- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Oo cok zormus bu. Ben kofteyi bile guvendigim bi kasaptan hazir aliyorum.. yanimda yapiliyor. Ali ye hep kendim yapiyorum ,o ayri :))Kiyafet alirken de utu gerekiyorsa almam kolay kolay D dooris123 biz bi kursa mi gitsek :))Evde kıyma varsa en kolay yemeklerden biridir ekşili köfte. Ben yapıyorsam herkes rahatlıkla yapabilir :)
Benim bildiğim tarif:
*Kıyma ve pirinçle minik minik köfteler(kimyon+karabiber) yapıp, unda yuvarlayıp kaynar suda pişiriyorum.
*Ayrıca suyuna da birazcık pirinç atılır ama pirincim kalmayınca ekstra unla kıvam verdim.
*5-6 kaşık yoğurda 1 kaşık un, (isteğe bağlı yumurta sarısı), 1 tatlı kaşığı nane (tereyağı olsa naneyi yağda yakıp katıyoruz, zeytinyağı ile yaptığım için direk yoğurda kattım)
*Kaynayan suya zeytinyağı ilave ettim.
*Köfteler pişince suyundan yoğurtlu sosa kattım, karıştırarak kaynar suya ilave ettim, 1-2 taşım kaynayınca tuzunu attım, bitti :)
Herkesin damak zevki farklıdır tabi, ben Balkanlara özgü olanı seviyorum
Yok gerçekten zor değil :) benim gibi erkek fatma bile yapıyorsa herkes yapar :) biri yaparken görsen anlarsın.. Yayla çorbası mantığı..
Üniversiteyi de Ankara'da aile yaninda okudum. Günü kurtaracak derecede yemek yapıyorum..Allahtan tadi iyi oluyor da. temizlik,ütü benlik değil. Annem benim icin "gönlü olursa cok iyi yapar, ama sorun su ki gönlü yılda 1 zor olur" diyo eşime :))Yok gerçekten zor değil :) benim gibi erkek fatma bile yapıyorsa herkes yapar :) biri yaparken görsen anlarsın.. Yayla çorbası mantığı..
Her ne kursu varsa hepsine gidesi bir insanım gerçekten :) evin küçüğü olarak hep getir-götür işine bakardım. Erkek kardeşim olmadığı için daha çok evin dışındaki işlere yollardı annem beni. Ev işi, yemek v.s. ablamla annem yapardı. Liseyi bitirsin diye beklemiş canım anacığım, öğretecekmiş o zaman.. ama ben tuttum çok uzaklara üniversite okumaya gittim. Öğrenci yurdunda kaldım, su ısıtıcısı bile yasak.. Daha sonra memlekete dönmedim, iş hayatı falan derken kaldığım bütün evlerde ev arkadaşlarım mutfakta başarılıydı, iş bölümünde bana çamaşır, bulaşık düşerdi
34 yaşında evlenip kendi mutfağıma girince başladım bir şeyler yapmaya ama elim yatkın değil maalesef :) ağaç yaşken eğilirmiş :)
Cok sevinirim canimGecmis olsun. Isilik gibi durmuyor, sanki bebeğe bi sey alerji mi yapmis ki..farkli bi sey mi yedi 1-2 gündür..isterseniz sabah dr a ugrayacagim,bizim dr a sorabilirim.
Tutunup kalkma emekleme bizde de yok bicir bicir kendi kendine biseyler soylenme var ama :) ben kemik suyuna hic corba yapmadim acikcasi evde kemik suyu nasil yapicam bilemiyorum saatlerce kaynatmak gerek diye biliyorum aslinda hazir yapilmislar var onlardan alan var mi aramizda?
Corbayi nasil yapiyosun icine neler koydunanabelgunes Gecmis olsun.Gecti mi kizarikliklar?Denemis olmussun cilegi,daha vakit var demek ki kuzuya.
Kemik suyu hazirlamistim haftada 1 katiyorum corbasina.Kışn daha iyi oluyor onu kullanmak.
Corbası dedigim cok koyu yapiyorum pure gibi oluyor yani.Sevmiyorda gerci.Hep eline alip yiyecegi seyler pesinde.Yani sevip yesede eline alip yine kendi agzina atmak istiyor
Gösterdim dr a. Alerji olmus bebek dedi. Ne yapmali dedim..ne verdiyse yiyecek onu kessin derhal dedi. Cilek yemis dedim..en alerjen yiyeceklerden biri dedi. Baska bisey yapmali mi dedim. Hayir bir daha vermesin cilek dedi...Cok sevinirim canim
Evde kıyma varsa en kolay yemeklerden biridir ekşili köfte. Ben yapıyorsam herkes rahatlıkla yapabilir :)
Benim bildiğim tarif:
*Kıyma ve pirinçle minik minik köfteler(kimyon+karabiber) yapıp, unda yuvarlayıp kaynar suda pişiriyorum.
*Ayrıca suyuna da birazcık pirinç atılır ama pirincim kalmayınca ekstra unla kıvam verdim.
*5-6 kaşık yoğurda 1 kaşık un, (isteğe bağlı yumurta sarısı), 1 tatlı kaşığı nane (tereyağı olsa naneyi yağda yakıp katıyoruz, zeytinyağı ile yaptığım için direk yoğurda kattım)
*Kaynayan suya zeytinyağı ilave ettim.
*Köfteler pişince suyundan yoğurtlu sosa kattım, karıştırarak kaynar suya ilave ettim, 1-2 taşım kaynayınca tuzunu attım, bitti :)
Herkesin damak zevki farklıdır tabi, ben Balkanlara özgü olanı seviyorum
Kaşıkla uzattığım şeylerde, gözünü bir kaşığa bir bana dikip, 'ne veriyorsun yine' gibi bakıyor kızımanabelgunes Gecmis olsun.Gecti mi kizarikliklar?Denemis olmussun cilegi,daha vakit var demek ki kuzuya.
Kemik suyu hazirlamistim haftada 1 katiyorum corbasina.Kışn daha iyi oluyor onu kullanmak.
Corbası dedigim cok koyu yapiyorum pure gibi oluyor yani.Sevmiyorda gerci.Hep eline alip yiyecegi seyler pesinde.Yani sevip yesede eline alip yine kendi agzina atmak istiyor
Benim elimde egzama çıkıyor mevsim geçişlerinde ve özellikle çok deterjana maruz kalınca.. O dönemlerde domates, çilek ve kivi gibi meyve sebze de yasak oluyor bana çünkü iyice artırıyor.. Domates ve çilek en sevdiklerim.. Nasıl bir azap oluyor bilemezsin :)Gösterdim dr a. Alerji olmus bebek dedi. Ne yapmali dedim..ne verdiyse yiyecek onu kessin derhal dedi. Cilek yemis dedim..en alerjen yiyeceklerden biri dedi. Baska bisey yapmali mi dedim. Hayir bir daha vermesin cilek dedi...
Corbayi nasil yapiyosun icine neler koydun
Kaşıkla uzattığım şeylerde, gözünü bir kaşığa bir bana dikip, 'ne veriyorsun yine' gibi bakıyor kızımhemen kaşığı almaya çalışıyor elimden. Ben de olaya vakitli uyanırsam tutmasına izin verip birlikte götürüyoruz ağzına.. Cambaz olucaz bu çocuklarla
Sıcaklar fena bastırdı, terden bunalıyor yavrucak.. Ne bir şey yemek istiyor, ne de emiyor doğru düzgün.. Bezler nerdeyse kuru.. Kaka desen yine 5 gün oldu.. Meyve veriyorum ama miktar çok az hala.. Hemen sıkılıp reddediyor yemeyi.. Çorba zaten çok gıdım gıdım yiyor, zeytinyağı da az yemiş oluyor haliyle.. Su içiyor ama çok terleyince cilt yoluyla atmış oluyor.. Kuru kayısı kaynattım suyunu içiriyorum. İnşallah fayda eder, gergin gergin oluyor çocuğum kabız olunca.. Uyansın, kaynamış kayısıyı blenderdan geçirip vericem, püre gibi çok lezzetli oluyor :)
dilekyildizim VosVos35 Bizimkiler ek gidayi pek yemiyor ya. Yabanci internet sitelerini okudum biraz. Şu öneri vardı:
- Mama sandalyesinin tepsisini cikarip yemek masasina yaklaşır, bebekle ilgilenme ve yemegini ye, aile fertlerini 5-10 dk izlesin. Sonra ek gidayi ver.
Denedim..benim yemeyen kuzu 3 yemek kasigi kadar corba icti. Deneyin..
Kızımı 3 aylıktan beri kucağıma alıp sofraya oturuyorum. Hep elimize, ağzımıza bakardı. 4 aylıkken uzanmaya başladı. 5 ayı zor bekledik ek gıdaya başlamak için. İyi de başlamıştı, severek açıyordu ağzını. Kabız ve soğuk algınlıkları atlattık, yemekten soğudu çocuk. Artık yemek seçiyor, hoşuna gideni de çok az miktarda yiyor ne hikmetse... Ben ona meyve verirken kendim de yiyorum mesela. Dün şeftali kestim, dilimledim. Büyükleri kendim yedim, kızıma minik minik verdim. Bana bakıp gülerek ağzını açıyor, 3-4 yudum yedikten sonra yine dikkati dağılıyor.dilekyildizim VosVos35 Bizimkiler ek gidayi pek yemiyor ya. Yabanci internet sitelerini okudum biraz. Şu öneri vardı:
- Mama sandalyesinin tepsisini cikarip yemek masasina yaklaşır, bebekle ilgilenme ve yemegini ye, aile fertlerini 5-10 dk izlesin. Sonra ek gidayi ver.
Denedim..benim yemeyen kuzu 3 yemek kasigi kadar corba icti. Deneyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?