- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Geçmiş olsun.. benimde en korktuğum düşmeler çok hareketlendiler çünkü.. ben sürekli yere birakiyorum..Kizlar merhaba, sinavlarim bitti rahatladim iyice.
Sinavlarim bitince biz bugun bol bol gezdik. Bir arkadasimizdan cikarken 3-4 yasinda cocugu bogulan bir kadinin feryatlarina sahit olduk. Bogazina birsey kacmis galiba, cocugun bilinci kapaliymis (ben yaklasamadim zaten basi kalabalikti) cok sukur cocuk sonra nefes almaya basladi bilinci acildi hemen hastaneye goturuldu ama biz ailece bu olaydan cok etkilendik. Onceden de hassastim, ama bir bebegimin olmasi bu tarz olaylara bakis acimi cok degistirmis, esim icin de oyle.
Arbayla eve donerken Deniz konusunda daha dikkatli olmam gerektigini dusundum, artik tutunup kalkmalar basladi, surunme konusunda baya hizli, olur olmadik seyleri cekistiriyor vs. Ama gelin gorun ki eve girdik, esim 10 dklik bir yere gitti ve Deniz gozlerimin onunde yataktan dustu. Kasinin orasi biraz kizardi sisti. Biraz agladi cok korktu haliyle, keza ben de. Ama cok sukur birseyi yok, 3-4 dkda unuttu bile dustugunu. Dusus anina sahit oldugum icin doktora gitmedik, dogru mu yaptik bilemiyorum. Ama duserken sadcee kasini sifonyere carpti ordan kollarinin ustune yere dustu. Kitlendim kaldim ya, nasil oldu anlamadim bile. Gercekten anlik bir sey.
Bazen ofluyoruz, yoruluyoruz, birakin yemek yemeyi dus almayi, tuvalete rahatca gidebilmenin luks oldugu gunlerimiz oluyor. Ama varsin olsun. Hicbir cocugun kilina zarar gelmesin, guzelliklerle saglikla buyusunler de bizler 3-4 yil uyumayalim, yemeyelim, icmeyelim. O annenin cigliklari hala kulaklarimda. Uzun zamandir bir seyden boylesine etkilenmemistim. Allah cocuklarizimi esirgesin.
Bizimkide emeklemiyor.. doktor emeklerse geç yürür hiç emeklemeyebilir dedi bize..Kızlar günaydın, biz 29 Eylül doğumluyuz 9 aylık olduk ama hala emekleme yok normal mi taktım bu ara
Yok canım o da yok, çok hareketli bebek aslında emekleme pozisyonu alıyor dizleri kivicirip azcik bir geriye gitme var o kadar, dönüp duruyor ama emekleme yokGünaydın,
Bazı bebekler hiç emeklemeden sıralamaya başlar. Tutunup kalkıyor mu?
Benim oğlum da sizinkiyle aynı saniyede yuvarlanarak gideceği yere gidiyor çok hareketli ama emeklemiyor emekleme pozisyonunda bir süre çabalıyor olmayınca çığlık çığlığa. Ne yapayım en azından çabaladığını biliyorum diyorum kendime ve her bebek emeklemek zorunda değil belki böyle yürüyecektir. Yürüt beni diyor sürekli hatta baya korkusuz elleri bırakıp gitme çabasında bir süredir. Bir şey merak ediyorum yürüme çabasında olan bebişler sağlam basıyorlar mı yere ben de onu taktım kafaya. Oğlum bir aydır falan günde toplasanız 10-15 dk sürelerle yürüteçte kalmıştı biliyorum yürüteç için geç bir zaman ama hareketliliğine dayanamadık yemek yerken yemeğin sonuna doğru bırakıyorduk hiç durmuyor diye şimdi biraz parmak ucuna basıyor gibi geliyor belki benim hüsnükuruntum belki öyle bilmiyorum sizlerin görüşlerine ihtiyacım var kızlar. Bugünden itibaren artık koymayacağım o kadar süre de olsaYok canım o da yok, çok hareketli bebek aslında emekleme pozisyonu alıyor dizleri kivicirip azcik bir geriye gitme var o kadar, dönüp duruyor ama emekleme yok
Merhaba, bu dönemde bütün bebekler parmak ucunda yurumez mi zaten?Benim oğlum da sizinkiyle aynı saniyede yuvarlanarak gideceği yere gidiyor çok hareketli ama emeklemiyor emekleme pozisyonunda bir süre çabalıyor olmayınca çığlık çığlığa. Ne yapayım en azından çabaladığını biliyorum diyorum kendime ve her bebek emeklemek zorunda değil belki böyle yürüyecektir. Yürüt beni diyor sürekli hatta baya korkusuz elleri bırakıp gitme çabasında bir süredir. Bir şey merak ediyorum yürüme çabasında olan bebişler sağlam basıyorlar mı yere ben de onu taktım kafaya. Oğlum bir aydır falan günde toplasanız 10-15 dk sürelerle yürüteçte kalmıştı biliyorum yürüteç için geç bir zaman ama hareketliliğine dayanamadık yemek yerken yemeğin sonuna doğru bırakıyorduk hiç durmuyor diye şimdi biraz parmak ucuna basıyor gibi geliyor belki benim hüsnükuruntum belki öyle bilmiyorum sizlerin görüşlerine ihtiyacım var kızlar. Bugünden itibaren artık koymayacağım o kadar süre de olsa
Üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen kızım nasıl başlamıştı bu yürümelere hiç hatırlamıyorum yürüteç konusunda da biraz takıntılıyım zaten ya sıkıntı çıkarırsa diye. Arkadaşın kızınınmış halimizi görünce o getirmişti durmadığı anlarda biraz biraz koyduk suçluluk hissederek. Umarım sorun yokturMerhaba, bu dönemde bütün bebekler parmak ucunda yurumez mi zaten?
Benim kızım da 2 aydır yapıyor onları hala ilerleme yok :) oturur haldeyken kendini öne atıyor ama ayağını kurtaramıyor benim topacım :)Yok canım o da yok, çok hareketli bebek aslında emekleme pozisyonu alıyor dizleri kivicirip azcik bir geriye gitme var o kadar, dönüp duruyor ama emekleme yok
Bizim burada adettendir, damat tarafı oldukça kalabalık gelir çeyiz almaya. Çeyiz duası bittikten sonra müzik başlarVosVos35 evet zaman cok cabuk geçiyor.
Ve dun yazmissiniz ceyiz davul zurnali cikiyor vs diye ben hic oyle bi ortam gormedim, tv disinda, ne eglencelidir kimbilir..
Hakılısın canım denmeye devam edeceğim inşallah bizim bebeklerimiz de birazcık iştahlı olur. Aylarca meme reddi yaşayıp şimdi de ek gıda reddi yaşayıp sürekli mem mem emme diyeceği aklımın ucuna gelmezdi kapalım sağlık olsunMerhaba, denemeye devam. Bıkmadan usanmadan, bol sabirla..
-yemek masam ayri bi odada. Haliyi kaldirdim.döksün oynasin diye.(zaten titiz bi tip değilim) Bugun peynirli makarna yaptim. Esimle biz yerken mama sandalyesinin tepsisine 5-10 adet haslanmis makarna koydum. O onlarla oynadi arada yere de atti tabi :)) biz 5 dk yedikten sonra, tabagimdan catalla ezip "elimle" verdim, yedi. Yogurt da verdim arada. 5-6 tane burgu makarna yedi. (Tabi tek dogru yok.her bebekte genel gecer kurallar yok. Tipki bizler gibiler.)
Akşam da kalabalik bi restauranta gittik.. inanin sırf insanlari izlesin diye.. O arada meyveli muhallebi götürdüm, ilk 15 dk hicbirsey vermedim, sonra minicik verdim, az da olsa yedi.
not: ittigi an benim icin bitmistir, zorlama yok. Cunku bu kalici beslenme sorununa sebebiyet vermesin..
Nasil bizler farkliyiz, onlarda öyle :))Benim bebeğim 8 Ekim doğumlu çok güzel emekliyor her yere gidiyor ama bizim de koltuk altından tutunca hiç adımlama yapmıyor öylece dikiliyor hiç adım atmıyor zamanla olur desemde aklımı kurcalıyor işte
Arabaya dönüştürüp üstüne oturt, öyle severse alışır, daha sonra yürüteci de kullanır belki :)Nasil bizler farkliyiz, onlarda öyle :))
Bi arkadasim verdi, sunu nadirde olsa kullaniyoruz, yurume arkadasi. 2 metre gidiyoruz, istemiyo :))
Ben vermeye niyetlendim ama kucuk balik bulamadik simdilik kaldi. Iki uc gunde bir ceviz veriyorumBebeklere balik veren var mi? Gecen yil hamileliklerimizde balik mevsimine denk gelmemisti maalesef
Esimin kuzeninin cocugu da yurutecteydi epey bi sure parmak ucuna basti ellerinden tutup yuruturken. Benim oglumdan 3 ay buyuk yani 1 yaşını doldurmak uzere. 15 gundur falan tamamen yurumeye baslamis normal desteksiz yuruyor. Seninki de yurutecten kaynakli bi sure parmak ucuna basar ama sonra illa ki düzgün yürür.Üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen kızım nasıl başlamıştı bu yürümelere hiç hatırlamıyorum yürüteç konusunda da biraz takıntılıyım zaten ya sıkıntı çıkarırsa diye. Arkadaşın kızınınmış halimizi görünce o getirmişti durmadığı anlarda biraz biraz koyduk suçluluk hissederek. Umarım sorun yoktur
Bebegin ayaklarını kendi ayaklarinin üzerine bastirip minik adimlar atin beraber bikac gun booyle dene sonra kendisi de yapar. Bizimki de atmiyordu o sekilde bikac sefer yaptım artık atıyor. birde bebeğin hazir bulunuslugu onemli belki adim atmaya hazir degildir henüzBenim bebeğim 8 Ekim doğumlu çok güzel emekliyor her yere gidiyor ama bizim de koltuk altından tutunca hiç adımlama yapmıyor öylece dikiliyor hiç adım atmıyor zamanla olur desemde aklımı kurcalıyor işte
Yemek yenildiği anlarda o çığlık çığlığa durum bizi mahvediyor başka hiçbir şekilde durduramadık etrafı gezip karıştırmak hoşuna gidiyor böyle.ama dediğim gibi koymayacağım artık bir süre de böyle devam edelim bakalımBen gun icerisinde ortalama yarim saat yurutece koyuyorum, ama adim atmasi normal gibi parmak ucunda degil. Umarim boyle devam eder. Yurutec konusunda benim icin cok rahat degil ama gun icerisindeki o yarim saat benim kurtaricim oluyor.
pessinus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?