2018 Ekim Anneleri

VosVos35 ve plojovic okudugum bi kitapta abisi, ablasi tarzi yaklasimin buyuk çocuğun bilinçaltına yerleştigi, hep olgun tavirlar beklenmesinin altinda ezilebileceği yaziyordu. Hani sonuçta o da çocuk ya, çocuğa bi rol, bi misyon yuklenmis oluyormuş. O da bi cocuk ve yeni gelen kardes aslinda onu duygusal sarsıyor. (Yavrum her ne kadar ben kardesimi kiskanmiyorum, seviyorum dese de, bi sarsildigi kesin)
Kendi yigenimden ornek vereyim. Aralari 9 yaş. Kardesi olunca abarti bi sevgi gosterdi. Aile geride hic kiskanmadi vs derken, bi gün eve geldiler, birden nasil ağlıyoo, "Eskiden size gelince ananemle dedem benim kabanimi cikarirdi, simdi varsa yoksa once kardesimi kucakliyorlar, bıktım bu bebekten"
Bizimkiler "yok yavrum, seni seviyoruz" vs vs geri adim attilar, geride bizimkileri uyardim, -ne kardesle ne ablasiyla fazla ilgilenmeyin, dogal davranin- diye. Kalpleri o kadar hassas ki.

plojovic zaten corabi sevmez ve dun denedigim yumusak ayakkabiya bi kızdı. Giymeyecek gibi duruyo :)) düğün akşam ve açık havada olacak, dogru, ayakkabi sart mi, serin olursa giyer corabini :))

Yemesen de gel bizimle otur diyorum çoğu zaman.. Keyfi yerindeyse geliyor :)
Abisini yedirirken (her türlü meyveyi elle/çatalla çok güzel yer ama yemeğe elini sürmez, hala ben yediriyorum ) kızıma da veriyorum minik minik lokmalar, veya eline bir şey veriyorum. Mıncıklıyor, inceliyor, dokusu hoşuna giderse ağzına atıyor

Arkadaşlar molfix bez almıştım 60 lık bir paket bitirdik inceliği iyi taşma pişik yapmadı pamukları topaklanmıyor .. İkinci pakete geçtim poposunun arası ve tek taraf popo üstü pişik olmuş ve pütürlü bezden kaynaklı mıdır

plojovic zaten corabi sevmez ve dun denedigim yumusak ayakkabiya bi kızdı. Giymeyecek gibi duruyo :)) düğün akşam ve açık havada olacak, dogru, ayakkabi sart mi, serin olursa giyer corabini :))
Biz nereye gidersek ciplak ayak ve bazen sadece body bazen body+sortlayiz. Cikarabildigi her seyi cikariyor.

Bezden kaynakli olsa ilk pakette olmaz miydi? Hava cok sicak. Bizimki de pisik oldu. Hep hametan surdum. Gece de bir iki kere degistirdim gecti. 3. Paket canbebede oldu bizim de. Ilk iki pakette olmamisti. Bi de ben 3 gun kuralini birakmistim
Belki bir sey dokunmustur.

İnan hepsini biliyorum ama uygulamak çok zor. Oğlum açık açık ifade ediyor zaten kendini, kardeşin gelişiyle neler yaşadığını görebiliyorum. Son incisi: 'kardeşim gelmeseydi ben size bakardım'... Yani hem seviyor hem kabullenemiyor. Çelişkiler yaşıyor. Sen abisin diye başlıyorsam söze, daha çok oğlumun kötü bir davranışını düzeltmek için ya da yemek yedirmek içindir genelde. Mesela diyoruz ki, karnını güzelce doyurmazsan güçsüz kalıp kardeşini taşıyamazsın (kucağına almaya çalışıyor ama nafile :) ) sen abisin, bu kadar yemek sana yetmez v.s. Ciddi anlamda kuş kadar yiyor çünkü..
Veya abiler burnunu karıştırmaz gibi :) dışarıda tanıdık birini görünce benim kardeşim var ben abi oldum diye anlatıyor, bundan da gayet gurur duyuyor. O yüzden biraz kullanıyorum bu abi olma durumunu.. Çocuğun karakterine göre bir miktar sorumluluk yüklemenin zararı olmaz kanımca.
Yine de biliyorum ki büyürken kızım ona ablalık yapacak :) küçüğüm çok daha olgun abisinden :)

Biz nereye gidersek ciplak ayak ve bazen sadece body bazen body+sortlayiz. Cikarabildigi her seyi cikariyor.
Evde tek tişört + bez veya minik bir elbise + bez şeklinde takılıyor kızım. Dışarı çıkarken de sadece elbise giydiriyorum. Külot bez giydiği için altına bişey giydirmiyorum, yanıyor zaten ortalık.. Diz boyu elbise kafi geliyor. Ama bizim dışarı çıkışımız evin önünden ibaret çoğu zaman. Ama düğüne gidilecek, o zaman iş değişebilir

Tabiki, teori ile uygulama cok zor. Allah sizlere kolaylik versin, 2 çocuk. Bi an 2 cocugu düşündüm, yaslar ufak, dusuncesi bile yordu. 2 cocuk bakimi zor, iliskileri duzenlemek zor, evlilik vs hepsi hassas dengeler. Anne cocuk iliskisini duzenleme vs yorucu.. Babalara da iş düşüyor..
Tum arkadaslara da diyeyim buarada, babalar da surece dahil olsun ne kadar destek olursa olsunlar. Sadece bizim cocugumuz değiller. Anneyiz diye super guclerimiz yok...

Dis cikarma doneminde artiyor. Bez değiştirmedim ama gecen hafta oyleydi. Hametan, mustela kullandim..

ne kadar zorlugu olursa olsun kardes olmasi guzel birsey.benden 15 ve 13 yas buyuk ablam ve abim var.yas farki cok oldugu icin biz yillar sonra kardes olabildik.iyi kotu birseyler paylastik.yasima yakin bir kardesim de olsun cok isterdim.hayatin rengi kardesler. :)

B Bir mucize pisik muhtemelen bebegin ya da senin yiyip ictigin birseyden olmustur tabi hayatinizda baska bir degisiklik (sicak iklim, ortam vb) olmadigi surece.bi de bezlerin de son kullanma tarihi oluyor.ne kadar etkisi olur bilemem.biz de molfix aldik bu sefer.normalde hep sleepy.ama cocuk 8500 gr civari.5 numaraya gectik.bezlerin uzerindeki kilo araliklari cok yaniltici.

Yorucu, yıpratıcı, bir o kadar da keyifli :) büyüdükçe perçinleniyor kardeşlik ama biliyorum ki kavgalar da artacak. Oyuncak kavgası, oda kavgası v.b.
Oğlum ödevini yaparken kızım kalemlerini alıp kaçacak :) hayatın rengi ferhunde001 'nin dediği gibi..
Böyle sessiz sakin kafayla her şeyi çok güzel olumlayabiliyorum ama kriz anlarını çok iyi yönetemem genelde.. İnşallah zamanla alışırım...
Eşim de elinden geldiğince yardım ediyor sağ olsun. Tek sıkıntımız, ekonomik durumlar kötüye gittiğinden, şu anki işinden ayrılıp yurtdışına çalışmaya gidecek olması (büyük sıkıntı).. Bir süre tek başıma olucam bebelerle... Ya sabır diyorum artık...
Tek dileğim güzel kardeş olsunlar birbirine.. Kırıp dökmesinler, ziyan etmesinler kardeşliği.. İnşallah eşleri de buna müsaade eder.. Çoğunlukla evlenince bozuluyor kardeşlerin arası.. Ama eşten kaynaklı, ama bekar kalanın kıskanması, veya her iki tarafın eşlerinin birbirini sevmemesi gibi nedenlerle soğumalar oluyor.. Halbuki bir ömür birlikte geçmiş, bir lokma ekmeği kırışarak büyüyor kardeşler...

Aslında kilonun nerede odaklandığı da önemli. Mesela uzun boylu bebekler daha ince tipli olup yine de kısa ve toplu olanla aynı ağırlıkta olabilir. Kiminin bacakları kalındır, kiminin üst bedeni daha iri v.s. Alıp denemekten başka çare yok. Kalıp uyacak mı bilinmiyor yoksa.. Biz 6'ya geçtik mesela..

Tesekkurlerr
Hem birlikte hem ayri iliskileri oldugunu unutmamak gerek cidden.
Bide cocuklara hersey kiskanclik kelimesi altinda oyle cok yuklenmis ki altinda nasil bir dusunce var anlamamis genelde buyukler sanki.Kiskancliktan o kadar bahsediliyor ve kullaniliyor ki aslinda normal bi hareket hatta buyuklerin bile dile getirebilecegi bisy aslinda cocuga gelince kiskanclik diye yapistiriliyor :)

Mesela bize cok normal gelen birseyi cocuk bambaska dusunup soruyor ya da oyle davraniyor.Cok kucuk olusu,bazi seylere muhtac olusu anlamsiz gelmisti mesela Sezen'e ilk zamanlar,cok sık beslenmesi ozellikle :)
Mesela yegeninin olayinda da aslinda buyuklerin degistirdigii bisyler var ve cocugun durustce soylemesi cok guzel :)
Gercekten o kadar hassas ve aslinda onlar o kadar dogrular ki 'cocuk' olduklarindan belki de yetiskinlerin etiketlerine cok maruz kaliyorlar.

Bizden daha dikkatli olduklari kesin.

Bide kucugun sirinligi cok cezbediyor elbette ama buyukle yapilanlarda inanilmaz keyifli.Mesela havuza gidecegiz birlikte ve bu sene gecen senelerden cok daha keyifli olacak diye ayri heyecanliyim

Ah bu buyukler diyesim geliyor cogunlukla.

Bu dönemler için oyuncak tavsiyesi olan?

Simay suan emekleyerek ve tutunarak gezdigi icin hersey bi oyuncak oldu :)Buyugun oyuncaklarda olunca tabii sıkı kesifte :) o yuzden oyalaniyor cokca.
Onun disinda bu zamanlarda bizim ustuste dizdigimiz seyleri yıkıyor kucuk kovalari ve şu ahsap buyukten kucuge dizilen halkalari vardi Sezen'in onlari cikardim.
Top atip pesinden gitmeyi,karsilikli oturunca atmayi seviyor.
Pesinden gittigi kurmali emekleme oyuncaklarini birde.
Yine Sezen'den aktivite masasi gibi piyano var tutunup kalkip onunla oynamayida seviyor.
Tabi bunlar kisa sureler ve devamli gorduklerini bazen es geciyor.
Su oyunlarini cok seviyor birde.
Mesela ördegi yastigin altina koyunca buluyor.
Mutfak esyalarindan bazilarida favori :)

Aklima gelenler bunlar belki fikir olur.

Ben bez degistirmedim ama bazen bi kakada hemen pisiyor sanki saatlerce beklemis gibi ama yapinca aliyorum dusun.Bi digerinde oyle olmuyor.
Dişe yoruyorum ama.
Sizde de bezden olsa sanki oncesinde de olurdu ama bazen paketler bile farkli cikiyor o yuzden bezlerede guvenemiyorum.

Yaa benimki bezi de cikarmaya calisiyor. Hatta bezini cikarinca poposunu orasini burasini cimdikleyip mumkunse etlerinden de kurtulacak. Citcitliyi giydirince rahat. Bi de iki gundur tayt giydirmeye calisiyorum cunku pat pat pat diye dizlerini vura vura evi turluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…