2018 Ekim Anneleri

Oo cok zormus bu. Ben kofteyi bile guvendigim bi kasaptan hazir aliyorum.. yanimda yapiliyor. Ali ye hep kendim yapiyorum ,o ayri :))Kiyafet alirken de utu gerekiyorsa almam kolay kolay D dooris123 biz bi kursa mi gitsek :))

Oo cok zormus bu. Ben kofteyi bile guvendigim bi kasaptan hazir aliyorum.. yanimda yapiliyor. Ali ye hep kendim yapiyorum ,o ayri :))Kiyafet alirken de utu gerekiyorsa almam kolay kolay D dooris123 biz bi kursa mi gitsek :))
Yok gerçekten zor değil :) benim gibi erkek fatma bile yapıyorsa herkes yapar :) biri yaparken görsen anlarsın.. Yayla çorbası mantığı..
Her ne kursu varsa hepsine gidesi bir insanım gerçekten :) evin küçüğü olarak hep getir-götür işine bakardım. Erkek kardeşim olmadığı için daha çok evin dışındaki işlere yollardı annem beni. Ev işi, yemek v.s. ablamla annem yapardı. Liseyi bitirsin diye beklemiş canım anacığım, öğretecekmiş o zaman.. ama ben tuttum çok uzaklara üniversite okumaya gittim. Öğrenci yurdunda kaldım, su ısıtıcısı bile yasak.. Daha sonra memlekete dönmedim, iş hayatı falan derken kaldığım bütün evlerde ev arkadaşlarım mutfakta başarılıydı, iş bölümünde bana çamaşır, bulaşık düşerdi
34 yaşında evlenip kendi mutfağıma girince başladım bir şeyler yapmaya ama elim yatkın değil maalesef :) ağaç yaşken eğilirmiş :)

Üniversiteyi de Ankara'da aile yaninda okudum. Günü kurtaracak derecede yemek yapıyorum..Allahtan tadi iyi oluyor da. temizlik,ütü benlik değil. Annem benim icin "gönlü olursa cok iyi yapar, ama sorun su ki gönlü yılda 1 zor olur" diyo eşime :))

E elaelif123 VosVos35 temizligi yaparim yapmasina da yapmayi istemiyorum “gonlu olursa” olayina geliyor benim hesap da. Utu yapmak cok ayri bir olay ya, sayili yaptigim utulerden sonra psikolojik olarak cokmus oluyorum bence cok yipratici yemek konusunda az biraz hevesim var aslinda ama esim tost da yapsam ellerine saglik cok guzel olmus diyor zor bir yemek de yapsam ellerine saglik cok guzel olmus diyor. Adamdaki tepki hep ayni:) bazen gunde tek ogun yiyor, oglen biraz gec yesin aksam evde en ala yemek olsun yemez. Hic benzemiyoruz bu konuda. Insanda yemek yapcak heves birakmiyor:) ben de haftada 1-2 kere yemek yapiyorum artik oyuzden. Umarim oglum istahli olur da ona yaparim

Ay kizlar ben sabahtan aksama temizlik yapsam doymam. Hobi gibi bir sey benim icin. Onun icin yardimci alamiyorum. Baskasinin yaptigini hic begenmiyorum. Bi de ne yaptircam ki. Zaten temizlik icin once etrafi toplamak lazim. Zor olan kisim o. Kp kv burdayken gonlumce temizlik yapiyorum ama yorgun oluyorum tabi. Cok yapamiyorum yine.
Ben de yemek yemeyi cok sevmeme ragmen yapmayi hic sevmem. 31 yasina kadar ailemden hic ayrilmadim. Annemin eli cok lezzetlidir. Evlenince baktim onun yaptigi gibi olmadi ugrasmadim. Evin yemek ustasi esim. Cok sever. Onun da hobisi bu. Cts misafir gelcek. Tiramisu yapacak.

gunaydin kizlar dun aksam esimle ben bisey yemedik.bebek de gunduz bol bol uyudugu icin bir yumurta tarhana corbasi ve makarna yemisti az az.aksama ona da bisey yapmadim.azicik kiraz yedi.haliyle gece acikti.aksam 9bucuktan 12ye kadar yatti.12-1 arasi uyanikti hem su icirdim hem emzirdim.1den 5bucuga kadar yatti.emzirdim.9bucukta kalkti.bimde fishr prc oyun halisi 40 liraya dusmustu.aldik tam boyuna gore oldu.bir iki ay kullansa yeter dedim.malum sirtustu yatmayi cok sevdiginden :) E exelanss yardimciyla anlasmaniza sevindim iyi olmus.Allah kolaylik versin.en azindan yarim gun simdilik.tam gun calismak cok cok zordur.bakalim ben ne zaman donucem ise.

Kemiğide guvendigin bi yerden bulabiliyorsan azcik etli olarak bebegede oldugunu soylersen yardimci olur kasap.Kuzuda olabilir ama daha agir gelebilir.
Ben düdüklüde 1 saat kaynatip kapagini acmadan birakiyorum.
İlikleri dökülüyor zaten.
Sogan,sarimsak,tane karabiber vs koyuyorum.Zerdecal veya bazen defne yapragi ekledigimde oluyor ama bebege kullanmadim.Sana kalmis aroması.
Aslinda cidden kolay seyler.Sonra bayaa gidiyor.

anabelgunes Gecmis olsun.Gecti mi kizarikliklar?Denemis olmussun cilegi,daha vakit var demek ki kuzuya.
Kemik suyu hazirlamistim haftada 1 katiyorum corbasina.Kışn daha iyi oluyor onu kullanmak.
Corbası dedigim cok koyu yapiyorum pure gibi oluyor yani.Sevmiyorda gerci.Hep eline alip yiyecegi seyler pesinde.Yani sevip yesede eline alip yine kendi agzina atmak istiyor

Corbayi nasil yapiyosun icine neler koydun

Denicem bugün

Kaşıkla uzattığım şeylerde, gözünü bir kaşığa bir bana dikip, 'ne veriyorsun yine' gibi bakıyor kızım hemen kaşığı almaya çalışıyor elimden. Ben de olaya vakitli uyanırsam tutmasına izin verip birlikte götürüyoruz ağzına.. Cambaz olucaz bu çocuklarla
Sıcaklar fena bastırdı, terden bunalıyor yavrucak.. Ne bir şey yemek istiyor, ne de emiyor doğru düzgün.. Bezler nerdeyse kuru.. Kaka desen yine 5 gün oldu.. Meyve veriyorum ama miktar çok az hala.. Hemen sıkılıp reddediyor yemeyi.. Çorba zaten çok gıdım gıdım yiyor, zeytinyağı da az yemiş oluyor haliyle.. Su içiyor ama çok terleyince cilt yoluyla atmış oluyor.. Kuru kayısı kaynattım suyunu içiriyorum. İnşallah fayda eder, gergin gergin oluyor çocuğum kabız olunca.. Uyansın, kaynamış kayısıyı blenderdan geçirip vericem, püre gibi çok lezzetli oluyor :)

Gösterdim dr a. Alerji olmus bebek dedi. Ne yapmali dedim..ne verdiyse yiyecek onu kessin derhal dedi. Cilek yemis dedim..en alerjen yiyeceklerden biri dedi. Baska bisey yapmali mi dedim. Hayir bir daha vermesin cilek dedi...
Benim elimde egzama çıkıyor mevsim geçişlerinde ve özellikle çok deterjana maruz kalınca.. O dönemlerde domates, çilek ve kivi gibi meyve sebze de yasak oluyor bana çünkü iyice artırıyor.. Domates ve çilek en sevdiklerim.. Nasıl bir azap oluyor bilemezsin :)

dilekyildizim VosVos35 Bizimkiler ek gidayi pek yemiyor ya. Yabanci internet sitelerini okudum biraz. Şu öneri vardı:
- Mama sandalyesinin tepsisini cikarip yemek masasina yaklaşır, bebekle ilgilenme ve yemegini ye, aile fertlerini 5-10 dk izlesin. Sonra ek gidayi ver.
Denedim..benim yemeyen kuzu 3 yemek kasigi kadar corba icti. Deneyin..

Corbayi nasil yapiyosun icine neler koydun

Kemik suyu ile sade corba ilk kaynattigimda etleriyle yapiyorum.Etleri didikleyip suyuna terbiye yapiyorum.Bu corbayi kiyma ile de yapiyorum.
Onun disinda hazirladigin kemik suyunu tum corbalarina yemeklerine atabilirsin.

Kasigi birlikte agiza goturmek fiks bizde de.(ögle ozellikle)
Ama tercihi elinde yiyecegi bisy olsun kasikla degil.
Ben bi ayran bi su veriyorum buara sıvı.
Meyveler hep elinde.Elindeyken yiyor kayisiyi gecen aldim yumusak vardi suyu cikti bildigin kasikla vermeyi denedim yemedi bilmis
Cidden cok sicak.
Kakada zorlar kiyamam.Yumusak gelsinde varsin bekletsin :)

Buarada en sevdigim yemeklerdendir eksili köfte :) anlattikca yarinin menusu olarak belirledim yine de annem yapinca daha bi lezzetli geliyor nedense,aliskanlik galiba :)❤

Son düzenleme:

O zaman bizde onaylayalim :)
Ben masanin yuksekligi ayarlandigi icin mama sandalyesinin tepsisi masanin altinda kalacak sekilde sokup,yakinlastiriyorum Simay'ı da.Alabilecegi sicak olmayan herseyi cekmiyorum önünden.Suyunu koyuyorum,salatalik yesillik koyuyorum ayri bi tabagada.Ozellikle aksam yemegini kendi yiyebilecegi tarzda hazirliyorum.

Kızımı 3 aylıktan beri kucağıma alıp sofraya oturuyorum. Hep elimize, ağzımıza bakardı. 4 aylıkken uzanmaya başladı. 5 ayı zor bekledik ek gıdaya başlamak için. İyi de başlamıştı, severek açıyordu ağzını. Kabız ve soğuk algınlıkları atlattık, yemekten soğudu çocuk. Artık yemek seçiyor, hoşuna gideni de çok az miktarda yiyor ne hikmetse... Ben ona meyve verirken kendim de yiyorum mesela. Dün şeftali kestim, dilimledim. Büyükleri kendim yedim, kızıma minik minik verdim. Bana bakıp gülerek ağzını açıyor, 3-4 yudum yedikten sonra yine dikkati dağılıyor.
Mama sandalyesine 2 aydır oturuyor. sandalye her öğünde masaya bitişik, sürekli de izliyor bizi. Zaten başta oğluma yedirmeye çalışıyorum, kızım sırasını bekliyor.. Belki yanlış zamanlarda veriyorum bilmiyorum, yemek konusu benim için oldum olası kabus

Meyve yemiyor, hemen her meyveyi denedim (muz ve avokado sadece)
ben de az once kavun, 1 kayisi (kabugu dogranmis) ceyrek muzu blendar yapip meyve suyu olarak verdim. (Surekli vermem, cunku meyve suyu asiri sekerli ve saglikli degil, uzmanlar yiyerek yemeyi öneriyor)

Eklentiler

• 20190626_161525.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…