Kasigi birlikte agiza goturmek fiks bizde de.(ögle ozellikle)
Ama tercihi elinde yiyecegi bisy olsun kasikla degil.
Ben bi ayran bi su veriyorum buara sıvı.
Meyveler hep elinde.Elindeyken yiyor kayisiyi gecen aldim yumusak vardi suyu cikti bildigin kasikla vermeyi denedim yemedi bilmis
Cidden cok sicak.
Kakada zorlar kiyamam.Yumusak gelsinde varsin bekletsin :)
Buarada en sevdigim yemeklerdendir eksili köfte :) anlattikca yarinin menusu olarak belirledimyine de annem yapinca daha bi lezzetli geliyor nedense,aliskanlik galiba :)❤
Bizimki çılgın fırlatma evresinden çıkmadı henüz. Eline geçeni atıyor yere.. Su şişesi de dahil.. Atıp peşinden bakıyor. O yüzden önüne bir şey bırakamıyorum, tabak kaşık ayırmadan anında atıyorO zaman bizde onaylayalim :)
Ben masanin yuksekligi ayarlandigi icin mama sandalyesinin tepsisi masanin altinda kalacak sekilde sokup,yakinlastiriyorum Simay'ı da.Alabilecegi sicak olmayan herseyi cekmiyorum önünden.Suyunu koyuyorum,salatalik yesillik koyuyorum ayri bi tabagada.Ozellikle aksam yemegini kendi yiyebilecegi tarzda hazirliyorum.
Muz veremiyorum kabız yüzünden, kavun ve kayısı da parça olarak veriyorum minik minik. Yiyor benimki ama hep küçük miktarlar..Meyve yemiyor, hemen her meyveyi denedim (muz ve avokado sadece)
ben de az once kavun, 1 kayisi (kabugu dogranmis) ceyrek muzu blendar yapip meyve suyu olarak verdim. (Surekli vermem, cunku meyve suyu asiri sekerli ve saglikli degil, uzmanlar yiyerek yemeyi öneriyor)
Saol canim daha vermiyim bakalim gidicek mi kizarikliklarGösterdim dr a. Alerji olmus bebek dedi. Ne yapmali dedim..ne verdiyse yiyecek onu kessin derhal dedi. Cilek yemis dedim..en alerjen yiyeceklerden biri dedi. Baska bisey yapmali mi dedim. Hayir bir daha vermesin cilek dedi...
Geçer dedi doktorSaol canim daha vermiyim bakalim gidicek mi kizarikliklar
Dayımın kızı evleniyor, cicilerimizi giyecez ama ayakkabı da şart. Hiç alışkın değil, bakalım giyecek mi :) beyaz yumuşak ayakkabı alırım ben de, ilk adım için küçük daha. Henüz adım atmayı denemiyor. Yürüme çalışmaları başlayana kadar ayakları büyür kesin benim tospikin :)Ilk adim ayakkabisi aldiniz mi, marka onerisi olan?? Bizim ayaklar hep çıplak. Bi dugune gidecez, evde yumusak ayakkabi var, giydirdim, kızdı :))
Icti mi?Meyve yemiyor, hemen her meyveyi denedim (muz ve avokado sadece)
ben de az once kavun, 1 kayisi (kabugu dogranmis) ceyrek muzu blendar yapip meyve suyu olarak verdim. (Surekli vermem, cunku meyve suyu asiri sekerli ve saglikli degil, uzmanlar yiyerek yemeyi öneriyor)
Meyve yemiyor, hemen her meyveyi denedim (muz ve avokado sadece)
Maşallah minişe❤Simay da elle yemeyi tercih ediyor. Ne versem elini uzatıp alıyor. Salatalığı görünce tanıyor artık, uzatınca heyecanlanıp alıyor, direk ağzına.. Elma armut gibi meyve varsa evde, dilim kesip eline veriyorum. Yumuşak meyveleri de minik minik bölüp veriyorum ağzına.
Kayısıları blenderdan geçirip yedirmeye çalıştım ama 2-3 kaşık anca yedi. Hala kaka yok. Abisiyle birlikte biraz da karpuz verdim. Bu arada kiraz mevsimi geçmeden minik minik veriyorum taze alınca, alerjik değildir inşallah. Araştırmadım hiç :)
Anne elinin lezzeti hiç bir şeyde yok zaten
Bizimki çılgın fırlatma evresinden çıkmadı henüz. Eline geçeni atıyor yere.. Su şişesi de dahil.. Atıp peşinden bakıyor. O yüzden önüne bir şey bırakamıyorum, tabak kaşık ayırmadan anında atıyor
Arkadaşlar ek gidayi açken veriyorsunuz değil mi en az 3 saat emzirmeyin. Bakın bakalım o zaman nasıl yiyor. Ilk defa yaptıklarınızı hemen beğenmez. Bu onun hakkıdır sonuçta önyargı soz konusudur.
2. Ve 3. Aynı yemeği tattirdigizda damak tadına da uyduysa muhakkak doyasıya yer.
Seçici olabilir. Ama sevecegi yemekler olacaktır. Pes etmeyin yedirin.
Su ne kadar iciriyorsunuz bir gün içinde ?
Ne kadar yerse.Kızlar köfte kaç adet yeterli bebiş için acaba.corbaya kıyma koyuyordum.kofte ilk kez yaptim firinda
Disarda gezmekte degilsek veya uyumuyorsa 3 saat emmeden durmasi imkansiz benim kizin. Ama yine de ek gidayi da iyi yiyor masallah.Arkadaşlar ek gidayi açken veriyorsunuz değil mi en az 3 saat emzirmeyin. Bakın bakalım o zaman nasıl yiyor. Ilk defa yaptıklarınızı hemen beğenmez. Bu onun hakkıdır sonuçta önyargı soz konusudur.
2. Ve 3. Aynı yemeği tattirdigizda damak tadına da uyduysa muhakkak doyasıya yer.
Seçici olabilir. Ama sevecegi yemekler olacaktır. Pes etmeyin yedirin.
Su ne kadar iciriyorsunuz bir gün içinde ?
dilekyildizim VosVos35 Bizimkiler ek gidayi pek yemiyor ya. Yabanci internet sitelerini okudum biraz. Şu öneri vardı:
- Mama sandalyesinin tepsisini cikarip yemek masasina yaklaşır, bebekle ilgilenme ve yemegini ye, aile fertlerini 5-10 dk izlesin. Sonra ek gidayi ver.
Denedim..benim yemeyen kuzu 3 yemek kasigi kadar corba icti. Deneyin..
Canım şimdi gördüm yazdıklarını senin adına çok sevindim yarın mutlaka deneyeceğim inşallah birazcık da olsa yer çok teşekkür ederim bizide düşündüğün içindilekyildizim VosVos35 Bizimkiler ek gidayi pek yemiyor ya. Yabanci internet sitelerini okudum biraz. Şu öneri vardı:
- Mama sandalyesinin tepsisini cikarip yemek masasina yaklaşır, bebekle ilgilenme ve yemegini ye, aile fertlerini 5-10 dk izlesin. Sonra ek gidayi ver.
Denedim..benim yemeyen kuzu 3 yemek kasigi kadar corba icti. Deneyin..
Her yerinde çeşitli kızarıklar var ama kimi terden kimi sivri sinek ısırığı gibi duruyor.. Ama sıcaklar başlayalı hiç beneksiz kalmadı, o yüzden başka bir şey de dokunsa, 3 gün kuralını bıraktığım için anlaması zor olacakMaşallah minişe❤
Kiraz Simay'da cok seviyor :)
8 aydan sonra diye hatirliyorum yanlis degilse.Zaten dokunmadiysa tamamdir :)
Abisi yiyince alkışlıyor kızım :) o yüzden sofraya gelmeye ikna olursa, hadi kardeşini mutlu et, güzel örnek ol falan diye diye birkaç lokma yedirebiliyorum. Ama yine de haklı olabilirsin, kızımın bilinç altına işleyebilir bu az yeme manzarası..Bizde de yeri boyluyor tabii :) onun keyfi baska galiba
Buarada once kucuge yedirsen abiyi örnek almadan
Ilk adim ayakkabisi aldiniz mi, marka onerisi olan?? Bizim ayaklar hep çıplak. Bi dugune gidecez, evde yumusak ayakkabi var, giydirdim, kızdı :))
En azindan 3 gun verirsen artip artmadigini gorursun.Baska degisik bisy vermezsen yine devam etmis olursun.Her yerinde çeşitli kızarıklar var ama kimi terden kimi sivri sinek ısırığı gibi duruyor.. Ama sıcaklar başlayalı hiç beneksiz kalmadı, o yüzden başka bir şey de dokunsa, 3 gün kuralını bıraktığım için anlaması zor olacak
Abisi yiyince alkışlıyor kızım :) o yüzden sofraya gelmeye ikna olursa, hadi kardeşini mutlu et, güzel örnek ol falan diye diye birkaç lokma yedirebiliyorum. Ama yine de haklı olabilirsin, kızımın bilinç altına işleyebilir bu az yeme manzarası..
Canim sağolasın sorduğun icin 2 gece yüksek ateş çektik ama yok dis patlamadi henüz su an normal geçiyor günlerimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?