlar.
Belki cocuk hic dert etmeyecek bile :)
Cocuga cok mudahaleci olmamak lazim yalnizca.Oyununu vs kendi oynarken yalniz oynuyor diye dusunup basina üşüşmemek lazim.Bunlarda tamamlayici durumlar.
Cok şöyle yaparsam böyle olur diye planli davranmaya calismamak lazim her zaman.

Arkadaşlar labne yapan var mı süzme peynir yoktu sütte dün gelince lorla denedim olmadı .. Şimdi o lorla yapmayı denediğimi lor peynire çevirebilir miyim sütçü pazardan pazara geliyor çöp olmasın

Yardimci olmak istedigini biliyorum. Hepimiz seni cok seviyoruz. Cok guzel seyler ogrettin bize.

Kızlar o kadar çaresiz hissediyorum ki bebeğim asla ek gıda kabul etmiyor bir kaşık bile veremiyorum başını öne eğiyor yada yana çeviriyor istemiyor ağzını kilitliyor tadına bile bakmıyor. Herşeyi eline alıp mıncıklamak istiyor eline verince ağzına bile götüremiyor sıkıyor atıyor mıncıklıyor düşürüyor. Salatalık elma armut gibi şeyleri eline verdiğim anda koparıp koparıp ağzıyla tükürüyor. Minicik bile yemiyor. Zorla verdiğimde de ağzını açmıyor kendini geriye atıyor çok çaresizim aylarca alerji ve meme reddiyle uğraştım şimdi de sadece emmek istiyor gecede 10-15 kez uyanıyor sürekli döne döne uyanıp oturuyor ağlıyor

Yardimci olmak istedigini biliyorum. Hepimiz seni cok seviyoruz. Cok guzel seyler ogrettin bize.

Estagfurullah.Bende seviyorum.
Yardimdan ziyade neler yapilabilir diye dusunuyor insan.
Bizde Sezen hic sevmezdi uyku sevmedide,Simay seviyor.Sanirim hayatlari boyu boyle kalacak :) Niliko'da :)
İlla bisy yapilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…