cok tesekkur ederim detayli anlatim icin.evet anadolu jet.kanguruya mi taksam diye dusundum simdi oyle anlatinca.ben iki kere tek başıma uçakla gel git yaptım hatta önümüzdeki çarşamba yine tek yapcam. tek yapmanın en büyük sıkıntısı bazen bebeği tutacak birilerine ihtiyaç oluyor. mesela banttan bagaj alırken. yada bebek arabasını uçağın kapısının önünde büyük bir torbaya geçirmenizi istiyorlar. o aşamada veya o torbadan çıkarırken. birinde bebekli ve ve yalnız bir kadınla yardımlaşmıştım, aynı anda iki bebeği de sıra sıra kucaklamıştık:) diğerinde ise babamıza benzeyen bir adamdan yardım istemiştim o kucağında tutmuştu, sonradan farkettim adam pera diye bir müzik grubunun üyesiymiş. grubu bilmeyince adamı da tanıyamadım o an.
hangi havayoluyla gideceksiniz bilmiyorum ama ben anadolujet ile git-gel yaptım koltuklar çok dar. hareket etmek işkence o biraz rahatsız edici. giderken emzirme örtüsüyle emzirmiştim inişte ve kalkışta ama çok zorlayıcıydı benim için çünkü benim sıpa o örtüden nefret ediyor sürekli çekiştirmişti daracık alan zaten hareket edemiyorum o an toplumiçinde emzirmenin tabu olmasına çok sinir oldum. dönerken de biberonda kefir vermiştim çok daha rahattı ama sonra 10 gün bizi mahvetti o kefir. kefir bir daha asla ayran olabilir belki.
oyuncak-kitap-emzik vs çantanın kolay ulaşılabilecek yerlerine konulursa uçuş sırasında rahat edelir. biz de ağlama çok olmadı sürekli oynattım birşeylerle. sadece uçuşun sonlarına doğru mızmızlanma okadar.
o benim de aklımda bu gidişte yani hem kanguru hem bebek arabasını almayı düşünüyorum ben. uçağı beklerken okadar saat kanguruda asla kalmaz çünkü.cok tesekkur ederim detayli anlatim icin.evet anadolu jet.kanguruya mi taksam diye dusundum simdi oyle anlatinca.
zamanı gelince dönecektir eminim. kan niçin aldılar? neye bakcaklarmış. biz 8. ay kontrolüne gitmedik ya, baxero yaptırcaktık aşı yokmuş hastanede sonra gelin dediler. şimdi 8,5 aylık oldu. ara zamanda aşı yaptırmak istemiyorum karışıklık olmasın diye 9. ayda gideriz dedikbiz bugun kontrole gittik.doktor emekleme var mi dedi.yok dedim.donmedigini soyledim.yuzustu koyduk.kendini kaldirmasi kafasini tutmasi guzel ama normalde en gec 8.ayda donme bekleriz.yine de felaket tellalligi yapmayalim 12 aylik oldugunda da yapamazsa problemdir dedi.2 ayda 1200 gr alarak 8700 olmus.iyi kilo almis dedi.boy 69.5. bizde durum boyle.taze balik bulursaniz yesin dedi. bir de kan aldilar sonuclara bakilcak.
Düzenli gittiğimiz bir Dr olmadı malesef, iki aylıktan bu yana Dr kapısından çıkmadık her seferinde farklı dr, mama reddinden dolayi en son alerjiden şüphelenildi, her ay farklı bir doktora göründüğünden dolayı takipli çok olmadıDoktor yonlendirmiyor mu?
hemen hemen ayni seyler bizde de mevcut..gene uyuyor biz de gunduz uykusu en fazla 35-45 dk ve sadece 1 kez.Kızlar biliyorsunuz anne sütü yok bizde, kendimi yetersiz hissediyorum bazen, gündüz uykusunu ikiye düşürmeye çalışıyor, mamayı da sadece uykuda alıyordu, beslenme aralıkları konusunda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ne kadar olmalı bu aralık, bizimki hiç açlıktan ağlamiyor, mesela sabah uyandı biraz oyalandik dokuz buçukta irmikli meyveli muhallebi yaptım bir çay bardağı yedi, bir sonraki öğün ne zaman olmalı,birde bu aralar su içmiyor bir türlü zorluyorum her fırsatta
rutin kan alip bakiyorlarmis.kansizlik vb var mi diye.asilarla ilgili bilgi de verdi.2 tip menenjit asisi.biri 2 doz.digeri 3 doz. toplam 2000 tlye yakin bi miktar tutuyormus.zamanı gelince dönecektir eminim. kan niçin aldılar? neye bakcaklarmış. biz 8. ay kontrolüne gitmedik ya, baxero yaptırcaktık aşı yokmuş hastanede sonra gelin dediler. şimdi 8,5 aylık oldu. ara zamanda aşı yaptırmak istemiyorum karışıklık olmasın diye 9. ayda gideriz dedik
Eczaneyi aradim simdi.2 doz olan piyasada yok. Tek doz olan varmış. Fiyati da 280 lerde. 2 dozu tek tek eczanelerde aramak gerekiyor sanirim. Bizim dr 9 ve 15. Ayda demisti. Bebek 9 aylik oldu, bakalim nasil bulacaz :))rutin kan alip bakiyorlarmis.kansizlik vb var mi diye.asilarla ilgili bilgi de verdi.2 tip menenjit asisi.biri 2 doz.digeri 3 doz. toplam 2000 tlye yakin bi miktar tutuyormus.
Çok teşekkür ederim son iki aydır kilomuz sabit, takmayayim desem de olmuyorbence kendinizi yetersiz hissedeceğiniz bir durum yok. herşey bazı yerlerde lanse edildiği gibi olmak zorunda değil. eminim sizin şuanki durumunuz bebeğiniz için mükemmeldir zaten. anne olmak gerçekten çok zor, son 3 gündür bunu bir kez daha anladım.
beslenme konusuna gelince. oğlum da artık sadece uykudan uykuya emiyor. günde 2 kere uyuyor nadiren 3.
meme ucumdaki yaradan dolayı 3 gündür emziremiyorum hep sağıp verdim ve şunu farkettim her seferinde 60 ml süt çıkıyor yani günde aldığı süt miktarı 300 ml civarında(gece uyanıp emmeler de var). gün içerisinde 3-4 saat boğazından bir şey geçmediği zamanlar oluyor. benin düzen şöyle.
uyanınca meme
3saat sonra tekrar uyku(uyurken meme)
uyanınca kahvaltı
3 saat sonra uyurken meme
uyanınca artık ne yerse ben hep teklif ediyorum sebze-et-yogurt-meyve. tekliflerim uyanır uyanmaz başlıyor yemezse birşey birer saat arayla yeniden teklif ediyorum.
akşam uykusundan önce yeniden meme
gece de bir kez emziriyorum artık nadir 2 ye çıkıyor
Evet canım uyuyor az önce iki buçuk saat uyudu yaklaşıkhemen hemen ayni seyler bizde de mevcut..gene uyuyor biz de gunduz uykusu en fazla 35-45 dk ve sadece 1 kez.
2 doz olan bexero dimi? Biz de o yok diye gitmedik hastaneye, 9. Ayda yaptiririz diyorduk demek bulmak zor. Ben carsamba ailemin yanina gaziantep’e gidiyorum, annem de babam da eczaci, onlara soylerim asiyi bulabilirlerse buz akuleriyle ankaraya getiririm, isterseniz size de getirebilirim. Tabi bulabilirsek, genelde ankarada olmayan bir ilac asi vs gaziantepte hic olmuyor. Ithalatla alakali bir sorun olabilirEczaneyi aradim simdi.2 doz olan piyasada yok. Tek doz olan varmış. Fiyati da 280 lerde. 2 dozu tek tek eczanelerde aramak gerekiyor sanirim. Bizim dr 9 ve 15. Ayda demisti. Bebek 9 aylik oldu, bakalim nasil bulacaz :))
Kızlar biliyorsunuz anne sütü yok bizde, kendimi yetersiz hissediyorum bazen, gündüz uykusunu ikiye düşürmeye çalışıyor, mamayı da sadece uykuda alıyordu, beslenme aralıkları konusunda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ne kadar olmalı bu aralık, bizimki hiç açlıktan ağlamiyor, mesela sabah uyandı biraz oyalandik dokuz buçukta irmikli meyveli muhallebi yaptım bir çay bardağı yedi, bir sonraki öğün ne zaman olmalı,birde bu aralar su içmiyor bir türlü zorluyorum her fırsatta
biz bugun kontrole gittik.doktor emekleme var mi dedi.yok dedim.donmedigini soyledim.yuzustu koyduk.kendini kaldirmasi kafasini tutmasi guzel ama normalde en gec 8.ayda donme bekleriz.yine de felaket tellalligi yapmayalim 12 aylik oldugunda da yapamazsa problemdir dedi.2 ayda 1200 gr alarak 8700 olmus.iyi kilo almis dedi.boy 69.5. bizde durum boyle.taze balik bulursaniz yesin dedi. bir de kan aldilar sonuclara bakilcak.
evet o asi. evimin civarı.balgat ve cukurambar civari 4-5 tanesini de aradım yok piyasada.2 doz olan bexero dimi? Biz de o yok diye gitmedik hastaneye, 9. Ayda yaptiririz diyorduk demek bulmak zor. Ben carsamba ailemin yanina gaziantep’e gidiyorum, annem de babam da eczaci, onlara soylerim asiyi bulabilirlerse buz akuleriyle ankaraya getiririm, isterseniz size de getirebilirim. Tabi bulabilirsek, genelde ankarada olmayan bir ilac asi vs gaziantepte hic olmuyor. Ithalatla alakali bir sorun olabilir
izmir e gittik. eskisehir e gittik. otellerde bebek yatağı oluyor. temiz bi çarşaf serersiniz, gidin gezin derim..2 gun degisiklik olsun bi yerlere gidelim diyoruz cokta istiyorum ama nerde yaticak ne yicek derken cesaret edemiyorum bana gaz verin hadi
En kotu yatak yere tasinir cevresine yastik vs dosenir, 2 gun hazir yogurt-peynir yese birsey olmaz, meyve, haslanmis yumurta vs hep bulunur. Acaba elektrikli cezvede tarhana corbasi yapilabilir mi?2 gun degisiklik olsun bi yerlere gidelim diyoruz cokta istiyorum ama nerde yaticak ne yicek derken cesaret edemiyorum bana gaz verin hadi
2 gun degisiklik olsun bi yerlere gidelim diyoruz cokta istiyorum ama nerde yaticak ne yicek derken cesaret edemiyorum bana gaz verin hadi
Ben de çok az uyuyorum son zamanlarda. Oğlumda daha düşkündüm uykuya, şimdi iyice uykusuz gezer oldum.Kizlar ben uyuyamiyorum ya, gece 12-1 gibi uyuyorum sabah 6da kalkiyorum, gece de uyaniyorum arada tabi. 5saat uykuya alistim anne olduktan sonra aslinda ama ders calisirken yetmiyor kafam basmiyor. Bugun biraz uyuyup ders caliscam diye esim denizi aldi gitti 3 saattir yoklar. Ama ben uyuyamiyorum surekli yatakta donup duruyorum, gece erken uyuyayim diyorum yine olmuyor. Soyle bir saat uyuyabilsem tum gece ders calisirim da olmuyor niye olmuyor ya ben eskiden kafayi koydugum gibi yatardim deli gibi bisey oldum artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?