Canım Konya dayım özelde alerji doktoru iki tane bildiğim kadarıyla biz birine gittik hep eli boş döndük gitsekte bişey değişmediYavrum ya. Nasil oluyor da doktorlar bu alerjik bebeklere bir yonlendirme yapamiyorlar aklim almiyor. Allah kolaylik versin.
O kadar verdim canım pirinç bizde kızarıklık yaptı ama vermiyorumcanım hiç mi bisey yedirmedin simdiye kadar
3 gün kuralıyla patates yeşil kabak pirinc verebilirsin bunların alerji riski az. Pirinc unuyla muhallebi yapip muz karıştırıp verebilirsin. Ayrica muzu çok rahat yiyorlar hic korkma. Bizimki kayisi ve erigi de isirarak yiyor kendisi dişi bile yok.
Ya gercekten hayatin insana ne getirecegi o kadar belirsiz ki..Canim bizim ilki tup bebekti 3 sene ugrastil oglum mucuze gibiydi.simdi ise kendiliginden oldu sevindimmi sevindim ama ogluma uzuldum daha 9 aylik dogum yaptigimda 17 ay olacak aralarinda.ilkinde hissettigim duygular yok acikcasi nasil bakicam nasil olacak diyirum hep endiseliyim.tup bebek merkezlerinde surundugum agladigim gunleri dusununce bu bebegin mucize oldugunu dusunuyorum hayirlisi artik
Benim kuzenim de senelerce ugrasti. Tup bebekle ikiz ogullari oldu. 14 ay sonra da senin gibi kendiliginden minis kizlari geldi dunyaya. Simdi ucuz gibiler. Zaten emekli olmustu. Annesi de yardimina gitti. Ona ragmen yatili bakici da tuttular. Ama durumlari cok iyiydi zaten.Canim bizim ilki tup bebekti 3 sene ugrastil oglum mucuze gibiydi.simdi ise kendiliginden oldu sevindimmi sevindim ama ogluma uzuldum daha 9 aylik dogum yaptigimda 17 ay olacak aralarinda.ilkinde hissettigim duygular yok acikcasi nasil bakicam nasil olacak diyirum hep endiseliyim.tup bebek merkezlerinde surundugum agladigim gunleri dusununce bu bebegin mucize oldugunu dusunuyorum hayirlisi artik
Bizde her ikisinide olduk.. bexero ilk olunca ateş yapmadi ikincide yapti biraz..E elaelif123 doktorumuz bize menectra ve bexseronun ayri asilar oldugundan bahsetmisti. Iki farkli menenjit tipi varmis galiba. Bugune kadar hep menectra yapiliyormus hacilar tarafindan geliyormus menectranin etki ettigi virus ama suriyelilerle birlikte farkli bir menenjit turu daha gelmis turkiyeye onun icin de bexsero yapiliyor. Bexsero agir bir asi diye duydum hep, ates yapiyormus birkac gun. Denize ikisini birlikte yapacak bu ay.
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..Kizlar merhaba uzun suredir yazamiyordum ben tekrar hamileyim sizlerde durumlar nedir?
Biz sabah kahvaltisinda keçi labne veriyoruz az ekmek içi ve zeytinyağı ile kariştirip püre gibi yapiyoruz yiyor güzel.. sizinki neocate i sevmiyordu dimi?Günaydın kızlar, o kadar üzülüyorum ki yavrum yemeye iştahlı bir bebek aslında tabakta bişey görsün saldırıyor resmen biz yerken ağlıyor o da istiyor, neye alerjisi olduğunu bilmediğimden bende hiçbirsey vermek istemiyorum korkumdan, sabah o kadar aç uyanıyor ki çünkü gece mamayı içmek istemiyor, kahvaltı yok bişey yok ne vereceğimi şaşırıyorum, sabah annem bütün muzu ısırarak yedirdi çeyrek kadarını yedi ben muhallebisini hazırlarken, ben korkuyordum ama çok güzel çiğneme hareketi yapıyor altta üç dışı var üstten de iki tane geliyor çıkmış uçlari ama gel gelelim kilo alımı yok iki aydır hiç kilo almamis, günde minik minik üç dört kez kaka yapıyor, ondan mı alamıyor yoksa hiç et yumurta peynir yoğurt tüketmedigi icin mi bilmiyorum ara ara keçi yoğurdu denedik az az ekşi falan demiyor istiyor bir iki çay kaşığı veriyorum, gece uykularimiz berbat bu ara aklımı kurcalayan şey diş mı yoksa yedikleri mi dokunuyor alerji mi
Keçi labne yi satın mi alıyorsunuz evet sevmiyor uykuda içiyor sadeceBizde her ikisinide olduk.. bexero ilk olunca ateş yapmadi ikincide yapti biraz..
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
Biz sabah kahvaltisinda keçi labne veriyoruz az ekmek içi ve zeytinyağı ile kariştirip püre gibi yapiyoruz yiyor güzel.. sizinki neocate i sevmiyordu dimi?
Gecmis olsun. Iyi sizin cok cikmamis. Ben de gece usuyor ondan mi diye dusunuyorum. Bu hafta kendim gece bi terleyip bi titreme nobeti gecirdigim icin cocugu nasil orteyim giydireyim bilemedim.
6dan sonra ilac verince 8 gibi terleyip atesi atti. 38.3e cikmisti ve saat 11den beri uyumamisti. Simdi yine biraz sicak kafasi.
Merhaba kızlar,
Ateşli kuzulara geçmiş olsun, inşallah bir an evvel düşer ateşleri..
Kızımın bileğinde isilik gibi kızarıklık olmuştu (başka yerlerinde de çıkıyor ama hemen iyileşyor, bu biraz yayıldı ve uzun sürdü), ha geçti geçecek diye beklerken iyice arttı kızarıklık.
Bugün oğlumu 5 yaş izlemine çağırdılar. Gitmişken kızımın bileğini de gösterdim. İsilik ama çok ilerlemiş dedi aile hekimi. Merhem yazdı, az kortizonlu krem. 3 gün kullan dedi. Günde 2 kere banyo ettir dedi, tek başına zor oluyor ama yapıcaz bişeyler..
Yolda gelirken arabasında uyuyordu hemen sürdüm, daha şimdiden rengi solmaya başladı çok şükür.
Eczanede hünnap'ın kahvaltılık kakaolu toplarını gördüm. Daha önce hiç almamıştım (hiç bir markanınkini almadım), içeriği güzel geldi gözüme, aldım oğluma.. Birkaç vitamin, mimeral alır belki diyerek (yerse)..
Onu alırken bebe bisküvisini de gördüm(hünnap), keçi sütlü, ilave şekersiz yazıyor. Ben hiç kahvaltı ettiremiyorum kızıma, ağız kilitli.. Belki bisküviyi labneyle ezip verirsem yer. Hiç niyetim yoktu bisküvi vermeye ama 8 aylık oldu, hala kahvaltı yok.
Sebze püresi yemiyor, çorba sevmiyor.. Köfte denedim, 50 kuruş büyüklüğünde köfteyi zor bitiriyor (en büyük porsiyonu bu). Havalar da çok sıcak, iştahı yok ama yemesi lazım artık. Kan ilacı vermiyorum, takviye şart.. Sadece meyveyle nereye kadar (o da yine çok az miktarda). Mesela dün sadece birazcık kavun ve kayısı yedi tüm gün...
Bende regl ile 1.7 kg gitti ama cidden söndüm.Bu arada sıcaklar sağ olsun, hiç bir efor sarf etmeden 65 kiloya inmişim. Bu sabah aç karnına tartıldım eczanede. Spor yapsam sıkılaşırım biraz ama şu üstümdeki ölü toprağını atamıyorum bir türlü...
plojovic Nilsibel çok geçmiş olsun kuzucuklara. Ciddi bişeyleri yoktur hemen geçer umarım.
Bende geçen hafta enfeksiyon kapmışım aklım çıktı ufaklığa geçecek diye sıkıntı çıkmadı çok şükür.
Bu doktorları ben anlamıyorum. İnşallah alerjisi çabuk geçer.
Demir kullanmayınca zorlamadı mı? Doktora vermediğimi söyleyince ne yapıp edip vermem gerektiğini söyledi. Pekmez vs ilaç gibi etki etmiyormuş. Kırk takla atıyorum o ilacı vermek için. Tahlil yaptılar mı? Tahin pekmez verebilir miymişiz?
Ben ilkinde playskool kullanmistim.Hatta bi aile dostumuz vermisti.Hizli gitmiyor ve hafif degildi cok.Zaten cocugun nasil desem yuklenmeden tutunup yurudugu zamana denk gelirse iyi kullaniyorlar :)İlk adım arabalarından ya da tutunup yürümesini sağlayan yürüteçlerden kullanan var mı? Almak için baktım ama hiç içime sinen olmadı hızlı olup düşürür gibi geldi çoğu. Öneriniz varsa onlara bakayım.
1-2 haftadır emekliyoruz, ayağa kalkıyoruz. Bu aralar çok sık tutunup kalkmaya başladı ayaklarını da atıyor ileri geri. Tutunup adım attıracak bi oyuncak bulursam çok hoşuna gidecek gibi.
İyi çok sukur❤3 gun ozellikle zordu ama ates 24 saati gecmedi.plojovic iyidir bebek insallah.
Kizlar merhaba uzun suredir yazamiyordum ben tekrar hamileyim sizlerde durumlar nedir?
Günaydın kızlar, o kadar üzülüyorum ki yavrum yemeye iştahlı bir bebek aslında tabakta bişey görsün saldırıyor resmen biz yerken ağlıyor o da istiyor, neye alerjisi olduğunu bilmediğimden bende hiçbirsey vermek istemiyorum korkumdan, sabah o kadar aç uyanıyor ki çünkü gece mamayı içmek istemiyor, kahvaltı yok bişey yok ne vereceğimi şaşırıyorum, sabah annem bütün muzu ısırarak yedirdi çeyrek kadarını yedi ben muhallebisini hazırlarken, ben korkuyordum ama çok güzel çiğneme hareketi yapıyor altta üç dışı var üstten de iki tane geliyor çıkmış uçlari ama gel gelelim kilo alımı yok iki aydır hiç kilo almamis, günde minik minik üç dört kez kaka yapıyor, ondan mı alamıyor yoksa hiç et yumurta peynir yoğurt tüketmedigi icin mi bilmiyorum ara ara keçi yoğurdu denedik az az ekşi falan demiyor istiyor bir iki çay kaşığı veriyorum, gece uykularimiz berbat bu ara aklımı kurcalayan şey diş mı yoksa yedikleri mi dokunuyor alerji mi
Evet baltalı marka yüzde yüz keçi labne var.. labneh diye ismi hatta.. ondan bir yemek kaşığı tepeleme bir dilim ekmek içi ve 2 tatlı kaşığı zeytin yağını çatalla iyice eziyorum.. o püre gibi oluyor.. onu çok seviyor bizimki.. bi deneyin migrosta felan satiliyor.. birde biz 120 ml neocate mama hazirlayip içine tepeleme bir tatli kaşığı pirinç unu ile muhallebi pişiriyoruz.. ılınınca içine 1 çay kaşığı pekmez kariştirip veriyorum.. tombulladı bile artik kizim..Keçi labne yi satın mi alıyorsunuz evet sevmiyor uykuda içiyor sadece
Benimki onu da cikarmaya calisacagi icin hic denemedim.Kizlar aranizda hic emekleme dizligi kullanan oldu mu? Deniz komando tarzi surunmekten dort ayak uzerine gecti ama dizleri cok kaldiramiyor henuz hep yere surtuyor ve dizler kizariyor. Acaba o dizliklerden kullanmali miyim, hareketini engeller mi bilemedim.
Masallah.Evet baltalı marka yüzde yüz keçi labne var.. labneh diye ismi hatta.. ondan bir yemek kaşığı tepeleme bir dilim ekmek içi ve 2 tatlı kaşığı zeytin yağını çatalla iyice eziyorum.. o püre gibi oluyor.. onu çok seviyor bizimki.. bi deneyin migrosta felan satiliyor.. birde biz 120 ml neocate mama hazirlayip içine tepeleme bir tatli kaşığı pirinç unu ile muhallebi pişiriyoruz.. ılınınca içine 1 çay kaşığı pekmez kariştirip veriyorum.. tombulladı bile artik kizim..
ya evet evet 19unda ankaraya donucem.engelli tuvaleti iyi olur.sagolasin :)ferhunde001 ya kac gundur sen tek basina yolculuk yapmadan yazayim yazayim diyorum hep unutuyorum. Tek basinayken havaalaninda tuvalet ihtiyacin olursa engelli tuvaletini kullan:) bebek arabasiyla icine sigalabiliyor. Hatta tek basina avm icin de harika bi cozum oluyor engelli tuvaletleri.
Off benimki de kesin cikarmaya calisir ya bunu dusunmedim, ankarada uzun giydiriyordum ama burasi asiri sicak, kisa tulumla geziyor.Benimki onu da cikarmaya calisacagi icin hic denemedim.
Bazen tayt giydiriyorum. Bazen ciplak bacak geziyor. Ama tayt varken kayiyo mesela hoslanmiyor. Bu sefer elleri ve ayaklari uzerinde yurumeye calisiyor.
İyi aksamlar kizlar, ateslenen kuzular nasil umarim iyilesmislerdir. İse basladigimdan beri tempom hic yavaslamiyor bi yatarken sabit durabiliyorum yemektir camasirdir hic bitmiyor zaten Allah bitirmesin ama illa ki anne is kadini ev hanimi olunmuyor mutlaka biri aksiyor canimiz sagolsun sagligimiz olsun yeterki
Bizim bu ara tek sorunumuz gece uykulari saat basi kalkiyor ve agliyor bi yeri agrisa gunduz hicbir sorunu yok gece mi tutuyor acaba? Yatagimi rahat degil diyecegim ama pamuk park yatak gazi vs yok ondan eminim dis kaliyo bitek ama oyle uykusu varki aglarken bile uyuya kaliyor.
Emekleme yoktu 1 haftadir basladi hocam durduramiyoruztutunup kalkmaya calisiyor ama henuz cesaret yok yarin 9 ay kontrolu var saka maka yasina geliyorlar inanamiyorum :)
agustosun 15inde 1 sene olacak evde olusum.işin biraz sosyallesme kismini ozledim.ama diger olumsuzluklari ( sabah 6.30 cik, 19 eve gir, hergun tartisma, yogunluk, dedikodu, pis ortam vb....) dusununce olmasa da olur diyorum.hic baslayasim yok ama birgun mecbur :) cidden dogumgunu kutliycaz.Ise ne zaman baslarim hic bilmiyorum, hem cok ozledim, hem de boyle yetisememekten korkuyorum. Neyse bi yasini goreyim de:) ne kaldi zaten yasina dimi
Ben tam 1 ekimde ayrilmistim, 38. Haftanin icindeydim. Ben is ortamimi cok seviyorum, arkadaslarin cogu iyi, yogunlugumuz donemsel oluyor onun disinda rutin bir tempomuz var. Aslinda benim oglumu guvenerek birakabilecegim biri olsa yarin baslarim ama bakiciya birakip gitmeye henuz icim el vermiyor.agustosun 15inde 1 sene olacak evde olusum.işin biraz sosyallesme kismini ozledim.ama diger olumsuzluklari ( sabah 6.30 cik, 19 eve gir, hergun tartisma, yogunluk, dedikodu, pis ortam vb....) dusununce olmasa da olur diyorum.hic baslayasim yok ama birgun mecbur :) cidden dogumgunu kutliycaz.
Isi sevmiyorum. En buyuk hayalim bebek dogunca 2 sene ucretsiz izne ayrilmakti. Ama bebek hic hayal ettigim gibi olmadi. Yalniz bakamiyorum. Calisiyorum diye once esimin halalari geldiler. Simdi kv ve kp var. Allah razi olsun.Ben tam 1 ekimde ayrilmistim, 38. Haftanin icindeydim. Ben is ortamimi cok seviyorum, arkadaslarin cogu iyi, yogunlugumuz donemsel oluyor onun disinda rutin bir tempomuz var. Aslinda benim oglumu guvenerek birakabilecegim biri olsa yarin baslarim ama bakiciya birakip gitmeye henuz icim el vermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?