2018 Ekim Anneleri

buyuklerle birarada fazla vakit gecirmek kesinlikle insani strese sokuyor.bulundugu aya gore olmasi gereken kilo araliginda ve bi sikintisi yoksa hic gerek yok stres yapmaya.oyle degilse bile sakin sakin yedirelim.bazen kasik kasik yer bazen agzini acmaz.hepimiz bebeklerimiz icin elimizden geleni yapiyoruz icin rahat olsun canim.

O tarz insanlar benim cevrede yok sanırım ya :))
olsa da takmam kendi bildiğimden şaşmam ki..

O tarz insanlar benim cevrede yok sanırım ya :))
olsa da takmam kendi bildiğimden şaşmam ki..
ne sanslisiniz :) oglum 6 aylikken halasi 'senin artik donmen lazim' diye yerde yuvarlamisti.her cocugun gelisiminin farkli olabilceginden bahsetmistim.cocugun gelisimi icin birsey yapmadigimi dusunerek kayinpederime sikayet etmis kayinpeder de el bebek gul bebek yetistirmeyin demisti.hic biseyi takmayan bir insan bile olsa boyle seylere sık sık maruz kalmak gıcık bisey yine de.ha bu arada donmedi henuz.haftaya 9 aylik olacak :)

Makarna, şehriye, bulgur ya da baharat falan veren var mı?

Çok tatsız geliyor yaptıklarm bizimki hiç yemiyor. Takmıyorum normalde ama arada şöyle iyi yedi ya demek istiyorum artık içim rahatlasın azıcık :)
Yese verecem de yemiyo minik kuzumm:))
Arada pirinc pilavinin pirincinden veriyorum. Makarna da verdim..baharat nane vs yogurtlu corbada.

Ben makarna veriyorum ama duz suda haslayip oyle veriyorum sos yada baharat kullanmadim
Yiyebiliyor mu? Şu bebek gıdası satanlar var ya oradan sebzeli makarna almayı düşünüyorum farklı bişey olsun diye. Ama yiyebilir mi emin olamadım.
geranio bazen corbalarina bulgur sehriye mercimek irmik attigim oluyor.hepsini ayni anda degil tabi.koftesine kimyon ve kekik koyuyorum cok az.makarna birkac defa verdim cok ilgilenmedi.
Köfte olarak vermedim hiç yiyebiliyor mu ki? Bizim daha hiç dişimiz yok 8 aylık tam.
Baharat koyayım diyorum artık nane kimyon kekik falan. Emin olamadim.
Bi pirinç koydum çorbasına şimdiye kadar. Gaz yapar diye bulgura gecemedim irmikle başlayalım az az o zaman.

Yese verecem de yemiyo minik kuzumm:))
Arada pirinc pilavinin pirincinden veriyorum. Makarna da verdim..baharat nane vs yogurtlu corbada.
Bizimki de yemiyor ne zaman ağız dolusu açacak o minik ağzı merak ediyorum bugün makarna yicez azıcık tattirayim o zaman ona da :)
Pilavda tuz olmuyor mu nasıl veriyorsun? Ben çok mu katıyim acaba ya

evet 7 ayliktan beri hergun kofte veriyorum alisti minik minik damagiyla ezmeye.alisir alisir

Valla herkes kendini bilirse sorun yok. Hayatun her alaninda bu böyle..K validem, annem bana ve esime sormadan bi sey vermezler. Hatta "bu yasta neler ogreniyorum" diyo k validem..

Ben yari modern yari geleneksel gidiyorum..eskilerin rahatligini gunumuz bilinciyle entegre etmeye calisiyorum..kasmiyorum

Bizimki de yemiyor ne zaman ağız dolusu açacak o minik ağzı merak ediyorum bugün makarna yicez azıcık tattirayim o zaman ona da :)
Pilavda tuz olmuyor mu nasıl veriyorsun? Ben çok mu katıyim acaba ya
Zaten az tuzlu oluyo bizim yemekler, (babannenin diyetinden dolayi ) Biraz kati gordum sizi :)) bilincli olmak cok iyi ama biraz rahat olmak daha iyi cunku bunun sonu yok..

Kelebek makarna verdim ilk damagina yapisti hoslanmadi bende burgu denedim normal bizim makarnalarimizdan yarim yarim agzina veriyorum cignemeye calisiyo ama yiyo yani

Ben yari modern yari geleneksel gidiyorum..eskilerin rahatligini gunumuz bilinciyle entegre etmeye calisiyorum..kasmiyorum
Bende ne yapsam nasıl yapsam kafam çok karisiyor. Instagram'da strese sokan çoğu doktor hesabını takipten çıkarttım bu yüzden paranoyak olucam yakında diye :) Yavaştan salmaya başladım hayırlısı :)
Zaten az tuzlu oluyo bizim yemekler, (babannenin diyetinden dolayi ) Biraz kati gordum sizi :)) bilincli olmak cok iyi ama biraz rahat olmak daha iyi cunku bunun sonu yok..
Öyle tabi de yasak ya 1 yaşına kadar. Sanki ucundan azıcık yese dünyanın sonu gibi geliyor.
Kelebek makarna verdim ilk damagina yapisti hoslanmadi bende burgu denedim normal bizim makarnalarimizdan yarim yarim agzina veriyorum cignemeye calisiyo ama yiyo yani
Bende az az vereyim bakayim beğenecek mi. Yerse arada öğününü makarna yaparım da en azından iyi yediği bişey olur.

Evet, kafasi ilk gunden beri terliyo benim kuzumun. Gittigim dr lara sordum hep. Bazı bebeklerde olur, normal dediler. Sabah 5.5 da aliyorum yataktan, carsaf ıslak. Ense o kadar ıslak kii
Bizim de carsafta kafa kismi islaniyor. Gece emerken de cok terliyor kafalar Nilsibel
Bizde daha once olmuyordu ondan endise ettim. Gerci biz de ter icinde kaliyoruz.
Benim kardesimle aramda 3 yas 3 ay var. Bebekken hic guzel olmadigini hatirliyorum. Ama buyuyunce iyi oldu. Tabi bizim jenerasyon buyuklerimiz gibi degil. Sen ablasin, sen abisin deyip 4 yasindaki bebelerden uslu durma beklentimiz olmaz. Gerci ben ikinci cocugu hiiiiic dusunmuyorum.

Kızlar bizim tayinimiz cıkkti ama yinr bi ilce.1
Tercihimiz gelmedi.üzüldüm biraz:)
Sizin için hayirlisi olur canim insallah yeni yer yeni mutluluklar getirsin. Alisana kadar bi sure ozlenir ama sen sen olduktan sonra bulursun kafana gore komsular yine

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Şimdi yaşadığın yeri çok sevdiğinizi okumuştum belki yeni yerde öyle olur kimbilir.
Tsk ederim canim.
Benim beklentim malatya merkezdi.
Metoşu arabaya atip çarsı pazar avm gezecektim.gittigimiz yer de buraya cok benziyor aslinda.ayni büyüklükte ve plân olarak ayni.
Ama iste evim ve cevresi cok güzel.bulabilir miyim bundan daha iyisini kimbilir

Makarna, şehriye, bulgur ya da baharat falan veren var mı?

Çok tatsız geliyor yaptıklarm bizimki hiç yemiyor. Takmıyorum normalde ama arada şöyle iyi yedi ya demek istiyorum artık içim rahatlasın azıcık :)
Corbasina bulgur kattim bir kere. Yarim cay bardagi bulgur o kadar sisti ki iki gunluk yemek cikti. Sebzeler kuzu kiyma ve bulgur yapabilirsin. Bana da dun parkta tanimadigim bir kadin sunu yedir, bunu yedir, doktorlarin dediklerine bakma falan dedi. Cevizi sadece sabah ver, gunun diger zamanlarinda bi faydasi yok diyor. Kendi kizi 4 yasindaymis, bu kaca gidiyor diye sordum. Ben cocugumun kilosundan memnunum ya, niye butun gun yemek yedireyim ki...

Sizin için hayirlisi olur canim insallah yeni yer yeni mutluluklar getirsin. Alisana kadar bi sure ozlenir ama sen sen olduktan sonra bulursun kafana gore komsular yine
Saol canim.melisi burda bırakıp gidecem diye de cok üzülüyorum.o da cok uzülüyor.gitme diyor sürekli.sen gidersen ben ne yapacam diyor.
Gittigim yer de merkez de degil.ona da canim sıkılıyor.istemeye istemeye gidiyorum.aslinda babamin memleketi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…