2018 Ekim Anneleri

Aslinda hafiften kendi duzeni var gibide miniğin :) demek sicak cidden.
Cok sevindim en azindan daha iyi olduguna.Sana da iyi gelir

'Yürünesi ayri sorun' derken o zamani sorunlu belirlemis bile oluyoruz :)
Yurumesi ayrı şenlik
Cidden bi hayata en yakın şahit olmak buyuk sorumluluk.
Cocuklarla ilgili dusunulen cogu sey buyuklerimizin ve bizden oncekilerin 'sekillendirmis' ve 'isimlendirmis' olduklari ile gecer.Agizlara ve davranislara yerlesen etiketler olur.Aslinda zihnen ve bedenen bizi de sekillendiriyor.O yuzden olumlamak daha cok işe yariyor.
Nedense cocuklar hayatlari boyunca ebeveynlerine kolaylik saglamali :)) Neden ki?

biseyleri beklemeyi biraktigimda epey rahatladim.bir de kural rutin egitim kelimeleri iceren yazilari soylemleri okumayi dinlemeyi birakinca :) icinden geldigi gibi...

Arkadaşlar kızıma köfte yaptım yemek istiyor ama yutamıyor kıymalı çorba yapıncada kıymaları yutamıyor ama eti yiyor ya da başka şeyleri

Ne kadar guzel enerji veriyorsun bizlere, cok sansliyiz senin gibi biri aramizda oldugu icin gercekten. Ilk cocukta da boyle miydin:)

Kizlar, instagramda herkesin önerdiği 3 kopçalı bı korse var ya hani onu alıp kullanan ya da bilgi sahibi olan var mı?
Hamilelik öncesi de gobegim vardı doğumdan sonra almayı düşünsemde bir türlü alamadım.hem göbek gitsin-tabi yediklerime de dikkat ederek- hem dik durayim diye almak istiyorum.

Arkadaşlar ekmek vermeye başladınız mı ? Bir de benim kızım tadımlık gibi yiyor ondan mı bilmiyorum peşine hemen emmek istiyor sizinde öyle mi

Merhaba kızlar,
Epeydir giremiyorum. Misafirlerim vardı, memleketten ailem geldi. Düğünler, ziyaretler bitince kızıma mevlüt okuttuk ve geri döndüler. Bugün yine kuzularla başbaşayız...

Oğlumu ana sınıfına yazdırdık. 'kayıt parası' adı altında zorla bağış yaptırıyorlar, bu nasıl ücretsiz eğitim (mahalledeki diğer okulda böyle bir ücret yokmuş, sadece aidat veriyoruz diyor komşu)

Kızım bebek ek gıdası kabul etmiyor, hep gözü bizim yediğimizde. Çabalamayı bıraktım, kendi yediğimizden veriyorum, keyfine göre birkaç lokma yiyor. Annem 1 fincan tarhana çorbası yedirmiş ben kuaförde beklerken. Düğünde çok güzel etli menü vardı. Çiğneyip verdim, bayıldı miniğim. Kasmıyorum artık, ne yerse onu veriyorum. Haşlanmış patates yerken öğüren kız, düğünde patates püresi yedi, sevdi de. Nezih ve pahalı bir yerdi, hiç düşünmeden verdim gitti..
Mevlüt pilavından da yedi, tavuklu...
Bazı günler hiç bir şey yemiyor, sadece anne sütü.. ona bıraktım...

Arkadaşlar ekmek vermeye başladınız mı ? Bir de benim kızım tadımlık gibi yiyor ondan mı bilmiyorum peşine hemen emmek istiyor sizinde öyle mi
merhaba, epeydir bizimle birlikte sofraya oturuyor ne yemek varsa yediriyorum.eline de bi ufak ekmek veriyorum.kemiriyor.bazen yiyoe bir iki lokma bazen kemirip atiyor.yani maksat oyalansin bizde :) VosVos35 bizde epeydir sofradan yemek yiyor.sadece ekstra corba yapiyorum ona.cunku biz hergun corba icmeyiz.mesela ortalama bir gunumuzu syliyim. kahvalti 1 yumurta omlet ya da haslanmis.yanina birkac kasik yogurt.bazen 0 kahvalti.oglen bi kase corba ve ne yemek varsa.ikindi meyve ya da yogurt.aksam bi kase corba ve ne yemek varsa. miktarlar degisiyor keyfine gore.boyle daha kolay.dusunmuyorum ne yiyecek diye.

VosVos35 ferhunde001 ben de dun aksam ilk kez eve yapilan yemekten verdim:) aslinda ona emek emek kofte yapmistim biz yemek yerken onu verecektim ama asla kabul etmedi ben de corbadan verdim gitti:) ilk yedigi ev yemegi siveydiz corbasi oldu bayila bayila yedi. Ben de cok severim siveydizi. Pul biber ve tuzla tanismis oldu

Kizlar ben buarada yumurtanin beyazini bir suredir veriyorum. 3-4 gundur de pismis domatese basladim. Henuz cig olarak vermedim

Bisey merak ediyorum bende biz belli bi duzen oturamadık mesela kahvalti diye bi öğün yok mama iciyor oglen yemek veriyorum arada mama ve meyve acaba öğünlere gecsem mi gec mi kaldim

Bizim doktorumuz ekmek vermeyin dedi. Ama kendi basina oturup duran bi cocuk olmadigi icin sofrada biz yerken eline ekmek veriyoruz. Oyuncak salatalik biber verince atiyor. Ekmegi atmiyor.
Corbalarina bulgur sehriye irmik pirinc yulaf katarak karbonhidrat veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…