2018 Ekim Anneleri

Dis cikarma doneminde artiyor. Bez değiştirmedim ama gecen hafta oyleydi. Hametan, mustela kullandim..
Hmm 5.dişi çıkacak şu ara ondan oldu sanırım terlemede oluyor poposunda onu farkettim bez kuruydu temizdi poposu ıslaktı ondan mı oldu dedim ama galiba dişten .. bilmiyordum

İlginç ama gece pek ıslatmıyor bezini sabah kuru kalkıyor .. Farklı bir şey yemedik bende kızımda zaten bir şey yemiyor hanımefendi sadece emmek istiyor ..

3 saatte bir diyorsunuz cok ozeniyorum. Ogleden sonra iyice cozutuyor. Ha uyudu uyucak diye memeye koyup duruyorum. Memeden kalkip gezme huyu basladi simdi. Ama meme onunla gezmiyor diye oturup agliyor.

Bizimki de emeklemeye ve tutunup kalkmaya basladi. Oyuncaklara ilgisi 0 gibi bisey. Saclar, tokalar, bacaklar, gozlukler veeee telefon. Islak mendil paketi ve pisik kremi de bonus.

Gectigi yollari döşüyorum kutu ve kucuk bebeklikten sepeti var onlari bosaltmaya ozellikle bayiliyor :)
Telefon,islak mendil ve krem hic ortada degil ama alt degistirirken bi yakaliyor :) merak var firsat yok
En olmadik seyleri buluyorlar.Hersey oyun/cak
Buarafa bizimkide ayni ya ciplak dursun bide kuvette orda yaşar sanki

Bizimkide su şişesi, selpak ve kumandayi seviyo..

Su şişesine degilde kucuk seffaf uzun bi kabin icine (buyugun eski baloncuk kutusuydu)bi gün 2-3 fasulye bi gün bulgur fln koyuyorum.Sisede de dikkatini bayaa ceker şu en kucuklerden olursa cok doldurmayada gerek kalmaz

Yetiskin bile uyamaz buna :)))

Menu 1den sonra devam etmedim okumaya,bize uymaz :)

Alt degisince ılık suyla yikayip havalandirip denedigin iyi gelen bir krem varsa surebilirsin.
Az bile tuzlu seyler deneme derim terinide,cisinide daha yakıcı yapabilir.
Insallah cabuk toparlar

Alt degisince ılık suyla yikayip havalandirip denedigin iyi gelen bir krem varsa surebilirsin.
Az bile tuzlu seyler deneme derim terinide,cisinide daha yakıcı yapabilir.
Insallah cabuk toparlar
Tuzlu seyler derken kendi yediklerimizi mi kastettin? Yoksa bebegin mi?

aaa gercekten mi.emzik de emmiyor 5 aylikken kendiliginden birakti.emziririm olmazsa. evet musteri hizmetlerini aramadan once bi buraya yazayim demistim.
0-2 yas anne kucağında. 2 yas sonrasi yan koltuk..bilet alirken bebegi de yaziyorsunuz. 3 kisi secip anne baba cocuk yas kisminda belirtiyorsunuz. Ucakta kucaginizda olacak. Emzirirsiniz..

Tuzlu seyler derken kendi yediklerimizi mi kastettin? Yoksa bebegin mi?

Bebeğin
Tabii seninde ekstra turşu vb tukettigin etkiler.
Ya da fazlaca tuz tuketimi varsa
Cerez,baharat vb
Ekstra durumlar yani en azindan bu donem icin

0-2 yas anne kucağında. 2 yas sonrasi yan koltuk..bilet alirken bebegi de yaziyorsunuz. 3 kisi secip anne baba cocuk yas kisminda belirtiyorsunuz. Ucakta kucaginizda olacak. Emzirirsiniz..
evet bilet aldik anne ve bebek.anne baba cocuk arabayla gidicez yazliga.baba bir hafta kalip donucek.biz daha sonra anne bebek ucakla donucez.bakalim nasil olucak :)

Kızlar biliyorsunuz anne sütü yok bizde, kendimi yetersiz hissediyorum bazen, gündüz uykusunu ikiye düşürmeye çalışıyor, mamayı da sadece uykuda alıyordu, beslenme aralıkları konusunda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ne kadar olmalı bu aralık, bizimki hiç açlıktan ağlamiyor, mesela sabah uyandı biraz oyalandik dokuz buçukta irmikli meyveli muhallebi yaptım bir çay bardağı yedi, bir sonraki öğün ne zaman olmalı,birde bu aralar su içmiyor bir türlü zorluyorum her fırsatta

Doktor yonlendirmiyor mu?

evet bilet aldik anne ve bebek.anne baba cocuk arabayla gidicez yazliga.baba bir hafta kalip donucek.biz daha sonra anne bebek ucakla donucez.bakalim nasil olucak :)
ben iki kere tek başıma uçakla gel git yaptım hatta önümüzdeki çarşamba yine tek yapcam. tek yapmanın en büyük sıkıntısı bazen bebeği tutacak birilerine ihtiyaç oluyor. mesela banttan bagaj alırken. yada bebek arabasını uçağın kapısının önünde büyük bir torbaya geçirmenizi istiyorlar. o aşamada veya o torbadan çıkarırken. birinde bebekli ve ve yalnız bir kadınla yardımlaşmıştım, aynı anda iki bebeği de sıra sıra kucaklamıştık:) diğerinde ise babamıza benzeyen bir adamdan yardım istemiştim o kucağında tutmuştu, sonradan farkettim adam pera diye bir müzik grubunun üyesiymiş. grubu bilmeyince adamı da tanıyamadım o an.
hangi havayoluyla gideceksiniz bilmiyorum ama ben anadolujet ile git-gel yaptım koltuklar çok dar. hareket etmek işkence o biraz rahatsız edici. giderken emzirme örtüsüyle emzirmiştim inişte ve kalkışta ama çok zorlayıcıydı benim için çünkü benim sıpa o örtüden nefret ediyor sürekli çekiştirmişti daracık alan zaten hareket edemiyorum o an toplumiçinde emzirmenin tabu olmasına çok sinir oldum. dönerken de biberonda kefir vermiştim çok daha rahattı ama sonra 10 gün bizi mahvetti o kefir. kefir bir daha asla ayran olabilir belki.
oyuncak-kitap-emzik vs çantanın kolay ulaşılabilecek yerlerine konulursa uçuş sırasında rahat edelir. biz de ağlama çok olmadı sürekli oynattım birşeylerle. sadece uçuşun sonlarına doğru mızmızlanma okadar.

bence kendinizi yetersiz hissedeceğiniz bir durum yok. herşey bazı yerlerde lanse edildiği gibi olmak zorunda değil. eminim sizin şuanki durumunuz bebeğiniz için mükemmeldir zaten. anne olmak gerçekten çok zor, son 3 gündür bunu bir kez daha anladım.
beslenme konusuna gelince. oğlum da artık sadece uykudan uykuya emiyor. günde 2 kere uyuyor nadiren 3.
meme ucumdaki yaradan dolayı 3 gündür emziremiyorum hep sağıp verdim ve şunu farkettim her seferinde 60 ml süt çıkıyor yani günde aldığı süt miktarı 300 ml civarında(gece uyanıp emmeler de var). gün içerisinde 3-4 saat boğazından bir şey geçmediği zamanlar oluyor. benin düzen şöyle.
uyanınca meme
3saat sonra tekrar uyku(uyurken meme)
uyanınca kahvaltı
3 saat sonra uyurken meme
uyanınca artık ne yerse ben hep teklif ediyorum sebze-et-yogurt-meyve. tekliflerim uyanır uyanmaz başlıyor yemezse birşey birer saat arayla yeniden teklif ediyorum.
akşam uykusundan önce yeniden meme
gece de bir kez emziriyorum artık nadir 2 ye çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…