- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Benim kızım ek gıda almıyor pek acıkıyor mu nedense gece kalkıyor zaten :)) dün 2.5 uyandı emdi sonra 7 de uyandı yanımdayken dönüp dönüp emiyordu meme açıkta yatıyordum artık :))))O hissi biliyorum ya, ilk gunler bende de olmustu, sonradan geciyor ama:) geciyor dedigime de bakma odalari ayirdigimizdan beri nadir de olsa bazi geceler 12-6 arasi hic uyanmiyor ama ben deli gibi en az iki kez uyanip yanina gidiyorumhayir yaz gunu zaten uzerini de ortmuyorum, ustunu acmis mi diye bakmama da gerek yok yani. Gidiyorum bos bos bakip geri donup yatiyorum
Ben ayırdım odasını şuan gece 1 kere kalkıyor o da acıktığı için sanıyorum yoksa benim kızım da saat başı kalkıyorduBiz hala aynı odadayiz park yatakta yatıyor gece on kez ağlıyor ayrı odalarda düşünemiyorum :)
Bende hiç ayırma taraftarı değildim ama daha rahat etti sanki bir de zaten ıh dese duyuyorum tüm annelerde öyledir bence duymam diye korkuyordum ama daha kıpırdarken duyuyorum .. Park yatakta rahat yatsa ayırmazdım o da bi gerçek ..B Bir mucize bizim yatak odasinda bi kosede park yatakta yatiyor. ben de kendi odasina koymayi istiyorum artik.cunku rahat rahat oksurmek ses yapmak sıkıntı. esim daha cok kucuk diye olmaz diyor.şu an yazliktayiz zaten ayni odadayiz hatta tek kisilik yatakta yatiyor.park yatak evde.bakalim dönünce yine bi söyliycem esime.
Uykusu açılmadan geri döndürme değilde beni yanında ister ve ben yokum ya da sesini duymam geç duyarsam güven zedelenir vs vs derdim güvenli bağlanma ona takık kaldım nedense her yerde karşıma çıkınca galiba :)))
Keske senin gibi rahat olabilsek. Niye boyle gerginiz ya.İşte mesela ona takılıp baska biseyi kacirma.
Illa birseyi yapman gerekiyor gibi hissetmeden yaşa,inan❤
Cok daha keyifli,sorunsuz,duzgun gidecektir.
Bence duyarsin zaten o bilincle yatinca kalkiliyor.
Gunluk butun ihtiyaclarin giderildigi anne ile baglanmanin zaten oldugu durumda sadece tek biseyle hemen zedelenmez buarada guvenli baglanma.
Ama bunun basida var tabii.'Odasina alismali/odasinda yatmali' diye basliyorsan (ki kime gore?),o enerjiyi tamamen alip o da daha tedirgin olabilir.
Keske senin gibi rahat olabilsek. Niye boyle gerginiz ya.
Bu arada niliko dun aksam itibariyle yemek yemeye yeniden basladi. Sabah da yumurtayi elmali muhallebinin icine kattim. Farketmedi yedi.
Aslinda rahatlik degil.Sadece okudugun ya da dogrulugunu gordugun seyleri bi anda yapmaya calismak yerine evine ve bebegine uygun sekilde yapmaya baslamak onemli.
Yani dogru once annenin kendini bilmesiyle basliyor canim.
Bebek/cocuk cok zor gercekten ama yaşaminda bi döngüsü sonucta.Ne tek bendeki zor diye dusunmek lazim ne de şunu yapsa gececek bunu yapsa bitecek diye.
Ne ilkiz ne son ne de buyudukce hicbisy gecmiyor :)
Aslinda oncesinde boyle tahmin etmedigimiz icin birden sudan cikmis baliga dönüyoruz ozellikle ilklerde.
Sonra okunan yazilan birsuru sey goruyoruz.
Sonra denemeler yanilmalar,yorulan zihin,caresiz hissetmeye koşan her adım.
Önce anne zihnini bi dinlendirmeli.
Ne olursa bu yasamimizin bir parcasi diye dusunmeli.Ha uyusa,ha yürüse diye gecirilmemeli zaman.Cunku biri oldugunda bi baska sey cikmis olacak meydana zaten :)
Yani beklentiyi buyutmek yerine kabullenip an'ı yaşayıp ilerlemek daha iyi.
Bisy yaparken şuna alisir,boyle yaparsam şöyle olur diye dusunmekten insanlar ne yasadigini yakalayamiyor...
Bide onlarin işi bizden daha zor diye dusunuyorum.Belki de beni yumusatan en buyuk etken.Ben ona yardim etmeliyim bebegin/cocugun benim işimi kolaylastirma gibi bi etkeni olamaz.
Buarada tabii ki bende yoruldugumu,bazen caresiz oldugumu hissediyorum.Insaniz.
Hissetmezsek yanlis olur.Bu da yasamak icin gerekli bence.Dikkatini deneyimini arttiriyor.
Kendi enerjini arttiracak seylere yoğunlaş❤
Cinnetlik bir gunde ilac gibi geldi bu yazi. Kendimi artik surekli sikayet ederken buluyorum. Toparlanmam lazim, onu daha cok anlamaya calismam lazim. Beklemeyi de birakmam lazim galiba. Tesekkur ederimAslinda rahatlik degil.Sadece okudugun ya da dogrulugunu gordugun seyleri bi anda yapmaya calismak yerine evine ve bebegine uygun sekilde yapmaya baslamak onemli.
Yani dogru once annenin kendini bilmesiyle basliyor canim.
Bebek/cocuk cok zor gercekten ama yaşaminda bi döngüsü sonucta.Ne tek bendeki zor diye dusunmek lazim ne de şunu yapsa gececek bunu yapsa bitecek diye.
Ne ilkiz ne son ne de buyudukce hicbisy gecmiyor :)
Aslinda oncesinde boyle tahmin etmedigimiz icin birden sudan cikmis baliga dönüyoruz ozellikle ilklerde.
Sonra okunan yazilan birsuru sey goruyoruz.
Sonra denemeler yanilmalar,yorulan zihin,caresiz hissetmeye koşan her adım.
Önce anne zihnini bi dinlendirmeli.
Ne olursa bu yasamimizin bir parcasi diye dusunmeli.Ha uyusa,ha yürüse diye gecirilmemeli zaman.Cunku biri oldugunda bi baska sey cikmis olacak meydana zaten :)
Yani beklentiyi buyutmek yerine kabullenip an'ı yaşayıp ilerlemek daha iyi.
Bisy yaparken şuna alisir,boyle yaparsam şöyle olur diye dusunmekten insanlar ne yasadigini yakalayamiyor...
Bide onlarin işi bizden daha zor diye dusunuyorum.Belki de beni yumusatan en buyuk etken.Ben ona yardim etmeliyim bebegin/cocugun benim işimi kolaylastirma gibi bi etkeni olamaz.
Buarada tabii ki bende yoruldugumu,bazen caresiz oldugumu hissediyorum.Insaniz.
Hissetmezsek yanlis olur.Bu da yasamak icin gerekli bence.Dikkatini deneyimini arttiriyor.
Kendi enerjini arttiracak seylere yoğunlaş❤
Bizimkide ayagi disari cikarinca rahat ediyorEki Görüntüle 2286723 Gelde bu çocuğu park yataga sığdır yattigi yer 80x160 yinede hali bu :)
Rica ederim.İyiye,iyiliğe daha çok dikkat etmemiz gerekMotive edici yazın için teşekkürler
Cinnetlik bir gunde ilac gibi geldi bu yazi. Kendimi artik surekli sikayet ederken buluyorum. Toparlanmam lazim, onu daha cok anlamaya calismam lazim. Beklemeyi de birakmam lazim galiba. Tesekkur ederim
Yazacaklarım uzun olabilir ama kendimi çok çaresiz hissediyorum. Ya ben beceremiyorum bu işi ya benim bebeğimde bir şeyler...
3 ay oldu ek gıda serüvenimiz. Hala ama hala bir çorba kaşığı ana yemek yemiyor. Önceden kahvaltıyı çok güzel yapardı. Artık yumurtadan da sıkıldı. Pankek tarzı yapıyorum şuanlık biraz yiyor. Öğle sebze akşam muhallebi tarzı mama yapardım. Nedeni ise öğle menülerini hep atladığı için kıyamaz belki çok acıkır uykusunda,sütüm yetmezdi. Çünkü benim bebeğim 5 dk oturduğu yerde kalabilen bi bebek değil. Çok sıkılgan,çok hareketli. Kısıtlanmayı asla sevmiyor. Baktım akşamları sofraya bizle oturunca muhallebileri yiyor. Ben de kahvaltı,öğle yoğurt meyve tarzı,akşam da bizimle beraber sofrada sebze yer diye düzenleme getirdim. Bu sefer akşam öğünlerini yemez oldu. Kaşık sevmiyor blw bebeği diye mücverden gittim bir süre,ondan da sıkıldı. Tadımlara hep sebze en sona meyve ile başlamıştım halbuki. Ne yapacağım şimdi ben? Herkes zorlama diyor. Ama sütüm yetmiyor. Ek gıda dönemindeki hele hele 9 ayına gelmiş bi bebek 1-2 saate bir emmek ister mi? 7. Ayda doktora götürdük. Sordum. Israrcı ol ama mücadeleye girme dedi3 ay sabrettim. Şebeklik mi yapmadım yerken. Bi amuda kalkmadığım kaldı zevk versin diye. Yok yok yok. Diş dönemine denk geldik. 6 diş çıkardık. Zaten diş çıkaracağı zaman hiçbir şey kabul etmediği için teklif bile etmediğim günler oldu. Dişini çıkarınca yine aynı ama. Şimdi elim kolum bağlı düşünüyorum. Her öğün sonrası kendi kendime küsüyorum. Ağlıyorum kendimi yiyip bitiriyorum. çok yetersiz hissediyorum. Kilo sorunumuz yok ama yeme alışkanlığı edinemiyoruz. Gerçekten aşılır mı bu durum
Evet haklısın internette her yerde iki yaşa kadar anne yanında olmalı güvenli bağlanma için önemli vs diye görünce baya takmışım .. Şuan iyi gidiyor odasında artık :)İşte mesela ona takılıp baska biseyi kacirma.
Illa birseyi yapman gerekiyor gibi hissetmeden yaşa,inan❤
Cok daha keyifli,sorunsuz,duzgun gidecektir.
Bence duyarsin zaten o bilincle yatinca kalkiliyor.
Gunluk butun ihtiyaclarin giderildigi anne ile baglanmanin zaten oldugu durumda sadece tek biseyle hemen zedelenmez buarada guvenli baglanma.
Ama bunun basida var tabii.'Odasina alismali/odasinda yatmali' diye basliyorsan (ki kime gore?),o enerjiyi tamamen alip o da daha tedirgin olabilir.
Evet haklısın internette her yerde iki yaşa kadar anne yanında olmalı güvenli bağlanma için önemli vs diye görünce baya takmışım .. Şuan iyi gidiyor odasında artık :)
Evet mücadele edip hiç ağzına zorla bir şeyler vermiyorum. Çıkarmak isterse verdiğim halde de çıkarır zaten diye düşünerek. Ama bazen oluyor ki bir tatlı kaşığı zor yiyor. Zaten onun tabağını dolu dolu yapmıyorum. Bir çorba kaşığı sebze mesela. Onu bile yemiyor.En zor donemleridir aciyla,diş dönemi.Her sonraki daha sıkıntılı gelir.
Yine de bayaa zor kismi atlatmis.
Artik yapabildikleri ve hareketleri yuzunden zaten cogu durmuyordur.5 dk yerinde duran sanirim sayilidir :)
Nerden gectigi belli bizimkinin talan ediyor :)
Öncelikle gorduklerini ogrenmeyi ve yapmayi sevdikleri icin yemek masasindan ayri tutmamani oneririm.Sizleri gorsun.Ona hazirladiginda kendinde bisyler kasikla ye.
Onun disinda bizde de suan kasik yok agzini actiysa bile eliyle geri alip kendi yemeye sevdali.
Boyle hissetmeye devam edersen gittikce buyuyebilir mesele.Cunku yemek fikti bile yaydigin enerjiyi etkiliyordur.Bebekler hisleri konusunda hepimizden iyiler.
Kendi yiyebilecegi seylere yönel.
Sicaklarinda etkisi vardir
Zaten olay sebze meyve.
Sakin zorlama evet.Agzina sokmaya fln kesinlikle calisma.Onune koy.Gelecegini bilsin.Ne kadar yiyecegini kendi secsin❤eger tarif konusunda da sıkışıyorsan paylasalim biraz fikir olur.Ama denedikce uzulmek yok :)❤
Evet mücadele edip hiç ağzına zorla bir şeyler vermiyorum. Çıkarmak isterse verdiğim halde de çıkarır zaten diye düşünerek. Ama bazen oluyor ki bir tatlı kaşığı zor yiyor. Zaten onun tabağını dolu dolu yapmıyorum. Bir çorba kaşığı sebze mesela. Onu bile yemiyor.dün akşam araştırırken bir yazı okudum. Aynı tarifi 8-9 gün üst üste deneyip teklif edince,bebek o tada alışır kabul etmesi kolaylaşır yazıyordu. Denesem mi acaba? Tarif konusunda da elimin altında bir sürü tarif var. Ama yemez düşüncesiyle birçoğunu denemedim bile. Sizin favori sevdirecek tarifleriniz varsa tabiki seve seve isterim üzülmek mi? Reddedilmeye alıştım
Valla benim yaptıklarımda hep çöpe gidiyor bugün kuzu gerdan ile sebze deneyeceğim inşallah yer sadece emiyor aç bırakıp deniyorum yine yemiyor bir tek lor peynir yiyor kahvaltıda tahin pekmez yerdi onuda istemiyor artık denemeye devam :)Evet mücadele edip hiç ağzına zorla bir şeyler vermiyorum. Çıkarmak isterse verdiğim halde de çıkarır zaten diye düşünerek. Ama bazen oluyor ki bir tatlı kaşığı zor yiyor. Zaten onun tabağını dolu dolu yapmıyorum. Bir çorba kaşığı sebze mesela. Onu bile yemiyor.dün akşam araştırırken bir yazı okudum. Aynı tarifi 8-9 gün üst üste deneyip teklif edince,bebek o tada alışır kabul etmesi kolaylaşır yazıyordu. Denesem mi acaba? Tarif konusunda da elimin altında bir sürü tarif var. Ama yemez düşüncesiyle birçoğunu denemedim bile. Sizin favori sevdirecek tarifleriniz varsa tabiki seve seve isterim üzülmek mi? Reddedilmeye alıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?