2018 Ekim Anneleri

Kofteyi kizartma degil de firinda yaparsan yumusak oluyor. Damaginda ezer. Ben icine patates ve sogan da koydum. Tadi cok guzel oldu.
Kızlar bizim tayinimiz cıkkti ama yinr bi ilce.1
Tercihimiz gelmedi.üzüldüm biraz:)
Hakkinizda hayirlisi olsun canim.

Sen cok guzel bakiyorsun Ali'ye. Masallah sabirlisin. Galiba benim cocugum disadonuk karakterli. Hep konusma istiyor. Ben icedonuk biriyim. Kendi basima oturmayi, yalniz kalmayi severim. Boyle anne olunmaz. Su anki ruh halim ve karakterimle hiiiic diyorum tabi. Insanlar degisebilir.

Kofteyi kizartma degil de firinda yaparsan yumusak oluyor. Damaginda ezer. Ben icine patates ve sogan da koydum. Tadi cok guzel oldu.

Et suyuna geçen hafta başladım. Annemlerdeyim bir suyu et suyu var haftaya eve geçince kıyma alayım hem kıyma olarak koyayım hem köfte yapayım o zaman artık.
Ceviz vermedim soğan vermedim daha ne çok şey varmış vermedigim Bugün çorbasına kuru nane koydum sevdi sanki.
Çocuk tatsız sevmiyor cesitlendiricem mecbur. Yoğurda da ceviz koyayım onu da daha iyi yer belki.

Bana göre olması gereken fark (4) çünkü oğlum artık her derdini ifade edecek kadar büyümüştü. Kendi gidip çişini yapar gelir, bir şeye ihtiyacı varsa söyler, hatta hamileyken yorgunluktan uyuyakaldığımda beni uyandırmamak için sessiz oynardı.. Gel gör ki çok duygusal bir çocuk ve bana çok bağlı, kardeşinin gelişine alıştırmak için elimden geleni yapsam da kabullenemedi uzunca bir süre.. Çok zoruna gitti koca sülaledeki ilginin kardeşine kaymış olması (oğlum her iki tarafın da en küçüğü, epey yaş farkla ve çok sevilir). Ona da ilgi gösteriyoruz cümbür cemaat ama kız bebek hasreti çok fazlaydı, tutamıyoruz kendimizi kızımı severken oğlum biraz buruluyor, farkına varınca kesiyorum ama bu sefer de kızıma haksızlık oluyor gibime geliyor, sevgimi doya doya gösteremediğim çok anlar oluyor.. Geçecek bu günler ama beni de delip geçecek.. Her şeyi çok kafaya takan bir insanım zaten, çocukların her hareketine oturup üzülüyorum, yaptığım (bilinçli/bilinçsiz) yanlışlar için kendimle kavga ediyorum.. Çocuklara bir faydası yok biliyorum bunun ama yaşayarak öğreniyoruz 4 kişi olmayı.. 3 kişi olmak çok daha kolaydı, rahattı.. Ama kızıma da büyük hasretim vardı, şükürler olsun Rabbime, geldi..
Uzattım :) 3-4 yaş idealdir bana göre. Hem anne fiziksel olarak toparlanmış olur, hem ilk çocuk bebeklikten çıkmış, anneye bağımlı olmadığı döneme girmiştir kanımca... Yine de her şeye rağmen çocuktan çocuğa fark oluyor, bazıları kolay kabulleniyor, bazıları zorlanıyor.. Ama iki kardeşi gülüşerek oynarken izlemek kadar bana huzur veren başka bir şey yok...

Geçmiş olsun çok Hiç ihmal etmeden göster direk canım zorlandı belki sen farketmeden. Erkenden göster ne olur ne olmaz. Bişey yoksa bile için rahatlar
Teşekkür ederim canım :) bugün kuzenim geldi yardıma. Öğleden sonra dinlendim sayesinde. Şu an çok daha iyiyim. Yine de takipteyim, tekrar ederse giderim doktora. Kuzenim sağolsun, ben bakarım çocuklara dedi, içim rahat etti..

Makarna, şehriye, bulgur ya da baharat falan veren var mı?

Çok tatsız geliyor yaptıklarm bizimki hiç yemiyor. Takmıyorum normalde ama arada şöyle iyi yedi ya demek istiyorum artık içim rahatlasın azıcık :)
Kendimize yaptığım çorbalara tuz atmadan önce bir minik kaseye ayırıp kızıma tattırdım bulgurlu ve tel şehriyeli. Kendimize de çok baharatlı yemek yapmam normalde. Kekikli, naneli şeyleri tattırdım. Sarımsaklı yoğurtlu ne versem yiyecek gibi duruyor ama miktarı az oluyor, çabuk sıkılıyor. Fazla karışım sevmiyor, yoğurda sadece tek çeşit katınca yiyor, genelde yumurta sarısı veya haşlanmış patates. Severek yese de 3 çay kaşığını geçmiyor miktar çoğu zaman, gıdım gıdım yediği için..

Ben çok memnunum.Zorluklar elbette oluyor ama.4 yaş 4 ay var aralarında.Aile herseyde çok belirleyici tabii tük etkenler konusunda.Buyugun durumu kadar :)

Makarna, şehriye, bulgur ya da baharat falan veren var mı?

Çok tatsız geliyor yaptıklarm bizimki hiç yemiyor. Takmıyorum normalde ama arada şöyle iyi yedi ya demek istiyorum artık içim rahatlasın azıcık :)

Saydiklarindan bulgur veriyorum haftada 1dir.
Baharatlardan nane,kimyon,tarçın,kekik tatti

geranio Kafan karisiyorsa ilk sene ya da ilk 2 senenin cok onemli oldugunu unutmazsan yeter :) Sonra elbette degisik tatlar tadacaktir
Vucudun degisimi duzeni baska tatlari cani ceker,donem donem degisir.Ama cocuk zamanla yemedigi biseyede alismiyor sonrasinda cok fazla,genelde.
Tuz,seker zaten eklemesekte aldigimiz meyve-sebzelerde var.Burda gereksiz olan sofra tuzu,eklenme zamani ve miktari en onemlisi
Mesela eti tuzlayip beklersen suyunu salar bekledikce o suyunu ceker yumuş yumus piser.Sebzelerin vs suyu kaynamaya baslayinca eklenir,bakliyatlarda zaten tuz onceden atilirsa pisme suresini daha da uzatir.Bir de ozellikle bakliyatta suyuna defne yapragi ya da kimyon eklemek guzel bi aroma verir.Bazen tuzsuz ya da cok az tuzlu olmasi yemegin kendi öz tadini daha cok almami saglar benim mesela.

VosVos35 Daha iyimissin sevindim❤
Insallah gecmis gitmistir ters harekettir,dönüşü olmasın :)
Teşekkür ederim geçip gitmiştir inşallah.. Bu sabah hafiflemiş uyandım, ve dinlenmiş.. Gece 00:30 gibi uyudum, kızım 1 kere uyandı emdi, ikinci kez mızmızlandığında emziğini verip yan yatırdım uyudu, sabah 6'da kalktık şu an uykusu bile geldi, uyku şarkısı söylüyor oyun arasında

Gunaydin kizlar cok yogun bir hafta geciriyorum, haftasonu finallerim var, artik mezun oluyorum, bir daha da herhangi bir universitenin kapisindan bile gecmem yeter okudugum her firsatta ders calisiyorum, ev ile ilgili yaptigim tek sey denize yemek hazirlamak, rezil haldeyiz

Iki gecedir denizle odalari ayirdik, ben ondan ayrildim daha dogrusu:) Onun odasini terkedip kendi odamizda yatiyorum, galiba cocugu ben uyandiriyomusum Iki gecedir cok daha guzel uyuyor. Bakalim boyle devam edecek mi.

Ek gidalar da sanki biraz duzene girdi, kahvaltisini nispeten daha guzel yapiyor, ama sebze yemeginde hala zorlaniyorum, yogurt ve sebzenin yerini degistircem bugun belki zamanlama hatasi yapiyorumdur. Yarin da baliga baslamayi dusunuyorum. 8ay 8gunluk. Buarada ben artik omlet yaparken yumurtanin beyazinin nerdeyse yarisini verir oldum. 9. Ayda vermeyi dusunuyordum zaten ama gecen kirarken ayari kacirdim oyle de kaldi, yedirdim valla.

Tutunup ayaga kalkmalar da basladi buarada. Iyice tehlikeli bir hal almaya basliyor durum, gecen gun hizlica tuvalete gidip geleyim dedim, bir baktim tv unitesinden tutunup ayaga kalkmis ordaki kablolari cekistiriyor. Hangi ara oraya surundun de tutunup kalktin sen. Evin belli yerlerine cit koymak sart oldu.

Sol meme ucum dislenmekten inanilmaz bir sekilde yara oldu emzirirken gozumden yas geliyo resmen acidan daha once de ayni meme mastit olmustu. Galiba o memeden sut daha yavas geliyor, sut yavas geldikce benim canavar memeyi isiriyor.

Yazilanlari cok hizli bir sekilde okuyorum buaralar, hastalara sifa, tasinacaklara kolayliklar, uykusuz bebelere bol uyku, istahsiz miniklere bol bol istah diliyorum.

Kızlar kızımla ilk kez uçağa binecegiz.yanimda kızımın serum izoteniği şurubu burun spreyi falan var.sorun yaratırlar mı acaba

D dooris123 masallah kuzuya.surunmeler tutunup ayaga kalkmalar demissin ya hayretle okuyorum.bizimkinin oyle seyler yapabilecek becerisi yok daha.2 temmuzda 9 aylik olacak.haftaya kontrole goturdugumde doktora sormayi dusunuyorum sirtustunden yuzustune ya da yuzustunden sirtustune donmemesi yuvarlanmamasi gibi seyler normal mi her bebek bunu yapmak zorunda degil mi.ya da bi sorun mu merak ediyorum.yuzustu durmaya asla tahammul edemiyor nefesi kesilene kadar agliyor bir yeri mi aciyor yoksa sadece sevmiyor mu merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…