2018 Ekim Anneleri

Eksili kofte çok severim ama hic yapmadim. Bilmiyorum bile yapilisini..
-Corbadan da 3-4 cay kasigi yedi. Olsun, buna şükür diyeyimm

2 tatli kasigi kuzu kiymayi z yağıyla kavurdum, 1 y kasigi mercimek 1 y kasigi bulgur, minik bi patates ceyrek kabak. Bi de dua. ( insallah yer, cope gitmez temennisi :))
Bugun ben de yogurtlu corba yaptim. Yarin da bu tarifinizi yaparim. Insallah istahi acilir bebitonun.

Kemik suyuna corba yapan varmi gecen brokoli patates yaptim yemedi tadi cok baskin oldu heralde diye israr etmedim bugün de patates kabak havuç yaptim yine yemedi normalde sebze puresi yaptigimda yiyor da corba olarak niye yemiyo anlamadim yada şöyle yaptım guzel oldu diyen varsa tarif alirim

Hizlica okuyup cikiyorum artik yazmaya bile vaktim olmuyor Eylul sabah 5 te uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum derken bidaha uyumaya firsat olmadan kalkip hazirlanip ise gidiyorum Allahtan part time olarak geri dondum ozel sektorde analik kismi sureli calisma hakkimi kullaniyorum su 7 yasina kdr olan ama ben 1 yasa kadar dusunuyorum. Oglen anneme gidip eylulu alip eve geliyorum ve evdeki mesaim basliyor cok yoruluyorum simdi yine iyi gunler uzun hava gec karariyor kisin napicaz ise baslamak fikrini soran bi annemiz olmus etiket yapamadim calismak guzel evet 10 senedir calisiyorum alisilmis bi duzen ama hem ev hanimi hem anne hem is kadini olunmuyor birinden biri geride kaliyor ben anneligi en onde tutup temizlik icin yardimci yemek icinde pratik seyler seciyorum guvendiginiz biri var ise bakacak bi dusunun derim saatlerinide baz alarak ama eger maddi imkaniniz varsa ve sizin gibi evde olacak bi cevreniz varsa bosverin calismayin disardan odeyin sigortanizi derim :)

Tutunup kalkma emekleme bizde de yok bicir bicir kendi kendine biseyler soylenme var ama :) ben kemik suyuna hic corba yapmadim acikcasi evde kemik suyu nasil yapicam bilemiyorum saatlerce kaynatmak gerek diye biliyorum aslinda hazir yapilmislar var onlardan alan var mi aramizda?

Ben de bugün duzenli gelecek bi yardimciyla anlastim. Oncekiler bi gelip sonra randevularim dolu vs. Zor buluyordum temizlige birini..10 gundur annemle bana temizlikci aradik, hepsi dolu..o kadar zor ki birini bulmak. Bugunkiyle anlastik gun konusunda,her sali yarim gun evi temizleyip duzenleyecek.

Zaten sulu corba iyi bir sey degil ki. Karni suyla doymasin bebisin. Suyunu iyice cektirin diyor takip ettigim doktorlar.

Ben suan icin ayda 1 aliyorum her ay gelip dip temel yapiyor evi derleyip toplayip gidiyor ama esimle konustuk acaba bizde mi her hafta yarim gun alsak diye. Sonra tam gun calismaya donunce bunu yapariz dedik en azindan her hafta yarim gelirse utude yapabilir
Sizde neler yapacak yarim gunde, konusabildiniz mi?

Ben calisirken haftada bir yarim gun aliyordum cocuk olmamasina ragmen yetisemiyordum, simdi de evde olmama ragmen 2-3 haftada bir tam gun aliyorum. Yine de hicbirseye yetisemiyorum. Galiba ev konusunda ben biraz beceriksizim. Ilk evlendigimizde bir ay patates kizartmasi yedik, dondurulmus patatesi actifrya atiyordum. 10yildir ailemden uzak yasamama ragmen hicbirsey bilmiyordum harika bir ev arkadasim vardi, anne evi gibiydi onun etkisi olsa gerek. Allahtan simdi karnimizi doyuracak kadar yemek yapabiliyorum, ama temizlik konusunda biraz vasatim. Hele utu hic yok! Eve bosa utu almisiz.

Zaten sulu corba iyi bir sey degil ki. Karni suyla doymasin bebisin. Suyunu iyice cektirin diyor takip ettigim doktorlar.
öğlen sebze puresi yiyo zaten aksam niye sebze corbasi yazdi listeye anlamadim ama uymaya calisiyorum. Arada yogurt vererek 3 4 kasik yedirmeye calistim boyle boyle alisir heralde yada sebzesiz yapsam nasil yapabilirim bilmiyorum acikcasi
Eylulde ufak isilikler oluyor ama banyo yaptirinca geciyor sizde banyodan sonra durum nedir? Doktoruna danismakta fayda var gibi yeni bir sey yedirdniz mi bu ara
Bugun cilek vermistim o yüzden suphelendim. Banyo yaptirirken fark ettim cokta terliyo sabah tekrar kontrol edicem artik

Eksili kofte çok severim ama hic yapmadim. Bilmiyorum bile yapilisini..
-Corbadan da 3-4 cay kasigi yedi. Olsun, buna şükür diyeyimm
Evde kıyma varsa en kolay yemeklerden biridir ekşili köfte. Ben yapıyorsam herkes rahatlıkla yapabilir :)

Benim bildiğim tarif:
*Kıyma ve pirinçle minik minik köfteler(kimyon+karabiber) yapıp, unda yuvarlayıp kaynar suda pişiriyorum.
*Ayrıca suyuna da birazcık pirinç atılır ama pirincim kalmayınca ekstra unla kıvam verdim.
*5-6 kaşık yoğurda 1 kaşık un, (isteğe bağlı yumurta sarısı), 1 tatlı kaşığı nane (tereyağı olsa naneyi yağda yakıp katıyoruz, zeytinyağı ile yaptığım için direk yoğurda kattım)
*Kaynayan suya zeytinyağı ilave ettim.
*Köfteler pişince suyundan yoğurtlu sosa kattım, karıştırarak kaynar suya ilave ettim, 1-2 taşım kaynayınca tuzunu attım, bitti :)

Herkesin damak zevki farklıdır tabi, ben Balkanlara özgü olanı seviyorum

D dooris123 Ayda 1 de 15 de yetmiyo bana. Cunku pencerelerde acik artik, toz vs ev batiyor ciddi..yarim gunde makine, vileda. Klozet ve dusakabin temizligini konustuk.. Vakit olursa da ne eksikse onu yaparim dedi..9-13:00 arasi gelecek..en kotu temizleyen benden iyi temizler diyorum :)) evdekiler gülüyor :))

Cilek alerjen ya, tüh ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…