2018 Ekim Anneleri

Afiyet olsun. Bebeklere sut verilmeme sebebi alerjen olmasi sanirim. Bir sorun yoksa ne ala...
Sizin yaninizda kimse var mi? Biz su anda 4 kisi bir nilikoyla bas edemiyoruz. Hepimiz bayildik bayilcaz. Ikizler ne zordur...

Afiyet olsun. Bebeklere sut verilmeme sebebi alerjen olmasi sanirim. Bir sorun yoksa ne ala...
Sizin yaninizda kimse var mi? Biz su anda 4 kisi bir nilikoyla bas edemiyoruz. Hepimiz bayildik bayilcaz. Ikizler ne zordur...
Biz esimle idare ediyoruz canim. Genelde yalniziz. Gun hizla baslayip bitiyor. Evden pek cikamiyoruz tabii. Yine de cok sukur

-Tıpta da %100 yok. "Saginca gelir, emzir gelir" vs cogunluk icin gecerli olabilir, dogrudur da ama evrensel kural değil. Istisnalar her konuda oldugu gibi bu konuda da var :))
-Bebeklere süt 1 yasindan önce önerilmiyor ya, dr unuz mu tavsiye etti keçi sütünü? Ve nereden temin ediyorsunuz?

Herkes emzirmek zorunda da degil zaten. Istemeyen de olabilir. Kimse bir sey diyemez. Dr lar sute karsi tabii. Sormadik acikcasi. Kendimizce guvendigimiz bir yerden aliyoruz. Sileden geliyor sut.

Bizim ek gida gunde toplam 3 yemek kasigi ancadır.. ek gidadan gectim, mamayi yese sevinecem :))kilo alimi durdu buara.Kaka da hep sulu ve gunde 2 kez.
Size de kolayliklar diliyorum.
Canım dediğin gibi mama sandalyesine oturttum masasını çıkardım bizim masaya yaklaştırdım onunla çok ilgilenmedim aralarda bir kaşıkta olsa uzattım ama asla yemedi hiçbir şeyin tadına bile bakmıyor bide eline vermediğim zaman da çok ağlıyor tek istediği yiyeceklerle oyun oynamak sıkmak mıncıklamak atmak. Benim bebeğim korkunca sağ elini yüzüme koyar hep bileyler yedirmeye çalıştığım zamanda öyle yapıyor sanırım ek gıdadan korkuyor

Merhaba, denemeye devam. Bıkmadan usanmadan, bol sabirla..
-yemek masam ayri bi odada. Haliyi kaldirdim.döksün oynasin diye.(zaten titiz bi tip değilim) Bugun peynirli makarna yaptim. Esimle biz yerken mama sandalyesinin tepsisine 5-10 adet haslanmis makarna koydum. O onlarla oynadi arada yere de atti tabi :)) biz 5 dk yedikten sonra, tabagimdan catalla ezip "elimle" verdim, yedi. Yogurt da verdim arada. 5-6 tane burgu makarna yedi. (Tabi tek dogru yok.her bebekte genel gecer kurallar yok. Tipki bizler gibiler.)
Akşam da kalabalik bi restauranta gittik.. inanin sırf insanlari izlesin diye.. O arada meyveli muhallebi götürdüm, ilk 15 dk hicbirsey vermedim, sonra minicik verdim, az da olsa yedi.
not: ittigi an benim icin bitmistir, zorlama yok. Cunku bu kalici beslenme sorununa sebebiyet vermesin..

2-3 gunde 1 ve baya kati bizimde. Gunde 4 kayisi yiyordur en az 250ml de su. Buna ragmen nasil kati ve zorlanarak yapiyor bilemiyorum. Ustelik patatesi ve muzu vermiyorum bile. Hemen her yemeginde kabak var birde
Ben de oyle yapiyordum. Bizim doktor kabak cok lifli degil dedi.

Canım makarnayi hangi yağla yapıyorsun?

Kizlar merhaba, sinavlarim bitti rahatladim iyice.
Sinavlarim bitince biz bugun bol bol gezdik. Bir arkadasimizdan cikarken 3-4 yasinda cocugu bogulan bir kadinin feryatlarina sahit olduk. Bogazina birsey kacmis galiba, cocugun bilinci kapaliymis (ben yaklasamadim zaten basi kalabalikti) cok sukur cocuk sonra nefes almaya basladi bilinci acildi hemen hastaneye goturuldu ama biz ailece bu olaydan cok etkilendik. Onceden de hassastim, ama bir bebegimin olmasi bu tarz olaylara bakis acimi cok degistirmis, esim icin de oyle.
Arbayla eve donerken Deniz konusunda daha dikkatli olmam gerektigini dusundum, artik tutunup kalkmalar basladi, surunme konusunda baya hizli, olur olmadik seyleri cekistiriyor vs. Ama gelin gorun ki eve girdik, esim 10 dklik bir yere gitti ve Deniz gozlerimin onunde yataktan dustu. Kasinin orasi biraz kizardi sisti. Biraz agladi cok korktu haliyle, keza ben de. Ama cok sukur birseyi yok, 3-4 dkda unuttu bile dustugunu. Dusus anina sahit oldugum icin doktora gitmedik, dogru mu yaptik bilemiyorum. Ama duserken sadcee kasini sifonyere carpti ordan kollarinin ustune yere dustu. Kitlendim kaldim ya, nasil oldu anlamadim bile. Gercekten anlik bir sey.
Bazen ofluyoruz, yoruluyoruz, birakin yemek yemeyi dus almayi, tuvalete rahatca gidebilmenin luks oldugu gunlerimiz oluyor. Ama varsin olsun. Hicbir cocugun kilina zarar gelmesin, guzelliklerle saglikla buyusunler de bizler 3-4 yil uyumayalim, yemeyelim, icmeyelim. O annenin cigliklari hala kulaklarimda. Uzun zamandir bir seyden boylesine etkilenmemistim. Allah cocuklarizimi esirgesin.

Canim bugun ben kendim yatakta yaninda uzanirken ziplayiverdi ucuyordu az kalsin. Yatakta birakmak imkansiz.
Takip ettigim bir doktor 50 cme kadar bi yerden dustuyse hastaneye getirmeyin gozlemleyin diyordu.
Gecmis olsun. Allah kazalardan saklasin.
Evde yalnizken tuvalete gitmem gerekirse besigine koyuyorum. Yuksek parmakliklar. Bazen oyuncak olsa da agliyor ama olsun.

Bir güne çok fazla aksiyon sığdırmışsınız, geçmiş olsun. Bebekler düşerken annelere kal geliyor böyle, çok acayip bir durum. Elinden bile kayıp gidebiliyor bazen, çok hareketliler..
Deniz elleri üzerine düşüyorsa kendini korumayı bilecek maşallah . Bazı bebeklerde o refleks geç oturur, kafayı gözü çarpa çarpa büyürler. Neyse ki senin bıdık kendini korumuş Allah tüm bebişleri korusun
Sınavların da bitmiş, gözün aydın, inşallah tüm dersleri verirsin

Allah kolaylik versin.Hersey deneyim evlilikte.
Insallah atlatmissinizdir artik.

kizlar bizim ikinci dis kabarmisti az once dikkat ettim patlamis.sabah 38.5 tu atesi. ilik dus aldirdim.islak bezle siliyorum eklem yerlerini.emziriyorum su iciyor.37.4 e dustu.yavrum cok halsiz uyuyup uyaniyor mizildiyor.
Daha iyidir insallah❤

Gecmis olsun.Allah beterinden korusun.
Hersey insan icin sanirim.Anlık...
Cocuk olduktan sonraki kısma katiliyorum ama insanin daha bi icine isliyor.Daha cok empati kurabiliyor.Evlat bambaska bi pencere hayata karsi.

Nasil düstügüde cok onemli duserken carptigi yerler vs.Allah korusun ya her düşüş ayri. caresizlik.Buyudukce tehlikeler her daim :)
Allah korusun

Kızlar dün bebek görmeye gittik. 45 günlük, miniminnacık benim kız abla kaldı yanında... Zaman nasıl da geçmiş, hep bu yollardan geçmişiz... Bizimki de böyle miydi diyor insan kendi kendine...
Bir kez daha gördüm ki, büyüğü kız olunca anne için büyük nimet... Kardeşi mızıklanmaya başlayınca ablası kalkıp emziğini veriyor, sırtını sıvazlayıp iki pışpış edip, uyu ablam diyor, uyuyor bebe

Ya cok hafifler bir de yenidoganlar:) ben iki aylik bir bebegi kucagima aldim gecen kus gibi geldi ya, minik hafif:) insan sasiriyor gercekten nezaman boyle kocaman oldu

Babamin soyledigi bir laf vardir, sansli annelerin ilk cocuklari kiz olurmus:)

Ya cok hafifler bir de yenidoganlar:) ben iki aylik bir bebegi kucagima aldim gecen kus gibi geldi ya, minik hafif:) insan sasiriyor gercekten nezaman boyle kocaman oldu

Babamin soyledigi bir laf vardir, sansli annelerin ilk cocuklari kiz olurmus:)
Sorma ya kuş tüyü gibi hafif hem de :)
Ben olamadım o şanslı annelerden, sağlık olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…