Pms donemindeyim. Her seye agliyorum. Su yazdiklarina da gozlerin yasardi.Yorucu, yıpratıcı, bir o kadar da keyifli :) büyüdükçe perçinleniyor kardeşlik ama biliyorum ki kavgalar da artacak. Oyuncak kavgası, oda kavgası v.b.
Oğlum ödevini yaparken kızım kalemlerini alıp kaçacak :) hayatın rengiferhunde001 'nin dediği gibi..
Böyle sessiz sakin kafayla her şeyi çok güzel olumlayabiliyorum ama kriz anlarını çok iyi yönetemem genelde.. İnşallah zamanla alışırım...
Eşim de elinden geldiğince yardım ediyor sağ olsun. Tek sıkıntımız, ekonomik durumlar kötüye gittiğinden, şu anki işinden ayrılıp yurtdışına çalışmaya gidecek olması (büyük sıkıntı).. Bir süre tek başıma olucam bebelerle... Ya sabır diyorum artık...
Tek dileğim güzel kardeş olsunlar birbirine.. Kırıp dökmesinler, ziyan etmesinler kardeşliği.. İnşallah eşleri de buna müsaade eder.. Çoğunlukla evlenince bozuluyor kardeşlerin arası.. Ama eşten kaynaklı, ama bekar kalanın kıskanması, veya her iki tarafın eşlerinin birbirini sevmemesi gibi nedenlerle soğumalar oluyor.. Halbuki bir ömür birlikte geçmiş, bir lokma ekmeği kırışarak büyüyor kardeşler...
Bizimki de emeklemeye ve tutunup kalkmaya basladi. Oyuncaklara ilgisi 0 gibi bisey. Saclar, tokalar, bacaklar, gozlukler veeee telefon. Islak mendil paketi ve pisik kremi de bonus.Simay suan emekleyerek ve tutunarak gezdigi icin hersey bi oyuncak oldu :)Buyugun oyuncaklarda olunca tabii sıkı kesifte :) o yuzden oyalaniyor cokca.
Onun disinda bu zamanlarda bizim ustuste dizdigimiz seyleri yıkıyor kucuk kovalari ve şu ahsap buyukten kucuge dizilen halkalari vardi Sezen'in onlari cikardim.
Top atip pesinden gitmeyi,karsilikli oturunca atmayi seviyor.
Pesinden gittigi kurmali emekleme oyuncaklarini birde.
Yine Sezen'den aktivite masasi gibi piyano var tutunup kalkip onunla oynamayida seviyor.
Tabi bunlar kisa sureler ve devamli gorduklerini bazen es geciyor.
Su oyunlarini cok seviyor birde.
Mesela ördegi yastigin altina koyunca buluyor.
Mutfak esyalarindan bazilarida favori :)
Aklima gelenler bunlar belki fikir olur.
Bizimkide su şişesi, selpak ve kumandayi seviyo..Bizimki de emeklemeye ve tutunup kalkmaya basladi. Oyuncaklara ilgisi 0 gibi bisey. Saclar, tokalar, bacaklar, gozlukler veeee telefon. Islak mendil paketi ve pisik kremi de bonus.
Külot bezler bantlılardan daha güvenli geldi bana, çıkaramaz benimki :) bantlı olsa bandı söküp atabilir.Yaa benimki bezi de cikarmaya calisiyor. Hatta bezini cikarinca poposunu orasini burasini cimdikleyip mumkunse etlerinden de kurtulacak. Citcitliyi giydirince rahat. Bi de iki gundur tayt giydirmeye calisiyorum cunku pat pat pat diye dizlerini vura vura evi turluyor.
Ankarada cok sicak. Citcitli body var ustunde sadece.Külot bezler bantlılardan daha güvenli geldi bana, çıkaramaz benimki :) bantlı olsa bandı söküp atabilir.
Tayt en son bayramda giydik, aşırı sıcak olduğu için giydirmek istemiyorum, zaten emeklemiyor da..
Çılgın Niliko koşmaya başlayınca bittiniz siz
İki ay kayınvalidem gelcek sonra bakıcıBen 4 aylikken calismaya basladim. Bana iyi geldi. Guvendiginiz birine birakacaksaniz sorun yok.
Ne gibi mesela evdeki düzen derkenA Anneoluyorumbennnn Bence mevcut duzen hazirsa bakacak kisi vb sizde hazirsaniz devami kolaylikla gelir ilk zamanlar alismanin karmasikligi olsada.
Firsat varsa istiyorsaniz 2 yas idealdir ama o zamanda kendini kabullendirme asamasi cocugun ve yeni biriyle vakit gecirmeye alismasi,tepkilerle aliskanliklari olusacagi icin bambaska bi duzen zamani.Daha karmasik olabilir.
Annenin ne istedigi ve hissettigi cok onemli bence.Evde olmaya hazir degilseniz bu ikinizede sikinti olarak dönebilir.Apar topar baslamayip evdeki duzeni oturtmak buyuk arti olur 2 aya.
Öğretmenim ben de. En geç ikide evde olcam aslında bana iyi geleceğini düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorumBen de öyle başlıyorum kızım da 10.5 aylıkken başlamıştım bizim için sorun yoktu evimle okul arası çok yakın süt iznim de vardı yarı yıl tatiline kadar neredeyse kullanmıştım bakıcımız da iyi çıkmıştı şimdi aynı bakıcıyla oğlumla devam ediyoruz edeceğiz ikisi de birbirine alışık oğlum benden ayrı kalabiliyor şimdilik ve sorun yok gibi görünüyor. Çalışma saatleriniz bebeğin durumu bakacak kişiyle bebeğin uyumu vs birçok konu var ama işe başlamadan önce durumları daha iyi inceleyebilirsiniz şu anki halleriyle daha farklı olacaklar ister istemez. Umarım sizin için iyi olan bu durumdur
Biz de hala pütürsüz yiyoruz birkaç tatlı kaşığı yesin diye blender a göz yumdum şimdi pütür yemiyorYarasın kuzuyaben de ekşili köfteden verdim öğlen, itiraz etmeden 3-4 lokma yedi, buna şükür :) sırf sebze çorbası yemeyecek onu görmüş oldum. Etli, şehriyeli, baharatlı tercih ediyor. Bakalım miktar ne zaman artacak :) halen 3-4 çay kaşığını geçemedik..
Ay evet su sisesi arabada bir numarali oyuncak.Bizimkide su şişesi, selpak ve kumandayi seviyo..
Gercekten cilgin. Sabah 7den beri 15 dk uyudu. Normal bezi giydirmek de daha zor. Hangisi ucuzsa obdan aliyoruz biz.Külot bezler bantlılardan daha güvenli geldi bana, çıkaramaz benimki :) bantlı olsa bandı söküp atabilir.
Tayt en son bayramda giydik, aşırı sıcak olduğu için giydirmek istemiyorum, zaten emeklemiyor da..
Çılgın Niliko koşmaya başlayınca bittiniz siz
Düzen oturduktan sonra iyi de gelebiliyor bize. Evde olmayı ben çok seviyorum mesela ama fenalık da geliyor bazen. Evde iki çocuk üstüne bazen kızımla eşimle bunaldığımızdan didişmek... işe başlayınca ortam da değiştiği için rahatlıyordum. Umarım sizin için en doğru yolu seçersinizÖğretmenim ben de. En geç ikide evde olcam aslında bana iyi geleceğini düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorum
Çıtçıtlı giymeyi çoktan bıraktık, alttan kapatıp çocuğu iyice bunaltmak istemediğimden.. Üzerinde tiril tiril bir elbise var tülbent kadar ince, yine de ter içinde kalıyor kuzucuk..Ankarada cok sicak. Citcitli body var ustunde sadece.
Benimki ise pütürsüz sevmiyor. Ağzında geveleyecek bir şey değilse ikinci kaşığı kabul etmiyor(yoğurt hariç). Çatalla ezip küçük parçalar halinde veriyorum. Damağıyla eziyor, diliyle ağzında çeviriyor öyle yutuyor. Büyük lokma gelirse geri çıkarıyor. 5 gün sonra 8 aylık olacak, 2,5 aydır öğün namına bir arpa boyu yol gidemedik.. Hala yeni başladığı günlerdeki kadar yiyor, sebze çorbasını ise hiç sevmedi, yemiyor. Acaba yer mi diye tahıllı kaşık maması aldım, diline değince itiyor, bir yudum yemedi..Biz de hala pütürsüz yiyoruz birkaç tatlı kaşığı yesin diye blender a göz yumdum şimdi pütür yemiyor
Külot bezle bantlı bez aynı fiyata değil mi dikkat etmedim ben.. Soffio almıştım ilk külot bez, bantlı da aynı adet ve fiyatlıydı.. Şimdi Goon alıyorum ama en son indirimli diye aldığım ürün bildiğin defolu çıktı (arkadaki bant eksik, ön tarafa fazladan dolgu dikmişler beline kadar, terletiyor çocuğu)Gercekten cilgin. Sabah 7den beri 15 dk uyudu. Normal bezi giydirmek de daha zor. Hangisi ucuzsa obdan aliyoruz biz.
Ben böyle menüleri görünce kötü hissediyorum kendimi.. 2-3 saatte 1 emiyor, hiç bir programa uymadan gelişi güzel, rastgele besleniyoruz(günlük toplam miktar yarım çay bardağını geçmez). Her gün yoğurt ve meyve yiyor(tadıyor demek daha doğru olur). Onun dışında sebze püresi 0,muhallebi henüz yapmadım (süt yerine ne katıyorsunuz?).Yumurta da ayda 2-3 kere falan yemiştir, gıdım gıdım, 2 ayda 1 yumurta sarısı çıkmaz herhalde..Kizlar internette degisik tarif falan ararken boyle bir programla karsilastim. Sizin bebekler buna asagi yukari uyar mu? Niliko hic uyumadigi icin ben bunun iki kati falan emziriyorum. Bugun bu programi uyguliyim dedim aglaya aglaya helak oldu. Az once emzirdim yine.
Canbebe indirimde diye 3 paket almisti esim. En ucuz su an bu demisti. Kulot bez ona gore pahaliymis. Dun mu ne goon kulot bez aldi. Indirim varmis. Ebebekten mi jokerden mi aldi bilmiyorum.Çıtçıtlı giymeyi çoktan bıraktık, alttan kapatıp çocuğu iyice bunaltmak istemediğimden.. Üzerinde tiril tiril bir elbise var tülbent kadar ince, yine de ter içinde kalıyor kuzucuk..
Benimki ise pütürsüz sevmiyor. Ağzında geveleyecek bir şey değilse ikinci kaşığı kabul etmiyor(yoğurt hariç). Çatalla ezip küçük parçalar halinde veriyorum. Damağıyla eziyor, diliyle ağzında çeviriyor öyle yutuyor. Büyük lokma gelirse geri çıkarıyor. 5 gün sonra 8 aylık olacak, 2,5 aydır öğün namına bir arpa boyu yol gidemedik.. Hala yeni başladığı günlerdeki kadar yiyor, sebze çorbasını ise hiç sevmedi, yemiyor. Acaba yer mi diye tahıllı kaşık maması aldım, diline değince itiyor, bir yudum yemedi..
Külot bezle bantlı bez aynı fiyata değil mi dikkat etmedim ben.. Soffio almıştım ilk külot bez, bantlı da aynı adet ve fiyatlıydı.. Şimdi Goon alıyorum ama en son indirimli diye aldığım ürün bildiğin defolu çıktı (arkadaki bant eksik, ön tarafa fazladan dolgu dikmişler beline kadar, terletiyor çocuğu)
Sut yerine su. Formul mama da kullaniliyormus ama hic yapmadim. Ben de oglen elmali yogurt yedirdim zaten.Ben böyle menüleri görünce kötü hissediyorum kendimi.. 2-3 saatte 1 emiyor, hiç bir programa uymadan gelişi güzel, rastgele besleniyoruz(günlük toplam miktar yarım çay bardağını geçmez). Her gün yoğurt ve meyve yiyor(tadıyor demek daha doğru olur). Onun dışında sebze püresi 0,muhallebi henüz yapmadım (süt yerine ne katıyorsunuz?).Yumurta da ayda 2-3 kere falan yemiştir, gıdım gıdım, 2 ayda 1 yumurta sarısı çıkmaz herhalde..
Ona rağmen boğumlar aynen duruyor, yese ne olacak bu kızın hali? Diyet mi yapıyor nedir
Yeni diş gelecek belli yine sıkmaya başladı dişlerini ağzıda akıyor hep elide ağzında sürekli ısırıyor parmaklarını falan ama fena bir pişik yani pütürlü giderek çoğalıyor ve ben sürekli yıkıyorum açık bırakıyorum vs nasıl oldu şaşırdım ne yapacağım şimdiBen bez degistirmedim ama bazen bi kakada hemen pisiyor sanki saatlerce beklemis gibi ama yapinca aliyorum dusun.Bi digerinde oyle olmuyor.
Dişe yoruyorum ama.
Sizde de bezden olsa sanki oncesinde de olurdu ama bazen paketler bile farkli cikiyor o yuzden bezlerede guvenemiyorum.
Farklı bir şey yemedik aslında ek gıdada pek almıyor zaten poposuda terlemeye başlamış sanjrımB Bir mucize pisik muhtemelen bebegin ya da senin yiyip ictigin birseyden olmustur tabi hayatinizda baska bir degisiklik (sicak iklim, ortam vb) olmadigi surece.bi de bezlerin de son kullanma tarihi oluyor.ne kadar etkisi olur bilemem.biz de molfix aldik bu sefer.normalde hep sleepy.ama cocuk 8500 gr civari.5 numaraya gectik.bezlerin uzerindeki kilo araliklari cok yaniltici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?